φονεας προβολεων!

Reaction score
4.595
Αφου καταφερα και χαλασα δυο βιντεοπροβολεις βαδιζω αισιως προς τον τριτο. Στην ουσια τους χρησιμοποιω αποκλειστικα για επαγγελματικη χρηση και εικονα δινουν απο το συνδεμενο λαπτομ μεσω VGA. Πριν 2,5 μηνες αρχισε ο σχετικα καινουριος ACER (2 μηνων) να μην παιζει το περιεχομενο του λαπτοπ. Τον εδωσα για σερβις, ταξιδεψε προς Γερμανια και σημερα μου επεστραφη. Τελος καλα ολα καλα. Πριν απο λιγο αρχιζω τις δοκιμες και .... μια απο τα ιδια. Για την ακριβεια στην αρχη εδειξε εικονα. Οταν τον εκλεισα και πηγα να τον ξαναανοιξω μετα απο κανα εικοσαλεπτο δεν εδειχνε εικονα. Απο τοτε οσες προσπαθειες κι αν εκανα δεν τα καταφερα. Τι δεν κανω καλα?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262
Απάντηση: φονεας προβολεων!

Μερικές ερωτήσεις:
  • Η χρήση τους ήταν με το ίδιο πάντα laptop και καλώδιο; Δοκίμασες με διαφορετικά;
  • Σε τι ανάλυση και συχνότητα είναι ρυθμισμένη η έξοδος της VGA; Υποστηρίζεται από τον προβολέα;
  • Μήπως τυχόν συνδέεις ή αποσυνδέεις με αναμμένες τις συσκευές;
ΥΓ Ο πιο ευρηματικός τίτλος που έχω δει στην κατηγορία τελευταία! :142:

Reaction score
4.595

Εχω 2-3 καλωδια VGA, τα εχω δοκιμασει αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Αυριο θα δοκιμασω τον προβολεα και με αλλο λαπτοπ. Το λαπτοπ επαιζε παλιοτερα με προβολεα αλλα εκανα εγω κακη χρηση (εβαζα κι εβγαζα το καλωδιο με αναμενο προβολεα μεχρι που καποιος απο δω μεσα μ εκραξε). Ενδεχομενως να δημιουργησα προβλημα στο VGA του λαπτοπ. Αλλα αυτο θα το ξερω αυριο. Προχτες προσπαθησα να προβαλω εικονα απο το λαπτοπ στην TV με VGA και δεν τα καταφερα. Χτες επαιξε κανονικα. Πριν απο 5 λεπτα εδωσε εικονα για 1 λεπτο και μετα παλι χαθηκε. Στο λαπτοπ υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα. Συνηθως εκει που βαζεις το καλωδιο VGA εχει και δυο μικρες εσοχες για βιδες προκειμενου να σφιγει το καλωδιο και να μην "παιζει" απο διαφορα κουνηματα. Το δικο μου δεν εχει υποδοχη για τετοιες βιδες. Δεν ξερω ποσο μεγαλη σημασια εχει αυτο το πραγμα.
Δεν γνωριζω για την αναλυση και την συχνοτητα του VGA (ουτε που ηξερα οτι υπαρχει τετοιο πραγμα)

Reaction score
6
Αν και πιστεύω ότι φταίει το βάλε-βγάλε (κάποιο pin δεν πατάει καλά μάλλον) η συχνότητα σάρωσης και η ανάλυση είναι σημαντικό θέμα.

Συνήθως οι Data υποστηρίζουν και παραπάνω από τη native ανάλυση του panel τους ως εισερχόμενο σήμα και απ' ό,τι έχω δει συνήθως μέχρι 85Hz κάθετης συχνότητας σάρωσης.

Εδώ ένα παράδειγμα Data progector native 800x600 που υποστηρίζει έως 1600x1200... compressed φυσικά.
http://www.optomaeurope.com/projectordetails.aspx?ShowMenu=B&PTypedb=Business&PC=EP721i

Reaction score
4.595

Πριν απο λιγο δοκιμασα τον προβολεα με αλλα λαπτοπ και επαιξε κανονικα. Τελικα μαλλον εβγαλα νοκ αουτ την εξοδο VGA του δικου μου λαπτοπ, οποτε ...παμε για καινουριο.
Σας ευχαριστω για την βοηθεια.

Reaction score
79

Τωρα πρεπει να αλλαξεις και τον τιτλο του ποστ απο φονεας προβολεων σε φονεας ηλεκτρονικων.

Reaction score
0
Παραλλασω λιγο το θεμα (για να μην ανοιγω καινουργιο για μια ερωτηση).
Ειναι ιδιας ταξης μ@λ@κι@ να βγαζουμε το βυσμα ενω ειναι αναμμενη η τηλεοραση?Πρεπει να κλεινουμε ΚΑΙ το laptop?Μιλαω για dvi->hdmi συνδεση

Reaction score
6
Ειναι ιδιας ταξης μ@λ@κι@ να βγαζουμε το βυσμα ενω ειναι αναμμενη η τηλεοραση?Πρεπει να κλεινουμε ΚΑΙ το laptop?Μιλαω για dvi->hdmi συνδεση
Κοίτα υποτίθεται ότι τα μηχανάκια αναγνωρίζουν πότε είναι συνδεμένα και πότε όχι.

Εγώ μια φορά είχα κάψει μια πλακέτα HDMI (σε DVD player) απλά επειδή κατα λάθος ακούμπησα την άκρη του καλωδίουτην ώρα που το player ήταν σε λειτουργία.

Σε καταλαβαίνω πάντως γιατί σε εκείνη την περίπτωση έκανα δοκιμές οι οποίες ήταν απαραίτητες. Το ίδιο φαντάζομαι κάνεις κι εσύ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262
Απάντηση: Re: φονεας προβολεων!

Ν@ι σε όλ@.

Reaction score
4.595

Συνεχεια ...προβληματων. Αφου διασταυρωσα οτι το προβλημα τελικα βρισκεται στο λαπτοπ αντικατεστησα το παλιο με νεο. Εικονα εχω αλλα... μια κιτρινιλα εντονη υπαρχει και τα χρωματα καμμια σχεση με τα πραγματικα. Το μαυρο ειναι γκρι οχι σκουρο, το λευκο μονο λευκο δεν ειναι και γενικα ολα τα χρωματα ειναι διαφορετικα απο τα πραγματικα. Οταν κοιτας προς την λαμπα του προβολεα βλεπεις να βαινει ενα φως κιτρινο προς πορτοκαλι. Οι συνολικες ωρες που επαιξε ο προβολεας 155. Πριν τον δωσω για σερβις τετοιο προβλημα δεν ειχα. Μπορω να κανω κατι απο τις ρυθμισεις η να τον ξαναδωσω στο σερβις? Οσο σκεφτομαι ομως οτι θα τον ξαναπαρω μετα απο 2,5 μηνες :141: κατι με πιανει στο στομαχι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.624
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale