φθηνό htpc - τι προτείνετε;

Reaction score
54
Εαν έπρεπε να στήσετε ένα htpc με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος αλλα με αξιοπρεπείς αποδόσεις..τι θα επιλέγατε;
Case, cpu, sound card, vga, κτλ;

Είμαι στη φάση που σκέφτομαι να φτιάξω ένα htpc που θα αντικαταστήσει το dvd player μου..απλα ανησυχώ μήπως το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο απο το yamakawa που ήδη έχω.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το case είναι υποκειμενική αγορά με την έννοια αν θα προτιμήσεις ένα μικρό, ή ένα φουτουριστικό, ή ένα κανονικό αλλά φθηνό.

Κατά τα λοιπά ένας P4 στα 3.0 GHZ με 512 Ram και ένας 120 SATA δίσκος είναι μια χαρά. Για vga θα πρότεινα μια ΑΤΙ 9600ΧΤ ή ΑΤΙ 9600 Pro. Για κάρτα ήχου μια με οπτική έξοδο αν έχεις ενισχυτή av είναι μια χαρά!

Επίσης θα σου πρότεινα να βάλεις και μια κάρτα τηλεόρασης που να συνεργάζεται με το dscaler. Ίσως και μια δορυφορική κάρτα όπως η skystar2 που αποκωδικποιεί και HDTV.

Νομίζω με το σύστημα αυτό για την επόμενη 5ετία θα είσαι μια χαρά!

Reaction score
0
Γενικως συμφωνω με τον Χρηστο αλλα ενας ειναι ο νομος στα htpc
"ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ" και σκεψου οτι οσο πιο πολλα δωσεις τωρα τοσο πιο πολυ θα το ευχαριστηθεις και απο ποιοτητα και απο χρονο αλλαγης, αλλα πρωτα θα σου προτεινα να σκεφτεις αν εισαι ετοιμος να μπεις σε αυτο το παιχνιδι γιατι πιστεψε με οτι εχει πολυ τρεξιμο...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Θα συμφωνήσω με το Γενικό στη σύνθεση με μία ένσταση στον επεξεργαστή. Ένας αντίστοιχος AMD64 θα βολέψει καλύτερα. Λιγότερος θόρυβος, μικρότερη θερμοκρασία λειτουργίας, επιδόσεις τουλάχιστον εφάμιλλες.

Για την ιστορία, ο δικός μου 64άρης έχει 28C σε idle και 34 σε full load με την ψύκτρα της μαμάς AMD που τον συνόδευε..

Reaction score
188
οντως το σκηνικο εχει αντιστραφει!εκει που παλια λεγαμε πωπω amd ζεματανε πολυ θορυβο απο τον ανεμιστηρα της cpu κλπ τωρα αυτο γινεται με τους Presccot της intel ενω η amd επιδοσεις με τελειες θερμοκρασιες!αν και ειμαι intelakias τωρα η amd ειναι πολυ μπροστα για να δουμε την intel τι θα κανει που θα ριξει τους βελτιωμενους centrino για desktop! :shock:

Reaction score
14
Χμμμ.....εγώ θα διαφωνήσω ελαφρά με την ανάγκη για 3 MHZ επεξεργαστή και επάνω.
Οποιοσδήποτε μοντέρνος επεξεργαστής 2ετίας θα παίξει όχι απλά αξιοπρεπώς...αλλά θα χαραμιστεί κυριολεκτικά από τις "ανάγκες" ενός HTPC.

Προσωπικά θα πρότεινα πιο χαμηλόσυχνους επεξεργαστές που εκλείουν λιγότερη θερμότητα με συνέπεια να μπορούν να παίξουν ακόμε και με ανεμιστήρα που γυρνά στις 1300 στροφές. (Ουσιαστικά μη ακουστός)

Όσο για το ότι δεν ζεσταίνονται τα AMD....Που να ζεσταθούν με τους ανεμιστήρες να γυρνάνε στις 5400!!!!!!!!!
Αν είχαν φτερά θα απογειονωνταν.....άσε που αποδεδειγμένα στις εφαρμογές Video υπολείπονται σοβαρά έναντι των Intel.

Πολύ καλή περίπτωση επεξεργαστών που στην ουσία μπορούν να παίξουν και με παθητική ψύξη άνετα είναι οι καινούριοι Pentium M (Dothan). Tο κακό είναι ότι είναι πανάκριβοι και υπάρχουν μόνο 2 motherboards ικανά να τους φορέσουν. (Και δεν ξέρω αν κυκλοφορούν Ελλάδα.)

Τεσπα. Επειδή το σκέφτομαι σοβαρά να χτίσω ένα τέτοιο από υπολοίπα υπολογιστών, θα χρησιμοποιήσω κοινότατα υποσυστήματα από αυτά που θα έκαναν τους συντάκτες του RAM να με λιθοβολήσουν. :p
Τα μόνα πράγματα που θα προσέξω είναι α) μεγάλος δίσκος για να γράφω, β) καλή κάρτα grab, γ) ψιλοκαλή κάρτα γραφικών, δ) μια audigy, ε) αποθορυβοποίηση. (Το σημαντικότερο για εμένα)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Όσο για το ότι δεν ζεσταίνονται τα AMD....Που  να ζεσταθούν με τους ανεμιστήρες να γυρνάνε στις 5400!!!!!!!!!
Αν είχαν φτερά θα απογειονωνταν.....
Σε πιάνω αδιάβαστο... :wink:
Ο ανεμιστήρας της εργοστασιακής ψύκτρας του AMD64 "στροφάρει" ανάλογα με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και ο ήχος του είναι πολύ διακριτικός. Συνήθως δουλεύει σε μέτριες στροφές και υπάρχουν και κάποιες στιγμές που σταματάει εντελώς (ειδικά τώρα το χειμώνα).
Μάλλον τη διαφορά θερμοκρασίας θα πρέπει να την αναζητήσουμε στα σχεδόν διπλάσια watt που εκλύει ένας Prescott υπό φορτίο σε σχέση με τον αντίστοιχο AMD64.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589