- Reaction score
- 63
Τόσες είναι οι διαστάσεις ενός δωματίου στο σπίτι, που θα μπώ σε κανα χρόνο και σκέφτομαι να το κάνω home cinema. Και ερωτώ: Γίνεται home cinema σε τέτοιων διαστάσεων δωμάτιο? Γιατί χλωμό το κόβω...
Το καλό με το δωμάτιο είναι ότι είναι τελείως "τετράγωνο", με την έννοια ότι δεν κόβεται από κολώνες κ.λ.π. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι πανί 92", προβολικό στα 3,30 μέτρα από το πανί, ρακάκι με τα κλαπατσίμπανα (!!!), ένα pc, ένα μεγάλο ( :?B said:Αναλογα με τη διαμορφωση του χωρου πιστευω γινεται. Αν μπορεις δηλαδη να βαλεις την οθονη στην διασταση 2.5 , τα 3.5 της αλλης διαστασης ειναι αρκετα για να προβαλεις απο ραφι ψηλα στον τοιχο και να καθεσαι απο κατω. Θα γινει ενας μικροσυμβιβασμος για τα πισω ηχεια λογικα που θα ειναι πλυ κοντα στη θεση θεασης, αλλα γινεται.
Το θέμα είναι να το ξεκινήσω από νωρίς το πρωί, γιατί, άν ανοίγω τρύπες 00:30 την βάψαμε!!!!unforgiven said:Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις όπως τα λες...

Τιιιιιι???? LCD?????? Φτού φτου φτού!!!!!B said:Αυτο ελειπε, σε δωματιο 8.75 τετραγωνικα να υπηρχε και κολωνα στη μεση....![]()
Πιστευω ανετα θα το κανεις, οπως το εχεις σχεδιασει και εσυ....και αναλογα ποσο μεγαλη εικονα θες να βλεπεις απο τα 3-3.5 μετρα, μπορεις να χωρεσεις και 106" οθονη στα 2.5 μετρα...
Θελει προσοχη βεβαια και για το τι θα μπορει να βγαλει ο προβολεας που θα επιλεξεις απο τα 3.3 μετρα...ο καινουριος panasonic παντως, ΑΧ100 θα ερχοταν κουτι για τετοιο δωματιο, με 2.0 μεγιστο zoom και lens shift σε ολες τις κατευθυνσεις, θα μπορουσε να σου βγαλει οτι μεγεθος θες και να τον βαλεις και σε ραφι σε οσο υψος θες στον πισω τοιχο...

Έτσι μπράβο! Να μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων!DIMITRIS K. said:Το θέμα είναι να το ξεκινήσω από νωρίς το πρωί, γιατί, άν ανοίγω τρύπες 00:30 την βάψαμε!!!!unforgiven said:Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις όπως τα λες...![]()
![]()

Εγω μαζι σου....DLP all the way!, αλλα με τοσο μικρο χωρο, πιστεψε με θα το εκτιμησεις το zoom του LCD...DIMITRIS K. said:Τιιιιιι???? LCD?????? Φτού φτου φτού!!!!!B said:Αυτο ελειπε, σε δωματιο 8.75 τετραγωνικα να υπηρχε και κολωνα στη μεση....![]()
Πιστευω ανετα θα το κανεις, οπως το εχεις σχεδιασει και εσυ....και αναλογα ποσο μεγαλη εικονα θες να βλεπεις απο τα 3-3.5 μετρα, μπορεις να χωρεσεις και 106" οθονη στα 2.5 μετρα...
Θελει προσοχη βεβαια και για το τι θα μπορει να βγαλει ο προβολεας που θα επιλεξεις απο τα 3.3 μετρα...ο καινουριος panasonic παντως, ΑΧ100 θα ερχοταν κουτι για τετοιο δωματιο, με 2.0 μεγιστο zoom και lens shift σε ολες τις κατευθυνσεις, θα μπορουσε να σου βγαλει οτι μεγεθος θες και να τον βαλεις και σε ραφι σε οσο υψος θες στον πισω τοιχο...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Μα για να δει 92'' απο τα 3,20 μετρα θα κολησει την καρεκλα πισω και θα χανει την αισθηση του surround που θα ειναι ακριβως πισω του.unforgiven said:Δεν καταλαβαίνω... Από τη στιγμή που έχει ικανή απόσταση θέασης και προβολής για 92", γιατί να πάει για 50" τηλεόραση;

Na sou kano ego ena doro.HomeCinema-Maniac said:Μα για να δει 92'' απο τα 3,20 μετρα θα κολησει την καρεκλα πισω και θα χανει την αισθηση του surround που θα ειναι ακριβως πισω του.unforgiven said:Δεν καταλαβαίνω... Από τη στιγμή που έχει ικανή απόσταση θέασης και προβολής για 92", γιατί να πάει για 50" τηλεόραση;
Αυτο εχω παθει και εγω γιατι κολησα πισω απο την στιγμη που εβαλα 120'' σε 4,50 μετρα αποσταση...
Οι 92'' απο τα 3,50 ειναι οριακες αλλα το προβλημα ειναι στον ηχο... Ειναι και μικρο το δωματιο. Ο ηχος δεν εχει πολυ χωρο για να <<ταξιδεψει>> Τα μπροστα ηχεια και τα πισω θα ακυρωνει το ενα την συχνοτητα του αλλου σε τοσο μικρο χωρο...
Εγω θα επαιρνα μια sony lcd 50'' και θα επαιρνα για αρχη μικροτερα ηχεια καταλληλα για το χωρο αυτο. Μετα θα καθομουν απο τα 2,50 μετρα για να δω ταινια και θα ειχα και 1 μετρο ελευθερο πισω για να ακουσω τα surround μου.
Εχω και εγω ενα χωρο στο σπιτι 2,5 φαρδος επι 3,5 μηκος, Μπορει να γινει dedicated room αλλα αμα βαλω εδω τα ηχεια θα γινει χαμος. Δεν θα ακουγετε τιποτα σωστα... Ασε δε που οι 120'' θα μου βγαλουν τα ματια... Θα βλεπω και τα πριονισματα του Z4 αφουν κανεις σας δεν μου εχει κανει δωρο ενα crystalio![]()