21 Capacitors Shootout

Reaction score
9
Ψάχνοντας για πυκνωτές έπεσα επάνω σε αυτό το φοβερό συγκριτικό που δημοσιεύτηκε το 2006 σε Κινέζικο περιοδικό. Επειδή το θέμα είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και οι λάμπες παραθέτω το link:http://www.vhaudio.com/21capacitorshootout.pdf

Το έγγραφο έχει μορφή PDF και είναι πολύ μεγάλο για copy/paste. Ελπίζω ότι θα βοηθήσει τις επιλογές όσων θέλουν να αναβαθμίσουν τα μηχανήματά τους.

Reaction score
1.789
Απάντηση: 21 Capacitors Shootout

Ψάχνοντας για πυκνωτές έπεσα επάνω σε αυτό το φοβερό συγκριτικό που δημοσιεύτηκε το 2006 σε Κινέζικο περιοδικό. Επειδή το θέμα είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και οι λάμπες παραθέτω το link:http://www.vhaudio.com/21capacitorshootout.pdf

Το έγγραφο έχει μορφή PDF και είναι πολύ μεγάλο για copy/paste. Ελπίζω ότι θα βοηθήσει τις επιλογές όσων θέλουν να αναβαθμίσουν τα μηχανήματά τους.
πολυ μεγαλο θεμα η αλαγη πυκνωτων ...αλλα πολες φορες αξιζει!!

Reaction score
1.789

αξιζει με την εννοια, οτι μπορεις να μαγειρεψεις τον ηχο και να τον φερεις εντελως υποκειμενικα εκει που σου αρεσει.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.484

Άρα δεν μιλάμε πλέον για high fidelity, αλλά για personal fidelity.

Reaction score
1.789

Κωστα μην μας διαφευγει οτι κατ ουσιαν το προσωπικο γουστο του καθε κατασκευαστη ακουμε!!! αν τα γουστα μας ταιριαζουν τον επιλεγουμε!!!

Reaction score
30.266

Ρε σεις μην τρελλαθούμε τελείως , εδω , τώρα, ενας πυκνωτής 3,30μf 1329 $ ?
Μήπως εχουμε ξεφύγει?
Χωρίς να σχολιάζω το που αναφέρονται , οι πυκνωτές αυτοί , μου αρέσει η αναλυτική μουσική παρουσίαση της μουσικότητας και ρευστότητας και των διαφόρων άλλων επιθέτων που εχουν χρησιμοποιηθεί απο τον συντάκτη για να περιγράψει τον ήχο ενος και μόνο πυκνωτή.
Πρέπει να είμαι εντελώς άσχετος , πιθανόν , η εντελώς κουφός , πάλι πιθανόν, αλλά τόσο μ@λ@κ@ς δεν είμαι για να κάτσω να χάψω όλα αυτά.
Δλδ αν ενας πυκνωτής κάνει ολα αυτά εστω και στην πορεία του σήματος (δεν το διάβασα ολο το τεστ) , τότε ενα τρανζίστορ η μια λάμπα τι κάνουν?
Το κάνουν live απο κονσέρβα?
Τα ηχεία δλδ και κυριώτερο ο χώρος , τι κάνουν ? μετατρέπουν την νύχτα σε μέρα?
Λεω τώρα εγω....

Reaction score
249

κι αμα τα κανουμε ολα αυτα θα μας αρεσει κι ο ηχος του ηχοληπτη ή μαλλον θα γινει σωστος ο ηχος του ηχοληπτη;

Reaction score
1.789

Γιαννη περα της τιμης, μακρυα απο μενα αυτα τα νουμερα , οι πυκνωτες ακουγονται!!!!! βαλε κανεναν silver mica στο phono stage σου και ελα να μου πεις!! εγω στον otl ειχα παντου solen, εβαλα στο πρωτο σταδιο ρωσσικους τεφλον διαφορα τεραστια!! με μονο 1ε το τεμαχιο.

Reaction score
9

Για τους Ρώσικους έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια και τους ορέγομαι για τους μονομπλόκ μου. Η λογική πίσω από τους ακριβούς πυκνωτές είναι η ίδια πίσω από τα ακριβά ηχεία και ενισχυτές. Απλά δεν υπάρχει λογική, ή θες και μπορείς να δώσεις τα λεφτά ή όχι έτσι απλά.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Να ρωτησετε τον Βλασση που εχει αλλαξει πυκνωτες μεχρι και στο σεσουαρ της γυναικας του για να εχουν τα μαλλια αερινο ανεμισμα:405:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Το κυριοτερο ειναι να ξερεις τι θα αλλαξεις ,γιατι θα το αλλαξεις και τι περιμενεις απο την αλλαγη.Γιατι αλλιως μπορει να κανεις μεγαλη πατατα

Reaction score
1.789

Για τους Ρώσικους έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια και τους ορέγομαι για τους μονομπλόκ μου. Η λογική πίσω από τους ακριβούς πυκνωτές είναι η ίδια πίσω από τα ακριβά ηχεία και ενισχυτές. Απλά δεν υπάρχει λογική, ή θες και μπορείς να δώσεις τα λεφτά ή όχι έτσι απλά.
ακριβως!! αλλα πρεπει να πω και κατι αλλο! ειχαν πεσει στα χερια μου paper in oil γνωστης εταιριας αρκετων 10αδων ευρο και τους εγδαρα και απο κατω εμφανιστηκε ρωσσικος του 1ευρο!!!:142:. τωρα για τους τεφλον ....φοβεροι!!! αλλα πολυ πιο μεγαλοι απο τα συνηθη μεγεθοι!!

Reaction score
1.789

ειδα το προφιλ σου και εχουμε το ιδιο cd player. εχω βαλει μετα τις ecc83 τεφλον και εκει. ειχε απο την μανα του κατι απλους πολυεστερα 100nf. η μεσαια ηρθε μπροστα και εφυγε αυτο το λεπτοηχο .

Reaction score
9

Και το δικό μου cd player τροποποιημένο είναι με paper in oil και κατάργηση του ψηφιακού σταδίου μετά τις λάμπες. Το προφίλ μου δεν έχει ανανεωθεί, τώρα το σύστημα έχει αλλάξει 100%.

Reaction score
1.789

εννοεις κατευθειαν απο τις ecc83 στην εξοδο. και εγω ετσι το εχω αλλα ετοιμαζω και ενα λαμπατο ακολουθο καθοδου [balange] να του συμπληρωσω.

Reaction score
9

Τη μετατροπή την είχα κάνει στο Studio845 το οποίο τώρα έχει κλείσει αν δεν κάνω λάθος και άξιζε τον κόπο. Τώρα τη θέση του cd player έχει πάρει το dac της Audio-gd Reference 3.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.016
Members
38.636
Νεότερο μέλος
jerry78