2 ενισχυτές marantz pm-68 biamp με acoustic research 312 ho

Reaction score
725
Θα ήθελα τα φώτα σας.
Έχω τα ηχεία acoustic research 312ho που είναι 250 watt rms στα 8 ohm.
Τα ηχεία αυτά έχουν δυνατότητα για biamp δηλαδή να τα συνδέσω με 2 ενισχυτές,τον ένα να συνδέσω στα high mid frequences και τον άλλον στα low frequences.
Έχω τον ενισχυτη marantz pm-68 100 watts rms στα 8 ohm που θα τον συνδέσω πχ στα low frequences.
Μπορώ να αποκτήσω έναν ίδιο ενισχυτή marantz για τα high.
Καταρχάς με biamp θα έχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τον τρόπο που τα είχα? ( εναν ενισχυτη marantz συνδεδεμενο με τα ηχεια αυτα)
Κατά δεύτερον αν γινεται αυτο και με ποιον τρόπο θα συνδέσω τους 2 ενισχυτές marantz pm-68 με μια πηγή πχ cd-player.Θα έχω απώλειες?
Αξίζει τον κόπο να το κάνω?
Επίσης υπάρχει και η λύση παλι με biamp αλλά μόνο τον έναν ενισχυτή marantz που έχω χρησιμοποιώντας το ένα του καναλι για τα high freq και το αλλο για τα low freq.Με αυτό το τρόπο θα έχω κάτι καλύτερο σε σχεση με τον απλό τροπο που τα συνδέω τωρα δηλαδή ενα καναλι και αφηνοντας τις γεφυρες των lf και hf ενωμένες?
Τι μου προτείνετε?
Ευχαριστώ πολύ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.813
Αυτά είναι με woofers 12'; Καλό θα είναι να έχουν λίγη παραπάνω διαθέσιμη ισχύ.

Αν η πηγή είναι μία δεν υπάρχει θέμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις splitters. Αν είναι πολλές όμως, μπλέκεις με πολλά καλώδια και εναλλαγές πηγών.
Ο τρόπος σύνδεσης ενισχυτών-ηχείων δεν έχει σημασία αν οι ενισχυτές είναι ίδιοι.

http://www.blu-ray.com/Acoustic-Research-AR-312HO/14264/

Reaction score
725
Ναι αυτα ειναι με τη διαφορα οτι ειναι 8 ohm και οχι 4.
Κάποιος να με κατατοπισει με τις ερωτησεις που εκανα στο πρωτο μου ποστ. :)
Ευχαριστω πολυ.

Reaction score
1.147
Συνηθως το biamp γινεται με δυο τελικους που οδηγουνται απο εναν προ.
Στην περιπτωση σου δεν θα συνιστουσα αγορα δευτερου ολοκληρωμενου με στοχο το biamp.
Oπως ειπωθηκε παραπανω μπλεκεις με περισσοτερα interconects -spliters κ.λ.π.
Για αναβαθμιση ισως ειναι καλυτερα να δεις εναν καλυτερο ενισχυτη.

Reaction score
725
Άρα δεν αξίζει τον κοπο να το κανω?
Γιατι βρισκω τον ιδιο marantz με λιγα λεφτα.
Καμια αλλη αποψη για το αν αξιζει να το κανω και πως γινεται?

Reaction score
725
Μια ακομα ερωτηση.
Αν συνεδεα τα ηχεια biamp με τους 2 marantz,συνδεσω την πηγη στον πρωτο marantz,απο το tape out tou πρωτου marantz σε μια εισοδο του δευτερου marantz πχ του cd, θα εχω με αυτο τον τροπο συνδεσει σωστα τους 2 ενισχυτες με τα ηχεια?

Reaction score
460
Μια ακομα ερωτηση.
Αν συνεδεα τα ηχεια biamp με τους 2 marantz,συνδεσω την πηγη στον πρωτο marantz,απο το tape out tou πρωτου marantz σε μια εισοδο του δευτερου marantz πχ του cd, θα εχω με αυτο τον τροπο συνδεσει σωστα τους 2 ενισχυτες με τα ηχεια?
Κατηγορηματικά όχι.δεν γίνεται να κανεις biamp με δυο ολοκληρωμένους. Εκτός και αν κανεις τρελή μετατροπή στα μηχανήματα

Reaction score
725
Απότι βλέπω όλοι αρνητικά βλέπουν αυτό το εγχείρημα.Δε πρόκειται να το κάνω.
Κάποια στιγμή που θα μαζέψω λεφτά θα αγοράσω έναν πιο δυνατό ενισχυτή για τα ηχεία μου :)

Reaction score
29.746
Και όμως.! Θα μπορούσες .!
Αν πάρεις σε λογική τιμή τον δεύτερο pm 68 , με μία μικρή μετατροπή , τον κάνεις τελικό , και οδηγείται απο τον πρώτο pm 68 , ο οποίος θα παίζει τον ρόλο και προενισχυτή. Είναι εύκολη μετατροπή , και αναστρέψιμη. Αν το επιθυμείς μπορώ να σε βοηθήσω.

Reaction score
725
Δεν ήξερα ότι γίνεται.Αυτή η μετατροπή στους 2 ενισχυτές γίνεται από σένα ή μπορεί να γίνει από μένα με τη βοήθειά σου? Θα με ενδιέφερε πολύ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt