2000 Οριο

Reaction score
0
Καλημερα σας και καλως σας βρηκα.Εχω μια απορια και θα εκτιμουσα τις απαντησεις σας.Με οριο τα 2000€ με συμφερει να προτιμησω την μεγαλη αναλυση των lcd projectors H την φυσικοτερη εικονα των dlp;Εχω δει και εχω διαβασει αλλα αποφαση δεν μπορω να παρω.Τι απο τα 2 θα κρατησει περισοτερο;Heeelp please!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Δεν είναι θέμα το τι θα κρατήσει αλλά τι θα αρέσει σε σένα...

Αν σε ενδιαφέρει το DLP (και δεν βλέπεις Rainbow) προτίμησε τον Benq 5120. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στα λεφτά που λές...
Αν θα μπορούσες να ανεβείς λίγο ψηλ΄τερα σαφώς προτίμησε τον BENQ 7800.

Αν τώρα βλέπεις Rainbow και μπορείς να ζήσεις με λίγο ξεθωριασμένο μαύρο θα κατευθυνθείς αναγκαστικά σε LCD. Προτίμησε τον Panasonic AE700...

Όλα αυτά φυσικά αποτελούν προσωπικές απόψεις βάση αυτών που έχω δει...
Για να διαμορφώσεις κι εσύ άποψη δες όσο το δυνατόν περισσότερους προβολείς (σίγουρα αυτούς που σοαυ ανάφερα).

ελπίζω να βοήθησα...

Reaction score
0
ΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ...!!!

Οι επιλογές που έγραψε ο Σπύρος σε καλύπτουν 100%

DLP : BENQ 5120

Εάν βλέπεις Rainbow :

LCD : A700 η Ζ3

Και δεν υπάρχει ποιος είναι καλύτερος σε αυτά τα λεφτά ... Μονό αυτό που βλέπεις ΕΣΥ!!!

(Σημείωση: φυσικά με την προϋπόθεση ότι εκεί που θα τους δεις ξέρουν και «θέλουν» να τους ρυθμίσουν σωστά... μια και έχουμε δει σημεία και τέρατα... μηχανήματα 10 και 20 χιλιάδων ευρώ να χάνονται και μηχανήματα των 1500 ευρώ να απογειώνονται... αφού διαβάζεις το σιτε μπορείς εύκολα να βρεις και ένα κατάστημα που θα τηρεί της προϋποθέσεις για να σε εξυπηρέτηση σωστά... Να που βοηθούν τα συγκριτικά τεστ ...)

ΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ...!!!

Reaction score
0
Επειδή καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, μιας και πριν από 1 μήνα ήμουν στην θέση σου μια καλή πρακτική είναι η εξής.

1. Αποφάσισε τι θα βλέπεις. Θέλεις να βλέπεις μόνο DVD? Θέλεις να παίζεις παιχνίδια? Σε ενδιαφέρει να βλέπεις δορυφορική? Θέλεις να βλέπεις HDTV?

Αν λοιπόν η απάντηση είναι αρνητική στην τελευταία ερώτηση μπορείς να πας σε ένα μοντέλο DLP με χαμηλή ανάλυση. Optimal λύση θεωρώ την WPAL ανάλυση (αλλά λίγο πιο ακριβή +10%). Κατά τη γνώμη μου έχει πλεονέκτημα στην ανάλυση του DVD και μικρό (σε σχέση με την WNTSC ανάλυση) μειονέκτημα σε HD.

2. Αν σκεφτεσαι να παίζεις παιχνίδια και να βλέπεις TV σοβαρό ρόλο θα πρέπει να παίξει η διάρκεια ζωής της λάμπας για να μειώσεις όσο το δυνατόν το κόστος χρήσης και η φωτεινότητα (γιατί δεν μπορείς να βλέπεις ΤV και να παίζεις μόνο στα σκοτάδια). Επίσης η ανάλυση που θα δίνει ο projector είναι ίσως καθοριστικής σημασίας (αν πρόκειται για παιχνίδια από PC που υποστηρίζουν υψηλές αναλύσεις οπότε LCD είναι μονόδρομος.
Στην περίπτωση αυτή υπεισέρχεται και το θέμα του format (4:3 είναι προτιμότερο από 16:9).

3. Αριθμός εισόδων. Αποφάσισε από πριν τι θα συνδέσεις πάνω στο προβολικό και πως. Επομένως θα ξέρεις από πριν ποιές είσοδοι θα σου είναι απαραίτητες και θα κατευθυνθείς στα ανάλογα μοντέλα.(Είναι πολύ σπαστικό το switching ιδιαίτερα αν είναι ταβανωμένο το προβολικό).

3*. Αποφάσισε και σε τι μέγεθος θέλεις να βλέπεις και που θα κάθεσαι. Δες από το manual του projector που σε ενδιαφέρει αν καλύπτει τις απαιτήσεις σου.(Αν και αυτά είναι λεπτομέρειες καθώς σπανίως πιστεύω θα προτιμήσει κάποιος ένα άλλο μοντέλο επειδή ΔΕΝ τον βγάζει το μέγεθος. Το πιθανότερο είναι ότι θα προτιμήσεις να μειώσεις τις ίντσες.

4. Κατέληξε σε 2 μοντέλα από κάθε κατηγορία (DLP - LCD). Προσπάθησε να δεις τους DLP. Ακόμα και αν δεν υπάρχει το μοντέλο που ψάχνεις δες ένα με καλύτερο χρωματικό τροχό και μεγαλύτερο refresh. Αν βλέπεις Rainbow πας κατά LCD μεριά. Αν όχι δες και τους LCD. Όποια εικόνα σου φανεί καλύτερη (χρωματικά και σε διαβαθμίσεις) σε σκοτεινό ή στον ίδιο χώρο τότε έχεις κάνει και την επιλογή σου.

4*. Περίμενε 1 εβδομάδα πριν αγοράσεις (αν μπορείς) ώστε να κατασταλάξεις και να μελετήσεις τι λένε οι ιδιοκτήτες τους για αυτά

5. Βρες την καλύτερη προσφορά (και υπολόγισε και το κόστος αγοράς της οθόνης το οποίο κυμαίνεται από 15-20% περίπου στην αξία του μηχανήματος). Αλλά για οθόνη μπορείς να ψάξεις και αργότερα. Το πιθανότερο είναι ότι η πρώτη σου αντίδραση ακόμα και σε μπεζ !!!! τραχύ !!! τοίχο θα είναι WOW.

ΥΓ. Αν ο χώρος σου έχει σκόνες (π.χ. φοιτητικό δωμάτιο, σπίτι δίπλα σε λεωφόρο, εργένης με υπερωρίες στην δουλειά !!!! σπίτι στην εξοχή και γυναίκα που δουλεύει κτλ) καλό είναι να μπεις σε λεπτομέρειες του κατά πόσον ανοίγει εύκολα για να καθαρίσεις σκόνες στα panel ή ακόμα καλύτερα κατα πόσον είναι sealed optical path, οπότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Καλές αγορές....

Reaction score
7
Καλημερα σας και καλως σας βρηκα.Εχω μια απορια και θα εκτιμουσα τις απαντησεις σας.Με οριο τα 2000€ με συμφερει να προτιμησω την μεγαλη αναλυση των lcd projectors H την φυσικοτερη εικονα των dlp;Εχω δει και εχω διαβασει αλλα αποφαση δεν μπορω να παρω.Τι απο τα 2 θα κρατησει περισοτερο;Heeelp please!
Καλως ηρθες
Στα 2000 ειναι μεσα και η τιμη της οθονης ή θα προβαλεις σε τοιχο?

Δεν τιθεται θεμα στο ποιο θα κρατησει μιας και προκειται για 2 εντελως διαφορετικες τεχνολογιες...

Trust your eyes anyway

Reaction score
0
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Αυτος που μου μιλησε για το av site δεν ειχε αδικο.
Μου αρεσουν πιο πολυ οι dlp projectors αλλα σκεφτομαι και την hd για αργοτερα αρα και την αναλυση που δινουν οι lcd projectors σε αυτα τα λεφτα.Εχω δει τον infocus screenplay 4805b τον benq 6200 και Panasonic ae700 και Sanyo z3.Ο πρωτος και ο τελευταιος μου αρεσαν περισοτερο.Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα;
2000 ειναι μονο για projector.

Reaction score
51
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Αυτος που μου μιλησε για το av site δεν ειχε αδικο.
Μου αρεσουν πιο πολυ οι dlp projectors αλλα σκεφτομαι και την hd για αργοτερα αρα και την αναλυση που δινουν οι lcd projectors σε αυτα τα λεφτα.Εχω δει τον infocus screenplay 4805b  τον benq 6200  και  Panasonic ae700 και Sanyo z3.Ο πρωτος και ο τελευταιος μου αρεσαν περισοτερο.Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα;
2000 ειναι μονο για projector.
Αν σκέφτεσαι σοβαρά για DLP πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και όταν παίξει ζήτα απαραίτητα να παίζουν οι υπότιτλοι.
Αν δεν βλέπεις τίποτα περίεργο μπορείς να προχωρήσεις σε DLP.
(περίεργο: κάτι σαν φλασιές λευκές που μετατρέπονται σε πολυχρωμίες σαν ουράνιο τόξο)

Αφού αναφέρεις τα 2000 ΜΟΝΟ για βιντ/λέα κοίταξε μήπως μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω (καμιά 600αριά ευρώ) και χτυπήσεις τον BenQ 7800 (DLP, Matterhorn, 1024X576, ταχύτητα χρωματ. τροχού 6 σημείων 5Χ) στον οποίο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βλέπεις rainbow..........
Άλλη κλάση σε σχέση με όσους ανέφερες
Δες και τον INFOCUS 5700 αλλά μάλλον θα ανέβεις ακόμα πιο ψηλά!!!

Μήπως σκέφτεσαι (-μαστε) νωρίς για HD?
Δες τι παίζει σήμερα και στο εγγύς μέλλον..........
Τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια η δουλειά ενός Matterhorn θα είναι ΑΨΟΓΗ!
Αργότερα..........έχει ο Θεός (.........το ότι έχει αλλά ΔΕΝ μας δίνει είναι ένα άλλο θέμα!!! :roll: :mrgreen: )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.336
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades