18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Status
Not open for further replies.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Χρήστο,

επειδή φαίνεται ότι γνωρίζεις πράγματα εκ των έσω,
οι κάτοικοι πχ Καπανδρίτι, Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης κλπ που δεν βλέπουν Υμηττό η Αίγινα λόγω Πεντέλης, θα δουν ψηφιακή στη πλήρη μετάβαση- άρα από 2.5 μέχρι 5 χρόνια;
Όχι. Θα καλυφθούν από άλλο κέντρο από ότι θυμάμαι...

Για να είμαι ειλικρινής πρέπει να ξαναδιαβάσω το σχέδιο μετάβασης για να σας πω ποιός θα βλέπει από που. Όμως η φιλοσοφία του είναι πως με την ολοκλήρωση της μετάβασης δηλ. όταν ενεργοποιηθούν όλα τα κέντρα εκπομπής ψηφιακού σήματος, όλη η Ελλάδα θα βλέπει ταυτόχρονα και ψηφιακή αλλά και αναλογική τηλεόραση. Μάλιστα με την ψηφιακή θα καλυφθούν και περιοχές που σήμερα δεν είχαν καλό σήμα στην αναλογική...

Reaction score
1
Η Βάρη από όσο γνωρίζω δεν μπορεί να "δει" ούτε Αίγινα αλλά ούτε Υμηττό.
Στην τρέχουσα κατάσταση υπάρχει ένας τοπικός αναμεταδότης που βλέπει Αίγινα και εξυπηρετεί την περιοχή. Είναι πολύ πιθανόν αυτός να μετατραπεί σε ψηφιακό και να εξακολουθήσει να καλύπτει την περιοχή.
Δεν γνωρίζω βέβαια κατα πόσο θα περέχει όλη την πληρόφορία που θα στέλνει η Αίγινα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Όλο το Λεκανοπέδιο θα καλύπτεται από Υμηττό και Αίγινα! Δεν θα υπάρχει πρόβλημα...

Μετά το 2012 (ή 2015 όπως διάβασα σε μία συνέντευξη τύπου του Υφυπουργού Μεταφορών...!!!!) κανείς δεν θα εκπέμπει αναλογικά. Σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας θα πάρουν άδεια και 8 περιφερειακά κανάλια δηλ. τα σημερινά τοπικά...
Και όμως υπάρχουν περιοχές χωρίς οπτική επαφή με Υμμητό και Αίγινα, αλλά βλέπουν Πάρνηθα. Ένας τέτοιος είμαι και εγώ που βλέπω ελάχιστα Πάρνηθα, μένω στον 1ο από 8 ορόφους, και δεν έχω καλό σήμα στην τελευταία τηλεόραση στην σειρά (έχω 4). Αποτέλεσμα είναι να βλέπω ακόμα και τα ελληνικά κανάλια με το χάλια σήμα της Nova...

Και βέβαια βλέπω καμιά ταινία σε HD, και απλά μου χαλάει η διάθεση μόλις τελειώνει και ξαναγυρίζουμε στο αίσχος μας....

Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η 42" tft, εάν είχα μία στις 32" ή και μικρότερη, πιθανών να μην καταλάβαινω τόσο το αίσχος !

Reaction score
16
Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η 42" tft, εάν είχα μία στις 32" ή και μικρότερη, πιθανών να μην καταλάβαινω τόσο το αίσχος !
Κι ομως υπαρχει λυση..

Εγω εχω 32αρα.. Ανταλλαζουμε?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Και όμως υπάρχουν περιοχές χωρίς οπτική επαφή με Υμμητό και Αίγινα, αλλά βλέπουν Πάρνηθα. Ένας τέτοιος είμαι και εγώ που βλέπω ελάχιστα Πάρνηθα, μένω στον 1ο από 8 ορόφους, και δεν έχω καλό σήμα στην τελευταία τηλεόραση στην σειρά (έχω 4). Αποτέλεσμα είναι να βλέπω ακόμα και τα ελληνικά κανάλια με το χάλια σήμα της Nova...

Και βέβαια βλέπω καμιά ταινία σε HD, και απλά μου χαλάει η διάθεση μόλις τελειώνει και ξαναγυρίζουμε στο αίσχος μας....

Είναι διαφορετικό το πως "βλέπεις" ένα κέντρο εκπομπής στον ψηφιακό κόσμο από το πως "βλέπεις" στον αναλογικό.

Μην σκέφτεστε με όρους αναλογικής εκπομπής. Δείτε τον χάρτη που έχω βάλει παραπάνω. Ότι λέει ότι θα καλύπτεται ψηφιακά, πραγματικά θα καλύπτεται.

Reaction score
7
Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Μην στεναχωριέστε ρε παιδιά όταν έρθει η digea στην Αθήνα θα φάτε και 'σεις μια κρυάδα με την ποιότητα του σήματος όπως και'μεις εδώ στην Θεσσαλονίκη και θα τους ξανά κλείσετε τους ψηφιακούς δέκτες που τρέχετε να αγοράσετε από τώρα και θα ησυχάσετε.
Καλά μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό που λέει ο φίλος μας από βορρά. Είναι δυνατόν ρε παιδιά να μας διαφημίζουν την ψηφιακή εποχή και τηλεόραση που με απλά λόγια (όπως το παρουσιάζουν) σημαίνει ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΑ και τελικά να πληρώσουμε σα χαιβάνια και τους νέους ψηφιακόυς κ@λοδέκτες για να βλέπουμε τα ίδια και χειρότερα ? Και μάλιστα εμείς στα Ν.Προάστεια χωρίς επιλογή αναλογικού σήματος ?? ΕΛΕΟΣ

Reaction score
3
Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Με βάση αυτά που αναφέρει ο xrono3, θα ήθελα να μας απαντήσει κάποιος (ίσως και από την ίδια την Digea) γιατί η εικόνα που προσφέρουν είναι τόσο απογοητευτική και μάλιστα σε σημείο που θα μας αναγκάσει να τους κλείσουμε;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Καλά μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό που λέει ο φίλος μας από βορρά. Είναι δυνατόν ρε παιδιά να μας διαφημίζουν την ψηφιακή εποχή και τηλεόραση που με απλά λόγια (όπως το παρουσιάζουν) σημαίνει ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΑ και τελικά να πληρώσουμε σα χαιβάνια και τους νέους ψηφιακόυς κ@λοδέκτες για να βλέπουμε τα ίδια και χειρότερα ? Και μάλιστα εμείς στα Ν.Προάστεια χωρίς επιλογή αναλογικού σήματος ?? ΕΛΕΟΣ
Επειδή δεν έχει τύχει να δω την ψηφιακή εικόνα... πόσο χάλια είναι δηλαδή; Οφείλεται στο χαμηλό bitrate? Έχουν πρόβλημα στα χρώματα; Ας μας πει κάποιος...

Reaction score
3

Χρήστο, γιατί δεν στέλνεις μια επιστολή ως AVSite προς Digea, να μας απαντήσει αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα και ίσως να πάει και κάποιος επίσημα από το AVSite να δει κάποια δοκιμαστική εκπομπή;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Είναι διαφορετικό το πως "βλέπεις" ένα κέντρο εκπομπής στον ψηφιακό κόσμο από το πως "βλέπεις" στον αναλογικό.

Μην σκέφτεστε με όρους αναλογικής εκπομπής. Δείτε τον χάρτη που έχω βάλει παραπάνω. Ότι λέει ότι θα καλύπτεται ψηφιακά, πραγματικά θα καλύπτεται.
Θα ήθελα να το αναλύσεις λίγο παραπάνω αυτό.

Γιατί ενώ γνωρίζω ότι θα χρειάζεται λιγότερο σήμα για να έχεις πλήρη εικόνα (χωρίς τεχνουργήματα), γνωρίζω ότι και η εκπομπή γίνεται απο πολλαπλά σημεία στο ίδιο κανάλι και τα καθυστερημένα/ανακλόμενα σήματα βελτιώνουν το πρωτεύον σήμα, αδυνατό να δεχθώ ότι θα μπορώ να βλέπω από εκπομπές που σήμερα είναι τόσο αδύνατες ώστε η τηλεόραση μου να μην τις σκανάρει καν στο αυτόματο...

Reaction score
0

Πριν απο λιγο με ενημερωσαν οτι στη Γλυφαδα αρχισε να μεταδιδεται με scroll στις οθονες μηνυμα της DIGEA οτι θα πρεπει να προμηθευτουν αποκωδικοποιητες για να συνεχισουν να βλεπουν τα τηλεοπτικα καναλια μετα την 18 Ιουνιου

Reaction score
1.594

Πριν απο λιγο με ενημερωσαν οτι στη Γλυφαδα αρχισε να μεταδιδεται με scroll στις οθονες μηνυμα της DIGEA οτι θα πρεπει να προμηθευτουν αποκωδικοποιητες για να συνεχισουν να βλεπουν τα τηλεοπτικα καναλια μετα την 18 Ιουνιου

Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγω που βρίσκομαι Σαρωνίδα.

Reaction score
0

Απο Δευτερα εχουν ξεκινησει τα μηνυματα και θα συνεχιζονται μεχρι την εναρξη της υπηρεσιας.

Reaction score
1

υποθετω καποια παιδια ξεκινισαν και παιρνουν σημα απο την Digea
με εικονα δοκιμαστικα παντα στις παραπανω περιοχες

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.609

υποθετω καποια παιδια ξεκινισαν και παιρνουν σημα απο την Digea
με εικονα δοκιμαστικα παντα στις παραπανω περιοχες

Δε νομίζω να γίνεται αυτό.

Ποιος ο λόγος άλλωστε να τους λέει να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές αφού τον έχουν ήδη.

Μάλλον στα αναλογικά θα τους βγάζει κάποιο μήνυμα που θα το βλέπουν μόνο όσοι πιάνουν από Αίγινα.

Reaction score
1.594

Τα μηνύματα ειναι αυτή ακριβώς η "ειδοποίηση" οτι το πρόγραμμα δε θα είναι διαθέσιμο μετά τις 18 Ιουνίου και πως θα πρεπει να προμηθευτούμε τον ειδικο αποκωδικοποιητή. Στη TV έχουν κατέβει 7 σήματα στα αντίστοιχα κανάλια με τις ενδείξεις "Skai HD Service", "Ant1 HD Service", "Mega HD Service" κλπ χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται τίποτα άλλο απο το απέραντο σκοτάδι...

Reaction score
1.187

Από την Αίγινα γίνεται αυτή η εκπομπή;

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514