2-3 απορίες απο αρχάριο για plasma tv

Μηνύματα
4
Reaction score
0
Γεια σας και από μένα. Επειδή βαρέθηκα τις 29 ιντσες που έχω τώρα και θέλω να πάω στις 42 είμαι στο ψάξιμο για plasma. Να πω πως την τηλεόραση την χρησιμοποιούμε στο σπίτι κυρίως για παρακολούθηση dvd. Απο τηλεοπτικά προγράμματα λίγο τις ειδήσεις και εγώ το champions league. Δεν μπορώ να πάρω προτζέκτορα για πρακτικούς λόγους. Γενικά μπορώ να δώσω τα λεφτά αρκεί να μπορώ να δώ σε τηλεόραση οσο το δυνατόν καλή εικόνα απο dvd. Να υηοβάλλω λοιπόν τις απορίες μου.
1. ΑΝΑΛΥΣΗ:πρακτικά αν βάλω το ιδιο dvd σε δύο τηλεοράσεις η μία με ψηλη ανάλυση και η άλλη με χαμηλη θα δώ διαφορά??? Για τα τηλεοπτικά προγράμματα (οχι Nova,satellite) υπάρχει διαφορά?? Κυρίως ομως με απασχολεί για τα dvd. Αν υπάρχει ορατή διαφορά είμαι διατεθειμένος να δώσω ακόμη και δυο χιλιάρικα παραπάνω! Αν ομως δεν υπάρχει διαφορά προτιμώ να δώσω αυτά τα λεφτά για να αγοράσω ταινιες!!
2. ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ : εξηγήστε μου σας παρακαλώ τι ειναι αυτό? Τι πρέπει να κυτάξω στις υποψήφιες συσκευές? Δεν με ενδιαφέρει (λόγω χώρου) η σύνδεση με υπολογιστή αλλά μόνο η σύνδεση με το dvd player. Υπάρχει διαφορά στις διάφορες συνδέσεις?? Και τι πρέπει να έχει αντίστοιχα το dvd player μου.
Aυτά τα δύο είναι τα βασικά που με απασχολούν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
1. Θα δεις διαφορα στην ποιοτητα (σε θεαση DVD και οχι τοσο σε τηλεοπτικο προγραμμα). Αν προτειθεσαι να παρεις τετοια τηλεοραση να παρεις με υψηλη αναλυση και να προτιμησεις να ειναι και Hi-Definition ready. Δεν υπαρχει λογος να παρεις μια με αναλυση κοντινη στο PAL γιατι στην ουσια θα βλεπεις σχεδον το ιδιο, αλλα σε λεπτη οθονη.

2. Και με τις ψηφιακες εισοδους θα δεις διαφορά σε DVD σε σχεση με αναλογικη συνδεση, αλλα -προσωπικα- δε νομιζω οτι το παραπανω κοστος για μια TV με ψηφιακες εισοδους ειναι αντιστοιχο με την καλυτερη ποιοτητα που θα δεις. Αλλωστε δεν υπαρχουν και πολλα ευρωπαικα μοντελα με ψηφιακες εισοδους.
Επισης και το DVDp πρεπει να εχει ψηφιακη εξοδο (DVI, HDMI) για να συνδεθει. Αλλα και η υπαρξη ψηφιακων εισοδων ανεβαζουν την τιμη του DVDp, εκτος απο καποιες καινουριες υλοποιησεις που ειναι σε χαμηλη κατηγορια τιμης.

--- Θα σου προτεινα να δεις TV τεχνολογιας plasma και LCD, για να αποφασισεις ποια σου ταιριαζει... στα ματια...
(προσωπικα ειμαι υπερ του LCD- αθορυβη λειτουργια, πολυ πολυ μικροτερη καταναλωση, μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, χωρις φαινομενο μονιμης απεικονισης ειδωλου στο panel...)

---- Και ακομα να εχεις στο μυαλο σου οτι πραγματικα τελεια (οχι απλα καλη) εικονα θα δεις μονο με σημα Hi-definition... Οταν θα δεις (αν δεν εχεις δει ακομα καπου) θα με καταλαβεις.
 

Μηνύματα
4
Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ κατ'αρχήν.
Οχι δεν έχω δεί high definition.
Η μόνη εμπειρία απο plasma και lcd είναι απο τα διαφορα μαγαζιά της Λάρισας οπου μένω και τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα. Η τις έχουν συνδεδεμένες με κάτι κανάλια της πλάκας και η εικόνα ειναι εντελώς χάλια η τις έχουν συνδεδεμένα με υπολογιστή και διάφορα κόλπα , παίζουν αυτά τα demo και φαίνεται μια τέλεια εικόνα.
Προχτές ειδα μια LG , νομίζω αυτή για τη οποία υπάρχει σχετικό topic, χαμηλής ανάλυσης και φαίνονταν τέλεια. Ο ιδιος ο πωλητής ομως μου είπε πως τα πράγματα στην "κανονική ζωη" δεν είναι καθόλου έτσι. Του είπα να συνδέσει ενα συμβατικό dvd player και μου είπε πως δεν γίνεται, γιατί το έχει συνδεδεμένο με .... (δεν κατάλαβα τι!) και πρέπει να φορμάρει το σκληρό δισκο κτλ...
Η μοναδική lcd που είδα με dvd player ήταν μια 37αρα sharp. Ήταν αρκετά καλή. Απλά έλεγα να πάω στις 42 ιντσες.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Ειναι φυσικο να τις συνδεουν με demo υλικο.
επιεικως αν δεις τηλεοπτικο σημα ειναι πολυ χειροτερο και απο το χειροτερο DVD...

Γενικοτερα το τηλεοπτικο σημα μειωνει πολυ αυτες τις TV....

Να ξερεις οτι στην ''αγορα'' υπαρχουν 2-3 εταιριες που κατασκευαζουν panel (palsma ή LCD) τα οποια τα ''δινουν'' σε ολες τις αλλες εταιριες για να τα βαλουν στα μοντελα τους. Με λιγα λογια ''ολα'' τα panel ειναι τα ''ιδια''.
Η διαφορα ειναι οι πλακετες, τα software επεξεργασιας και οι διάφορες τεχνολογιες απεικονισης, που ενσωματωνει η καθε εταιρια στις υλοποιησεις της για να βελτιωσει την ποιοτητα της εικονας, που τελικα θα προβληθει στο ''ιδιο'' panel.
 

Μηνύματα
4
Reaction score
0
Γενικά απο ότι έχετε δεί ποια plasma μεχρι τα 4000 ευρώ έχει τη καλιτερη εικόνα?
 

Μηνύματα
1.820
Reaction score
339
όπως είναι γνωστό έχω την LG 42PX11 εδώ και καιρό και είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την εικόνα της...κάποιο υπερβολικό solarize που παρουσιάζει λύθηκε με νέο λογισμικό, το οποίο και περιμένω να έρθει με την πλακέτα και να αλλαχθεί στην συσκευή μου...
άρα συνιστώ ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο μοντέλο ιδίως αν το βρεις με έκδοση λογισμικού 5.14 (τελευταία)
αν θες κάτι πιο extreme,πας για panasonic,οι οποίες όμως είναι φωτιά και λαύρα...
 

Μηνύματα
1.356
Reaction score
1
Νίκο,χαθήκαμε :)
"...κάποιο υπερβολικό solarize που παρουσιάζει λύθηκε με νέο λογισμικό"


Λύθηκε ή ΜΑΛΛΟΝ θα λυθεί?

Έχεις τίποτα νέα?
 

Μηνύματα
1.820
Reaction score
339
μπααααα...Σωκράτη μίλησα με την αντιπροσωπεία πριν δέκα μέρες και μου είπαν ότι όπου νάναι φτάνουν οι νέες πλακέτες με την τελευταία έκδοση 5.14....οπότε κάνω υπομονή λίγες μέρες ακόμα...
αν και έχει αρκετό καιρό τώρα που η ποιότητα της εικόνα έχει βελτιωθεί πάαααρα πολύ...:) οπότε δε με πολυχαλάει κιόλας...:)
για ό,τι νεότερο θα ενημερώσω..;)
 


Μηνύματα
1.820
Reaction score
339
σίγουρα βελτιώθηκε...άλλωστε έιναι γνωστό σε όλους τους φίλους των plasma ότι η ποιότητα της είκόνας βελτιώνεται κατά πολύ μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας της συσκευής,κοινώς θέλει στρώσιμο..
εκτός αυτού το γεγονός της βελτίωσης το έχουν επισημάνει γνωστοί και φίλοι που έρχονται στο σπίτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα..:)
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.078
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top