2.35:1 Να...ή Μπά....

Reaction score
63
Με αφορμή το θέμα, που είχε ανοίξει ο Ανδρέας λίγα εκατοστά πιό κάτω (για τις Αμερικάνικες οθόνες ντέ!) και με αφορμή το δωμάτιο που πάω να κάνω (λέμε τώρα) Home cinema (πού σαι ρε Βαγγέλη!!) σας ερωτώ:

Αξίζει η τοποθέτηση πανιού 2.35:1?
(καταραμένοι Ελληνικοί υπότιτλοι:mad_3:)Και για να διευκρινίσω. Θέλω να μου πείτε τί θα κάνατε εσείς και όχι απαντήσεις κλισέ (είναι υποκειμενικό, δες τί βολεύει εσένα κ.λ.π :happy_5::happy_5::happy_5:)

Reaction score
79
Απάντηση: 2.35:1 Να...ή Μπά....

Στο προηγουμενο setup που ειχα με εναν optoma H27 ειχα προβλημα με τους υποτιτλους γιατι στην επιλογη anamorphic οταν εκανα shift την εικονα προς τα πανω δεν ειχε πληροφορια κατω απο την εικονα και εβλεπα μονο τους υποτιτλους που ηταν μεσα στο καδρο. Με τον ΟPTOMA HD70 αυτο το προβλημα δεν υπαρχει και ανεβαζοντας την εικονα προς τα πανω εμφανιζονται και οι υποτιτλοι που ειναι κατω απο το καδρο χανοντας ομως λιγη πληροφορια απο πανω. Σε αλλα μηχανηματα πιο ακριβα οπως ο SHARP 10000-12000 υπαρχει επιλογη subtitle που ανεβαζει μονο το κατω μερος της εικονας συμπιεζοντας το χωρις να χανεις πληροφορια απο το πανω μερος της εικονας. Περιπου το 50% των ταινιων εχουν τους υποτιτλους μεσα στην εικονα. Αν τελικα αγορασεις αναμορφικο μην κανεις το λαθος και παρεις πλαστικο γιατι θα εχεις μεγαλη απωλεια στην ευκρινεια. Εφτιαξα αναμορφικο φακο δοκιμαστικα με γυαλι 3mm και γλυκερινη και η διαφορα απο τον πλαστικο ηταν τεραστια. Αν θελεις να δεις τι αποτελεσμα θα εχει το μηχανημα σου με αναμορφικο φακο στειλε μου mail.

Reaction score
0
Αν το πρόβλημα είναι μόνο οι υπότιτλοι, αυτό φτιάχνει ευκολα με ένα HTPC. Εκεί υπάρχει επιλογή για το ύψος των υπότιλων και αν τους θέλουμε μέσα ή κάτω από την εικόνα.
Κατά την γνώμη μου το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει δυνατότητα masking στην οθόνη ώστε να είσαι καλυμένος σε όλες τις περιπτώσεις. Γιατί 16/9δεν είναι μόνο οι ελληνικοί τίτλοι dvd που βγαίνουν σε 1.78:1, αλλά και όλες αυτές οι καταπληκτικές αμερικάνικες σειρές που όλοι κατεβάζουμε με μανία σε HD, και αυτές σε 16:9 είναι.
Νομίζω ότι με μόνιμο πανί 2.35:1 αφήνεις εκτός ρεπερτορίου μεγάλη γκάμα υλικού για χάρη μικρού κέρδους.

Reaction score
1
Αν μπορείς να έχεις:

1. Τον απαιτούμενο χώρο
2. Αναμορφικό με τηλεχειρισμό
3. Masking με τηλεχειρισμό
4. HTPC για να κάνει τα κόλπα που χρειάζονται
5. Remote με υποστήριξη macros, για ευνόητους λόγους, και
6. Το βαλάντιο που θα υποστηρίξει τα προηγούμενα

τότε, φυσικά και αξίζει!

Η Constant Height υλοποίηση είναι η καλύτερη λύση για home cinema.

Reaction score
79

Mε οθονη 235:1 βλεπεις κανονικα ταινιες 16:9 χωρις να χρειαστει να βγαλεις τον φακο μπροστα απο τον προβολεα απλα θα εχεις μαυρες μπαρες δεξια-αριστερα οποτε θα χρειαστεις masking. Η θεαση ταινιας σε οθονη 235:1 ειναι αλλο πραγμα και το μονο που με χαλασε ηταν οτι στις ταινιες 16:9 η εικονα μου φαινοταν μικρη.

Reaction score
384
Re: Απάντηση: 2.35:1 Να...ή Μπά....

Mε οθονη 235:1 βλεπεις κανονικα ταινιες 16:9 χωρις να χρειαστει να βγαλεις τον φακο μπροστα απο τον προβολεα απλα θα εχεις μαυρες μπαρες δεξια-αριστερα οποτε θα χρειαστεις masking. Η θεαση ταινιας σε οθονη 235:1 ειναι αλλο πραγμα και το μονο που με χαλασε ηταν οτι στις ταινιες 16:9 η εικονα μου φαινοταν μικρη.
Ara xreiazesai megaluteri 2.35 othoni, oste to 16:9 na einai ok.
Diladi ean skopeueis na exeis 2.5 platos othonis se 16:9, apla pare 3.30 platos othoni 2.35

Reaction score
79

Eτσι ακριβως ειναι. Τις ταινιες 235:1 τις βλεπεις σε anamorphic και τις 16:9 σε 4:3 επιλογη απο τον προβολεα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio