2 δέκτες με δορυφορικό σήμα και "ματάκια"

Reaction score
0
Χαιρετώ σας όλους!
Πρόσφατα έκανα μία εγκατάσταση με moter moteck 2100 αλλά δυστυχώς το κουτί μου (dreambox 500-s) μάλλον δεν μπορεί να χειριστεί το μοτέρ...
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι αποκωδικοποιητή να πάρω με την προϋπόθεση να είναι οικονομικός (από 100 ευρώ και κάτω, και εάν γίνεται HD).
Επιπλέον εάν μου έρθει ο άνθρωπος πάλι για την εγκατάσταση μπορώ να βάλω και τον 2ο δέκτη να βλέπει και αυτός δορυφορικό σήμα (1 καλώδιο έρχεται απ' έξω) και να βρίσκεται και αυτός σε κάποια πάντα που να το βλέπει η TV?
Ο ένας δέκτης έχει receiver extender από την ENGEL...
Μπορώ να πάρω άλλα 2 ματάκια (ένα για το δέκτη και 1 για την tv μου) και από πού?

Αυτά τα ολίγα

Ευχαριστώ πολύ

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: 2 δέκτες με δορυφορικό σήμα και "ματάκια"

δεκτη καινούργιο κάτω απο 100 ευρώ HD δεν θα βρείς. Μόνο εαν υπάρχει κάποιος μεταχειρισμένος...

Στα 130-150 ευρώ υπάρχουν, όπως ο Onlien.
Οσον αφορά το 2 ερώτημα σου, είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς κινητό πιάτο με 2 δέκτες...

Για να βλέπεις όμως σε δύο δέκτες δορυφορικό σήμα θα πρέπει να βάλεις 2πλο LNB με δύο καλώδια απο το πιάτο, ενα για κάθε δέκτη.
εναλλακτικά απο τον ένα δέκτη να συνδέσεις τον αλλο, αλλά θα πρέπει να σβύνεις τον ένα όταν βλέπεις τον άλλο.
Βεβαια δεν θα μπορείς να γυρνάς κεραία... μπέρδεμα.
Γενικά το κινητό πιάτο σε περιορίζει για 2ο αυτόνομο δέκτη.

Εαν θελεις να βλέπεις σε δευτερη τηλεόραση το ίδιο πρόγραμμα είναι διαφορετικά...
Το receiver extender είναι μόνο για τηλεχειρισμό ?
Τι θελεις ακριβώς να κάνεις ?

Reaction score
0

δεκτη καινούργιο κάτω απο 100 ευρώ HD δεν θα βρείς. Μόνο εαν υπάρχει κάποιος μεταχειρισμένος...

Στα 130-150 ευρώ υπάρχουν, όπως ο Onlien.
Οσον αφορά το 2 ερώτημα σου, είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς κινητό πιάτο με 2 δέκτες...

Για να βλέπεις όμως σε δύο δέκτες δορυφορικό σήμα θα πρέπει να βάλεις 2πλο LNB με δύο καλώδια απο το πιάτο, ενα για κάθε δέκτη.
εναλλακτικά απο τον ένα δέκτη να συνδέσεις τον αλλο, αλλά θα πρέπει να σβύνεις τον ένα όταν βλέπεις τον άλλο.
Βεβαια δεν θα μπορείς να γυρνάς κεραία... μπέρδεμα.
Γενικά το κινητό πιάτο σε περιορίζει για 2ο αυτόνομο δέκτη.

Εαν θελεις να βλέπεις σε δευτερη τηλεόραση το ίδιο πρόγραμμα είναι διαφορετικά...
Το receiver extender είναι μόνο για τηλεχειρισμό ?
Τι θελεις ακριβώς να κάνεις ?
Τώρα έχω 1 δέκτη στην ντουλάπα για να παίρνει το δορυφορικό σήμα ο οποίος βλέπει ένα "ματάκι" για τηλεχειρισμό λόγω έλλειψης οπτικής επαφής με το τηλεκοντρόλ του. Απλά ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κατάστημα για receiver extender...
Εφόσον τώρα με το μοτέρ έχω 1 LNB θα μπορούσα να συνδέσω τον άλλο δέκτη με SCART στον dreambox? (Λογικά δεν θα λαμβάνει δορυφορικό σήμα) ή θα μπορούσα το δορυφορικό καλώδιο να το "σπάσω" σε 2 αρσενικά για να δώσω σήμα και στους 2?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Το πρόβλημα όλο είναι στον χειρισμό του πιάτου.
Οταν γυρίζει ο ενας δέκτης το πιάτο, ο αλλος δεν θα ξερει που βρίσκεται.
Δεν πρέπει επίσης να είναι παράλληλα αναμμένοι γιατι κάτι θα καεί σίγουρα, ή οι δέκτες ή το μοτέρ.
Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις τον καινούργιο HD δέκτη που θα χειρίζεται το πιάτο, απευθείας με το καλώδιο της κεραίας σου στην θέση SAT IN.
Απο την εξοδο του δέκτη LOOP OUT θα συνδέσεις τον dreambox με ενα νεο καλώδιο κεραίας.
Mε αυτο τον τρόπο θα έχεις τον χειρισμό του πιάτου απο τον HD δέκτη και θα τον κλείνεις όταν δουλευεις τον Dreambox.
Αλλά θα πρέπει να ξέρεις σε ποια τροχιακή θεση είναι το πιάτο.
Αυτο συμβαίνει εαν θελεις σε 2 διαφορετικές τηλεοράσεις να βλέπεις διαφορετικό καναλι.
Εαν θέλεις παράλληλα τότε θέλεις απλώς ενα τηλεοπτικό ασύρματο αναμεταδότη.

Βεβαια εαν βάλεις σταθερο πιάτο καλυτερευουν τα πράγματα.

Οσον αφορά τα extenders... 31 ευρώ.
http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&products_id=241

Reaction score
0

Πάνο αν κατάλαβα καλά, λες πως δεν πρέπει να συνδέσεις παραπάνω από 1 δέκτες σε κινητό πιάτο???
Στο σπίτι που φτιάχνω έχω κάνει εγκατάσταση με ένα καλώδιο από την ταράτσα προς 3 δωμάτια. Στην ταράτσα έχω σκοπό να βάλω ένα σταθερό σε 13, 19,2 & 28,5 αν με παίρνει και ένα κινητό, με 3 quad lnb στο σταθερό & 1 στο άλλο. Επίσης από ένα diseqc διακόπτη (σταθερό + κινητό) για κάθε δωμάτιο. Οι δέκτες θα είναι ο Elite, ένας dreambox 7000 και μάλλον μία skystar hd.
Το project πάει περίπατο δηλαδή??? Δεν γίνεται ένας δέκτης να βλέπει ένα δορυφόρο από το κινητό και ο άλλος, ή οι άλλοι, να βλέπουν από το σταθερό ή ακόμη και το ίδιο κανάλι από το κινητό???

Reaction score
4.909

O Πανος μιλάει για δεκτες ανοιχτούς ταυτόχρονα και που να τροφοδοτούν το ίδιο lnb ή να χειρίζονται μοτερ diseqc. Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατι τα lnb ή το μοτερ μπορούν να δεχτούν αντιφατικές εντολές την ίδια στιγμή και σίγουρα κατι θα καει, έστω κι αν δεν συμβεί άμεσα. Απο εκει και πέρα αν έχει ενα δεκτη βασικό που να κουναει το πιάτο και ενα twin lnb ωστε να έχεις ανεξάρτητο σήμα στον κάθε δέκτη μπορείς μιά χαρα να κινείς το πιάτο με τον ένα δεκτη και ο άλλος να ειναι ρυθμισμένος ως σταθερός και όταν σταματησεις στον δορυφόρο που θελεις να βλέπεις χωριστά κανάλια του ιδίου δορυφόρου με τον κάθε δέκτη σε διαφορετική τηλεόραση.
Το ίδιο μπορει να γίνει και με περισσότερους δέκτες και quad lnb και περισσότερους δορυφόρους σε σταθερό, όπως το σχεδιάζεις, αρκει να έχεις για τον καθένα χωριστα ομοαξονικά καλώδια και να έχουν γίνει τα κατάλληλα σεταρίσματα

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Πάνο αν κατάλαβα καλά, λες πως δεν πρέπει να συνδέσεις παραπάνω από 1 δέκτες σε κινητό πιάτο???
Στο σπίτι που φτιάχνω έχω κάνει εγκατάσταση με ένα καλώδιο από την ταράτσα προς 3 δωμάτια. Στην ταράτσα έχω σκοπό να βάλω ένα σταθερό σε 13, 19,2 & 28,5 αν με παίρνει και ένα κινητό, με 3 quad lnb στο σταθερό & 1 στο άλλο. Επίσης από ένα diseqc διακόπτη (σταθερό + κινητό) για κάθε δωμάτιο. Οι δέκτες θα είναι ο Elite, ένας dreambox 7000 και μάλλον μία skystar hd.
Το project πάει περίπατο δηλαδή??? Δεν γίνεται ένας δέκτης να βλέπει ένα δορυφόρο από το κινητό και ο άλλος, ή οι άλλοι, να βλέπουν από το σταθερό ή ακόμη και το ίδιο κανάλι από το κινητό???
Εαν οι δέκτες σου ΔΕΝ είναι ταυτόχρονα ανοικτοί, γίνεται.
Αυτο όμως είναι το ζητούμενο ?:121:

Κανονικά θα πρεπει να πέσουν σε ενα switch ολα τα LNB και το κινητό πιάτο, και να βγαίνουν 4 εξοδοι. Μία για κάθε δέκτη και μια για το μέλλον.
Τωρα υπάρχει πρόβλημα...
Θα πρεπει να συνδέσεις την κάθε θέση με 2 καλώδια, απο και πρός τον κάθε δέκτη... :133:
Οταν θα βλέπει ο ενας ΔΕΝ θα βλέπει ο αλλος, όπως είπε και ο Voreios, θα καεί κάτι κάποια στιγμή εαν είναι παράλληλα ανοικτοί...

Σκεψου ότι ο κάθε δέκτης δίνει κάθε φορά εντολές πρός το LNB για να αλλάξει την πόλωση του, που ισοδυναμεί με τάση (+),(-) 12V. Εαν δώσει ο ένας δέκτης εντολή για (+) και ο άλλος για (-) τότε σημαίνει βραχυκύκλωμα, με όλες τις αντίστοιχες συνέπειες...

Η λύση σε συτη την περίπτωση λέγεται Unicable...
Πρέπει όμως να πάρεις unicable LNB και οι δέκτες να υποστηρίζουν unicable πρωτόκολλο. Ο ΑΖBox υποστηρίζει, ο Dreambox δεν νομίζω γιατι είναι παλαιότερος και αυτο είναι σύγχρονο πρωτόκολλο.

Its complicated.....:121:

Reaction score
0

Εαν οι δέκτες σου ΔΕΝ είναι ταυτόχρονα ανοικτοί, γίνεται.
Αυτο όμως είναι το ζητούμενο ?:121:

Κανονικά θα πρεπει να πέσουν σε ενα switch ολα τα LNB και το κινητό πιάτο, και να βγαίνουν 4 εξοδοι. Μία για κάθε δέκτη και μια για το μέλλον.
Τωρα υπάρχει πρόβλημα...
Θα πρεπει να συνδέσεις την κάθε θέση με 2 καλώδια, απο και πρός τον κάθε δέκτη... :133:
Οταν θα βλέπει ο ενας ΔΕΝ θα βλέπει ο αλλος, όπως είπε και ο Voreios, θα καεί κάτι κάποια στιγμή εαν είναι παράλληλα ανοικτοί...

Σκεψου ότι ο κάθε δέκτης δίνει κάθε φορά εντολές πρός το LNB για να αλλάξει την πόλωση του, που ισοδυναμεί με τάση (+),(-) 12V. Εαν δώσει ο ένας δέκτης εντολή για (+) και ο άλλος για (-) τότε σημαίνει βραχυκύκλωμα, με όλες τις αντίστοιχες συνέπειες...

Η λύση σε συτη την περίπτωση λέγεται Unicable...
Πρέπει όμως να πάρεις unicable LNB και οι δέκτες να υποστηρίζουν unicable πρωτόκολλο. Ο ΑΖBox υποστηρίζει, ο Dreambox δεν νομίζω γιατι είναι παλαιότερος και αυτο είναι σύγχρονο πρωτόκολλο.

Its complicated.....:121:
Κάτσε να καταλάβω: Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει είναι ένα καλώδιο στην ταράτσα για κάθε δωμάτιο. Δηλαδή στην ταράτσα καταλήγουν 3 καλώδια. Αν πάρω ένα switch για όλα τα lnb καλύπτομαι???

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ωπα , υπάρχει δηλαδή απο κάθε δωμάτιο πρός την ταρατσα απο ΕΝΑ καλώδιο ?

Reaction score
0

Βεβαίως υπάρχει. Μέχρι εκεί μούκοψε. Μάλλον εγώ δεν περιέγραψα σωστά την εγκατάσταση στο πρώτο post. Πές μου γιατρέ μου, υπάρχει φάρμακο για την περίπτωσή μου??? :103:

P.S. Συγγνώμη στον φίλο zeovani για την κατάληψη του thread.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

να την καταληψη την κάναμε... ανοιξε ενα καινούργιο να συνεχίσουμε εκεί...
θα τον σώσουμε τον ασθενή....:109:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis