2 οθόνες σε μια τηλεόραση

Reaction score
0
Ξέρω πως οι sony έχουν αυτή τη δυνατότητα να προβάλλουν 2 κανάλια σε μια οθόνη.
1. Άλλες εταιρίες έχουν κάνει κάτι ανάλογο;
2. Υπάρχει η δυνατότητα στη μια οθόνη να παίζει η λήψη από την κεραία ενώ στην άλλη να παίζει κάτι άλλο που είναι συνδεδεμένο με HDMI στην tv; π.χ. dvd player ή κάποιος υπολογιστής συνδεδεμένος

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.170
Απάντηση: 2 οθόνες σε μια τηλεόραση

Ξέρω πως οι sony έχουν αυτή τη δυνατότητα να προβάλλουν 2 κανάλια σε μια οθόνη.

1. Άλλες εταιρίες έχουν κάνει κάτι ανάλογο;

Είσαι σίγουρος, γιατί ήξερα ότι το κάνουν μία, το πολύ δύο εταιρίες.

2. Υπάρχει η δυνατότητα στη μια οθόνη να παίζει η λήψη από την κεραία ενώ στην άλλη να παίζει κάτι άλλο που είναι συνδεδεμένο με HDMI στην tv; π.χ. dvd player ή κάποιος υπολογιστής συνδεδεμένος

Αυτό το κάνουν σχεδόν όλες.
.

Reaction score
0

1. ποιές εταιρίες προβάλλουν 2 κανάλια σε μια τηλεόραση ταυτόχρονα;
2. ταυτόχρονα δηλαδή μπορώ να βλέπω π.χ.ΑΝΤ1 και δίπλα να έχει την οθόνη του υπολογιστή;

abcd

Super Moderator
Reaction score
108.170

1. ποιές εταιρίες προβάλλουν 2 κανάλια σε μια τηλεόραση ταυτόχρονα;

Εγώ ήξερα μόνο την F&U.

Καλύτερα να κοιτάξεις τα σάιτ των εταιριών που ενδιαφέρεσαι.

2. ταυτόχρονα δηλαδή μπορώ να βλέπω π.χ.ΑΝΤ1 και δίπλα να έχει την οθόνη του υπολογιστή;

Νομίζω αυτό δεν γίνεται, μόνο κάποια άλλη πηγή: βίντεο, dvd κ.λ.π.
.

Reaction score
8

Zητάς τηλεόραση με λειτουργία pap.Αυτή τη στιγμή βλέπω σε sony το mega από ψηφιακό δέκτη & nova.
Δεν έχω δοκιμάσει με pc...

Reaction score
1.187

Και οι Samsung έχουν τέτοια δυνατότητα. Οχι όμως με δεύτερο δέκτη. Ετσι μπορείς να βλέπεις στο ένα κομμάτι της οθόνης κάποιο κανάλι αλλά στο άλλο κάποια ψηφιακή πηγή μέσω HDMI, όχι scart που είναι αναλογικό δεν δουλεύει.

Reaction score
0

Και οι Samsung έχουν τέτοια δυνατότητα. Οχι όμως με δεύτερο δέκτη. Ετσι μπορείς να βλέπεις στο ένα κομμάτι της οθόνης κάποιο κανάλι αλλά στο άλλο κάποια ψηφιακή πηγή μέσω HDMI, όχι scart που είναι αναλογικό δεν δουλεύει.
εάν έχεις συνδεδεμένο υπολογιστή στην HDMI τον βλέπεις;
εκτός από Samsung άλλες το κάνουν;

Reaction score
1.187

Ναι βέβαια τον βλέπεις αλλά το θέμα είναι τι θα μπορείς να διακρίνεις από το desktop;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Οι Σαμσουνκ υποστηρίζουν την λειτουργεία PiP αλλά μέσω της hdmi.Δλδ όταν κάποιος βλέπει μέσω της hdmi ανοίγει ένα μικρό παράθυρο σε μιά γωνία της οθόνης δείχνοντας τηλεοπτικό κανάλι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Επίσης για να προβάλει μια τηλεόραση 2 κανάλια ταυτόχρονα πρέπει να έχει 2πλο δέκτη.Δεν ξέρω αν έχει απομείνει καμιά..

Reaction score
0

Εντάξει για να βλέπεις 2 κανάλια όντως θέλει διπλό δέκτη που εάν δεν κάνω λάθος έχει μόνο η Sony, τώρα εγώ που έχω Philips μπορώ να κάνω τη πατέντα με τον υπολογιστή. Την έχω ψάξει τη δικιά μου αλλά δεν έχω βρεί κάτι!

Reaction score
2.238
Ρε παιδιά δεν είναι αυτό μεγάλο καραγκιοζιλίκι; Είναι δυνατόν τις παραπάνω λειτουργίες (όλες!) να τις υποστηρίζει η Sony CRT δεκαετίας του πατέρα μου, το απλό ΠΑΠ να το υποστηρίζουν οι Φ&Υ των 300 ευρώ και όχι οι υπόλοιπες; Δηλαδή κάποιος σήμερα, σκάζοντας 1500-2500 ευρώ για τηλεόραση να παίρνει σαφώς λιγότερες ευκολίες από ότι πριν από δέκα χρόνια με τα ίδια λεφτά; Και αναλογιστείτε, με τα σημερινά μεγέθη, πόσο καλύτερη αίσθηση θα έχουν οι παραπάνω ευκολίες.

Άραγε αυτή η λειτουργία, δεδομένου ότι είναι ψηφιακή υποστηρίζεται από κάποιο πρόγραμμα για υπολογιστή; Να μπορείς δηλαδή, ενώ έχεις στην ουσία το desktop στην τηλεόραση, με κάποιο πρόγραμμα να σπάει η εικόνα στα δυο, παίζοντας π.χ. στην μισή εικόνα ψηφιακή τηλεόραση από κάποιο tv tuner, και στην άλλη μισή, είτε αναλογική (αν το tuner είναι υβριδικό), είτε κάποιο βίντεο, είτε απλά το desktop?

Reaction score
1.187

Πριν από μερικά χρόνια είχε η LG ένα πάρα πολύ καλό μοντέλο LCD 37LB2R με δύο δέκτες. Εκτοτε όμως όλοι οι αντικαταστάτες είχαν μονό δέκτη. Η αλήθεια είναι ότι τα κανάλια ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τις τηλεοράσεις με διπλούς δέκτες γιατί αν ο κόσμος δεν βλέπει τις διαφημίσεις από πού θα βρούν έσοδα;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δυστυχώς το κακό έχει παραγίνει, αντίθετα στην Ιαπωνική αγορά κυκλοφορούν με τελείως διαφορετικό setup.
Π.χ. η Cell Regza της Toshiba μπορεί να δεχτεί μέχρι 14 tuners.

Reaction score
0

δηλαδή αυτό που ψάχνω, αυτή τη στιγμή και όχι παρελθόντα μοντέλα το έχουν μόνο οι sony;

Staff online

• abcd
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.087
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo