2Χ2500 watt rms.

Reaction score
2.054
Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Με το καλό και 10000W. Τότε θα λυθόυν και όλα τα προβλήματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

Με το καλό και 10000W. Τότε θα λυθόυν και όλα τα προβλήματα.
έτσι! έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ!

Says who?
σεζ μι του!

όντως, τότε λύνονται όλα τα προβλήματα. αν το μοιράσεις, με πολυενίσχυση σε ηχεία 2 δρόμων, είναι 4 ενισχυτικές βαθμίδες των 2,5 κιλοβάτ έκαστη, χρειάζονται δηλαδή 2 υλοποιήσεις σαν αυτές του μπακ. Οπότε στο άθροισμα έχεις 10000 βατ σύνολο.

Αν έχεις 3 δρόμων ηχείο, θες 3 ενισχυτές αλα μπακ, δηλαδή 6 κανάλια από 2,5 κιλοβάτ, δηλαδή 15000 βατ σύνολο.

και τέλος, σε υλοποίηση ηχείου 4 δρόμων φτάνεις αισίως τα 20000 βατ, με 4 ενισχυτές αλα μπακ, και 8 κανάλια των 2,5 κιλοβάτ.

Σαν αυτό που έχω εγώ δηλαδή. 8 κανάλια των 2,5 κιλοβατ. 20.000 βατ σύνολο.

Είδες τινταλίδη μου πως έτσι όντως λύνονται όλα τα προβλήματα οδήγησης? Σε μένα, τα μάγνεπαν δίνουν την αίσθηση πολύ ευκολοοδήγητων ηχείων, πιο ευκολοοδήγητων κι από τα πιο ευαίσθητα κορνοειδή ηχεία της αγοράς, όπως πχ τα κλιπς.:138::137::135:

άσε που παίζουν και θαυμάσια, με κάτι σώματα και κάτι χροιές, μούρλια!:136:

(κι ας μην έχω καθόλου καβλώδια ηχείων, το ξεπερνάμε αυτό το "πρόβλημα"...πως διάλο να κάνω "φάιν τιούνινγκ"? ε? πως?)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
10.000 W σε λαμπα με ταξη Α SET χωρις αναδραση (κι επειδη μ επιασαν οι τασεις οικολογιας και οικονομιας ετσι...) εχουμε????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963
Απάντηση: Re: 2Χ2500 watt rms.

10.000 W σε λαμπα με ταξη Α SET χωρις αναδραση (κι επειδη μ επιασαν οι τασεις οικολογιας και οικονομιας ετσι...) εχουμε????
σε μιλιβάτ κάτι γίνεται...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

σεζ μι του!
Όχι ακριβώς.. :119:

...έτσι όντως λύνονται όλα τα προβλήματα οδήγησης..
Προβλήματα οδήγησης, λοιπόν. Εκεί είμαι μαζί σου, εννοείται!
Όμως ο Τινταλίδης περιλαμβάνει (ειρωνικά, προφανώς) και όλα τα υπόλοιπα...
Και τα λέει σε ανθρώπους που χαρακτηρίζονται (από τους "HiEnd κύκλους" και τον ίδιο ίσως) σαν γραφικοί για το κόλλημά τους με την επίδραση του χώρου ακρόασης στο τελικό αποτέλεσμα, το κόλλημά τους με την ψηφιακή ισοστάθμιση, το κόλλημά τους με τα spec των καλωδίων και ό,τι άλλο τους ενοχλεί κατά καιρούς - δηλ. οτιδήποτε διαταράσσει την... bliss τους (από το ignorance is bliss).

Δεν πειράζει.. Ο Μιχάλης μας είναι λογικό παιδί.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια μας την έλεγε που γράφαμε ότι το χόμπυ, υπό Κ.Σ., δεν χωράει κολοκυθόπιτα και ότι υπάρχει σωστός και λάθος ήχος ενώ τώρα έχει γίνει ο No1 οπαδός αυτής της λογικής. Σιγά-σιγά θα συμφωνήσει και στα υπόλοιπα! :116:

Reaction score
1.772

σιγα το προβλημα.
ουτε 10.000 ευρω δεν κανουν οι 8 ενισχυτες.
βαλε και μια metric αλλα 5.000 και ουτε που μπορω να φαντασω
πως θα παιζη ενα τετοιο setup.

Reaction score
1.772

τι κερδιζουμε αν δε σβηνουμε τους ενισχυτες;
διακοπτες,soft start,ρελεδες που με τα τεραστια ρευματα εναυσης με τον καιρο μαυριζουν

και μειωνουν την αγωγιμοτητα απο την πριζα προς το πρωτευων του m/t.

και εγω μονο στο Mute εχω διακοπτη.

Reaction score
2.054
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια μας την έλεγε που γράφαμε ότι το χόμπυ, υπό Κ.Σ., δεν χωράει κολοκυθόπιτα και ότι υπάρχει σωστός και λάθος ήχος ενώ τώρα έχει γίνει ο No1 οπαδός αυτής της λογικής. Σιγά-σιγά θα συμφωνήσει και στα υπόλοιπα! :116:
Καλά δεν έλεγα ακριβώς αυτό αλλά δεν πειράζει, επειδή είσαι καλό παιδί σε συγχωρώ. :116:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Back άσε τα forum και βάλε τις προσόψεις στους ενισχυτές.

Καλά δεν έλεγα ακριβώς αυτό αλλά δεν πειράζει, επειδή είσαι καλό παιδί σε συγχωρώ. :116:
Είπες καλό παιδί και θυμήθηκα... Να πεις του άλλου ότι όσα Young DAC και να αγοράσει για δώρα γενεθλίων στον εαυτό του, o χρόνος δε γυρίζει πίσω. Γέρασε. Να το πάρει απόφαση!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Δηλαδη εγω με 2χ400watt στα 8 ειμαι μικλος?
Ειμαι πιστιρικι στα watts?

Reaction score
7

Συγνωμη αν γινομαι ενοχλητικος αλλα θα ηθελα να ξαναεπαναλαβω την ερωτηση που εκανα εδω γιατι παρατηρω μια καλως εννοουμενη υστερια με τα βατ:119:

Ποιο το νοημα να εχουμε 2.5kw ισχυος σε ενα μεγαφωνο οταν αυτο φτανει στο xmax του(για κορυφες) ή στο θερμικο του οριο (για συνεχομενα περασματα) με πχ 200 ή 400 watt ?

Δεν μιλαιω για τα ηχεια του back γιατι προκειται για παθητικο συστημα με οτι συνεπαγεται αυτο,αλλα για καποια ενεργα συστηματα που αναφερθηκαν 2.5 kw ανα μεγαφωνο:111:

Αντε να δωσουμε περιθωριο σον ενισχυτη +50% ή +100% (+3db) για να λειτουργει αστρεσαρριστα το τροφοδοτικο και οι επαφες, αλλα παραπανω γιατι??Ποιος ο λογος?

Ειναι τελειως αλλο πραγμα να πω πως πχ θελω να ακουω με κορυφες 110 db οποτε ας εχω ΣΥΣΤΗΜΑ ηχειου-ενισχυτη που να πιανει 120 db και αλλο να εχω ενισχυτη που να εχει 4-8 φορες την μεγιστη ισχυ που αντεχει το μεγαφωνο.Το μεγαφωνο θα εχει πεθανει πολυ πριν φανουν διαφορες μεταξυ των ενισχυτων.

Για να συνοψισω την ερωτηση ξαναγραφω:

ποια θα ειναι η μετρησιμη διαφορα που θα εχει ενας ενισχυτης των 800 συνεχομενων βαττ με ενα των 2500 οταν και οι δυο θα αποδιδουν στην εξοδο κορυφες των 400?

Reaction score
2.054
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Back άσε τα forum και βάλε τις προσόψεις στους ενισχυτές.

Είπες καλό παιδί και θυμήθηκα... Να πεις του άλλου ότι όσα Young DAC και να αγοράσει για δώρα γενεθλίων στον εαυτό του, o χρόνος δε γυρίζει πίσω. Γέρασε. Να το πάρει απόφαση!

:114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

κοίτα Άγγελε, το πόσα βαττ χρειάζεσαι, εξαρτάται από τα ηχεία σου, πχ σε μένα 83-84db ευαισθησίας είναι τα μαγκ, κι άμα θέλω να φτάνω 117db κορφούλες στο μέτρο (που βγαίνουν πανεύκολα από το ηχείο), θέλω μινιμουμ 33db ενίσχυση, που σημαίνει 11 διπλασιασμούς ισχύος, δηλαδή ούτε λίγα ούτε πολλά 2.048 βαττ, κι αυτό χωρίς καθόλου χέντρουμ...

και μη μπλέκεις με το "μοιράζεται η ισχύς και 3 ενισχυτές" κλπ... πες ότι μιλάμε για ένα τόνο 100Hz ή 1 ΚΗζ.

Οπότε, όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι, η απαιτούμενη ισχύς εξαρτάται από τα ηχεία σου.

Το αναμενόμενο όμως, είναι κάποτε να αλλάξεις ηχεία. Και τι θα κάνεις δηλαδή, κάθε φορά που θα αλλάζεις ηχεία θα αλλάζεις κι ενισχυτές? δε λέω, είναι κι αυτό μια λύση. Αν όμως από την αρχή σε φωτίσει ο θεός του χάλι έντ και ψωνίσεις ενισχυτικά πολύ μεγάλης ισχύος, δε θα χρειαστεί ποτέ να ξαναασχοληθείς με το θέμα των ενισχυτικών βαθμίδων, διότι πολύ απλά, ότι και να τους βάλεις, θα το οδηγήσουν χαλαρά.

Εκεί που έφτασε πχια το παιχνίδι με τις διακοπτικές υλοποιήσεις, όπως αυτές που δοκιμάζει ο μπακ, οι διαφορές στα κοστολόγια ανάμεσα σε μικρής ή μεγάλης ισχύος υλοποιήσεις, είναι πολύ μικρές, πάντα με βάση την ανορθόδοξη κλίμακα αξιολόγησης οικονομικού κόστους του χάλι έντ, οπότε θα πρότεινα να παει οποιοσδήποτε στα μεγαλύτερα ενισχυτικά.

ταυτόχρονα, οι συνολικές αρμονικές παραμορφώσεις αυτών των ενισχυτικών, είναι μικρότερες πριν φτάσουν στη μέγιστη ισχύ τους, κάτι που βέβαια γενικά ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία ενισχυτικών βαθμίδων, ασχέτως τοπολογίας.

Άρα, ΙΜΗΟ, δε θέλει να ξέρεις και πάρα πολλά για να καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα. Βέβαια, όσο πιο πολλά ξέρεις, τόσο πιο σαφές γίνεται αυτό μέσα σου. Αλλά η γνώση όλων των παραμέτρων δε μπορεί να περάσει με 2 ή 22 ποστ. Θέλει επίμονη κι επίπονη προσωπική ενασχόληση με τα άτιμα τα "γράμματα"...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

ποια θα ειναι η μετρησιμη διαφορα που θα εχει ενας ενισχυτης των 800 συνεχομενων βαττ με ενα των 2500 οταν και οι δυο θα αποδιδουν στην εξοδο κορυφες των 400?
μετρήσιμες διαφορές πολλές.

πχ η THD σε αυτή την (έστω στιγμιαία) ισχύ.
Επίσης το ρίπλ, άρα κι η δυναμική συμπίεση του ενός σε σχέση με τον άλλο, καθώς σε άλλη τάση τροφοδοσίας, άλλη η μέγιστη ισχύ.
κλπ κλπ κλπ.

Πολλές οι διαφορές.

Έχει σημασία όμως? Όχι. Κανείς (σχεδόν) δε το δίνει σημασία αυτό. Μέχρι που τυχαία, σε κάποιο κατάστημα, ακούει ένα μικρό ηχειάκι που δήθεν είναι μια χαρα με ενισχυτή 50 βατ, και στη συγκεκριμένη στιγμή έχει από πίσω του κάποιο τέρας των 400 βατ (πχ κανα κρελ σα του βλασούκου) και τότε παθαίνει ένα πολιτισμικό σοκ! ακούει το ηχειάκι αυτό, όπως δε το έχει ξαναακούσει ποτέ η ζωή του....

Αυτά. Για να μη πολυλογούμε, ακόμα κι ο παραπάνω τυπάκος που άκουσε το "ηχειάκι" με το "θεριό", αν αγοράσει το "ηχειάκι", δε θα αγοράσει ποτέ το "θεριό". "έλα μωρέ", θα λέει, "δε χρειάζεται τόση ισχύς"...

δισ ιζ ριάλιτυ. γουέλκαμ!

Reaction score
7

Οκ συμφωνω απολυτα με το πρωτο ποστ(αναγκαιοτητα στην περιπτωση σου και φτηνο future proofing στις υπολοιπες).

Στην απαντηση στο ερωτημα μου διαφωνω λιγουλακι.
Εφοσον η thd ειναι πριν το κομματι που αυξανεται εκθετικα(δηλ. ο ενισχυτης λειτουργει γραμμικα)

τοτε η παραμορφωση ειναι ασχετη με τη μεγιστης ισχυς εξοδου (other things being equal).

Τεσπα, γενικα συμφωνω γενικοτερα με το οτι την περισευουμενη ισχυ ουδεις εμισησε
(και συμπληρωνω πως την ελλιπη πολλοι ,εμου συμπεριλαμβανομενου,budget αποτρεποντος:114: )

Καλα υπαρχει ανθρωπος που θα επιλεξει ηχειο ακουγωντας με 400 watt ενισχυτη και να παει να το οδηγησει με 50?Αξιος της μοιρας του...

D

Deleted member 23222

Guest

μετρήσιμες διαφορές πολλές.

πχ η THD σε αυτή την (έστω στιγμιαία) ισχύ.
Επίσης το ρίπλ, άρα κι η δυναμική συμπίεση του ενός σε σχέση με τον άλλο, καθώς σε άλλη τάση τροφοδοσίας, άλλη η μέγιστη ισχύ.
κλπ κλπ κλπ.

Πολλές οι διαφορές.

Έχει σημασία όμως? Όχι. Κανείς (σχεδόν) δε το δίνει σημασία αυτό. Μέχρι που τυχαία, σε κάποιο κατάστημα, ακούει ένα μικρό ηχειάκι που δήθεν είναι μια χαρα με ενισχυτή 50 βατ, και στη συγκεκριμένη στιγμή έχει από πίσω του κάποιο τέρας των 400 βατ (πχ κανα κρελ σα του βλασούκου) και τότε παθαίνει ένα πολιτισμικό σοκ! ακούει το ηχειάκι αυτό, όπως δε το έχει ξαναακούσει ποτέ η ζωή του....

Αυτά. Για να μη πολυλογούμε, ακόμα κι ο παραπάνω τυπάκος που άκουσε το "ηχειάκι" με το "θεριό", αν αγοράσει το "ηχειάκι", δε θα αγοράσει ποτέ το "θεριό". "έλα μωρέ", θα λέει, "δε χρειάζεται τόση ισχύς"...

δισ ιζ ριάλιτυ. γουέλκαμ!
Απορία...σοβαρή (για μένα τουλάχιστον)
Για το ηχειάκι και όχι μόνο,τι θα βγάλει γενικά τον καλύτερο του εαυτό?
Ένα 2*50 τάξη Α
Ένα επαγγελματικό άπειρων watt?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop