φερριτες στα καλωδια....

Reaction score
28
μολις προμηθευτηκα καμποσους φερριτες για τα καλωδια .....ζητω γνωμες για την καλυτερη το δυνατον τοποθετηση-χρηση ......:105:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: φερριτες στα καλωδια....

Τί χρώμα είναι; :105:
δεν ξερω εαν κανεις πλακα Κωστα ...αλλα μετα απο ολονυκτιο προβληματισμο τελικα τοποθετησα τα φεριτακια οπου βρηκα καταλληλοτερα ..και ειδα το φως μου ....βελτιωση σε ολο το φασμα οσον αφορα τον ηχο καθαρησε ..το μεσοδιαστημα μεταξυ των κομματιων εγινε πιο <μαυρο> ......ηρεμησε ολο το φασμα το μουσικο χαθηκαν τα ενοχλητικα τουλαχιστον για μενα ψυθιρηστα πριμα και εν γενει απηλαυσα μια νυχτα γεματη απο ησυχια ανελπιστη,....θα επανελθω...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.580
Απάντηση: φερριτες στα καλωδια....

Ok! Πάντως, αν πρέπει να τοποθετηθεί φερρίτης (προφανώς σε interconnect, διότι στο καλώδιο ηχείων δεν χρειάζεται), αυτός πρέπει να είναι κοντά στην έξοδο του καλωδίου, δηλαδή κοντά στο βύσμα που είναι τοποθετημένο στην είσοδο της επομένης συσκευής.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: φερριτες στα καλωδια....

Ok! Πάντως, αν πρέπει να τοποθετηθεί φερρίτης (προφανώς σε interconnect, διότι στο καλώδιο ηχείων δεν χρειάζεται), αυτός πρέπει να είναι κοντά στην έξοδο του καλωδίου, δηλαδή κοντά στο βύσμα που είναι τοποθετημένο στην είσοδο της επομένης συσκευής.
ναι εκει ακριβως τα εβαλα...τελικα οι παρεμβολες υπαρχουν και βασιλευουν......

Reaction score
372
Απάντηση: Re: Απάντηση: φερριτες στα καλωδια....

δεν ξερω εαν κανεις πλακα Κωστα ...αλλα μετα απο ολονυκτιο προβληματισμο τελικα τοποθετησα τα φεριτακια οπου βρηκα καταλληλοτερα ..και ειδα το φως μου ....βελτιωση σε ολο το φασμα οσον αφορα τον ηχο καθαρησε ..το μεσοδιαστημα μεταξυ των κομματιων εγινε πιο <μαυρο> ......ηρεμησε ολο το φασμα το μουσικο χαθηκαν τα ενοχλητικα τουλαχιστον για μενα ψυθιρηστα πριμα και εν γενει απηλαυσα μια νυχτα γεματη απο ησυχια ανελπιστη,....θα επανελθω...
Η δική μου πάντως εμπειρία από φερρίτες δεν είναι τόσο θετική.

Όπου τους χρησιμοποίησα (σε interconnect ή καλώδια ρεύματος), μου έδιναν στην αρχή την εντύπωση ότι ησυχάζει λίγο το σύστημα αλλά σύντομα κάτι με ενοχλούσε.
Μου φαινόταν σαν οι φερρίτες μαζί με το "καθάρισμα" που έκαναν να αφαιρούσαν και ένα μέρος από τη ζωντάνια της μουσικής.

Τελικά πάντα προτιμούσα το σύστημα χωρίς αυτούς.
Βέβαια αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα σου πρότεινα να ξανακούσεις το σύστημα σου αφού τους βγάλεις και αν τελικά με αυτούς σε ικανοποιεί περισσότερο, τότε τους αφήνεις μόνιμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.591

Τί χρώμα είναι; :105:
κάτι ξέρεις εσύ και δε το λες! καλά, θα το πω εγώ: οι κόκκινοι είναι οι "καλοί".

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.580

...
Μου φαινόταν σαν οι φερρίτες μαζί με το "καθάρισμα" που έκαναν να αφαιρούσαν και ένα μέρος από τη ζωντάνια της μουσικής.

...
Εμ βέβαια αφαιρούν ζωντάνια, αφού κόβουν πρίμα, άλλοτε πολύ άλλοτε λίγο, αναλόγως της περίπτωσης. Οι φερρίτες στα καλώδια σήματος είναι επιβλαβείς. Λύση είναι η χρήση ομοαξονικού καλωδίου (θωρακισμένου), και όχι φερρίτη. Προλαμβάνειν κρείττον ή θεραπεύειν...

Reaction score
372

Εμ βέβαια αφαιρούν ζωντάνια, αφού κόβουν πρίμα, άλλοτε πολύ άλλοτε λίγο, αναλόγως της περίπτωσης. Οι φερρίτες στα καλώδια σήματος είναι επιβλαβείς. Λύση είναι η χρήση ομοαξονικού καλωδίου (θωρακισμένου), και όχι φερρίτη. Προλαμβάνειν κρείττον ή θεραπεύειν...
Ακριβώς έτσι είναι, απλά εγώ το είπα πιο κομψά!!

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: φερριτες στα καλωδια....

Ακριβώς έτσι είναι, απλά εγώ το είπα πιο κομψά!!
η εφαρμογη μου ακριβως σ'αυτα τα καλωδια εγινε- χρησιμοποιω ως intreconnect ζευγος chord cadenza και απο πλευερ σε dac επισης μονο chord + το οτι τοποθετησα και στο καλωδιο τροφοδοσιας του yamaha as2000 και του πλευερ.....τωρα πιθανον να ειναι και ετσι οπως το λετε ..παντως συνεχιζω τους πειραματισμους...θα επανελθω...:109:

Reaction score
169

Η δική μου πάντως εμπειρία από φερρίτες δεν είναι τόσο θετική.

Όπου τους χρησιμοποίησα (σε interconnect ή καλώδια ρεύματος), μου έδιναν στην αρχή την εντύπωση ότι ησυχάζει λίγο το σύστημα αλλά σύντομα κάτι με ενοχλούσε.

Τελικά πάντα προτιμούσα το σύστημα χωρίς αυτούς.
Βέβαια αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα σου πρότεινα να ξανακούσεις το σύστημα σου αφού τους βγάλεις και αν τελικά με αυτούς σε ικανοποιεί περισσότερο, τότε τους αφήνεις μόνιμα.
Ακριβώς ίδια εντύπωση έχω κι εγώ από το δικό μου σύστημα. Είτε στα interconnect, είτε στα καλώδια ρεύματος. Έχω τα μαύρα της TDK όμως... δε βρήκα κόκκινα... :p

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Ετσι ακριβως.........και αν προκειται να χρησιμοποιησεις φεριτες στα καλωδια ρευματος των καναλιων που ερχονται απο τον πινακα το ιδανικο ειναι να μπει ενας σε καθε γραμμη ακριβως πισω απο καθε ασφαλεια στον πινακα σου(μιλαω για φεριτες βαρεως βιομηχανικου τυπου )οσα καναλια -γραμμες εχεις για το συστημα τοσοι φεριτες πρεπει να μπουν πισω απο τον πινακα!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

tratzik εκ tzatzik:136:
πουσαι κογια πιασε δυο επιπαλαδιομενους.......ειπαμε το φτνο κρεας δεν το τρων ουτ τα σκλια (σκυλια αι μιν)
γαβ γαβ:143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.427
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim