χαθηκε ο ηχος.........σε Technics SA GX230.....

Reaction score
10
Γεια σας παιδια. χτες μετα απο αρκετο καιρο, ειπα να ανοιξω το ηχοσυστημα μου, να ακουσω κανα τραγουδακι. το εν λογω συστημα αποτελειται απο εναν Ραδιοενισχυτη Technics SA GX230 + speakers Technics SB CS75.

δυστυχως..... ενω ανοιξε και βλεπω την οθονη ενεργη κανονικα, δεν ακουγεται ηχος πουθενα. και οταν λεω πουθενα ενω σε καμια απο τις 4 εξοδους (τις δοκιμασα ολες) αλλα ουτε και σε ακουστικα που δοκιμασα στην εξοδο ακουστικων...! τα υπολοιπα βλεπω οτι λειτουργουν ολα. δλδ.., μπορω να επιλεγω πηγη, να αλλαζω σταθμους, κλπ. ολα κανονικα εκτος του ηχου που ειναι αφαντος.....!!

ανοιξα ελεγξα την ασφαλεια, ειναι οκ, αλλα νομιζω δεν θα ανοιγε καθολου αν ειχε καει η ασφαλεια...ετσι.....??

τι μπορει να ειναι ? βεβαια θα το παω σε τεχνικο, αλλα να παρω μια ιδεα.............!!

Reaction score
451
Γεια σας παιδια. χτες μετα απο αρκετο καιρο, ειπα να ανοιξω το ηχοσυστημα μου, να ακουσω κανα τραγουδακι. το εν λογω συστημα αποτελειται απο εναν Ραδιοενισχυτη Technics SA GX230 + speakers Technics SB CS75.

δυστυχως..... ενω ανοιξε και βλεπω την οθονη ενεργη κανονικα, δεν ακουγεται ηχος πουθενα. και οταν λεω πουθενα ενω σε καμια απο τις 4 εξοδους (τις δοκιμασα ολες) αλλα ουτε και σε ακουστικα που δοκιμασα στην εξοδο ακουστικων...! τα υπολοιπα βλεπω οτι λειτουργουν ολα. δλδ.., μπορω να επιλεγω πηγη, να αλλαζω σταθμους, κλπ. ολα κανονικα εκτος του ηχου που ειναι αφαντος.....!!

ανοιξα ελεγξα την ασφαλεια, ειναι οκ, αλλα νομιζω δεν θα ανοιγε καθολου αν ειχε καει η ασφαλεια...ετσι.....??

τι μπορει να ειναι ? βεβαια θα το παω σε τεχνικο, αλλα να παρω μια ιδεα.............!!
Επισυνάπτω την σελίδα από το manual με no sound troubleshooting:

Reaction score
10
ευχαριστω για τις απαντησεις.

@bretsos...ναι φιλε μου, τα ξερω αυτα τα κουμπακια... δεν ειμαι τοοοοσο ....αναλφαβητος... :)

@ika ...... ουτε TAPE MONITOR αναμμενο.........!!

@Nikospi απο οσα γραφει το... μανουαλι, εχω δοκιμασει περισσοτερα.........., μεχρι και αλλα ηχεια εβαλα...!

αυτο δεν ειναι θεμα "στησιματος", ουτε καλωδια, ουτε ρυθμισεις. το μηχανημα ειναι 8 χρονια στημενο, και ουτε μια φορα δεν ειχε κανει τσικ...!

εχω δοκιμασει κασετοφωνο, CD, ακομα και AUX απο PC...!

αυτα και ειδικα, επειδη δεν δινει ηχο ουτε και σε ακουστικα, μαλλον κατι εσωτερικο μου κανει. κανα τρανζιστορ? πλακετα? αλλο......????? αυτο ρωταω.....!

gid

Reaction score
9.844
αυτα και ειδικα, επειδη δεν δινει ηχο ουτε και σε ακουστικα, μαλλον κατι εσωτερικο μου κανει. κανα τρανζιστορ? πλακετα? αλλο......????? αυτο ρωταω.....!
Φίλε συμπάθα με, αλλά... όπως είδα στις προδιαγραφές, το μηχάνημα είναι πολύ φτωχό. Αξίζει άραγε να το επισκευάσεις; Στις αγγελίες και στο ebay θα βρεις μηχανήματα πολύ ανώτερα με περίπου 120-150Ε...

Καλά ξεμπερδέματα!

Reaction score
10
φιλε μου, για να ξερω αν αξιζει ή δεν αξιζει η επισκευη του, πρεπει να μου το πει καποιος ειδικος...!
για αυτο ειπα να ρωτησω εδω, μηπως καποιος εχει τυχει παρομοιο περιστατικο και ξερει κατι παραπανω. επειτα...., ειπα θα το παω να το δει ενας τεχνικος και να μου πει αν αξιζει η οχι η επισκευη του.....!!!

Reaction score
10
Ναι ..αυτη...! δεν βρηκα και αλλη......., γιατι κοιταξα γυρω γυρω μηπως εχει κι αλλη.......

Reaction score
10
UPDATE +7 μηνες:

τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο στο ιντερνετ και βλεποντας διαφορα βιντεακια στο YT, ειδα οτι οι συγκεκριμενοι ενισχυτες πασχουν στις κολλησεις της πλακετας των εξοδων. ειναι κατω απο την ψυκτρα που φαινεται στην φωτο. αφου ειδα αυτο, αποπειραθηκα και εκατσα και φρεσκαρισα ολες τις κολλησεις, με την ερασιτεχνικη μου γνωση σιγα σιγα, και μια μια...!! το περιεργο ειναι οτι και μετα το φρεσκαρισμα, δεν ειχα αποτελεσματα. παλι δεν ακουγα ηχο...!
αυτο το εκανα πριν 3-4 μηνες....!

οποτε αποφασισα και το εδωσα σε ενα γνωστο και φιλο τεχνικο, με την χαλαροτητα οποτε εχει λιγο χρονο, να το ελεγξει και αν δει κατι που αξιζει να φτιαχτει, εχει καλως το φτιαχνουμε. αν δεν αξιζει, παμε για αλλον....!
πριν 10 μερες με πηρε τηλεφωνο το παιδι και τι μου λεει..? ο ενισχυτης δουλευει κανονικα, δεν εχει προβλημα, δεν εχω κατι να δω..........!!!! και εμεινα μλκς..!! ρε φιλε του λεω, ειχα βαλει 2 σετ ηχειων και δεν δουλευε, ειχα δοκιμασει ακουστικα και δεν δουλευαν, και τωρα μου λες λειτουργει? Ναι.. μου λεει, εγω εκατσα να το κοιταξω και εβαλα τα ηχεια και δουλευαν κανονικα...!!
και πηγα τον πηρα και τον ξαναεβαλα στην θεση του οπως ηταν και πριν.

και τωρα αναρωτιεμαι....
εγω ειμαι βλακας και δεν ελεγξα σωστα..? Αφου δοκιμασα και αλλο σετ ηχεια και ακουστικα...!
μηπως εφτιαξε με τα κολληματα που του εκανα εγω? αλλα και παλι, γιατι δεν δουλεψε αμεσως τοτε....?
τι αλλο μπορει να εγινε?

ΥΓ τουλαχιστον για λιγο καιρο θα εχω ενισχυτη, αν και οποτε ξανακανει γκελα, θα παω για αλλον μεγαλυτερο πια...!

Reaction score
11.665
Αν έχει ρελέ μέσα του, μπορεί να μη λειτουργούσε κάποιο (αυτό που κάνει κλικ λίγο μετά αφού τον ανοίξεις) και με τη μετακίνηση να κουνήθηκε. Τις δικές του επαφές τις φρέσκαρες;

Reaction score
10
πατησα ολες τις επαφες που ειναι σε σειρα στην ακρη στην πλακετα, και μερικες που εβλεπα καπως περιεργες...! δεν θυμαμαι αν πατησα και καποιες απο ρελε-πυκνωτες.

αλλα.. αυτο αναρωτιεμαι, αν ηταν αυτο...., δεν επρεπε να δουλεψει αμεσα.....???

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.301
Αυτό που λέει παραπάνω ο Πέτρος. Αν μια λειτουργεί και μια όχι θέλει αντικατάσταση ο ρελές.
Αν τον χτυπήσεις ελαφρά όταν ο ενισχυτής κάνει τα δικά του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσουν οι επαφές.

Reaction score
10
Αυτό που λέει παραπάνω ο Πέτρος. Αν μια λειτουργεί και μια όχι θέλει αντικατάσταση ο ρελές.
Αν τον χτυπήσεις ελαφρά όταν ο ενισχυτής κάνει τα δικά του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσουν οι επαφές.
ευχαριστω, θα το εχω υποψη μου....!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.301
Μεγάλη προσοχή στην αφαίρεση του ρελέ. Επειδή έχει οχτώ ποδαράκια, πριν τον τραβήξεις για να βγει, βεβαιώσου πως έχουν αποκολληθεί και τα οχτώ.
Για να μην κοπεί κάποια πίστα της πλακέτας και θέλει επισκευή μετά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.216
Members
38.432