- Reaction score
- 129
θέλω να μου στηλούν ένα δέμα από το ebay πληρώνω τίποτα στο τελώνιο η κάτι παραπάνω που δεν ξέρω (δέμα αξίας 200 ευρώ)
να δει τι θα πει στο ξαδερφη τωρα ευχαριστω για γρηγορο βοηθειανα μην αγκοράσει η καλύτερη λύση,ουγκ
https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspxθέλω να μου στηλούν ένα δέμα από το ebay πληρώνω τίποτα στο τελώνιο η κάτι παραπάνω που δεν ξέρω (δέμα αξίας 200 ευρώ)
πρέπει να σταλεί μέσο ελτα με κάποιο τρόπο?
Επειδή έχω πρόσφατη εμπειρία: Ό,τι είναι >25 ευρώ περνάει από την διαδικασία εκτελωνισμού (υπάρχει γραφείο του ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο που κάνει αυτή τη δουλειά). Η διαδικασία εκτελωνισμού είναι φιξ 20-25 ευρώ νομίζω και ακολούθως ο ΦΠΑ πάει ανάλογα με την αξία του αντικειμένου. Αν υπάρχει απόδειξη μέσα και είναι αξιόπιστη (μην νομίζεις ότι είναι χαζοί) υπολογίζουν και τον φόρο και το δέμα έρχεται στο ΕΛΤΑ της γειτονιάς σου με ένα κίτρινο χαρτί (που δείχνει ακριβώς τι επιπλεόν σου χρεώσανε). Για να το παραλάβεις πρέπει να πληρώσεις αυτά τα επιπλέον.πρέπει να σταλεί μέσο ελτα με κάποιο τρόπο?
Και πως το κοστολογεί το δέμα από την στιγμή που τα πληρώνω online?
τι πρέπει να κάνει ο κύριος από την άλλη πλευρά? για να ξέρουμε ότι είναι είναι η αξία 100 ευρώ
Οπότε, τέλος όλα τα eBay, AliExpress κλπ., εκτός κι αν το αντικείμενο είναι από χώρα εντός Ε.Ε.
όχιΔηλαδή ότι είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πχ. Γερμανία/Ιταλία κτλ. Δεν χρεώνεται από το τελωνείο?