10 χρόνια άκαπνος!

Reaction score
118
Απάντηση: 10 χρόνια άκαπνος!

Κάπου εκεί Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη του 1989 το έκοψα κι εγώ. Φυσικά έως τότε είχα προλάβει να καπνίσω ότι είχε υποψία καπνού ή έμοιαζε με τσιγάρο. Αλήθεια Rothmans International 100mm βγαίνουν ακόμη ?

Από τότε φανατικός αντικαπνιστής . Ίσως αν φτάσω κάποια στιγμή τα 70 το ξαναρχίσω πάλι .. Δεν το μετάνιωσα ποτέ !

Reaction score
65

10 χρόνια άκαπνος!
Σήμερα γιορτάζω 10 χρόνια ακριβώς απο την μέρα που έκοψα το τσιγάρο! Δεν θα το είχα κάνει αν μπορούσα να περιορίσω την κατανάλωσή μου στα 10 τσιγάρα ημερησίως, αυτό όμως το είχα προσπαθήσει και ειχε αποτύχει και κάπνιζα 2.5 πακέτα την ημέρα. Τα μεγαλα μυστικά για να το κόψεις είναι δύο: α: Να θέλεις να το κόψεις και β: Να μην το ξαναβάλεις στο στόμα σου (το ειχα ξανακόψει και για 2.5 χρόνια και το ξαναρχισα την μέρα που έβαλα ενα στο στόμα μου) αφού σε κάποιο βαθμό ο καπνιστής ειναι σαν τον αλκοολικό, δηλαδή εν δυνάμει υπότροπος ανα πάσα στιγμή.
Σε οτι με αφορα υπήρξε και ενα τρίτο μυστικό: Εκανα το ...λάθος και το υποσχέθηκα στα παιδιά! Αν το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου θα έβρισκα τον τρόπο να ...με ξεγελάσω αλλά η υπόσχεση στα παιδιά είναι ιερή!

μπραβο...!!θελω και εγω να το κοψω(λογω και μια χρονιας βρογχιτιδας που εχω)
αλλα δεν το εχω παρει ακομα αποφαση.πιστευω να το τελειωσω αμεσα..

Ο Παπαστράτος και ο Καρέλιας κλέφτες θα γίνουν; :biggrin:

Εγώ παιδιά καπνίζω εδώ και 27 χρόνια περίπου 3 -4 άντε 5 τσιγάρα ημερησίως.
Ένα με τον καφέ, μετά το φαγητό κ.λ.π.
Όποτε μου καπνίσει ανάβω ένα και ως εκεί.
Υπ΄όψιν ότι δεν έκανα καμιά προσπάθεια να το μειώσω, μόνο του έφτασε εκεί.
Παραπάνω δεν μπορώ να καπνίσω και να θέλω.

αυτο Μιχαλη ειναι το καλυτερο..!
εγω δυστηχως δεν μπορω να το κοντρολαρω ετσι..

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Και με φουλ-εξτρά μάλιστα, δεδομένου ότι -με ετήσιο επιτόκιο 5%- αυτή η αποταμίευση, σε περίοδο δεκαετίας, θα έφτανε στο ποσόν των 46.600€!
Βρε συ ΜΑΧ, κανε εναν γρηγορο υπολογισμο ποσα φραγκα εχω στην παντα με...44* χρονια ακαπνιας:roflmao:

*αν υποθεσουμε οτι το "σοβαρο" καπνισμα αρχιζει στα 18!
** Φιλιπ, ελπιζω να το γιορτασατε ως πρεπει (και χωρις τον κανονα "ενα τσιγαρο πριν κι ενα μετα":roflmao:)

Reaction score
4.909

Βρε συ ΜΑΧ, κανε εναν γρηγορο υπολογισμο ποσα φραγκα εχω στην παντα με...44* χρονια ακαπνιας:roflmao:

*αν υποθεσουμε οτι το "σοβαρο" καπνισμα αρχιζει στα 18!
** Φιλιπ, ελπιζω να το γιορτασατε ως πρεπει (και χωρις τον κανονα "ενα τσιγαρο πριν κι ενα μετα":roflmao:)
Βαγγέλη εσυ χοντρικά πρεπει να πλησιάζεις τα 150 χιλιάρικα σε τόσα χρόνια! Λέγε που τα έκρυψες!
Ντροπή σου όμως που δεν συνεισέφερες το παραμικρό στα δημόσια ταμεία και στους εργαζόμενους του Παπαστράτου που -αν ενεργούν όλοι έτσι εγωιστικά - θα χάσουν τις δουλειές τους!

Ξέχασα να αναφέρω κι αλλο ενα μυστικό για το επιτυχές "κόψιμο" πάντως:
Επειδή για εναν καπνιστή η σκέψη του να μην καπνίσει ποτε ξανά είναι λίγο....καταθλιπτική, έχω δηλώσει πως θα επιτρέψω στον εαυτό μου να κάνει ένα τσιγάρο...οταν κλείσω τα 83! Δηλαδή σε 28 χρονάκια ακόμη! Αν βεβαια κυκλοφορούν ακόμη τσιγάρα τότε, και αν ζω...ελπίζοντας βεβαια να μην έχω αλτσχάιμερ και το ξεχάσω! Υπάρχει λόγος για την συγκεκριμένη χρονολογία...αλλα δεν θα τον πώ!

Reaction score
6.609

Δυο προσπαθιες να το κοψω την πρωτη μαζι με τον καφε οπου υστερα απο 2 χρονια αποχης με την πρωτη ρουφηξια και ενα τσιγαρο κερασμενο τα εκανα μαζεμενα, τη δευτερη και θεωρω επιτυχημενη τωρα 3,4 χρονια ουτε θυμαμαι καν ανοιξη παντως ηταν προσπαθησα να το κοψω χωρις να το συνδεω με καφεδες, ποτα ,φαγητα θυμους προβληματα ολα αυτα τα παιχνιδια μυαλου που μου ειχε υποχρεωσει να υπακουω(ποιο δυσκολα το κοβει ο καπνιζων λιγα παρα ενας που υπερβαλει, και ναι και το ενα τσιγαρο κακο κανει ...)και φυσικα δεν εχει να κανει με το οικονομικο, εξαρτηση ειναι.(αλωστε τα λεφτα αν δεν πανε εκει καπου αλλου θα πανε & φυσικα το αντιστροφο)

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466

μετα απο 12 χρονια χωρισαμε με τα prince....
χωρις μαστιχες αυτοκολλητα και αλλα...
μονο με μικρες αλλαγες σε καθημερινες συνηθειες που ηταν συνδιασμενες με τσιγαρο(για τον πρωτο 2μηνο)
και προσωπικο αγωνα να αποδειξεις οτι εισαι ποιο δυνατος απο αυτο.
βεβαια εχουμε "βρεθει"μεσα στο χρονο καποια βραδυα (λιγα)αλλα μεχρι εκει.
δεν εχω πει ποτε οτι το εχω κοψει...
εχω πει οτι αυτην την περιοδο δεν καπνιζω..

Reaction score
118

Μεγάλη βοήθεια οι τσίχλες όλων των ειδών και συνεχώς κάποιο στυλό ή μολύβι στο χέρι ..

Reaction score
390

Συγχαρητήρια σε όσους το έκοψαν,αλλά περισσότερα σε αυτούς που μπορούν και το ελέγχουν,καπνίζοντας 4-5 τσιγάρα ημερησίως.
είναι ωραίο το άτιμο.
Ξεκίνησα το κάπνισμα στα 18 και μέχρι τα 28 κάπνιζα 2 πακέτα την ημέρα.
Στα 28 μου,αποφάσισα να το κόψω και το κατάφερα για 10 χρόνια.
Στα 38 μου το ξανάρχισα (είπαμε άτιμο πράγμα) και μέχρι πρίν 6 μήνες κάπνισα και αυτά που δεν είχα καπνίσει τόσα χρόνια. 6 μήνες είμαι άκαπνος
Θα ήθελα να καταθέσω στο forum,ότι αυτό που με βοήθησε να το κόψω την πρώτη φορά και ελπίζω και τώρα, είναι πρώτον η πίστη και η πεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω και δεύτερον,η τοποθέτηση στόχων τους οποίους για να πετύχω θα έπρεπε να το κόψω αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη για την απόκτηση αγαθών τα οποία παρεμπιπτόντως στην περίπτωσή μου,έχουν να κάνουν με την μεγάλη μας αγάπη την μουσική.
Ελπίζω η άποψη μου να βοηθήσει κάποιους οι οποίοι πραγματικά θέλουν να απαλλαγούν απο αυτόν το βραχνά.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

...........................................
Ξέχασα να αναφέρω κι αλλο ενα μυστικό για το επιτυχές "κόψιμο" πάντως:
Επειδή για εναν καπνιστή η σκέψη του να μην καπνίσει ποτε ξανά είναι λίγο....καταθλιπτική, έχω δηλώσει πως θα επιτρέψω στον εαυτό μου να κάνει ένα τσιγάρο...οταν κλείσω τα 83! Δηλαδή σε 28 χρονάκια ακόμη! Αν βεβαια κυκλοφορούν ακόμη τσιγάρα τότε, και αν ζω...ελπίζοντας βεβαια να μην έχω αλτσχάιμερ και το ξεχάσω! Υπάρχει λόγος για την συγκεκριμένη χρονολογία...αλλα δεν θα τον πώ!
Να ζω να σε...καμαρωσω:biggrin:

Reaction score
2.558
Εγώ το έκοψα το 1986 σε διακοπές στην Κεφαλλονιά. Κάπνιζα 2 πακέττα για πολλά χρόνια.
Ηταν η δεύτερη προσπάθειά μου και χρησιμοποίησα το εξής κόλπο:
Είπα στον εαυτό μου ότι, αφού έχω εθιστεί στη νικοτίνη θα πρέπει να την παίρνω σαν φάρμακο:
Επί μία βδομάδα κάπνιζα 1 τσιγάρο την ώρα, δηλ. στις 9 ακριβώς στις 10 ακριβώς κοκ.
Την επόμενη εβδομάδα κάθε 2 ώρες.
Με αυτό τον τρόπο απέκτησα μια βιωματική γνώση του πόση νικοτίνη χρειάζομαι.
Αν έκρινα ότι δεν χρειάζομαι το τσιγάρο των 11:00 δεν το κάπνιζα και ΔΕΝ το μετέφερα για να το κάνω μετά το φαϊ!
Απέκτησα έλεγχο στο θέμα και αφαίρεσα την ευχαρίστηση από το τσιγάρο - απλά το έπαιρνα σαν φάρμακο.
Στο τέλος της 2ης εβδομάδας κάπνιζα 6 τσιγάρα την ημέρα και τότε το σταμάτησα τελείως.
Τις επόμενες δύσκολες 25 μέρες έτρωγα ότι ήθελα και, όταν ζοριζόμουνα, το έριχνα στον ύπνο!
Με τον καφέ κανένα πρόβλημα και καμμιά σχέση.
Θεωρώ ότι τα επόμενα 6-7 χρόνια ήταν επικίνδυνο να ξαναρχίσω.
Έκανες πολύ καλά Βόρειε..

Reaction score
84

Η δική μου εμπειρία: Κάπνιζα απ τα 19 έως τα 30. Σταθερά ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα, μισό έτοιμα και μερικά Craven στριφτά.( μου λείπει πολύ η μυρωδιά τους, ακόμη) Το χω κόψει λοιπόν πριν 4 χρόνια, με τη βοήθεια των χαπιών champix. Ναι, αυτά που στα γραφαν στα νοσοκομεία. Θεωρώ πως το 50ρικο που κόστιζαν είναι το πιο καλοεπενδυμένο 50ρικο της ζωής μου. Παίρνεις τα χάπια που χουν και μέρες στη συσκευασία, σαν αντισυλληπτικά και καπνίζεις παράλληλα. Δηλώνεις στον εαυτό σου και σε ένα χαρτί ποιά μέρα θα το κόψεις, απ την 11η έως την 14η που κρατά η "θεραπεία". Εγώ δήλωσα την 13η.
Την 12η καπνισα 1μιση πακέτο Davidoff και σχεδόν μισό καπνό στριφτά. Πριν κοιμηθώ πετάω στα σκουπίδια ό,τι είχα σχετικό με τσιγάρα. Σπίρτα, αναπτήρες, φιλτράκια κτλ κτλ. Το επόμενο πρωί φρόντισα να μη πιω καφέ αλλά τσαϊ. Ομολογώ πως ένιωθα πρεζάκι, είχα φαγούρες σε όλο το σώμα, νευρικότητα πάρα πολύ. Για μια βδομάδα δεν ήπια καφέ αλλά σοκολάτες γλυκές, τσάγια κτλ. Έκτοτε τσιγάρο δεν έχω ξαναβάλει στο στόμα μου. Πού και πού καπνίζω κανα πουράκι( Partagas Chicos, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα). Θέλω να πω πως ακόμη και τώρα, 4 χρόνια μετά βλέπω όνειρα πως καπνίζω και αναλογίζομαι τί πρέζα είναι ο καπνός, αν ο οργανισμός το ζητά ασυνείδητα ακόμη και τώρα! Αλλά η όσφρησή μου, η γεύση μου και ιδίως εκείνη η γενικότερη κατάσταση του στόματος κάθε πρωί μετά από κραιπάλες τσιγαροαλκοολίλας είναι πράγματα που δεν θα ξεχάσω.
Αρνητικό; Έχω πάρει κιλά. Θετικό; Θα τα χάσω, το βαλα πείσμα
Σαν δική μου συνταγή σε όποιον θέλει να κάνει μια προσπάθεια να δοκιμάσει τα χάπια ή και μόνος. Αλλά ποτέ να μη ξανακοιτάξει πίσω. Τα πουράκια τα βαλα στο στόμα μου 3 χρόνια καθαρός. Και πάλι το σκεφτομαι μήπως κολλήσω σε αυτά, ίσως τα κόψω εντελώς.
Ένα κομπολόι στο χέρι βοηθάει, όχι τα φτηνιάρικα τα πλαστικά. Δοκιμάστε κάποιο καλούτσικο υλικό, μη σας πιάνει τσιγκουνιά, γλιτώνετε άπειρα λεφτά. Αυτό είναι και το σκεπτικό μου. Τα λεφτά που γλίτωσα αυτά τα 4 χρόνια τα χω επενδύσει στο χόμπυ μου, στα ταπεινά μηχανήματα που έχω και σε ένα καλό υπολογιστή. Από υγεία; θα φανεί στο τέλος
Αν ήξερα πως μπορώ να κοντρολάρω τον εαυτό μου, πάντως, θα θελα να μπορώ να κάνω ένα τσιγάρο τη μέρα ή τη βδομάδα σε έξοδο.

Reaction score
2.558
Re: Απάντηση: 10 χρόνια άκαπνος!

Στα 4 χρόνια υπάρχει ακόμη σοβαρός κίνδυνος να το ξαναρχίσεις. Κόψε τα πουράκια κλπ... Μετά τα 6-7 χρόνια μπορείς να πείς ότι καθάρισες...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.936

Μπα, δεν θέλει και πολύ. Το είχα κόψει για 8 χρόνια και χρειάστηκε 1 τσιγάρο για να ξαναρχίσω. Έλα όμως που τώρα μου είναι αδύνατον να το ξανακόψω...

Reaction score
84
Απάντηση: Re: Απάντηση: 10 χρόνια άκαπνος!

Στα 4 χρόνια υπάρχει ακόμη σοβαρός κίνδυνος να το ξαναρχίσεις. Κόψε τα πουράκια κλπ... Μετά τα 6-7 χρόνια μπορείς να πείς ότι καθάρισες...
Ευχαριστώ για την επισήμανση. Όντως όταν βγαίνω για καφέ σκέφτομαι πουράκι. Ύπουλο πράγμα

Reaction score
118

Μη σε απασχολούν τα κιλά που πήρες. Είναι φυσιολογικό, όπως φυσιολογικό είναι με την κατάλληλη διάθεση να τα χάσεις. Καλύτερα να σταματήσεις και τα πουράκια .. ή καθαρός ή τίποτα είναι πάντα το επιδιωκόμενο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67