1000 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία!;

Reaction score
5
Χαιρετώ,

με χρηματικό όριο μόνο 1000 ευρώ για:
- δικάναλο ενισχυτή και
- ζεύγος ηχεία,
τι θα προτείνατε;

- Αν χωρέσει εκεί και ένα απλό Phono stage ή pre-amplifier, ακόμα καλύτερα.
- Δωμάτιο περίπου 15 τμ.

Ας αφήσουμε τα καλώδια έξω. CD player και πικάπ υπάρχει.
Α, και ο ενδιαφερόμενος ακούει πολύ Χατζηδάκι! :-D

Θα πάμε να ακούσουμε φυσικά, αλλά να ξέρουμε τι να κοιτάξουμε γενικώς...
Μερικές προτάσεις ή κατεύθυνση, με σώζετε!

Ευχαριστώ

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: 1000 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία!;

Άκη, μόνο για καινούργια ή μπορούμε να προτείνουμε και μεταχειρισμένα?

Reaction score
5
Προτιμά καινούρια, αλλά αν είναι τίποτα 'διαμαντάκια'/value-for-money, γιατί όχι και μεταχειρισμένα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Προσωπικά θα μοίραζα το budget, εκτός αν πήγαινα σε μεταχειρισμένο ηχείο οπότε ίσως να έριχνα παραπάνω βάρος στον ενισχυτή.

Ενισχυτής:
Γενικώς οι μηχανές που θα κοίταζα είναι οι παρακάτω...

NAD C352

Ο NAD είναι, για μένα, σχεδόν μονόδρομος - εκτός αν πας σε DIY λύσεις που φαντάζομαι δεν "παίζει" ως option στην περίπτωσή μας. Ο 352 οδηγεί τα πάντα. Γενικώς NAD θα αγόραζα με κλειστά μάτια. Πάντως και οι υπόλοιπες προτάσεις που ακολουθούν έχουν κάτι να δώσουν και θα πρότεινα ακρόαση.

harman/kardon HK 970

Τον H/K τον άκουσα με το αντίστοιχο CD για κανένα 10λεπτο και μου άρεσε αρκετά - αν μπορούν να βγουν συμπεράσματα απο τόσο σύντομη ακρόαση.

Cambridge Audio 640A V2

Δεν έχω ακούσει τους νέους Cambridge αλλά διαβάζω καλά λόγια.

ADVANCE ACOUSTIC MAP 103

Η Αdvance Acoustic τίμια εταιρεία αν και αμιγώς κινεζική. Ο συγκεκριμένος παίζει και τα πρώτα watt σε τάξη A αν δεν κάνω λάθος.

Tsakiridis Devices Aeolos

Mία διαφορετική πρόταση, η οποία ξεφεύγει λίγο απο το budget (790 τιμή καταλόγου) αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται αν μιλήσεις με τους ανθρώπους της εταιρείας. Σε δεσμεύει αρκετά και στην επιλογή του ηχείου. You never know...

Ηχεία

Εδώ τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα... Πάντως ο χώρος είναι μικρός οπότε τον καλύπτει άνετα ηχείο βάσης.

Προτείνω Quad 11L ή 12L ή 21L (το τελευταίο δαπέδου και εντός budget μόνο σε μεταχειρισμένο) τα οποία, προφανώς, μου αρέσουν πολύ και μάλιστα ταιριάζουν πολύ καλά με τα NAD (μπορείς να τα ακούσεις μαζί στο Nακα, νομίζω).
Άλλες λύσεις που θα κοίταζα: Kef iQ5, B&W 686, Epos M5, κάποιο Audio Spectrum.

Επίσης ένα ηχείο που μου τράβηξε τον ενδιαφέρον απο την τελευταία δοκιμή του ήχου, χωρίς να έχω προσωπική άποψη: Tannoy Mercury F3.

Σε κάποιους αρέσουν και οι λύσεις της Klipsch στην κατηγορία αλλά δεν είναι του γούστου μου. Παίζει σημαντικό ρόλο και η επιλογή του ενισχυτή φυσικά.. Για τον Aelos π.χ. ένα ηχείο της Klipsch ίσως ήταν καλή λύση.

Πάντως αν βρεις κάποιο Audio Spectrum Xanadu ή Artemis στο 500ρικο, προτείνω να το χτυπήσεις έστω κι αν ο ενδιαφερόμενος τα απολαύσει με τον...επόμενο ενισχυτή (ειδικά το Xanadu είναι δύσκολο ηχείο). :happy_9:

Συμπερασματικά:
Αν μου έλεγε ο αδερφός μου να του πάρω σύστημα με το συγκεκριμένο budget θα του έπαιρνα τα 11L ή τα 12L της Quad (κάποιοι λένε πως το 11L, αν και φθηνότερο, παίζει καλύτερα απο το 12L) και τον C352.

Αν είχα εγώ το συγκεκριμένο budget θα χτύπαγα ένα μεταχειρισμένο Audio Spectrum, ένα ποιοτικό παθητικό προενισχυτή και ένα τούμπανο DIY τελικό με Hypex ή Tripath modules - αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα. :happy_6:

Attachments

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Και επειδής είπες πολύ βαριά κουβέντα, ότι του αρέσει ο Χατζηδάκης, οι Σειρήνες παραμένουν και κάθονται μαζί με αυτό...

ή αυτό...

και αυτό...

ή αυτό...

Επίσης, οι Σειρήνες κάθονται πολύ ωραία, με αυτά...

Επίσης, σε Quad υπάρχει ακόμη ένα κοστούμι εδώ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
... Επίσης, τρέχουν και αυτά τα 63άρια, και μάλλον δεν θα πάνε πολύ ψηλά...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: 1000 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία!;

... Επίσης, τρέχουν και αυτά τα 63άρια, και μάλλον δεν θα πάνε πολύ ψηλά...

Το χοντραίνεις! :respect:
Τους 405 τους θέλω για το γ*μώτο, αλλά προηγείται ο Magnum Class A...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Πάντως, ο 34άρης με τον 405 και τις Σειρήνες είναι πολύ ωραίο κοστούμι.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Kάτι ήξερε ο μαστρο-Walker!

Άσχετο, αλλά πρέπει να ακούσω τα 2905... Αν και ο Στέφανος μου λέει πως έχουμε πολύ υγρασία στο Ηράκλειο και δεν κάνουν για εδώ... Νταξ', αν μ'αρέσουν τόσο, θα δεχτώ εκείνη τη δουλειά στο Λονδίνο στην τελική! :mrgreen:

Reaction score
5
Χμ...
- η Audio Spectrum έχει website;
- για phono stage ή phono preamp τι λέτε; Χαμηλού κόστους.

Reaction score
5
Ένα γρήγορο googling λέει ότι ο Nad και τα Sirene βγαίνουν κάπου στα 1300 ευρώ. Κάτι σε πιο κάτω έχει;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: 1000 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία!;

Define χαμηλό κόστος. Σαν να λέμε κάτω απο 100?! Ή στα 200-250? :smoking:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Χμ...

Πες του να βρει μεταχειρισμένο ένα Rotel RQ-970 και θα είναι άρχοντας. Πες του, επίσης, να μη μπλέξει με τίποτε high end μαλακο-κουτάκια, που έχουν μέσα δυό τελεστικούς και πέντε αντιστασούλες, και τα χρεώνουν ένα χιλιάρικο...

Reaction score
5
Χαμηλού κόστους εννοώ κάτι το πολύ 150-200 ευρώ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις μέχρι στιγμής, με σώζετε! :-D

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Ένα γρήγορο googling λέει ότι ο Nad και τα Sirene βγαίνουν κάπου στα 1300 ευρώ. Κάτι σε πιο κάτω έχει;
Άκη, να μην κατέβει παρακάτω. Ας βάλει και καναδυό δόσεις στην κάρτα, που λέει ο λόγος. Ας πάρει τον 320ΒΒΕ. Να σου πω! Για να τα Quad δεν κάνω καθόλου πλάκα, ε; Ειδικά, για το ζευγάρι 34-405, που ο 34άρης έχει και ενσωματωμένο phono.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Επίσης, από ηχεία παίζουν και αυτά, αλλά δεν ξέρω την τιμή τους, πού βρίσκεται...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.057
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp