1080p vs 720p vs Απόσταση

Reaction score
4
Το επόμενο μήνα σκοπέυω να πάρω και εγώ την τηλεόραση μου. :)
είχα καταλήξει είτε στην ΑΜΟΙ 37 είτε στην Sharp 37 XD1E.

εχώ σκοπο να την συνδέσω με HTPC για αναπαραγωγή HD υλικου 720p/1080p και ταυτόχρονα και παιχνίδια σε υψηλη ανάλυση.

Η απόσταση απο τα μάτια μου μέχρι την τηλεόραση(αν υπολογίσω και ένα πάχος 10-15 εκατοστά για την τηλεόραση) θα ειναι ακριβώς 2.6 μέτρα

Η ερώτηση μου ειναι : Αξιζει απο αυτη την αποσταση 1080p σε 37 τηλεόραση?

θα διακρίνω καποια αλλαγη στην λεπτομέρεια?

Οι λυσεις ειναι οι εξής

1) Πέρνω μια 37 lcd με μικρότερη ανάλυση.720p ποια ανάλυση θεωρείται?
2) Πέρνω μια 42 lcd 1080p αλλα φοβάμαι μηπως ειναι πολυ μεγάλη για 2.5 μέτρα (έχασα το group buy ομως ;) )
3) Προβολέας δεν χωράει.

Απο το οικονομικό το θέμα βολευει μια 37αρα 720p για να δώσω πιο πολλα λεφτά για το htpc.

Εσεις τι θα κάνατε?

ευχαριστώ εκ των προτέρων.
θοδωρής

Reaction score
0
hdguru.com/?p=21

Δες το παραπάνω. 9 πόδια είναι περίπου 2.8 μέτρα, άρα στις 37'' δεν θα δείς διαφορά σε HD video.

Για τη χρήση με HTPC όμως η επιπλέον ανάλυση είναι χρήσιμη για τα παιχνίδια.

Αν δώσεις πολλά για το HTPC και αποκτήσεις ένα πανίσχυρο μηχάνημα οι δυνατότητές του στα παιχνίδια δεν θα αξιοποιηθούν με τηλεόραση 720p.
Δύσκολη επιλογή. Λογικά το HTPC θα είναι αναβαθμίσιμο, οπότε εγώ θα έδινα τα επιπλέον χρήματα σε 1080p TV και όταν θα είχα πάλι λεφτά για ξόδεμα θα έπαιρνα μια καλύτερη κάρτα γραφικών ή ό,τι άλλο χρειάζεται.

HV

Reaction score
0
Εγω που εχω την 55αρα στα 2.6 μετρα βλεπω διαφορα..37αρα ομως λιγο χλωμο.

Reaction score
4
Μα και στα παιχνίδια αν ειναι 1080p θα δώ διαφορά?

λογικά θα παω για την 42αρα ΑΜΟΙ.

θα βλέπω απο τα 2.5 μέτρα.

αχ που ειναι τα παλιά καλα χρονια που έπρεπε να βλέπεις απο τα 6 μέτρα :p

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: 1080p vs 720p vs Απόσταση

Εγώ στα 2,5 μέτρα περίπου (ίσως λίγο παραπάνω...) θεώρησα την 42άρα too much και πήρα την 37άρα που καλύπτει απόλυτα το οπτικό μου πεδίο χωρίς να κουνάω μάτια για να διαβάσω υπότιτλους...

Πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και κάτσε στα 2.6 μέτρα μπροστά από μία 42άρα και μία 37άρα... θα δεις από μόνος σου...

Reaction score
4
Re: Απάντηση: 1080p vs 720p vs Απόσταση

Πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και κάτσε στα 2.6 μέτρα μπροστά από μία 42άρα και μία 37άρα... θα δεις από μόνος σου...
πήγα αλλά δεν βγάζω άκρη :)

χτές είχα πάει σε ένα φίλο μου πηρε την ΑΜΟΙ 42 και ειχαμε συνδέσει το λαπτοπ για να δουμε διαφορα clip για να αποφασίσω.

η αμοι κλείδωσε στα 1920χ1080 αλλα στα 50hz.στα 60hz δεν κλείδωνε.

ειδα διάφορα κλιπάκια στα 720p και απο τα 2.5 μέτρα ηταν σουπερ.

προσπαθήσαμε να δουμε 1080p αλλα για καποιο λογο το Laptop έβγαζε gpf.

οποτε δεν μπόρεσα να βγάλω κάποια άκρη.

οπότε παίρνω μια καλή 42αρα 720p με 100ΗΖ η μια 37αρα 1080p (Sharp xde1) ή μια 42 1080p με λιγο προβληματάκι στο μαυρο(αμοι 42)

ιδου το ερώτημα :)

Reaction score
4

Θεωρείς ότι με 42άρα στα 4 μέτρα θα έχει διαφορά η 720ρ με τη 1080ρ ;
στα 4 μέτρα πολυ δύσκολο το βλέπω.πρέπει να εισαι της γερακίνας γιος! :)

2-3 μέτρα οπου και να διαβάζω αυτό λένε

HV

Reaction score
0
Πρακτικα η διαφορα ειναι πολυ μικρη μεταξυ 720 και 1080 για να την δει καποιος σε πανω απο 3 μετρα αποσταση...

Reaction score
4
Πρακτικα η διαφορα ειναι πολυ μικρη μεταξυ 720 και 1080 για να την δει καποιος σε πανω απο 3 μετρα αποσταση...
μου φαίνεται προς το 720p καταλήγω.αφου και σε 5 χρονάκια θα την αλλάξω

ειχα πάει στο πλαίσιο χτές και κοιταγα σε μια 46αρα lcd SONY το need for speed carbon edition απο ps3.

δεν ξέρω τι σύνδεση είχαν αλλα η sony ήταν 720p και μπορουσα και έπαιζα απο το 1 μέτρο και μου φάνηκε απίστευτη η ποιότητα.

απο τα 2.5 μέτρα που κοίταξα δεν ξεχώριζα πιξελιάσματα.

καρκίνο θα βγάλω μέχρι να αποφασίσω :p

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: 1080p vs 720p vs Απόσταση

Την διαφορά 720p με 1080p δεν θα την δείτε στο πιξέλιασμα αν δίνετε και στις 2 τηλεοράσεις hd σήμα... ίσως ούτε καν στην λεπτομέρεια...

Η διαφορά θα φανεί στο βάθος πεδίου... στο τρισδιάστατο της εικόνας... η πιο ζωντανή εικόνα θα είναι αυτή με το 1080p.

5 χρόνια είναι πολύς καιρός... σε 2 χρόνια θα έχουμε γεμίσει τίτλους hd-dvd και blu-ray (ή όποιο επικρατήσει...) και το 1080p θα υπάρχει στην ζωή μας...

Υ.Γ. Προσοχή στις 1366Χ768 τηλεοράσεις που ΔΕΝ κλειδώνουν σε αναλύσεις PC μεγαλύτερες του 1024Χ768 και επίσης παρουσιάζουν το φαινόμενο overscan / underscan... δεν έχω βρει τηλεόραση μέχρι σήμερα (εκτός από αυτές που δέχονται 1080p σήμα) που να συνδέονται με pc και να γίνονται monitor...

Reaction score
0

Υ.Γ. Προσοχή στις 1366Χ768 τηλεοράσεις που ΔΕΝ κλειδώνουν σε αναλύσεις PC μεγαλύτερες του 1024Χ768 και επίσης παρουσιάζουν το φαινόμενο overscan / underscan... δεν έχω βρει τηλεόραση μέχρι σήμερα (εκτός από αυτές που δέχονται 1080p σήμα) που να συνδέονται με pc και να γίνονται monitor...
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό;
Έχω μια 1366x768 23άρα που πράγματι από την D-sub δέχεται μέχρι 1024x768 μόνο και την έχω συνδέσει με 2 διαφορετικά PC (ένα παλιό windows laptop και τώρα πια ένα Mac Mini μονίμως) και δουλεύει εξαιρετικά. Η εικόνα είναι πολύ καλη και πεντακάθαρη και τα περιθώρια βρίσκονται στη θέση τους.
Είναι κουραστική για την πολύωρη χρήση από κοντά ως monitor (αυτό εννοείς; ) αλλά για τη θέαση video δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα, είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Reaction score
6
Χτες στο σπιτι του φιλου Λεύτερη ειδα για πρωτη φορα την 42αρα Amoi ( ειχα δει και την 37 πριν λίγους μήνες στην παρουσίαση στην Ηχοεκφραση)
Μεταξύ των δοκίμων κάναμε και αυτή των ταινιών HD 720 και 1080.
Προσωπική μου άποψη είναι πως οι διάφορες δεν είναι τέτοιες που να αξίζουν τις μεγάλες διαφορές τιμής που πιθανόν να υπάρχουν σε κάποια μοντέλα.

Πάντως και εγω αν έψαχνα σημερα tv αν και ειδα πως οι διαφορές δεν είναι αισθητές, θα προβληματιζόμουν για την τελική επιλογή.
Βλέπετε το θεμα δεν είναι μονο οπτικό αλλά και ψυχολογικό.
Άλλο να ξέρεις ότι εχεις την μεγαλύτερη ανάλυση και άλλο ότι δεν υπάρχουν εμφανείς διάφορες.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.333
Για Video τα 720 ειναι ισως αρκετα.........αλλα με το HTPC
το 720 Desktop ειναι πολυ μικρο

Για ΗTPC χρηση η 1080 αναλυση ειναι must.

Το μεγεθος ειναι θεμα κοστους .

Εγω θα προσπαθουσα να παρω 42.

Reaction score
0
Πάντως και εγω αν έψαχνα σημερα tv αν και ειδα πως οι διαφορές δεν είναι αισθητές, θα προβληματιζόμουν για την τελική επιλογή.
Βλέπετε το θεμα δεν είναι μονο οπτικό αλλά και ψυχολογικό.
Άλλο να ξέρεις ότι εχεις την μεγαλύτερη ανάλυση και άλλο ότι δεν υπάρχουν εμφανείς διάφορες.
Με την ίδια λογική μπορεί κάποιος να έχει ψυχολογικά και με τα καλύτερα χρώματα ή τη μεγαλύτερη αντίθεση που μπορεί να έχουν άλλες τηλεοράσεις από τη δική του. Που σε τελική ανάλυση ( :p ) αυτά τα χαρακτηριστικά εξαργυρώνονται ως καλύτερη εικόνα και στις πιο μικρές ίντσες.
Kαταλαβαίνω τί εννοείς απλά νομίζω ότι έτσι γινόμαστε θυματα του marketing. Δεν το εννοώ μίζερα, μου αρέσει να γίνομαι πότε-πότε θύμα και να πληρώνω κάτι επιπλέον επειδή έτσι γουστάρω, αλλά εδώ μου δίνεται η αίσθηση ότι θα κάνω κάτι σε βάρος μου. Δηλαδή τα επιπλέον χρήματα που ζητούν οι κατασκευαστές για μια τηλεόραση με πάνελ 1920x1080 θα προτιμήσω μάλλον να τα δώσω σε μια ώριμη Hi-End 768p που θα μου δώσει την κορυφαία εικόνα που θέλω χωρίς να αναλώνομαι σε κυνήγι specs (ήδη στην CES αυτή την εβδομάδα θα παρουσιαστούν τηλεοράσεις 3840x2160, έλεος!)
Ο καθένας το βλέπει όπως νομίζει βέβαια, γι' αυτό υπάρχει ποικιλία στην αγορά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.182
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe