υπερθερμανση τελικου λογω μεγαλου μηκους καλωδιων η απαντηση της audioquest

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: υπερθερμανση τελικου λογω μεγαλου μηκους καλωδιων η απαντηση της audioquest

Σημερα εκανα τη δοκιμη με τα ηλεκτρολογικα καλωδια και ο ενισχυτης δουλεψε οχτω ωρες χωρις να υπερθερμανθει καθολου.Αγορασα πολυκλωνο 4 καρε και εφτιαξα δυο ζευγη 7-7,5 μετρα ανα καναλι,συμφωνα με τις οδηγιες του costa coyias.Ποια ειναι τα συμπερασματα σας λοιπον?τι προτεινετε?
Πόσο κόστισαν το μέτρο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.923
Απάντηση: υπερθερμανση τελικου λογω μεγαλου μηκους καλωδιων η απαντηση της audioquest

Kωστα να τα βαλει και στον καταψυκτη να κρυογενηθουν;:135::142:
να βρει και μια παρθένα να τα κατουρήσει...:138::137:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.913

να βρει και μια παρθένα να τα κατουρήσει...:138::137:
Να βιαστεί να βρει για σήμερα που έχει και πανσέληνο και φθινοπωρινή ισημερία, μετά πέταξε το πουλάκι, θα μείνει με τα καλώδια στο χέρι.

Reaction score
125

Τα 40 κύμματα ξεχάσατε παιδιά!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

μου αρεξει αυτη η νοοτροπια , ολα στο ιδιο γκουβα,
αν λεμε τωρα ενα μαρκ λεβινσον ειχε θεμα θα του αμολαγαμε ολους στη πυρα .Μπραβα μπραβο.Ποσο ειπαμε εχει το μετρο το ηλεκτρολογικο γιατι αν ειναι πανω απο 0,5 του ευρου ειναι πανακριβο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

μου αρεξει αυτη η νοοτροπια , ολα στο ιδιο γκουβα,
αν λεμε τωρα ενα μαρκ λεβινσον ειχε θεμα θα του αμολαγαμε ολους στη πυρα .Μπραβα μπραβο.Ποσο ειπαμε εχει το μετρο το ηλεκτρολογικο γιατι αν ειναι πανω απο 0,5 του ευρου ειναι πανακριβο.
E ρε Ζαπάντης μετά μουσικής που σου χρειάζεται!... :114: :114: :114:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.767

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Πω πω ηττα τα καλωδια

Προς ενημερωση ολων.Το 2χ2,5 πλακε ηλεκτρολογικο συστηνεται απο την Αudioquest για ποιοτικα μηχανηματα #post 2#

Reaction score
40

Eγω λεω να φωναξω εναν παπα να τους κανει ευχελεο:142:γιατι μετα απο πολυ καιρο ακουσα μουσικη χωρις να εχω το νου μου στον πυροσβεστηρα για την περιπτωση που αρπαζε φωτια ο τελικος:142:Περα απ'την πλακα ομως, το οτι δεν ζεταθηκε ο ενισχυτης με τα ηλεκτρολογικα καλωδια,δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερα απο τα audioquest.Το συμπερασμα ειναι οτι τα μεν, εχουν μικροτερη χωρητικοτητα απο τα δε.Ο ηχος που ακουσα με τα ηλεκτρολογικα ηταν σιγουρα καλυτερος απο αυτο που περιμενα, αλλα σιγουρα χειροτερος απο τα audioquest.Οι χαμηλες ηταν ας πουμε οκ,οι υψηλες ειχαν μια αισθηση "ξυσιματος" αλλα το κυριοτερο,οι μεσαιες και μεσουψηλες (το ατου του συστηματος) εχασαν ολη την "παρουσια"και τον "αερα" τους (σε σημειο ν'ανοιγω την ενταση για να "φερω πιο μπροστα" τις φωνες) και γενικα υπηρχε μια εντονη ασαφεια στην "εικονα" της μουσικης.Θα μπορουσα ν' αφησω αυτα τα καλωδια και να μην το ψαξω αλλο, αλλα θα ξερω οτι ο ηχος που ακουω δεν ειναι αυτος που μπορει να μου δωσει το συστημα.Μεταξυ μας τωρα,γνωριζετε εσεις καποιον που εχει καλα μηχανηματα ηχου, και τα' χει συνδεσει με το καλώδιο του ηλεκτρολογου?Και ολοι οσοι εχουν τετοια μηχανηματα ανα τον πλανητη,ειναι τοσο κουφοι που συντηρουν την παγκοσμια παραγωγη audiophile καλωδιων, αγοραζοντας τα, ενω ξερουν οτι μπορουν να "καθαρισουν" με 10 ευρουλακια?Το προβλημα λοιπον κατα τη γνωμη μου,δεν ειναι η ποιοτητα του audiquest.Αλλωστε υπαρχουν και αλλα καλωδια με μεγαλες χωρητικοτητες, οπως το guertz και το kimer 8tc.To προβλημα ειναι οτι αυτοι το εχουν γνωστοποιησει, ενω η audioquest οχι,με αποτελεσμα εγω,να αγορασω το λαθος καλωδιο για τη δουλεια (μηκος) που το ηθελα:133::141:

Reaction score
1.772

μετα απο ολα αυτα ειμαι περιεργος να μαθω ποση ειναι η χωριτικοτητα του audioquest γιατι
κατι δεν μου αρεσει.

Reaction score
125

Delkot καλημέρα. Ορισμένες σκέψεις πάνω σ΄ αυτά που παραθέτεις από τις εντυπώσεις σου για την αλλαγή.
Μήπως, λέω μήπως, αυτή η πιθανολογούμενη υψηλή χωρητικότητα του ακριβού, λειτουργεί ως βαθυπερατό φίλτρο στο όλο φάσμα υποβαθμίζοντας ελάχιστα τα πρίμα; Ακόμη και 0,3db είναι αρκετά για να αλλάξει η αίσθηση.
Μήπως αυτό που άκουσες σαν ξύσιμο στα πρίμα ήταν ότι ξανάκουσες το φάσμα στο σωστό επίπεδο;
Μήπως το 'presence' (προβεβλημένα χαμηλομεσαία που εντυπωσιάζουν και ικανοποιούν) που άκουγες οφείλεται στον ίδιο λόγο;
Το πρόβλημα είναι ότι αν αναγκαζόμαστε να 'φέρνουμε' ένα σύστημα με καλώδια, μάλλον το σύστημα πάσχει και εμείς είμαστε σε λάθος δρόμο και τα καλώδια ζαβά γιατί επηρρεάζουν. Το ίδιο άσχημο είναι η τραγική κατασκευή του καλωδίου να το προκαλεί εν αγνοία μας.
Οι κουφοί δεν συντηρούν την παγκόσμια παραγωγή HiEndο-καλωδίων, αλλά το ότι τα περισσότερα απ΄ αυτά δεν βλάπτουν τον ήχο (κάτι που απ΄ ότι φαίνεται δεν απέφυγες εσύ δυστυχώς) οπότε με την υποστήριξη της τέταρτης εξουσίας (τύπος) αφήνουν αδικαιολογήτως τεράστια κέρδη. Το ζήτημα είναι ότι αν δεν τον ωφελούν, γιατί να τα πληρώνουμε;
Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι κατασκευαστές (βιομηχανίες βαρβάτες με ιστορία πίσω τους σε ΗΠΑ Ιαπωνία Γερμανία) που κατασκευάζουν κάθε τύπο καλωδίου με σωστές προδιαγραφές που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες, με πολύ χαμηλότερο κόστος αγοράς (όχι βέβαια όσο το ηλεκτρολογικό που δεν κάνει -να μην τα ισοπεδώνουμε- ) και τα χρησιμοποιούν και οι HiEndo-συναρμολογητές-βιοτέχνες ντύνοντάς τα με σωβρακάκια, αλουμινάκια, ξυλάκια και ενίοτε λαμπάκια και μας παίρνουν το σκάλπ χωρίς λόγο.
Αλλά πάλι μπορεί να κάνω και λάθος...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Eγω λεω να φωναξω εναν παπα να τους κανει ευχελεο:142:γιατι μετα απο πολυ καιρο ακουσα μουσικη χωρις να εχω το νου μου στον πυροσβεστηρα για την περιπτωση που αρπαζε φωτια ο τελικος:142:Περα απ'την πλακα ομως, το οτι δεν ζεταθηκε ο ενισχυτης με τα ηλεκτρολογικα καλωδια,δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερα απο τα audioquest.Το συμπερασμα ειναι οτι τα μεν, εχουν μικροτερη χωρητικοτητα απο τα δε.Ο ηχος που ακουσα με τα ηλεκτρολογικα ηταν σιγουρα καλυτερος απο αυτο που περιμενα, αλλα σιγουρα χειροτερος απο τα audioquest.Οι χαμηλες ηταν ας πουμε οκ,οι υψηλες ειχαν μια αισθηση "ξυσιματος" αλλα το κυριοτερο,οι μεσαιες και μεσουψηλες (το ατου του συστηματος) εχασαν ολη την "παρουσια"και τον "αερα" τους (σε σημειο ν'ανοιγω την ενταση για να "φερω πιο μπροστα" τις φωνες) και γενικα υπηρχε μια εντονη ασαφεια στην "εικονα" της μουσικης.Θα μπορουσα ν' αφησω αυτα τα καλωδια και να μην το ψαξω αλλο, αλλα θα ξερω οτι ο ηχος που ακουω δεν ειναι αυτος που μπορει να μου δωσει το συστημα.Μεταξυ μας τωρα,γνωριζετε εσεις καποιον που εχει καλα μηχανηματα ηχου, και τα' χει συνδεσει με το καλώδιο του ηλεκτρολογου?Και ολοι οσοι εχουν τετοια μηχανηματα ανα τον πλανητη,ειναι τοσο κουφοι που συντηρουν την παγκοσμια παραγωγη audiophile καλωδιων, αγοραζοντας τα, ενω ξερουν οτι μπορουν να "καθαρισουν" με 10 ευρουλακια?Το προβλημα λοιπον κατα τη γνωμη μου,δεν ειναι η ποιοτητα του audiquest.Αλλωστε υπαρχουν και αλλα καλωδια με μεγαλες χωρητικοτητες, οπως το guertz και το kimer 8tc.To προβλημα ειναι οτι αυτοι το εχουν γνωστοποιησει, ενω η audioquest οχι,με αποτελεσμα εγω,να αγορασω το λαθος καλωδιο για τη δουλεια (μηκος) που το ηθελα:133::141:
Λοιπόν, μιας και είσαι παιδί που δεν βαριέται - πολύ καλό αυτό, κάνε μου μια χάρη ακόμα σε παρακαλώ. Βγάλε από τον ενισχυτή το ένα από τα δύο καλώδια που έφτιαξες και σύνδεσέ το στην άκρη του άλλου, και την άλλη άκρη του σύνδεσέ τη στο ηχείο, έτσι ώστε το ένα κανάλι να οδηγεί το ηχείο του με συνολικά 15 μέτρα καλώδιο. Το άλλο κανάλι του ενισχυτή σύνδεσέ το στο ηχείο με τα δύο audioquest στη σειρά. Βάλε τον ενισχυτή να παίξει, και τσέκαρε αν ζεσταίνεται ο "μισός", το κανάλι που σύνδεσες το ηλεκτρολογικό καλώδιο, και αν ζεσταίνεται το άλλο κανάλι με τα audioquest ακόμα περισσότερο από όσο ζεσταινόταν πριν. Και πες μας πώς ακούγεται το ένα κανάλι και πώς το άλλο, και ποιο από τα δυό σου αρέσει πιο πολύ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Επίσης, από κάποιο μαγαζί ηλεκτρολογικών (ή από κάποιο εργαστήριο που επισκευάζει μοτέρ και μετασχηματιστές) βρες και πάρε ένα μέτρο πηνιόσυρμα σχετικά χοντρό, διατομής 1 χιλιοστού (σύρμα εμαγιέ, απ' αυτό που τυλίγουν στους μετασχηματιστές). (Δεν κάνω πλάκα)...

Reaction score
1.788

Επίσης, από κάποιο μαγαζί ηλεκτρολογικών (ή από κάποιο εργαστήριο που επισκευάζει μοτέρ και μετασχηματιστές) βρες και πάρε ένα μέτρο πηνιόσυρμα σχετικά χοντρό, διατομής 1 χιλιοστού (σύρμα εμαγιέ, απ' αυτό που τυλίγουν στους μετασχηματιστές). (Δεν κάνω πλάκα)...
και τεσσερα 0,25 μαζι ακομα καλυτερα!! συμφωνεις Κωστα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Βρε εκεί θα τα χαλάσουμε; Ας είναι και 4 x 0.25...

Reaction score
29.746

rcl μου μυρίζει?

Reaction score
1.788

σε μια παρακρουση που ειχα παθει ειχα δοκιμασει και πολλα μαζι [λιντσ] ειχαν αερινα πριμα αλλα χασαμε το σωμα!!! ετσι ειναι αυτα κατι κερδιζεις ,κατι χανεις!! τεσπα.

Reaction score
2.248

Μία ερώτηση φίλε delkob
Τα audioquest 88 είναι με το μέτρο ή έχουν γκάμα με συγκεκριμένα μήκη? Και εάν ναι από πόσα έως πόσα μέτρα μήκος έχει γκάμα αυτή η σειρά?

Πχ τα δικά μου (ΜΙΤ) βγαίνουν μόνο σε 8,10,12 και 15 feet.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt