100Hz στις 40" αξίζει?

Reaction score
0
Θα'θελα την γνώμη σας σχετικά με τα 100Hz των LCD 40"" αντί για 60Hz και ειδικά από όσους τις έχουν δει στην πράξη.
Για αναπαραγωγή mkv 1080p, αξίζει τα παραπάνω λεφτά και η κίνηση είναι αισθητά πιο ομαλή?
(σε μια Sony 40L4000 μου φαίνεται ότι ψιλο-σπάει, μήπως είμαι τρελός, μήπως τα'χω χαμένα...:)

Reaction score
164
Θα σου πρότεινα να το κρίνεις ανά περίπτωση, σε συγκεκριμένα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν. Στα 100Hz, γίνεται χαμός... Άλλες κάνουν είδωλα, άλλες σπάνε την κίνηση, άλλες είναι μια χαρά, σε άλλες δεν καταλαβαίνεις διαφορά...

Reaction score
0
Η 60ρα (σε Hz:) sony 40L4000 που ‘χω μου φαίνεται ότι ψιλο-σπάει την κίνηση και σκεφτόμουν μπας και πάω σε 100Hz αλλά αν είναι να μην δω διαφορά....

Reaction score
0
Για την sony w4500 τι θα λέγατε, πιστεύετε ότι θα είναι αισθητή η διαφορά όσο αναφορά την ομαλότητα στην κίνηση?

ΥΓ. καλά είναι δυνατόν σε αυτό το forum, μόνο ένας να έχει άποψη για τα 100Hz???

Reaction score
164
Έχω την W4500 και, ανάλογα με το υλικό, τα 100Hz βελτιώνουν λιγότερο ή περισσότερο την κίνηση. Αν είχα την L, δεν νομίζω να την πουλούσα δίνοντας και καμία 500ρια ευρώ γι' αυτή τη διαφορά. Αλλά κριτής είναι τα δικά σου μάτια και η δική σου τσέπη αποφασίζει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Eξαρτάται πια χρήση σας ενδιαφέρει περισσότερο.Αν η χρήση θα είναι κυρίως τηλεοπτικό σήμα,και δει ποδόσφαιρο,το πιθανότερο είναι να βλέπετε 3 μπάλες....Η ομαλότητα του χρησιμεύει κυρίως στην θέαση hd υλικού και αυτό αλλάζει από tv σε tv.

Reaction score
0
Eξαρτάται πια χρήση σας ενδιαφέρει περισσότερο.Αν η χρήση θα είναι κυρίως τηλεοπτικό σήμα,και δει ποδόσφαιρο,το πιθανότερο είναι να βλέπετε 3 μπάλες....Η ομαλότητα του χρησιμεύει κυρίως στην θέαση hd υλικού και αυτό αλλάζει από tv σε tv.
Αυτό που αναφέρεις οτι αν βλέπεις μπάλα θα έχεις πρόβλημα με τα 100Hz ισχύει;Γιατί έχω ακούσει το αντίθετο οτι είναι πιο ομαλή η εικόνα λόγω των frame που προστίθενται.Επίσης μια lcd που υποστηρίζει 100Ηz έχεις την δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις;

Reaction score
164
Στη Sony δεν βλέπω τρεις μπάλες, και σχεδόν σε όλες (το "σχεδόν" το έβαλα για να είμαι καλυμμένος :126:) τα 100Hz απενεργοποιούνται.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Αυτό που αναφέρεις οτι αν βλέπεις μπάλα θα έχεις πρόβλημα με τα 100Hz ισχύει;Γιατί έχω ακούσει το αντίθετο οτι είναι πιο ομαλή η εικόνα λόγω των frame που προστίθενται.Επίσης μια lcd που υποστηρίζει 100Ηz έχεις την δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις;
Σε αρκετές τηλεοράσεις εφόσον παίζουν τηλεοπτικό σήμα.Η εικόνα είναι πιο ομαλή σε κοντινά πλάνα.Σε μακρινά.....
Ναι σε όλες σχεδόν τις tv απενεργοποιήται.

Βασίλη είσαι πολύ τυχερός αν δεν έχεις πρόβλημα στο ποδόσφαιρο...

Reaction score
4
Σε αρκετές τηλεοράσεις εφόσον παίζουν τηλεοπτικό σήμα.Η εικόνα είναι πιο ομαλή σε κοντινά πλάνα.Σε μακρινά.....
Ναι σε όλες σχεδόν τις tv απενεργοποιήται.

Βασίλη είσαι πολύ τυχερός αν δεν έχεις πρόβλημα στο ποδόσφαιρο...
Αυτο το θεμα εχει ευτυχως ξεπεραστει απο τις περισσοτερες tv των τελευταιο 1 χρονο.
Απο την στιγμη που μπηκαν ισχυροτεροι επεξεργαστες στις tv και τα πανελ εγιναν πιο γρηγορα , το φαινομενο εξαλειφθηκε και απο αυτες που δεν εχουν 100hz.
Δυσκολο πια δεις τις "ουρες" που βλεπαμε παλια ακομη και σε ποδοσφαιρικο αγωνα.

Reaction score
0
Αυτο το θεμα εχει ευτυχως ξεπεραστει απο τις περισσοτερες tv των τελευταιο 1 χρονο.
Απο την στιγμη που μπηκαν ισχυροτεροι επεξεργαστες στις tv και τα πανελ εγιναν πιο γρηγορα , το φαινομενο εξαλειφθηκε και απο αυτες που δεν εχουν 100hz.
Δυσκολο πια δεις τις "ουρες" που βλεπαμε παλια ακομη και σε ποδοσφαιρικο αγωνα.
Ok,ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Ρωτάω για να ξέρω αν αξίζει η αγορά lcd με 100Hz,ειδικά αν την χρησιμοποιείς για τηλεοπτικό σήμα.Σκέφτομαι για την samsung le40a656a που την έχω βρει και σε καλή τιμή.

Reaction score
0
Ok,ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Ρωτάω για να ξέρω αν αξίζει η αγορά lcd με 100Hz,ειδικά αν την χρησιμοποιείς για τηλεοπτικό σήμα.Σκέφτομαι για την samsung le40a656a που την έχω βρει και σε καλή τιμή.
Έχει κάποιος το συγκεκριμένο μοντέλο να πει εντυπώσεις για τηλεοπτικό σήμα;

Reaction score
164
Η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι ίσως η καλύτερη στη σχέση τιμή/απόδοση αυτή τη στιγμή. Έχω ακούσει ότι υπάρχει ένα θέμα με το input lag, το οποίο ίσως θα σε δυσκολέψει σε video games ή μπορεί ο ήχος και η εικόνα να είναι λίγο ασυγχρόνιστα, αν χρησιμοποιείς εξωτερικό ενισχυτή χωρίς ρύθμιση για lip sync.
Στο τηλεοπτικό σήμα, απ' ό,τι είδα, είναι τυπικά καλή για LCD: Αν της δώσεις πολύ καλό σήμα, θα μείνεις ικανοποιημένος. CRT βέβαια δεν θα είναι...

Reaction score
14
ουτε PLASMA... αλλά δεν είναι καθόλου κακή.

Ομως στα λεφτά της 940 ευρώ είναι πολυ καλη επιλογη.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της:

SAMSUNG Τηλεόραση LCD LE40A656A

Format : 16/9
Μέγεθος οθόνης : 40 ίντσες (101 εκ.)
Φωτεινότητα (σε cd/m² ) : Δεν έχει δημοσιευτεί
Κόνταστ : 10000:1
Χρόνος ανταπόκρισης (σε ms) : Δεν ανακοινώθηκε
Ανάλυση (οριζόντια x κάθετη - σε pixels) : 1920 x 1080
Γωνίες θέασης (σε %) : Δεν ανακοινώθηκε
Αudio ισχύς : 2 x κανάλια ηχείων ενσωματωμένα δεξί/ αριστερό - 10 Watt
Μείωση του θορύβου : Picture Enhancement - DNIe Pro
Ηχος Mono/Stereo : SRS TruSurround
Ηχεία : 2 ηχεία
Συνδέσεις : 2 x SCART 4 x HDMI 1 x είσοδος video component 1 x video compositeπρίζα ακουστικώνΕίσοδος PC
Υποδοχές video : 2
Είσοδος DVI : Όχι
Είσοδος HDMI : 4
Είσοδος PC : Ναι
Εξοδοι audio : πρίζα ακουστικών
Standard : Pal I
Διπλό Tuner : Tuner ψηφιακό
Τηλεκείμενο : 1000 σελίδες
Αλλες λειτουργίες : Γονικό κλείδωμα Αυτόματη εγκατάστασηSleep Timer
Τηλεχειριστήριο : Ναι
Παρεχόμενα αξεσουάρ : Τηλεχειριστήριο, βάση, τροφοδοσία
Γλώσσες εσωτερικών μενού : Αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ουγγρικά, πολωνικά, ελληνικά, βουλγαρικά, κροατικά, τούρκικα, ρώσικα, τσέχικα, ρουμανικά, σουηδικά, νορβηγικά, δανικά, φιλανδικά
Εγχειρίδιο : Τα εγχειρίδια είναι διαθέσιμα για κατέβασμα στο site της Samsung.
Διαστάσεις (χιλ.) : 638 x 998 x 83,4
Βάρος (κιλά) : 20,2

Reaction score
0
ουτε PLASMA... αλλά δεν είναι καθόλου κακή.

Ομως στα λεφτά της 940 ευρώ είναι πολυ καλη επιλογη.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της:

SAMSUNG Τηλεόραση LCD LE40A656A

Format : 16/9
Μέγεθος οθόνης : 40 ίντσες (101 εκ.)
Φωτεινότητα (σε cd/m² ) : Δεν έχει δημοσιευτεί
Κόνταστ : 10000:1
Χρόνος ανταπόκρισης (σε ms) : Δεν ανακοινώθηκε
Ανάλυση (οριζόντια x κάθετη - σε pixels) : 1920 x 1080
Γωνίες θέασης (σε %) : Δεν ανακοινώθηκε
Αudio ισχύς : 2 x κανάλια ηχείων ενσωματωμένα δεξί/ αριστερό - 10 Watt
Μείωση του θορύβου : Picture Enhancement - DNIe Pro
Ηχος Mono/Stereo : SRS TruSurround
Ηχεία : 2 ηχεία
Συνδέσεις : 2 x SCART 4 x HDMI 1 x είσοδος video component 1 x video compositeπρίζα ακουστικώνΕίσοδος PC
Υποδοχές video : 2
Είσοδος DVI : Όχι
Είσοδος HDMI : 4
Είσοδος PC : Ναι
Εξοδοι audio : πρίζα ακουστικών
Standard : Pal I
Διπλό Tuner : Tuner ψηφιακό
Τηλεκείμενο : 1000 σελίδες
Αλλες λειτουργίες : Γονικό κλείδωμα Αυτόματη εγκατάστασηSleep Timer
Τηλεχειριστήριο : Ναι
Παρεχόμενα αξεσουάρ : Τηλεχειριστήριο, βάση, τροφοδοσία
Γλώσσες εσωτερικών μενού : Αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ουγγρικά, πολωνικά, ελληνικά, βουλγαρικά, κροατικά, τούρκικα, ρώσικα, τσέχικα, ρουμανικά, σουηδικά, νορβηγικά, δανικά, φιλανδικά
Εγχειρίδιο : Τα εγχειρίδια είναι διαθέσιμα για κατέβασμα στο site της Samsung.
Διαστάσεις (χιλ.) : 638 x 998 x 83,4
Βάρος (κιλά) : 20,2
Thanks για τις απαντήσεις!Βασικά το contrast της συγκεκριμένης είναι 50000:1.Σκέφτομαι να την αγόρασω ή την 40άρα ή την 37άρα.Η βασική διαφορά πέρα απο το contrast είναι οτι η 40άρα έχει to ultra clear panel,μου φαίνεται για πιο smooth εικόνα.Άλλα αξίζει μόνο για αυτή την διαφορά να πάρω την 40άρα;Στο χώρο μου ταιριάζει καλύτερα 37άρα.

Reaction score
52
η συγκεκριμενη tv ειναι αστερι και στα 100hz οταν παιζει ποδοσφαιρο,αλλα και οπουδηποτε αλλου!

Reaction score
0
Re: ποιότητα κίνησης

Τελικά έπειτα από θέαση αρκετού HD υλικού αποφάσισα να αποχαιρετίσω την non-100hz sony 40” LCD καθώς η "σαν καρέ-καρέ" κίνηση μου ήταν προσωπικά ανυπόφορη!!!
Μου φάνηκες περίεργο γιατί ποτέ πριν δεν είχα παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα σε μικρή LCD ή σε μεγάλη 100hz λαμπάτη, μα φαντάζομαι πως σε μεγάλες LCD με FullHD υλικό και θέαση από κοντινή απόσταση, οι ατέλειες είναι ευκολότερα ορατές.

Αλλά αυτό που δεν περίμενα με τίποτα είναι μετά από τόooσα χρόνια που έχουν βγει οι LCD, να έχουν ακόμα τέτοια βασικά "προβλήματα". Μα είναι δυνατόν να υστερούν ακόμα στο θέμα της ομαλότητας της κίνησης σε σχέση με τα αρχαία μπαούλα (aka CRT)?

Βέβαια κάποιοι άλλοι μου λένε ότι δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στις μεγάλες 50Hz fullhd LCD που έχουν, τι να πω, δεν ξέρω... το έχουν παρατηρήσει και άλλοι ή να πάω σε οφθαλμίατρο καλύτερα? :)))

Την έδωσα πάντως, τώρα η επόμενη θα λέγεται LCD 100Hz? θα λέγεται Plasma που έχω ακούσει ότι έχουν καλύτερη κίνηση??? Δεν ξέρω.
Οι Plasma είναι ανώτερες στην κίνηση από τις 100ρες LCD?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508