22''-24'' tv/pc monitor και mpeg4 ???

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους. θέλω να ρωτήσω κάτι για σχετικά με τις αλλάγές που αναμένονται σε λίγο καιρό σχετικά με το σήμα των τηλεωράσεων.΄
θέλω να αγοράσω ένα monitor για το δευτερο pc που εχω στο playroom αλλά επειδή θέλει να βλέπει και η γυναίκα εκεί τηλεόραση όταν βλέπω εγώ π.χ μπάλα και τα σχετικά στην μεγάλη στο σαλόνι και θέλει να διώξω και την παλιά κλασική crt 20αρα tv είπα να πάρω μια 22 ή 24 ιντσών Samsung ή LG που κυκλοφορούν...εχω φάει όμως ένα σκάλωμα.
τι θα γίνει με το ψηφιακό σήμα που θα εκπέμπουν σε λίγο καιρό τα κανάλια,λένε οτι θα είναι σε mpeg4...τι συνεπάγεται αυτό? θα κοπεί εντελώς η απλή αναλογική εκπομπή? δηλαδή μια τηλεόραση που έχει αναλογικό και ψηφιακό dvb-t με mpeg2 αποκωδικοποιητή δεν θα μπορεί να δείξει τίποτα? η θα εξακολουθούν να εκπέμπουν και αναλογικα? (αυτό με ανησυχεί γιατί εκτός από την μικρή που θα πάρω θα με επηρεάσει και στην μεγάλη που έχω ήδη κανα χρόνο τώρα και από οτι είδα στα χαρτιά λέει μόνο DVB-T,DVB-C , MPEG2 MP@ML/HL)...
αν λοιπόν πάρω μια 22" με mpeg2 και όχι mpeg4 τι θα γίνει?
δεν θα βλέπω καθόλου τελικά στο μέλλον TV? ή αναγκαστικά να πάω σε mpeg4...σημείωση πως δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα στην 22άρα...εννοώ ότι αν πχ εκπέμπουν και αναλογικό και mpeg4 ε ας βλέπει τηλεοραση με αναλογικό σήμα και όχι να μην πιάνει τίποτα...δεν συζητώ να πάρω αποκωδικοποιητή εξτρα, θα πάρω ένα για την μεγάλη σιγά μην πάρω και δευτερο :)
τα φώτα σας παρακαλώ...ευχαριστώ

Reaction score
5.599
κατα καποιο τροπο απαντας ειδη μονος σου .
ειναι οπως τα λες .
το θεμα ειναι ποτε θα κοπει η αναλογικη εκπομπη .
απλα πιστευω οτι στην ελλαδα η διοριες ειναι απλα για να σπανε ...
δωσε κατι παραπανω και παρε με mpeg4 για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο .
πχ lg m2362d-pz στα 289 απο πλαισιο .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.731
Members
38.487
Νεότερο μέλος
Βασίλειος