1000 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία!;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Επίσης, πες του με τρόπο, μη πέσει κάτω ξερός και τρέχουμε, ότι υπάρχει και η λύση των Dynaudio BM5, που είναι ενεργά, αλλά μικρά, ελληνιστί, NFKE, (near field ki etsi). Αλλά βγαίνουν πάνω από χιλιάρικο, θέλουν και προενισχυτή, άσε, ένα μαύρο χάλι αυτά τα ηχεία...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
... άσε δηλαδή που δεν είναι high end, γιατί τα πουλάνε σε εκείνα τα μαγαζιά που πουλάνε και καλώδια με το μέτρο, δίπλα στα κινέζικα βιολιά και τα λαρισαίικα μπουζούκια...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: 1000 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία!;

Χαμηλού κόστους εννοώ κάτι το πολύ 150-200 ευρώ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις μέχρι στιγμής, με σώζετε! :-D
Ok. Υπόψην κάποιοι απο τους παραπάνω ενισχυτές έχουν phono stage. Ο NAD δεν έχει σίγουρα.

Σε αυτά τα χρήματα, πέρα απο την πρόταση του Κώστα για το 2nd-hand Rotel, θα κοίταγα το:

ΝΑD PP-2

Εφόσον πας σε NAD ίσως είναι καλή ιδέα να πας και στο αντίστοιχο phono stage.

Πάντως το καλύτερο σε αυτά τα χρήματα λέγεται πως είναι το νεότερο:

Cambridge Audio Azur 640P

Aν πηγαίναμε μέχρι τα 300 ευρώ, θα πρότεινα κάποιο απο τα:

Graham Slee Gram Amp 2 SE

Bellari VP129

Clearaudio Smartphono

Kι αν ανεβαίναμε λίγο παραπάνω, θα κοίταζα σίγουρα το:

Audio Craftworks Phono One

Aυτά! :happy_2:

Reaction score
0

Επίσης, πες του με τρόπο, μη πέσει κάτω ξερός και τρέχουμε, ότι υπάρχει και η λύση των Dynaudio BM5, που είναι ενεργά, αλλά μικρά, ελληνιστί, NFKE, (near field ki etsi). Αλλά βγαίνουν πάνω από χιλιάρικο, θέλουν και προενισχυτή, άσε, ένα μαύρο χάλι αυτά τα ηχεία...
Συμφωνώ απόλυτα με την συγκεκριμένη πρόταση (θα το πω αυτό στον προσωπικό μου ψυχίατρο), λιγότερο από χιλιάρικο σε τιμή μετρητοίς . Έναν προ με XLR (νομίζω υπάρχουν αρκετοί και οικονομικοί) και θα είναι ταμάμ

Reaction score
5
Μου έχετε κεντρίσει την περιέργεια, πρέπει να ακούσω αυτά τα Quad! :-D
Κώστα K μ', μήπως θα θέλουν μια περιποίηση όμως, καμμιά αντιστασούλα, κανα πυκνωτάκι, μιας και είναι εχμ, κάποιων δεκαετιών; Υπάρχει στην Αθήνα κάποιος που μπορεί να το κάνει pour nous?

Reaction score
13
Κώστα K μ', μήπως θα θέλουν μια περιποίηση όμως, καμμιά αντιστασούλα, κανα πυκνωτάκι, μιας και είναι εχμ, κάποιων δεκαετιών; Υπάρχει στην Αθήνα κάποιος που μπορεί να το κάνει pour nous?
Η τουβλινα με τα γκριζα ροδακια εχει ενα ειδος μητρικης καρτας οπου πανε και βυσματωνονται οι διαφορες επιμερους πλακεττες. Οι επαφες αυτες θελουν κατα καιρους σερβις, λαδια, μπουζι, βαλβολινες. Και προσοχη μην στραβοπατησει καμμια πλακεττα στο βαλε-βγαλε. Κατα τα αλλα απ' τα κορυφαια μιας (χρυσης) εποχης.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Ναι, αυτός. :happy_9:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: 1000 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία!;

Χμμ, επειδή δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Μιχάλης θα έχει χρόνο, δες και κάτι σχετικό που είχε γράψει ο Βασίλης σε άλλο thread: Click!

Όλο τέτοια άσχετα θυμάμαι...:crazy_1:

Reaction score
5
Κώστα Φ, αυτός φαίνεται ότι ασχολείται με κατασκευές από ανθρακονήματα, παρά επεμβάσεις ηλεκτρονικού τύπου.

Πάντως αν καταλήξουμε εκεί θα πρέπει να πάμε και για λάδια-μπουζί-βαλβολίνες άμεσα...θα δούμε...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Κώστα Φ, αυτός φαίνεται ότι ασχολείται με κατασκευές από ανθρακονήματα, παρά επεμβάσεις ηλεκτρονικού τύπου.
Προφανώς ο Βασίλης αναφέρεται κυρίως σε προβλήματα με μεμβράνες κλπ. Εφόσον όμως θα έχουν περάσει αρκετά ηχεία τέτοιου τύπου απο τα χέρια του θα μπορεί, το λιγότερο, να σου προτείνει κάποιον που ασχολείται με το service των ηχείων αυτών. :cool_4:
Αν καταλήξετε στα Quad δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλέφωνο.

Reaction score
5
Για Quad amps δεν μιλάμε;

Αλλά είμαι και της αγγλικής σχολής οπότε τα Nad επίσης είναι μέσα στο παιχνίδι...

Για ηχεία θα πάμε να ακούσουμε του Πετρόπουλου και βλέπουμε...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Για Quad amps δεν μιλάμε;
Α, καλά! Εγώ νόμιζα λέγαμε για τα ηχεία (καθένας με τον πόνο του). :crazy_1:
Κι αυτά θα ήθελαν το service τους...
Ο Μιχάλης τότε. :happy_8:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: 1000 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία!;

Σε κάποιους αρέσουν και οι λύσεις της Klipsch στην κατηγορία αλλά δεν είναι του γούστου μου. Παίζει σημαντικό ρόλο και η επιλογή του ενισχυτή φυσικά.. Για τον Aelos π.χ. ένα ηχείο της Klipsch ίσως ήταν καλή λύση.
Βρε τι μου θυμιζει εμενα τωρα... :happy_9:

Reaction score
1
Να προτείνω μια κάπως αιρετική λύση??? Καλοκαίρι είναι ακόμα.....

http://www.fostexinternational.com/docs/speaker_comp/pdf/recom_enclose/103e_encl.pdf

Όχι ιδιαίτερα δύσκολη κατασκευή και θα κοστίσει (χωρίς φινίρισμα) κάπου 200 ευρώ. Το προτείνω βασιζόμενος στα μουσικά γούστα του φίλου σου. Δεν υπάρχει τίποτα, μέχρι και 5-6 φορές τα χρήματά του, που να το φτάνει σε χροιές, αμεσότητα και στερεοφωνική εικόνα (μάλιστα η μεγάλη σκηνή που δημιουργεί το κάνει πολύ εύκολο στην τοποθέτηση, ξεχνάς sweet spot και βλακίες). Δεν παίζει rock, beat και όσα είδη έχουν ογκώδη μουσική πληροφορία π.χ. συμφωνικές ορχήστρες αλλά οι φωνές και γενικά οι μεσαίες συχνότητες είναι το κάτι άλλο. Ααα μαζί με ένα nad 320BEE είναι ό,τι πρέπει (φαντάζομαι δε το έχω ακούσει).
Και φυσικά τα χρήματα που περισεύουν τα επενδύουμε στη δισκοθήκη :happy_2:

Reaction score
13
... θα κοστίσει (χωρίς φινίρισμα) κάπου 200 ευρώ.

μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος γιατι μου φαινονται λιγα. 200 Ε κοστιζει τι ?
- Τα μεγαφωνα ?
- Τα ξυλα κομμενα?
- Οι καμπινες ετοιμες ?
- Ενα Ηχειο κομπλε ?
- Δυο Ηχεια κομπλε ?
- Εαν ειναι αγορα μεσω Ιντερνετ υπαρχουν αλλα εξοδα ?

Δεν παίζει rock, beat και όσα είδη έχουν ογκώδη μουσική πληροφορία π.χ. συμφωνικές ορχήστρες αλλά οι φωνές και γενικά οι μεσαίες συχνότητες είναι το κάτι άλλο.

Και τα υπολοιπα ?

/quote]

:smoking:

Reaction score
14
Για low budget ηχεία....ανεπιφύλακτα Indiana Line

Είναι ξεδιάντροπα φθηνά για αυτό που "παίζουν" ενώ παράληλλα είναι πολύ "ζωντανά".

Η γνώμη που εκφέρω αφορά την σειρά HC.

Reaction score
1
Λοιπόν για τα 103ακια σε BLH ......

1.Τα μεγαφωνάκια κοστίζουν λιγότερο από 90Ε και τα 2
2. Φίλτρο δε βάζουμε... τα αφήνουμε "ανεξέλενκτα" χεχε!
3. Θέλουμε 4 μπόρνες και 1 μέτρο καλώδιο, άντε 10Ε
4. Το κόστος των ξύλων είναι λίγο σχετικό. Χρειαζόμαστε λιγότερο από 3 τ.μ. MDF (ή κόντρα πλακέ) 15mm, άρα πολύ λιγότερο από ένα φύλλο. Αν εχει κάποιος τη δυνατότητα να τα κόψει μόνος του βγαίνουν πολύ φθηνά. Αλλά και σε ξυλουργείο να πας που πληρώνεις τα κοψήματα κι όχι το υλικό πάλι δε νομίζω να ξεπεράσεις τα 100Ε και για τις 2 καμπίνες. Δεν είναι πολλά τα κοψήματα και οι διαστάσεις είναι ίδιες για πολλά τμήματα άρα εύκολη και γρήγορη δουλειά. Εεε θα παζαρέψεις και λίγο.... πάντως ποσο πάνω από 100Ε????
5. Θες και μια κόλλα για ξύλο, το μοντάρισμα το κάνεις μόνος σου .....και λίγο μαλλί (αν και ο κατασκευαστής το έχει χωρίς ηχοαπορροφητικό υλικό).

Η κατασκευή είναι πολύ εύκολη, μια κόλλα και ένα Γ αρκούν, γιατί δεν έχει καθόλου γωνίες ή καμπύλες. Μιλάμε για 5 -10 ώρες το πολύ για το μοντάρισμα. Το φινίρισμα βέβαια κοστίζει....

Για τον ήχο τώρα και τις μουσικές του προτιμήσεις.... Το ηχείο δεν έχει άκρα, ούτε "κρατσανιστά" πρίμα ούτε βαθιά μπάσα. Συγκεκριμένα έχει αρκετά βαθύ χαμηλό, η fostex μιλά για 50hz, απλά είναι πολύ διαφορετικό από το χαμηλό ενός κοινού ηχείου με Woofer. Δεν μετακινεί μεγάλες μάζες αέρα (μικρός κώνος και πολύ μικρή μετατώπιση) αλλά ενισχύει τις χαμηλές συχνότητες μέσα από την κόρνα. Με απλά λόγια δε θα νοιώσεις τη "μπότα" στο στομάχι ή τα πιατίνια στα αυτιά, όχι rock, hard rock etc λοιπόν. Το μέγεθος του μεγαφώνου το περιορίζει επίσης στο να μπορεί να αποδόσει μεγάλες ορχήστρες ή alternative rock με παραμορφώσεις και βαβούρα, θολώνει σε απελπιστικό βαθμό.

Τώρα τι μπορεί να κάνει..... σχεδόν όλα τα αλλά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τριο ή και κουαρτέτα jazz ακούγονται άψογα, τα πνευστά δε σε κουράζουν ποτέ, η σκηνή είναι τεράστια (ανάλογα του κόστους), timing σωστό και χροιές άψογες. Είναι πολύ αναλυτικό, λατρεύει τα φυσικά όργανα και απεχθάνεται τις κακές ηχογραφήσεις, κυρίως τους κακούς τραγουδιστές. Και τέλος λατρεύει τις female vocalists. Θυμάμαι πως ένιωσα όταν άκουσα cat power, μπορείς να ακούσεις ακόμα και το σάλιο στο στόμα της. Δώστου λοιπόν D. Krall, Lila Downs, S. Baca και γιατί όχι χατζηδάκι .... μούσχουρη, δημητριάδη λέκκας μια χαρά μου φαίνεται.

Πρότεινα το ηχείο αυτό μιας και νομίζω πως μπορεί να αποδώσει στα γούστα του φίλου μας και όχι σαν φθηνή λύση. Άλλωστε θέλει χρόνο για να κατασκευαστεί και ο προσωπικός μας χρόνος είναι πιο πολύτιμος από μερικά ευρώ.

Συγνώμη για το εκτενές του κειμένου αλλά παρασύρθηκα......χάρηκα που κάποιος ενδιαφέρθηκε.

Reaction score
13
Tα Ηχεια αυτα τα εχω ακουσει σε δυο εκδοχες με το 103 και το 126 στις καμπινες που αντιστοιχουν στο καθενα κατα την Fostex.
Και τα δυο συμπεριφερονται ακουστικα οπως τα περιγραφεις. Μονο που την περιγραφη σου -ΙΜΗΟ σιγουρα αντικειμενικη- αλλος μπορει να την εκλαβει σαν επαινο και αλλος σαν θαψιμο. Εγω θα χρησιμοποιουσα τα ιδια περιπου λογια εννοωντας να αποτρεψω καποιον απο την χρηση τους. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτη η αποδοση δεν μπορει να λεγεται Υψηλη πιστοτητα.
Επιπλεον προσωπικα εκνευριστηκα ακουγοντας τα σε ενα κατα τα αλλα Εξαιρετικο συστημα, με Ενισχυτη ΥΒΑ και CD player της Meridian, στην θεση που πριν υπηρχαν δυο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ 2δρομα Bass Reflex της Ruark με customized Scanspeak μεγαφωνα, που παιζανε παπαδες, και σιγουρα παιζανε τα παντα εξισου καλα.
Ο φιλος δοκιμαζε περασμα σε λαμπατο Γιαπωνεζικο Ενισχυτικο με 3.5 Βαττ στο καναλι. Μουσικη Jazz. Με τα Fostex νομιζες οτι ακουγες ανακοινωσεις δρομολογιων σε Σταθμο Υπεραστικων Λεωφορειων, μιξαρισμενες με μουσικη καπου στο βαθος.
Επισης ενα σημειο που σιγουρα διαφωνουμε ειναι το θεμα της διασπορας στον χωρο. Οπως και να τα στηναμε υπηρχε μια φανερη απωλεια υψηλων εαν αποκλεινε κανεις εστω και ελαφρα απο τον αξονα του Ηχειου. Περιττο να σου πω πως γρηγορα πηραν ποδι απο εκει και τωρα τα δοκιμαζει αλλο ψακτερο μελος της παρεας, που περναει και αυτος την φαση του.

Για τον ήχο τώρα και τις μουσικές του προτιμήσεις.... Το ηχείο δεν έχει άκρα, ούτε "κρατσανιστά" πρίμα ούτε βαθιά μπάσα. Συγκεκριμένα έχει αρκετά βαθύ χαμηλό, η fostex μιλά για 50hz, (-15 dB) απλά είναι πολύ διαφορετικό από το χαμηλό ενός κοινού ηχείου με Woofer. Δεν μετακινεί μεγάλες μάζες αέρα (μικρός κώνος και πολύ μικρή μετατώπιση) αλλά ενισχύει τις χαμηλές συχνότητες μέσα από την κόρνα. Με απλά λόγια δε θα νοιώσεις τη "μπότα" στο στομάχι ή τα πιατίνια στα αυτιά, όχι rock, hard rock etc λοιπόν. Το μέγεθος του μεγαφώνου το περιορίζει επίσης στο να μπορεί να αποδόσει μεγάλες ορχήστρες ή alternative rock με παραμορφώσεις και βαβούρα, θολώνει σε απελπιστικό βαθμό.

Τώρα τι μπορεί να κάνει..... σχεδόν όλα τα αλλά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τριο ή και κουαρτέτα jazz ακούγονται άψογα, τα πνευστά δε σε κουράζουν ποτέ, η σκηνή είναι τεράστια (ανάλογα του κόστους), timing σωστό και χροιές άψογες. Είναι πολύ αναλυτικό, λατρεύει τα φυσικά όργανα και απεχθάνεται τις κακές ηχογραφήσεις, κυρίως τους κακούς τραγουδιστές. Και τέλος λατρεύει τις female vocalists. Θυμάμαι πως ένιωσα όταν άκουσα cat power, μπορείς να ακούσεις ακόμα και το σάλιο στο στόμα της. Δώστου λοιπόν D. Krall, Lila Downs, S. Baca και γιατί όχι χατζηδάκι .... μούσχουρη, δημητριάδη λέκκας μια χαρά μου φαίνεται.

Πρότεινα το ηχείο αυτό μιας και νομίζω πως μπορεί να αποδώσει στα γούστα του φίλου μας και όχι σαν φθηνή λύση.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν διαφορα γουστα.
Και καλο κανει να μπορουν να ακουγονται ολες οι γνωμες μεσα σε ενα περιβαλλον που σεβεται του καθενος την διαφορετικοτητα. :cool_4:
:smoking:

Reaction score
7.110
Δυσκολη και μαζι περιεργη ιστορια τα fullrange ηχεια ειδικα αυτα με μεγαφωνα της fostex. Αν μιλουσαμε για κανενα Οmega με μεγαφωνο απο κανναβη θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα αλλα εκει ξεφευγουμε σε χρηματα.

Νομιζω οτι το οριο των 1000 ευρω δεν επιτρεπουν τετοιους πειραματισμους και μαλλον οσοι εχουνα σχοληθει με τετοια ηχεια -κατασκευες ειχαν ηδη ενα βασικο συτημα και απλα ικανοποιουσαν την περιεργεια τους (ηχητικα,ιδιοκατασκευαστικα κλπ).

Καλο θα ηταν να ξεκινησει με καποιο NAD οπως προταθηκε ηδη και να αρχισει τις δοκιμες με ηχεια ωστε να καταληξει σε αυτο που τον καλυπτει ηχητικα αλλα και χωροταξικα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.076
Members
38.525