φακος για τοπια 5D ΜΚ ΙΙ??

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους

Αυτό τον καιρό σκέφτομαι να αγοράσω έναν φακό ευρηγωνιο για τοπία και είμαι ανάμεσα στους 16-35Lmm και στον 17-40Lmm ..
Έχετε να μου προτείνεται κανέναν άλλον στην τιμή του 16-35 που μπορείτε να θεωρείται ότι είναι καλύτερος??

Ευχαριστώ για τις οποίες απαντήσεις δώσετε…

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424
Απάντηση: φακος για τοπια 5D ΜΚ ΙΙ??

Ασφαλώς. Τον νέο Tokina 16-28/2.8.
Διευκρινίζω πως δεν τον έχω ...ακόμη.
Στις παρουσιάσεις και τεστ που κυκλοφόρησαν φαίνεται πως σκίζει.
Οι Canon ευρυγώνιοι ζουμ δεν λένε δυστυχώς και τόσα πολλά.
Θα μπορούσες φυσικά εάν το αντέχει ο προϋπολογισμός σου να πας στον εξωτικό Canon TS-Ε 17/4L (2.200 ευρώ;). Ίσως ο απόλυτος φακός τοπίου, εάν καταφέρεις και κουμαντάρεις τη λειτουργία τιλτ.

Εξαιρετικά φθηνή λύση; Ο υπερ-υπερευρυγώνιος Samyang 14/2.8. Χειροκίνητος μεν, με παραμορφώσεις που τον καθιστούν ακατάλληλο για αρχιτεκτονική φωτογραφία αλλά.... αστέρι.
Και ο Sigma 12-24 είναι μια αρκετά καλή, και περίπου στα ίδια χρήματα με τον 17-40, λύση, με απίστευτη γωνία κάλυψης (αλλά όχι το απόλυτο σε οπτικές επιδόσεις, βέβαια εάν μιλάμε για pixel peeping γιατί έχω δει φανταστικές φωτογραφίες με αυτόν).
Μπορείς να δεις τις προτάσεις του 16-9.net για ευρυγώνιους τοπίου σε Canon. Ανοικτά μυαλά οι άνθρωποι, αξιολογούν όλες τις μάρκες.

Reaction score
0

Όσο αφορά τον Canon TS-Ε 17/4L είναι πολύ ακριβως..
Σκεφτομουν το πολύ κοντά στα 1300 εύρο και κάτι που κάνει ο 16-35mm της Canon ..
Σε σχέση με όλους όσους μου εξήγησες και μου πρότεινες βρίσκω πολύ καλή επιλογή των tokina 16-28/2.8 και από το θέμα της καλής κριτικής του και ότι δεν θέλω κανέναν υπερευρηγωνιο να κάνει τρελές παραμορφώσεις αλλά και από την εστιακή του απόσταση την οποία δεν θα ήθελα να είναι ποιο πάνω έχοντας ήδη τον 24-70L 2,8 ..
Σε ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψες η τιμή του Tokina 16-28/2.8 ποσο είναι ??

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424

Προς το παρόν τον εμφανίζει μόνο ο Κατερέλος στα 868. Κάπου τόσο ή ελαφρώς πιο κάτω πάει και στα ευρωπαϊκά.

Βέβαια η Κάνον έχει ήδη κατατεθημένη πατέντα για έναν 14-24, ίσως τον παρουσιάσει το 2011 ως απάντηση στον αντίστοιχο της Νίκον... δεν νομίζω όμως να τον βγάλει στα 1300, γενικώς ανεβάζει τα τιμολόγιά της, και στο καπάκι ανέβηκε και το γεν, οπότε το βλέπω μάλλον μεταξύ 1500 και 2000 ευρώ.

Reaction score
0

Κατάλαβα!!
Είμαι ποιο πολύ στο Τοκινα με αυτά που θα ήθελα απο εναν ευρηγώνιο..

Επίσης θα ήθελα να ρωτούσα μην ανοίξω καινούργιο θέμα στο foroum επειδή ενδιαφέρομαι και για τον φακό Canon 70-200mm f/2.8 new αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με τον προκάτοχο του ??
Έχει κάποιες διάφορες άσχετα από τα 4 stop σε σχέση με 3 που είχε ο άλλος??
Αξίζει ??
Έχω τον EF 70-300mmf/4-5.6 IS USM και θα ήθελα να πήγαινα στο καινουργιο L

ευχαριστω..

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424

Λέγεται ότι είναι καλύτερος οπτικά ο νέος 70-200 -τώρα αυτό για την αποδοτικότητα της σταθεροποίησης δεν το παίρνουμε και τοις μετρητοίς.
Στη θέση σου θα το σκεφτόμουν -εφόσον δεν είσαι επαγγελματίας και το ένα αυτό στοπ σου είναι απολύτως απαραίτητο- να πάω στον 2.8, όταν υπάρχει ο δοκιμασμένος, εξαιρετικός οπτικά και πολύ φθηνότερος (μισή τιμή) 70-200/4Lis, λόγω της μεγάλης διαφοράς όγκου και βάρους μεταξύ των δύο φακών. Ήδη ο 24-70 που λες ότι έχεις είναι ογκώδης, θα προσθέσεις και έναν φακό της τάξης του Τοκίνα, ο οποίος είναι από κατασκευή σκέτο τανκ (950 γραμμάρια!), θα βάλεις και τον 70-200/2.8; Είναι ένα κιτ που σκέφτεσαι να το κουβαλήσεις, μόνο το σώμα και οι τρεις φακοί ζυγίζουν περίπου 4.500 -καθαρά-, βάλε το βάρος τσάντας και των διαφόρων τσιμπράγκαλων, έφυγες πάνω από τα 6-7. Θα θέλεις να το κουβαλάς αυτό για 4-5 ώρες στον ώμο; Ή σκέψου τη μηχανή κρεμασμένη στον λαιμό, πόση ώρα θα αντέξεις τα 2.400 (υπολογίζω ότι δεν θα έχεις και το έξτρα γκριπ) του βάρους με τον 70-200/2.8; Ενώ το 1.700 με τον f/4 αντέχεται πολύ πιο εύκολα, όπως και να το κάνεις.

Reaction score
0

Καταλαβαίνω αυτό που λες με το θέμα βάρους αλλά ίσως αυτό να μην με ενοχλεί σε σχέση με την ποιότητα του φακού και τα διαφράγματα του (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την έχει ο 70-200 f/4 την ποιότητα απλά δεν έχει το f/2,8 που θα ήθελα) για αυτό και έχω πάρει τον 24-70mm ο οποίος ναι μεν βάρης αλλά πολύ πολύ καλός μπορεί και ο tokina να είναι βάρης στα ίδια με τον 24-70 αλλά αν είναι τόσο καλός σαν ευρηγωνιος δεν θα με πείραζε ούτε αυτός όπως και ο 70-200 new δεν θα με πείραζε αρκεί να είναι καλύτερος από τον προκάτοχο του 70-200 is f/2.8 που σκεφτόμουν να έπαιρνα και αν τελικά αξίζει η διάφορα τους στην τιμή..
Αλλιώς αν είναι να δώσω παραπάνω λεφτά για τον καινούργιο και είναι ίδιοι δεν νομίζω ότι έχει και νόημα..

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424

Ίδιοι δεν είναι, αυτό είναι σίγουρο.
Δες τις δοκιμές τους στο dpreview
http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_70-200_2p8_is_usm_c16/ (ο πρώτος)
http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_70-200_2p8_is_usm_ii_c16/ (ο νέος)

Το 1 στοπ διαφορά που έχει ο 2.8 με τον 4 δεν δικαιολογεί ούτε τη διπλή τιμή ούτε την επιβάρυνση σε πρακτικό επίπεδο, κατά την ταπεινή μου άποψη. Ούτε στην ταχύτητα κερδίζεις κάτι εξαιρετικό, ούτε στο ξεφοντάρισμα.
Είχες ποτέ πριν κάποιον 70-200/2.8; Έχω τον 2.8 της Ταμρον, ο οποίος οπτικά είναι εξαιρετικός (και στις δοκιμές ακόμη, φαίνεται καλύτερος του παλιότερου 2.8 της κάνον) και παρά το ότι είναι ο ελαφρύτερος από τους 70-200 2.8 ζουμ, πάλι το βάρος του είναι το νο. 1 πρόβλημα για εμένα, και ο όγκος του που μου επιβάλλει να παίρνω μεγαλύτερη τσάντα μαζί ή να περιορίζω τον υπόλοιπο εξοπλισμό μου.
Ρίξε και μια ματιά στις λοιπές εναλλακτικές, αναμένεται ο νέος σταθεροποιημένος 70-200/2.8 της Σίγμα (κάπου στα 1500; ), δες τον 100-300/4 της ίδιας εταιρείας που έχει λάβει εξαιρετικά σχόλια (και νομίζω καταργείται), μην κολλάς υποχρεωτικά στους Κάνον.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

ΙΜΗΟ ο τοκίνα 16-28/2.8 δείχνει η πιο λογικη επιλογή. Άλλωστε στον υπερευρυγώνιο το μεγάλο διάφραγμα σπάνια έχει χρήση, άλλα μετράνε.

από την εμπειρία μου με τον 7-14 της όλυ (δουλεύει στα 14-28), μπορω να πω με βεβαιότητα πως σχεδόν πάντα τον χρησιμοποιώ στα 7mm. Οπότε από αυτή τη σκοπιά, ο ο Sigma 12-24 φαντάζει πιο δελεαστική λύση. Όσο λιγότερα mm, τόσο πιο "απίστευτη" φωτό...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Ίδιοι δεν είναι, αυτό είναι σίγουρο.
Δες τις δοκιμές τους στο dpreview
http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_70-200_2p8_is_usm_c16/ (ο πρώτος)
http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_70-200_2p8_is_usm_ii_c16/ (ο νέος)
όντως, οι διαφορές στην οξύτητα (ΜΤF50) είναι τεράστιες... σε τέτοιο είδος φακού, η οξύτητα μετράει πολύ...όπως και το 1 στοπ. νομίζω πως έχουν δικαιολογημένα τέτοια διαφορά τιμής.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424

Στον υπερευρυγώνιο σε χρήση τοπίου εννοείς. Εκεί ούτως ή άλλως δεν νοείται χρήση κάτω από f/8.
Αλλά δεν είναι η μόνη χρήση υπερευρυγωνίου.
Εξάλλου πιο γρήγορος από 2.8 υπερευρυγώνιος δεν υπάρχει, μη ξεχνάς ότι μιλάμε για κάλυψη καρέ 36x24mm. Μόνο σε μεγαλύτερα εστιακά μήκη, όπου υπάρχει ο 20/1,8 και 24/1,8 της Σίγμα (θέλει προσοχή να πέσεις σε καλό κομμάτι) και ο 24/1.4 της Canon.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

νομίζω πως η βασική χρήση του υπερευρυγώνιου είναι τοπία. από βουνά και θάλασσες μέχρι δέντρα και κτίρια.

έβγαλα και εξαιρετικές φωτό μέσα στο σπίτι, σε παιδικά πάρτι, όπου επιτέλους κατάφερα να πιάσω όλη την εικόνα, με όλα τα κουτσούβελα εντός οπτικού πεδίου...

στην παρουσίαση του χώρου ακροάσεών μου, επίσης μόνο τον υπερευρυγώνιο χρησιμοποίησα.

είναι θα έλεγα πολύ χρήσιμος φακός.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424

όντως, οι διαφορές στην οξύτητα (ΜΤF50) είναι τεράστιες... σε τέτοιο είδος φακού, η οξύτητα μετράει πολύ...όπως και το 1 στοπ. νομίζω πως έχουν δικαιολογημένα τέτοια διαφορά τιμής.
Και ο 4ρης τέτοια οξύτητα έχει, η σύγκριση παραπάνω είναι μεταξύ παλιού και νέου 2.8is.
Φυσικά μετράει το 2.8, είπα απλώς ότι ζυγίζει κανείς τα υπέρ και τα κατά. Για εμένα το μικρό μέγεθος/βάρος του 4ρη γέρνει την πλάστιγγα παρ' όλα τα πλεονεκτήματα που δίνει ένας φακός 2.8 (παλιότερα έμπαινε στη ζυγαριά και η οπτική υπεροχή του 4ρη).

Προσπαθώ να παραμένω σχετικώς κόμπακτ στο κιτ που μεταφέρω. Κόμπακτ από τη ματιά ενός φωτογράφου εννοώ, γιατί για πολλούς ο,τιδήποτε μεγαλύτερο από μια κόμπακτ τσέπης είναι θωρηκτό. Προσπαθώ να μην επιβαρύνω τον ώμο μου με πάνω από 4-5 κιλά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

έχεις απόλυτο δίκιο στο συλλογισμό σου, αλλά ταυτόχρονα ξέρεις πως το 1 στοπ διαφορά σημαίνει μεγαλύτερα κρύσταλλα που είναι τραγικά πιο ακριβά, οπότε όποιος τα θέλει τα πληρώνει.

άρα βλέπεις μέχρι που φτάνει η τσέπη σου και τις ανάγκες σου, όπως και το τι προτίθεσαι να κουβαλάς, και πράτεις αναλόγως.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424

νομίζω πως η βασική χρήση του υπερευρυγώνιου είναι τοπία. από βουνά και θάλασσες μέχρι δέντρα και κτίρια.

έβγαλα και εξαιρετικές φωτό μέσα στο σπίτι, σε παιδικά πάρτι, όπου επιτέλους κατάφερα να πιάσω όλη την εικόνα, με όλα τα κουτσούβελα εντός οπτικού πεδίου...
Η κλασσική χρήση, και η πιο απαιτητική όπου ξετινάζουμε το πώς αποδίδει ένας φακός, είναι ασφαλώς η τοπίου και πάνω σε τρίποδο. Εκεί ενδιαφέρει πάρα πολύ η ανάλυση και το κόντραστ στα άκρα, οι εκτροπές, η αντίσταση στη θάμβωση.
Φυσικά και έχει και άλλες χρήσεις, δρόμο, φωτορεπορτάζ, αρχιτεκτονικές, μεγάλα ομαδικά πορτραίτα, ακόμη και άλλες, πιο ...fun, που το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι απλώς στο εφέ του ευρυγωνίου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

προσωπικά, ευχαρίστως θα κουβαλούσα παντού τα 5 κιλά έξτρα αυτών των 2 φακών, αλλά δε μπορώ να τους αγοράσω...:141:

φακός Α 3290g
φακός Β 1610g

αν είχαν 1 χιλιάρικο έκαστος, θα τους είχα πάρει χθες....:137:

οπότε κάτι σε Samyang χτυπάω και τελειώνω την κουβέντα...:143:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424

Μωρέ ας τους είχες και ας μην τους κουβαλούσες.
Τέτοιους φακούς φτάνει και απλώς να τους χαϊδεύεις :142:

Έχει και η Canon "dream" φακούς, αμ πώς!
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-85mm-f-1.2-L-II-USM-Lens-Review.aspx
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-200mm-f-2-L-IS-USM-Lens-Review.aspx
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-TS-E-17mm-f-4-L-Tilt-Shift-Lens-Review.aspx
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-300mm-f-2.8-L-IS-II-USM-Lens-Review.aspx

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.424

Πολύ ακριβός, στα χρήματα αυτά παίρνεις τον 17ρη TS.... και με άλλα 300 παίρνεις και τον 14ρη Samyang... ο οποίος είναι εξαιρετικός δίχως πλάκα, με μόνο μελανό σημείο τη μουστακοειδή παραμόρφωση, που όμως σε τοπίο δεν επηρεάζει τόσο (εντάξει θα προσέχει κανείς να μην βάλει τον ορίζοντα να πέσει ακριβώς πάνω στη μουστάκα!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός