- Reaction score
- 384
Το σωστο ειναι παντως να κατασκευασεις το χωρο σου. Εαν τωρα αναφερεσαι σε καθιστικο, δε μπορεις να φερεις και τα πανω-κατω!Δεν ήθελα να αλλάξω την ροή γιαυτό και δεν απάντησα. Το χώρο μου θέλω να φτιάξω, καταργώντας τους διαχυτές, μπασοπαγίδες κτα με κάνα ψηφιακό μαραφέτι, να μπεί ο υπολογιστής σαν player και να εκμεταλευτώ την ενεργή ενίσχυση. Πάντως θα διαβάσω λίγο μέχρι να τελειώσει ο Δημήρης τις διακοπές του.
Πρωτα πρεπει να αποφασισεις σε τι στανταρ θα ηθελες να σχεδιαστει το δωματιο (ΒSI, kλπ).
Μετα με χρηση υλικων φερνεις τον ηχο. Το στανταρ ευτυχως ζηταει μια συγκεκριμενη ομαλοτητα αποκρισης, αρα μπορεις να μετρησεις εαν 'πετυχε' η αποστολη.
Μπορεις να κατασκευασεις τα παντα μονος σου, οπως διαχυτες και μπασοπαγιδες. Πολυ οικονομικα μαλιστα.
Καποια στιγμη που θα εχω χρονο θα γραψω πως κατασκευαζουμε διαχυτες, και πως υπολογιζουμε τις ιδανικες τους διαστασεις για το συγκεκριμενο δωματιο, και που τους τοποθετουμε, αναλογα με το φασματικο τους ευρος, κλπ.
Οσον αφορα τις μπασοπαγιδες τωρα, η κατασκευη μεμβρανων που συντονιζονται σε συγκεκριμενες συχνοτητες ειναι ισως το καλυτερο δυνατο, γιατι μπορουν να τοποθετηθουν διπλα στον τοιχο, που το particle velocity ειναι μηδενικο.
Εαν ολα πανε καλα φετος, θα ηθελα να κατασκευασω μεμβρανες-μπασοπαγιδες και να τις μετρησω στο reverberation chamber. Εαν γινει με το καλο, θα ανεβασω οδηγιες κατασκευης.