2κάναλος Stereo Receiver και αναζήτηση ηχείων

TGD

Reaction score
10.579
Φυσικά και να συνδέσεις την TV. Το HDMI ARC όμως έχει αξία αν συνδέσεις την οπτική πηγή στον ενισχυτή, τον ενισχυτή στην τηλεόραση και παίρνει και τον ήχο της τηλεόρασης πίσω από το ίδιο καλώδιο. Αλλά μπορείς να πας και με άλλους τρόπους.

Αν έχεις BluRay που έχει πια μόνο HDMI, το ARC είναι μονόδρομος, αλλά τότε δεν χρειάζεσαι CD player. Αν έχει και ψηφιακή έξοδο, μπορείς να στείλεις το HDMI στην τηλεόραση, την ψηφιακή έξοδο στον ενισχυτή και με οπτική σύνδεση να φέρεις και τον ήχο της τηλεόρασης στον ενισχυτή. To HDMI απαιτεί δικαιώματα για τη χρήση του και οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν θέλουν να πληρώσουν.

Το streamer είναι για να παίρνεις μουσική απ' ευθείας από διαδικτυακές υπηρεσίες (Spotify, Tidal, κλπ) ή από το τοπικό σου δίκτυο αν έχει σέρβερ. Το USB είναι για την σύνδεση με τον υπολογιστή σου με βέλτιστη ποιότητα. Το Bluetooth προφανώς για ασύρματες πηγές.

Αν θέλεις πικάπ, σημαίνει αναλογικές εισόδους, επομένως θες κανονικό προενισχυτή για να οδηγήσεις τα ενεργά και το κόστος ακριβαίνει.

Reaction score
4
Χείμαρος! σέυχαριστώ , αλλα μήπως να μην απλωθώ σε μονάδες, και να μείνω σέναν ενισχυτή από τις 2 αρχικές επιλογές μου, που περιλαμβάνει και τις λειτουργίες του streamer με ένα set καλα ηχεια;

Από ηχεία ε΄'χω ακούσει τα Wharfadale evo 4.2, Chario Syntar 520R και τα Focal aria 906.
Olα διαφορετικά, μου πει μείνει η ζεστασιά των Chario, και μ άρεσαν και τα wharfadale

Reaction score
7.089
Χείμαρος! σέυχαριστώ , αλλα μήπως να μην απλωθώ σε μονάδες, και να μείνω σέναν ενισχυτή από τις 2 αρχικές επιλογές μου, που περιλαμβάνει και τις λειτουργίες του streamer με ένα set καλα ηχεια;

Από ηχεία ε΄'χω ακούσει τα Wharfadale evo 4.2, Chario Syntar 520R και τα Focal aria 906.
Olα διαφορετικά, μου πει μείνει η ζεστασιά των Chario, και μ άρεσαν και τα wharfadale
Kαλά ηχεία με μέτριο ενισχυτή? Αν μπορείς να τοποθετήσεις ηχεία δαπέδου,η δική μου πρόταση (ηχεια βάσης + υπογούφερ στα 1000),θα μπορούσε να αλλάξει σε ηχεία δαπέδου στα 1000-1200 ευρώ. (από το σχέδιο που έβαλες μάλλον όχι και δυστυχώς το στήσιμο δεν είναι και το ιδανικό). Το να σου επιβάλει ένα μέτριο ενισχυτή η σύνδεση hdmi arc,είναι φάουλ,μια χαρά θα κάνεις την δουλεία σου και με ψηφιακή σύνδεση με οπτική.Τα ηχεία που έχεις ακούσει τα έχεις ακούσει στον ίδιο χώρο και με τον ίδιο ενισχυτή-πηγή ? Αν όχι,ουσιαστικά δεν έχεις ακούσει τίποτα.

Reaction score
4
Kαλά ηχεία με μέτριο ενισχυτή? Αν μπορείς να τοποθετήσεις ηχεία δαπέδου,η δική μου πρόταση (ηχεια βάσης + υπογούφερ στα 1000),θα μπορούσε να αλλάξει σε ηχεία δαπέδου στα 1000-1200 ευρώ. (από το σχέδιο που έβαλες μάλλον όχι και δυστυχώς το στήσιμο δεν είναι και το ιδανικό). Το να σου επιβάλει ένα μέτριο ενισχυτή η σύνδεση hdmi arc,είναι φάουλ,μια χαρά θα κάνεις την δουλεία σου και με ψηφιακή σύνδεση με οπτική.Τα ηχεία που έχεις ακούσει τα έχεις ακούσει στον ίδιο χώρο και με τον ίδιο ενισχυτή-πηγή ? Αν όχι,ουσιαστικά δεν έχεις ακούσει τίποτα.
Ok σαφές. Αν υποθέσουμε πως συνδέω την TV με οπτική ίνα και πάω στην πρόταση ενισχυτή και ζευγάρι ηχείων bookself & sub, τι προτείνεις; Οχι τα ηχεία τα έχω ακούσει σε διάφοretικούς χώρους

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.116
Αν υποθέσουμε πως συνδέω την TV με οπτική ίνα και πάω στην πρόταση ενισχυτή και ζευγάρι ηχείων bookself & sub, τι προτείνεις;
Τα kali που είπε ο @daharis666. Είναι οικονομικά, ποιοτικά και σχετικά εμφανίσιμα για monitors (υπάρχουν και σε λευκό, αν ταιριάζει, αλλά δεν τα βρίσκεις εύκολα).

Και ένα minidsp flex για να συνδέσεις πάνω TV, CD και πικάπ (θες phono). Ας είναι και unbalanced αν είναι θέμα το κόστος και χωρίς Dirac για αρχή.

Τον streamer θα μπορούσες να τον αποφύγεις, είτε αν παίζεις μέσω Bluetooth, είτε αν χρησιμοποιείς την TV για streamer (είτε μέσω apps, είτε μέσω Chromecast, αν υποστηρίζει).

Reaction score
4
Τα kali που είπε ο @daharis666. Είναι οικονομικά, ποιοτικά και σχετικά εμφανίσιμα για monitors (υπάρχουν και σε λευκό, αν ταιριάζει, αλλά δεν τα βρίσκεις εύκολα).

Και ένα minidsp flex για να συνδέσεις πάνω TV, CD και πικάπ (θες phono). Ας είναι και unbalanced αν είναι θέμα το κόστος και χωρίς Dirac για αρχή.

Τον streamer θα μπορούσες να τον αποφύγεις, είτε αν παίζεις μέσω Bluetooth, είτε αν χρησιμοποιείς την TV για streamer (είτε μέσω apps, είτε μέσω Chromecast, αν υποστηρίζει).
Όμορφα τα Kali, πρέπει να τ΄ακούσουμε κιόλας : ) Ποιος τα εμπορεύεται; Με πιο sub τα προτείνεις εσύ;

Reaction score
7.089
Όμορφα τα Kali, πρέπει να τ΄ακούσουμε κιόλας : ) Ποιος τα εμπορεύεται; Με πιο sub τα προτείνεις εσύ;
Αν πας σε ενεργά θα χρειαστείς προενισχυτή με διπλές εξόδους προενίσχυσης και ίσως και μετατροπείς, αν δεν έχουν rca εισόδους τα ηχεία-υπογούφερ. Θα μπορούσες να επιλέξεις ένα dac-pre με διπλές εξόδους (αν είχες μόνο ψηφιακές πηγές),αλλά τότε θα πρέπει να βρεις και αναλογική είσοδο για το πικαπ.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.116
Ποιος τα εμπορεύεται; Με πιο sub τα προτείνεις εσύ;
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος που να έχει τα 2nd wave και να μπορείς να πας να τα ακούσεις.

Υπάρχουν 2 εναλλακτικές σε αυτό:
Να τα αγοράσεις από thomann και αν δεν σου αρέσουν να τα επιστρέψεις εντός 30 ημερών.
Να πας να ακούσεις το παλιό μοντέλο και αν σου αρέσει αυτό, σίγουρα θα είσαι ΟΚ και με τα 2nd wave.

Προτείνω το πρώτο. Γενικά σε αυτό το forum αν διαβάσεις θα δεις ότι δεν είμαστε τόσο υπέρ της "ακρόασης" με τον παραδοσιακό τρόπο. Γιατί; Γιατί υπεισέρχονται ένα σωρό τυχαίοι παράγοντες (ο χώρος που θα τα ακούσεις κατά βάση) που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα και κακές αγορές. Οι περισσότεροι έχουμε εμπειρίες από τις παλιές εποχές με ηχεία που μας ακούστηκαν φανταστικά στο μαγαζί και όταν τα πήραμε σπίτι... βράστα.

Οπότε τι κάναμε; Πετάγαμε τα λεφτά μας δοκιμάζοντας διάφορα μέχρι να βρούμε (αν βρούμε) κάτι που να τύχει να ταιριάξει στον δικό μας χώρο.

Ε, κάποια στιγμή αλλάξαμε τροπάρι (κάποιοι) και πάμε με τις μετρήσεις. Αν ένα ηχείο μετράει (υπό "εργαστηριακές" συνθήκες) χάρακας, τότε είναι ένα καλό ηχείο. Στον χώρο σου θα ταιριάξει σίγουρα; Όχι. Αλλά μπορείς να κάνεις 2 πράγματα για αυτό:
- Να φτιάξεις τον χώρο σου. Και εφόσον το ηχείο είναι καλό, θα παίξει καλά. Ενώ αν όχι, πάλι δεν θα παίξει καλά (ίσως τυχαία).
- Να εφαρμόσεις κάποιου είδους room correction με dsp. Μπορεί να μην κάνει θαύματα, αλλά θα βοηθήσει αρκετά, εφόσον το ηχείο είναι καλό to begin with. Γιατί αν πρέπει να διορθώσει έναν κακό χώρο ΚΑΙ ένα κακό ηχείο, ε, δεν γίνεται.

Το minidsp flex που σου πρότεινα εκτός από το ότι σε εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή πρακτικά για να συνδέσεις αυτά που θες πάνω, έχει και δυνατότητα dsp. Είτε με κάποιες απλές διορθώσεις που υποστηρίζει από μόνο του, είτε αγοράζοντας αργότερα και μια άδεια Dirac, που είναι ένα από τα καλύτερα software room correction αυτή τη στιγμή.

Ξέρω ότι όταν ξεκίνησες το thread δεν είχες στο μυαλό σου όλα αυτά και θα προτιμούσες μια απάντηση του τύπου "πάρε τα Wharfedale, αυτά είναι τα καλύτερα". Αλλά δεν θα μπορούσαμε, in good faith, να σου το πούμε αυτό, για τους παραπάνω λόγους. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας ακούσεις φυσικά, μπορεί να μην θέλεις να "μπλέξεις". Απλά επειδή το συνολικό ποσό που έχεις σκοπό να δώσεις δεν είναι ασήμαντο, είναι κρίμα να μην πιάσει τόπο.

Μια άλλη λύση (που απορώ πώς δεν αναφέρθηκε ακόμα) είναι τα Sonos. Είναι μια "ενδιάμεση" λύση με την έννοια πως έχουν μια Α ποιότητα, έχουν το δικό τους software για room correction, έχουν κάποια πρακτικά πλεονεκτήματα (δικό τους app κλπ.). Θα έλεγα κάνε μια αναζήτηση στο forum για να διαβάσεις αντίστοιχα θέματα για να μην τα γράφουμε ξανά εδώ. Επίσης απ'όσο ξέρω μπορείς να τα δοκιμάσεις στον χώρο σου για 3 μήνες ή κάτι τέτοιο, χωρίς δέσμευση. Οπότε τα παίρνεις, τα δοκιμάζεις, αν σου αρέσουν τα κρατάς. Μόνο με το πικάπ νομίζω δεν είναι πολύ εύκολη (ή τέλος πάντων φθηνή) η σύνδεση.

Για sub δεν ξέρω, τα Kali είναι προφανώς μια καλή λύση αλλά μάλλον ξεφεύγει το συνολικό budget. Οπότε πάμε στα presonus που πρότεινε ο Χάρης γιατί είναι τα πιο οικονομικά.

Αν πας σε ενεργά θα χρειαστείς προενισχυτή με διπλές εξόδους προενίσχυσης και ίσως και μετατροπείς, αν δεν έχουν rca εισόδους τα ηχεία-υπογούφερ. Θα μπορούσες να επιλέξεις ένα dac-pre με διπλές εξόδους (αν είχες μόνο ψηφιακές πηγές),αλλά τότε θα πρέπει να βρεις και αναλογική είσοδο για το πικαπ.
Ή όπως είπα να πάρει ένα minidsp flex που τα κάνει όλα και συμφέρει (λέμε τώρα 😋 ).

Reaction score
12.549
Και για αναλογική πηγή ( πικάπ αν κατάλαβα καλά ), υπάρχουν και τα εξωτερικά phono stages αφού το flex έχει κι αυτό αναλογικές εισόδους.

Reaction score
7.089
Και για αναλογική πηγή ( πικάπ αν κατάλαβα καλά ), υπάρχουν και τα εξωτερικά phono stages αφού το flex έχει κι αυτό αναλογικές εισόδους.
Bγαινει εκτός προϋπολογισμού όμως, θα χρειαστεί εξωτερικό phono stage και είναι και ακριβούτσικο . Θα πρέπει να ξεχάσει το υπογούφερ. Βασικά πρέπει να ακούσει κάποια ενεργά ηχεία, από αυτά που προτάθηκαν. Ο ήχος τους δεν "ταιριάζει" σε όλους και κυρίως σε όσους είναι σχετικά νέοι στον χώρο.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.116
Bγαινει εκτός προϋπολογισμού όμως, θα χρειαστεί εξωτερικό phono stage και είναι και ακριβούτσικο. Θα πρέπει να ξεχάσει το υπογούφερ. Βασικά πρέπει να ακούσει κάποια ενεργά ηχεία, από αυτά που προτάθηκαν. Ο ήχος τους δεν "ταιριάζει" σε όλους και κυρίως σε όσους είναι σχετικά νέοι στον χώρο.
Λύνεται αυτό. Αρχικά δεν μας έχει πει καν ποιό πικάπ έχει. Το δικό μου (AT-LP120XUSB) έχει ενσωματωμένο phono. Ίσως να έχει κάποιο αντίστοιχο.

Μετά υπάρχει και άλλη λύση που την εφαρμόζω κι εγώ (χωρίς πλάκα). Βγάζω έναν δίσκο από τη θήκη του, τον βάζω στο πικάπ, το ανοίγω, τον καθαρίζω, όλη τη διαδικασία τέλος πάντων, το αφήνω να γυρίζει και πατάω το play στο Spotify/Tidal/Roon και ακούω. Best of both worlds!

Reaction score
2.832
Λύνεται αυτό. Αρχικά δεν μας έχει πει καν ποιό πικάπ έχει. Το δικό μου (AT-LP120XUSB) έχει ενσωματωμένο phono. Ίσως να έχει κάποιο αντίστοιχο.

Μετά υπάρχει και άλλη λύση που την εφαρμόζω κι εγώ (χωρίς πλάκα). Βγάζω έναν δίσκο από τη θήκη του, τον βάζω στο πικάπ, το ανοίγω, τον καθαρίζω, όλη τη διαδικασία τέλος πάντων, το αφήνω να γυρίζει και πατάω το play στο Spotify/Tidal/Roon και ακούω. Best of both worlds!
Α ώστε το κάνουν και άλλοι αυτό το κόλπο με το Spotify ε; :)

Reaction score
4

και με τα σκρατs; τι κάνουμε;

Reaction score
4

Α ώστε το κάνουν και άλλοι αυτό το κόλπο με το Spotify ε; :)
Έχω 2 πικαπ το ένα πιο παλιό απ τ'άλλο, Ένα Pioneer PL_100 kai ένα Technics SL-BD22D. Λέω τελικα΄το πικαπ να μην το συμπεριλάβω σάυτό το στήσιμο, όποιο τελικά θα είναι αυτό ( ακόμα είμαι μπερδεμένη με τις τόσες διαφορετικές πιθανές λύσεις ) και να το αφήσω γι αργότερα μαζί με ένα παλιό ενισχυτή Pioneer που έχω( και κει μπορώ να δω την λύση του Sonos σαν ηχείο να δένει όμορφα. Στο εξοχικό με θέα την θάλασσα και τον δίσκο να στροφάρει :)

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.116
Έχω 2 πικαπ το ένα πιο παλιό απ τ'άλλο, Ένα Pioneer PL_100 kai ένα Technics SL-BD22D. Λέω τελικα΄το πικαπ να μην το συμπεριλάβω σάυτό το στήσιμο, όποιο τελικά θα είναι αυτό ( ακόμα είμαι μπερδεμένη με τις τόσες διαφορετικές πιθανές λύσεις ) και να το αφήσω γι αργότερα μαζί με ένα παλιό ενισχυτή Pioneer που έχω( και κει μπορώ να δω την λύση του Sonos σαν ηχείο να δένει όμορφα. Στο εξοχικό με θέα την θάλασσα και τον δίσκο να στροφάρει :)
Στη λύση με το minidsp flex μια χαρά μπαίνει και το πικάπ (αφού έχει και αναλογικές εισόδους), απλά χρειάζεται επιπλέον ένα phono.

Οπότε αν δεν είναι must have σε αυτή τη φάση, το αφήνεις στην άκρη και όταν θελήσεις και βρεθεί και το budget αγοράζεις και ένα phono. Εξάλλου αν το πικάπ είναι κυρίως για τη φάση (όπως για τους περισσότερους) μπορείς να πάρεις και ένα αρκετά φθηνό. Ναι, τα "καλά" είναι ακριβούτσικα, υπάρχουν όμως και φθηνά.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.400
Να μείνεις στο αρχικό σου πλάνο... αν και μ' αρέσουν γενικά τα ενεργά (και έχω), για να έχεις το "κέντρο ελέγχου" που θα πάρεις με έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, θες 5-6 απλωμένα γκαντζετάκια για να το έχεις με τα ενεργά (τουλάχιστον στα χρήματα που κινείσαι).
Πάρε τον Denon που έχεις στις προτιμήσεις σου και δεν του λείπει τίποτα και με ότι μείνει διάλεξε 2 ηχεία και θα τα έχεις όλα όμορφα, συμμαζεμένα και τηλεχειριζόμενα...

Reaction score
12.549
Να μείνεις στο αρχικό σου πλάνο... αν και μ' αρέσουν γενικά τα ενεργά (και έχω), για να έχεις το "κέντρο ελέγχου" που θα πάρεις με έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, θες 5-6 απλωμένα γκαντζετάκια για να το έχεις με τα ενεργά (τουλάχιστον στα χρήματα που κινείσαι).
Πάρε τον Denon που έχεις στις προτιμήσεις σου και δεν του λείπει τίποτα και με ότι μείνει διάλεξε 2 ηχεία και θα τα έχεις όλα όμορφα, συμμαζεμένα και τηλεχειριζόμενα...
Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Γιατί 5-6 απλωμένα γκατζετάκια; Μια πηγή θα χρειαστεί ( που μπορεί αρχικά να είναι και ένας παλιός υπολογιστής ) και άντε και ένα phono stage που και entry level να αγοράσει, θα είναι ανώτερο απο αυτό που θα περιείχε ένας χαμηλής κατηγορίας ολοκληρωμένος ενισχυτής. Προτείνεται όμως λύση dirac με ενεργά ηχεία, με subs ( αν κατάλαβα καλά ), οπότε ξεμπερδεύει μια και καλή με το ζήτημα ενισχυτικών και ηχείων και άντε το πολύ πολύ στο μέλλον να κοιτάξει για ψηφιακή πηγή ( αν θα είναι κάποιος καλύτερος - αθόρυβος υπολογιστής ή κάτι άλλο ).

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.116
Μας είπε ότι ακούει CD, TV και πικάπ.
Τα δύο πρώτα συνδέονται απευθείας στο flex (που έχει και τηλεκοντρόλ) και το πικάπ με ένα phono (για το οποίο ισχύει ό,τι είπε ο @Astronaut Jr. σχετικά με την ποιότητα).

Ααααν θέλει και Spotify, το flex έχει και BT με όλα τα τελευταία codecs.

Νομίζω ότι για κάποιον που δεν είναι εντελώς άρρωστος σαν πολλούς από εμάς, τα παραπάνω είναι πραγματικά υπεραρκετά.

Πολύ καλύτερα θα παίζει ο συνδυασμός Spotify μέσω BT σε Flex/Dirac/Kali-Sub/, παρά ο Denon μέσω Spotify Connect (που και καλά ίσως είναι πιο ποιοτικό από το BT) αλλά ποιός ξέρει με τι DAC, με τι ενισχυτικά και τι ηχεία, χωρίς sub, χωρίς room correction κλπ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster