10 χρόνια άκαπνος!

Reaction score
4.909
10 χρόνια άκαπνος!
Σήμερα γιορτάζω 10 χρόνια ακριβώς απο την μέρα που έκοψα το τσιγάρο! Δεν θα το είχα κάνει αν μπορούσα να περιορίσω την κατανάλωσή μου στα 10 τσιγάρα ημερησίως, αυτό όμως το είχα προσπαθήσει και ειχε αποτύχει και κάπνιζα 2.5 πακέτα την ημέρα. Τα μεγαλα μυστικά για να το κόψεις είναι δύο: α: Να θέλεις να το κόψεις και β: Να μην το ξαναβάλεις στο στόμα σου (το ειχα ξανακόψει και για 2.5 χρόνια και το ξαναρχισα την μέρα που έβαλα ενα στο στόμα μου) αφού σε κάποιο βαθμό ο καπνιστής ειναι σαν τον αλκοολικό, δηλαδή εν δυνάμει υπότροπος ανα πάσα στιγμή.
Σε οτι με αφορα υπήρξε και ενα τρίτο μυστικό: Εκανα το ...λάθος και το υποσχέθηκα στα παιδιά! Αν το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου θα έβρισκα τον τρόπο να ...με ξεγελάσω αλλά η υπόσχεση στα παιδιά είναι ιερή!

Attachments

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.186
Απάντηση: 10 χρόνια άκαπνος!

Γράψε αν θες και πόσα λεφτά έχεις γλυτώσει, μπας και έτσι το κόψουν κι άλλοι! :rolleyes:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.933

Σε σημερινές τιμές, με 1,5 πακέτο, θα είχα γλυτώσει 24.000€. Ο Voreios 36.000€...:eek:

Βρε λες? :biggrin:

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
188

Συγχαρητηρια !
Μια μικρη συμβουλη... Εκει που νομιζεις οτι ειναι οριστικο περιεργως το ξαναρχιζεις.
Τα χρηματα που θα χανονταν ειναι δευτερουσης σημασιας εναντι των ετων ζωης που θα χανονταν.
Ο πατερας μου εφυγε 56 ετων απο καρκινο αμεσα συνδεδεμενο με το γ@μ@μ@νο το τσιγαρο.
Καλημερα σε ολους τους φιλους του φορουμ ειναι μια υπεροχη μερα που θα ηθελαν να την εχουν
Πολυ οι Γερμανοι....

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.738

Ο Παπαστράτος και ο Καρέλιας κλέφτες θα γίνουν; :biggrin:

Εγώ παιδιά καπνίζω εδώ και 27 χρόνια περίπου 3 -4 άντε 5 τσιγάρα ημερησίως.
Ένα με τον καφέ, μετά το φαγητό κ.λ.π.
Όποτε μου καπνίσει ανάβω ένα και ως εκεί.
Υπ΄όψιν ότι δεν έκανα καμιά προσπάθεια να το μειώσω, μόνο του έφτασε εκεί.
Παραπάνω δεν μπορώ να καπνίσω και να θέλω.

Reaction score
4.909

Γράψε αν θες και πόσα λεφτά έχεις γλυτώσει, μπας και έτσι το κόψουν κι άλλοι! :rolleyes:
Τα ειπε ο rose.athens παρακατω κι αν βαλουμε και το ενα πακετο της γυναικας μου που το εκοψε ...15 μερες μετα απο εμενα, αφου σιγουρευτηκε οτι σοβαρολογω, σε δεκα χρονια πρεπει να γλυτωσα ...40000, αρχικα οι τιμες ηταν φτηνοτερες! Δυστυχως η γυναικα μου αρνηθηκε να συνεχιζουμε να βαζουμε καθε μηνα τα λεφτα σε ενα κουμπαρα-λογαριασμο και ετσι αυτα φαγωθηκαν αλλου μαλλον αφου....δεν τα βρισκω πουθενα!
Ξερω οτι ευθυνομαι παντως κατα ενα μερος για διαφυγοντα κερδη του ελληνικου δημοσιου και αισθανομαι τυψεις ....γι αυτο οι υπολοιποι συνεχιστε κανονικα γιατι αλλιως....νεα μετρα!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Reaction score
4.909

Ο Παπαστράτος και ο Καρέλιας κλέφτες θα γίνουν; :biggrin:

Εγώ παιδιά καπνίζω εδώ και 27 χρόνια περίπου 3 -4 άντε 5 τσιγάρα ημερησίως.
Ένα με τον καφέ, μετά το φαγητό κ.λ.π.
Όποτε μου καπνίσει ανάβω ένα και ως εκεί.
Υπ΄όψιν ότι δεν έκανα καμιά προσπάθεια να το μειώσω, μόνο του έφτασε εκεί.
Παραπάνω δεν μπορώ να καπνίσω και να θέλω.
Ουτε εγω θα το εκοβα ποτε αν καταφερνα να καπνιζω μεχρι 5 την ημερα. Ο παπους μου πεθανε στα 95 του και μεχρι τα 90 του καπνιζε 5 την ημερα, ενω μεχρι τα 80 καπνιζε πακετο αλλα ποτε δεν εφτανε παραπανω...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

10 χρόνια άκαπνος!
Σήμερα γιορτάζω 10 χρόνια ακριβώς απο την μέρα που έκοψα το τσιγάρο! Δεν θα το είχα κάνει αν μπορούσα να περιορίσω την κατανάλωσή μου στα 10 τσιγάρα ημερησίως, αυτό όμως το είχα προσπαθήσει και ειχε αποτύχει και κάπνιζα 2.5 πακέτα την ημέρα. Τα μεγαλα μυστικά για να το κόψεις είναι δύο: α: Να θέλεις να το κόψεις και β: Να μην το ξαναβάλεις στο στόμα σου (το ειχα ξανακόψει και για 2.5 χρόνια και το ξαναρχισα την μέρα που έβαλα ενα στο στόμα μου) αφού σε κάποιο βαθμό ο καπνιστής ειναι σαν τον αλκοολικό, δηλαδή εν δυνάμει υπότροπος ανα πάσα στιγμή.
Σε οτι με αφορα υπήρξε και ενα τρίτο μυστικό: Εκανα το ...λάθος και το υποσχέθηκα στα παιδιά! Αν το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου θα έβρισκα τον τρόπο να ...με ξεγελάσω αλλά η υπόσχεση στα παιδιά είναι ιερή!
Μπράβο ρε Φίλιππε! Να τα... κατοστήσεις. :thumbsup:

Reaction score
27.263

Σε σημερινές τιμές, με 1,5 πακέτο, θα είχα γλυτώσει 24.000. Ο Voreios 36.000...:eek:

Βρε λες? :biggrin:
ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΠΝΙΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ CLA TURBO DIESEL AUTO....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Και με φουλ-εξτρά μάλιστα, δεδομένου ότι -με ετήσιο επιτόκιο 5%- αυτή η αποταμίευση, σε περίοδο δεκαετίας, θα έφτανε στο ποσόν των 46.600€!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426

Και με φουλ-εξτρά μάλιστα, δεδομένου ότι -με ετήσιο επιτόκιο 5%- αυτή η αποταμίευση, σε περίοδο δεκαετίας, θα έφτανε στο ποσόν των 46.600€!
Aν βαλεις και το πιθανο κουρεμα μαλλον δεν θα φτασει :onthequiet:

Reaction score
1.845

Το Δεκέμβρη του 2012 αγόρασα ένα κουτί χαρτάκια - κάνω στριφτό - που έχει 50 πακετάκια από 50 χαρτάκια το καθένα. Κάποια στιγμή το Γενάρη, την ώρα που παίρνω ένα πακετάκι σημειώνω την ημερομηνία στο κουτί. Μετά από 29 μέρες, την ώρα που ξαναπαίρνω ένα πακετάκι, κάνω το λογαριασμό. 5 πακετάκια επί 50 διά 29. Αποτέλεσμα, 8,62 τσιγάρα την ημέρα. :smile:

Σήμερα το κουτί έχει 20 πακετάκια - μόλις τα μέτρησα - και υπάρχει και αυτό που είναι σε χρήση. Γίνεται λοιπόν να καπνίζεις λίγα, αρκεί να στρίβεις επιτόπου και να μην έχεις ποτέ έτοιμα. Ούτε να κάνεις τράκα από άλλους, τήρηση με θρησκευτική ευλάβεια. Σήμερα έχω κάνει 3 μέχρι τώρα.

Ακόμα καλύτερα είναι όταν το κόβεις, αναβαθμίζεται η ποιότητα της γεύσης σου, εκτός των άλλων. Το είχα κόψει 4,5 χρόνια και έχω ιδία πείρα. Επίσης εκτός της αντοχής αυξάνει η και διάθεσή σου για δραστηριότητες, σωματικές και πνευματικές.

Ο μεγαλύτερος ρουφιάνος του τσιγάρου δεν είναι ο καφές, είναι το οινόπνευμα και η απραξία. Όποιος θέλει να το ελαττώσει κόβει τα πολλά πιώματα, κόβει καναπέ και τηλεόραση και βρίσκει μια δραστηριότητα της αρεσκείας του να ασχολείται.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Aν βαλεις και το πιθανο κουρεμα μαλλον δεν θα φτασει :onthequiet:
Κούρεμα καταθέσεων; Να δω τι άλλη δικαιολογία θα βρείτε, για να μην το κόψετε. :roflmao:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν ξέρω με ποια αφορμή σκέφτηκες τη συγκεκριμένη δικαιολογία, αλλά είναι πολύ επιτυχημένη κι έχει πολλές εφαρμογές. Τεχνολογικό φόρουμ είμαστε. :biggrin:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Όποιος θέλει να το ελαττώσει κόβει τα πολλά πιώματα, κόβει καναπέ και τηλεόραση και βρίσκει μια δραστηριότητα της αρεσκείας του να ασχολείται.
Στα πιώματα είναι το μυστικό.
Οταν βλέπω ταινιούλα δεν καίγομαι να καπνίσω.
Οπως και την υπόλοιπη μέρα.Μπορεί να πάει 7 η ώρα το βράδυ και να μην έχω καπνίσει, αν μπλέξω μετά σε παρέα με booze μπορεί να κάνω και 10-15 στριφτά.Καπνίζω Ολντ Χόλμπορν μπλε απ το 1992.
Με το πακέτο των 20 γρ , περνάω 3 μέρες ,συνήθως.

Βόρειε , μπράβο!

Reaction score
326

Συμπλήρωσα ήδη 17 χρόνια άκαπνος μετά από άλλα 17 φανατικού καπνιστού (2 πακέτα τη μέρα τουλάχιστον) που είχαν προηγηθεί φυσικά.
Το πρώτο διάστημα έκοψα και τον καφέ μαζί (για να το κόψω με σιγουριά) αλλά όχι τα ξύδια και τα κοψίδια, τα οποία συνεχίζουν αμείωτα. Ο καφές επανήλθε (1 την ημέρα) μετά από τη σταθεροποίηση του no smoking.

Reaction score
4.909

ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΠΝΙΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ CLA TURBO DIESEL AUTO....

Αυτη και η CLS ειναι οι μόνες Μερσεντες που μου αρέσουν αλλά και να είχα κρατήσει τα λεφτα στον τραπεζικο κουμπαρα δεν θα το έπαιρνα γιατι για λόγους δεύτερης πατρίδας (και αλλους) θα επέλεγα να τα δώσω στους Γαλλους (3 αυτοκίνητα ειχα ως τώρα, ενα Ρενω, ενα Σιτροεν και το Ροβερ που έχω ακόμη τώρα αλλά εκει ήταν κυρίως γιατι ο αντιπρόσωπος ήταν φίλος....)

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529