χρέωση εξωτερικού πέρα από έξοδα μεταφοράς?

Reaction score
129
θέλω να μου στηλούν ένα δέμα από το ebay πληρώνω τίποτα στο τελώνιο η κάτι παραπάνω που δεν ξέρω (δέμα αξίας 200 ευρώ)

Reaction score
5.672
Εαν δεν κάνω λαθος ειναι 20% +24 ΦΠΑ
Δεν το θυμάμαι καλα
Υπολόγιζε γυρω στο 45% πάνω συνήθως παει
Δεν συμφέρει απο Αμερική .
Μια φορα το δοκίμασα κ το μετάνιωσα
Πλέον όλα περνάνε τελωνείο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
κοιτα....αν περασεις τα 25$ εχεις θεμα-τακια.......
για προιον αξιας 35$
πλερωσα (πριν 2 βδομαδες)
53 γιουρια στην dhl για εξοδα φακελου
και αλλα 24 φορο.....
Ο φορος εξαρταται απο το προιον.......
Αν μπορουν να στο στειλουν με μικρη αξια την γλυτωνεις φτηνα.....
αλλιως ......και θελει διαχειριση στον εκτελωνιστη που θα σε πιασει.......συνηθως πεφτεις σε ζωακι......

Reaction score
129
γιατφο εγω αγαπάει ελλάδα....

άμα είναι ακόμα και με 30 ευρώ να πληρώσω 50 ευρώ τι να του πο να βάλει το θέμα οτι κάνει 10 ευρώ ας πούμε?

Reaction score
129
πρέπει να σταλεί μέσο ελτα με κάποιο τρόπο?
Και πως το κοστολογεί το δέμα από την στιγμή που τα πληρώνω online?
τι πρέπει να κάνει ο κύριος από την άλλη πλευρά? για να ξέρουμε ότι είναι είναι η αξία 100 ευρώ

Reaction score
5.889
πρέπει να σταλεί μέσο ελτα με κάποιο τρόπο?
Και πως το κοστολογεί το δέμα από την στιγμή που τα πληρώνω online?
τι πρέπει να κάνει ο κύριος από την άλλη πλευρά? για να ξέρουμε ότι είναι είναι η αξία 100 ευρώ
Επειδή έχω πρόσφατη εμπειρία: Ό,τι είναι >25 ευρώ περνάει από την διαδικασία εκτελωνισμού (υπάρχει γραφείο του ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο που κάνει αυτή τη δουλειά). Η διαδικασία εκτελωνισμού είναι φιξ 20-25 ευρώ νομίζω και ακολούθως ο ΦΠΑ πάει ανάλογα με την αξία του αντικειμένου. Αν υπάρχει απόδειξη μέσα και είναι αξιόπιστη (μην νομίζεις ότι είναι χαζοί) υπολογίζουν και τον φόρο και το δέμα έρχεται στο ΕΛΤΑ της γειτονιάς σου με ένα κίτρινο χαρτί (που δείχνει ακριβώς τι επιπλεόν σου χρεώσανε). Για να το παραλάβεις πρέπει να πληρώσεις αυτά τα επιπλέον.
Αν τώρα δεν υπάρχει απόδειξη μέσα ή αν αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (κατά την γνώμη των εκτελωνιστών) σου στέλνουνένα mail και σου ζητάνε να στείλεις (μέσω e-mail) αντίγραφα της συναλλαγής ή από το paypal ή από την χρέωση της πιστωτικής σου για να αποδείξεις πόσο το αγόρασες.

S

sk4t4

Guest
Η διαδικασια εκτελωνισμου κοστιζει 12 η 15 ευρω και αν εχεις αντιρρηση για τη συνολικη χρεωση,υποβαλλεις σχετικη αιτηση,μαζι με τα αποδεικτικα που εχεις, στο ταχυδρομειο,το οποιο την μεταβιβαζει στο τελωνειο και αυτο στελνει την οριστικη απαντηση στο ταχυδρομειο.Πανω απο 22 ευρω αξια,η 44 ευρω αξια αν ειναι δωρο,υπαρχει φορος για χωρες εκτος Ε.Ε.Εγω την "πατησα" πολυ προσφατα,πρωτη και τελευταια φορα.Η αγνοια πληρωνει...

Reaction score
129
θα μάθω στην Γερμανία άμα ισχύει το ίδιο που μάλλον ισχύει.. Γιατί με λίγα λόγια ποιό πολύ θα κοστίζει το τελωνείο πάρα το δεμα
[DOUBLEPOST=1542698215][/DOUBLEPOST]ερώτηση δηλαδή με λίγα λόγια με ένα δέμα 200 ευρώ το ξεχνάω να κάνω κάποια αγορά... Γιατί στο τελωνείο θα με σκίσει?

Reaction score
11.672
Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι βλάκες !

Πριν 2 χρόνια μου έσπασε ένα κέλυφος από ένα ραντάρ συναγερμού εξωτερικού χώρου ισραηλινής προέλευσης , το περίβλημα δηλ. Η συνολική αξία του ραντάρ με τον μηχανισμό ήταν 180€, ενώ του κελύφους 10€, ο κατασκευαστής μου έστειλε 7 κελύφη (όσα και τα ραντάρ που είχα) και μου τα έστειλε δωρεάν ως after sales service και επιβράβευση για την προτίμηση του πελάτη του.
Με ενημέρωσε ότι θα τιμολογούσε το συνολικό ποσό των 10€ για όλα, για δικούς του λογιστικούς λόγους, χωρίς να πρέπει να τα πληρώσω.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Μου τα στέλνει.
Κολλάνε στο τελωνείο γιατί οι τελωνειακοί δεν πίστευαν την πλασματική αξία που δηλώθηκε.
Ο Ισραηλινός είχε βάλει τα 7 κελύφη σε 7 αντίστοιχα κουτιά που πωλεί και τα κανονικά ραντάρ για να τα προστατεύσει.
Οι τελώνες δεν πίστευαν ότι μέσα είναι μόνο το κέλυφος και μου είπαν ότι «μπήκαν στο Ίντερνετ και γκουγκλάρισαν το ραντάρ» είδαν την πραγματική αξία και γιαυτο έπρεπε να πληρωθεί δασμός.
Μετα από πολλά τηλέφωνα και με δίκη μου ευθύνη τους είπαν να ανοίξουν το δέμα για να διαπιστώσουν του λόγου τι αληθές.
Έτσι και έγινε διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν μηχανισμοί, μου ζήτησαν συγνώμη, ξανά έκλεισαν καλά το δέμα και μου το έστειλαν άμεσα με δική τους χρέωση στο σπίτι μου.

Άρα πλέον ξέρουν και το ψάχνουν.

Reaction score
370
Απο χώρες εκτός ΕΕ μέσω απλού ταχυδρομείου(όχι εταιρία κούριερ) : 1) Mέχρι 22 ευρώ αξία αντικειμένου μαζί με τα έξοδα αποστολής (αν υπάρχουν), ή δεν πληρώνεις τίποτα σε επιστολικό ταχυδρομείο(μικροί φάκελοι) ή 3 ευρώ για δέματα, ως τέλη παρουσίασης στο τελωνείο που φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ένδειξη "Ελεύθερο". 2) Μέχρι και 150 ευρώ πληρώνεις 15 ευρώ για τέλη εκτελωνισμού που κάνουν τα Ελτα + ΦΠΑ 24% επι της αξίας του αντικειμένου+έξοδα μεταφοράς+ασφάλιστρα(αν υπάρχουν), που θα εκτιμηθεί απο τον τελώνη(λέγεται Αξία CIF ή "στατιστική αξία"), εφόσον δεν υπάρχει τιμολόγιο πάνω στη συσκευασία(π.χ τιμολόγιο PayPal). 3) Μέχρι και 500 ευρώ τα τέλη εκτελωνισμού είναι 20 ευρώ + αυτά που ισχύουν στο Νο 2 + δασμοί. Να σημειωθεί οτι αν η αναγραφόμενη τιμή στο αυτοκόλλητο δελτίο αποστολής του αποστολέα πάνω στο δέμα δεν πείσει τον τελώνη, τότε είτε θα ζητηθεί απο τον παραλήπτη να στείλει ηλεκτρονικά το τιμολόγιο πληρωμής είτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο ή θα χρεώσει βάσει της αξίας CIF. Τέλος, σε περίπτωση αποστολής απο εταιρία κούριερ, αφενός είναι σίγουρο οτι θα περάσουν τελωνείο για έλεγχο, αφετέρου τα τέλη εκτελωνισμού κοστίζουν περισσότερα. Εννοείται οτι υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις όπου δέματα κυρίως μικρά που στάλθηκαν με απλό ταχυδρομείο δεν περνάνε απο έλεγχο. Σε περίπτωση αμφισβήτησης των χρεώσεων απο μέρους του παραλήπτη, αυτός μπορεί να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία μέσω των Ελτα. για να δικαιωθεί.

Reaction score
1.379
Ότι αγοράσεις από Αμερική συνιστώ μόνο με USPS/ΕΛΤΑ, οι χρεώσεις των ΕΛΤΑ είναι χαμηλότερες από τις ιδιωτικές εταιρείες (UPS, FEDEX κλπ).
Επίσης, ακόμα και τώρα κάποια δέματα περνάνε. Φέτος παρέλαβα δύο φορές (50-80 ευρώ/δέμα) και δε με χρέωσαν τίποτα. Δε το ξέρεις όμως και παίζεις με τις πιθανότητες.

Reaction score
11.672
Ο μοναδικός τρόπος να μη μπλέξεις είναι , Αν το διαθέτει , ο πωλητής μέσω του Global shipping program δηλ. Προ πληρώνεις αυτά που υπολογίζει και ξέρεις άμεσα το δασμό , αναγράφεται , το βλέπεις και το ξέρεις πριν αγοράσεις το προϊόν και αυτό ´οσο είναι ακόμα η Αγγλία στην ΕΕ. γιατι διανέμονται μέσω Αγγλίας.

Reaction score
3.085
Καλό απόγευμα σε όλους

Όπως έχουν γράψει και άλλοι φίλοι, οι αγορές από το εξωτερικό για πράγματα που στην αρχή φαντάζουν φτηνά, δεν συμφέρουν πλέον. Μετά την εφαρμοζόμενη πολιτική: "ότι μπαίνει στη χώρα, περνάει από τελωνιακό έλεγχο και δασμολογείται, έστω κι αν η αξία του είναι [σχετικά] μικρή", κάθε αγορά από τρίτες χώρες καθίσταται ασύμφορη.

Σήμερα παρέλαβα αντικείμενο, αγορασθέν μέσω AliExpress από Κίνα, δεδηλωμένης αξίας 42 ευρώ και κάτι και χωρίς έξοδα αποστολής (μου ζητήθηκε κι εμένα απόδειξη ή τιμολόγιο αγοράς ή απόδειξη συναλλαγής από PayPal) και πλήρωσα συνολικά 25 ευρώ και κάτι (10 και κάτι δασμοί, 12 και κάτι τέλη, σχεδόν 3 ΦΠΑ). Για να πω την αλήθεια, περίμενα ένα ποσό γύρω στα 10-12 ευρώ, βία 15. Τα 25 θεωρώ ότι είναι υπερβολικό νούμερο για τέτοιας αξίας αντικείμενο, αλλά αφού το είχα ήδη πληρώσει, κάθε άλλη σκέψη ήταν μάταιη (ο παθώς είναι μαθώς, λένε στην επαρχία :idk::frown:).

Οπότε, τέλος όλα τα eBay, AliExpress κλπ., εκτός κι αν το αντικείμενο είναι από χώρα εντός Ε.Ε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut