φακος για τοπια 5D ΜΚ ΙΙ??

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.457
Απάντηση: φακος για τοπια 5D ΜΚ ΙΙ??

Όχι, αλλά τον έχουν παίξει γνωστοί μου. Έχω δει δείγματα σε αντιπαραβολή ακόμη και με τον 14-24. Δεν θα τον έπαιρνα στη θέση σου όμως, για κροπ σώμα, όπως ήδη είπα.

Reaction score
0

Σε σχεση Carl Zeiss Distagon 21mm f2.8 ZE

>> tokina 16-28 f/2.8
>> sigma 12-24

φακος για τοπιο σε FF
και μεχρι την τιμη του
Carl Zeiss Distagon 21mm f2.8 ZE

ποιος απο αυτους??

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.457

Ο Distagon θεωρείται η κορυφή. Όπως πολύ καλός είναι και ο 18ρης της Τσάις. Και ο 21 της Olympus (και ο f/2 και ο 3.5), και ο 19ρης της Leica εάν τροποποιήσεις τη πίσω φλάτζα για να μην χτυπάει ο καθρέφτης της 5ρας... αρκετές οι επιλογές, εάν πάς σε φακούς χειροκίνητης εστίασης. Και ο ρωσικός Mir-20M/3.5 και ο Carl Zeiss Jena Flektogon 20/4 που έχω είναι επίσης αρκετά καλοί. Αλλά μίλησες για ζουμ και τείνεις από ό,τι αντιλαμβάνομαι στην (πιο) πεπατημένη οδό των AF φακών.

Ο Σίγμα 12-24 έχει το ρεκόρ (και μάλιστα από αρκετά παλιότερα) του ευρύτερου rectilinear ζουμ για FF (εδώ που τα λέμε ούτε σταθερός υπάρχει 12ρης). Η επίδοσή του είναι συνεκτική αλλά όχι η κορυφαία, βέβαια όταν μιλάμε για τις πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάλυσης της 5D2. Αλλιώς, μια χαρά μεγάλες εκτυπώσεις μπορεί να δώσει και αυτός. Το μεγάλο ατού του είναι οι μικρές παραμορφώσεις, είναι εξαιρετικά διορθωμένος φακός. Αυτοί οι φακοί (12-24, 16-28, δεν παίρνουν φίλτρα -μόνο ζελατίνες από πίσω- να το λάβεις και αυτό υπόψη. Και ο 16-35 παίρνει -άουτς- 82ρια. Το κακό με τα 82ρια είναι ότι δεν υπάρχουν όλα τα φίλτρα σε αυτό το καρέ, πχ το ND 1000 της B+W βγαίνει μέχρι 77ρι)

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου όπως και όλους στο forum που απάντησαν..
Ευχαριστώ πολύ..
Σε σχέση με όλα αυτά που είδα και από τις μετρήσεις και όλα όσα μου είπατε σκέφτομαι να πάω στον Carl Zeiss Distagon 21mm f2.8 ..

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos