24/192 από οπτική ΤOSLINK

Reaction score
10
Επειδή πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα της κρίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να συνδέσω το MAC PRO με ένα WEISS MEDEA ας πούμε μέσω TOSLINK και να περάσω 24/192! Επίσης υπάρχει κάποιο μέγιστο μήκος καλωδίου το οποίο περιορίζει τη συγκεκριμένη σύνδεση?

Tι πλεονεκτήματα/ μειονεκτήματα έχει η συγκεκριμένη σύνδεση σε σχέση με coaxial - USB - Firewire etc?

Για πείτε professorες μου!!!

Καλημέρα!

Reaction score
5
Νομίζω ότι αυτά τα οπτικά (του σατανά βεβαίως-βεβαίως) είναι για μέχρι 1,5 μέτρο. Επιπλέον, η καρτα ηχου το μακ-προ υποστηριζει 24/192;;;

Reaction score
10
Για το 1.5m μπορεί να είναι και έτσι, η άλλη παρατήρηση που έκανες είναι πολύ σωστή! Μάλλον όχι θα έλεγα εγώ χωρίς να το έχω ψάξει πολύ. :(
Οπότε η χτυπάω μια M-AUDIO Audiophile ή χρησιμοποιώ USB σε coaxial με κάποιο ανταπτοράκι! Γνωρίζετε κάποιο ανταπτοράκι που να υποστηρίζει αυτή την ανάλυση? Υπάρχει?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σε λογικές αποστάσεις, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με οπτική ίνα. Όμως, ρίξε μια ματιά εδώ σχετικά με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα διαφόρων τύπων μεταφοράς σήματος. Είναι σύνθετο το θέμα. Eγώ για λόγους ευκολίας και μόνον, θα προτιμούσα έναν dac με firewire/usb.

...

Reaction score
10
Γύρω στα 5 μέτρα καλώδιο θα χρειαστώ!

Νίκο καλή η ευκολία αλλά το θέμα είναι και η ποιότητα. Η εύκολη λύση θα ήταν ενα Minerva που ομώς δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το MEDEA ηχητικά.
Και κυκλωματικά διαφέρουν πάρα πολύ!

D

deleted user 10898

Guest
εαν πας στο minerva η firewire συνδεση το μετατρεπει το ιδιο σε καρτα ηχου. ετσι γλυτωνεις απο φθηνες καρτες ηχου, μετατροπες απο oοπτικη σε ομοαξονικη ψηφιακη κλπ κλπ. επισης για να παιξεις υλικο hd θα σου λυσει τα χερια....
το berkeley dac το σκεφτεσε?

Reaction score
10
Ωραία επιλογή φαίνεται το Berkeley. Yποθέτω ότι δεν υπάρχει αντιπρόσωπος, δυνατότητα ακρόασης κτλ?!?!?

Reaction score
10
Xρήσιμο το άρθρο του positive feedback. Εκτος των άλλων μίλαει για δημιουργία Jitter από:

Transmission of the S/PDIF signal

Dispersion of the signal in the S/PDIF or AES/EBU cable

The electrical-optical-electrical conversions in a Toslink interface

Conversion of S/PDIF to extract clock and data

D

deleted user 10898

Guest
για ολα αυτα σου προτεινω firewire!

παντως το berkeley ειναι κελεπουρι... λινκ

διαβασε και αλλα ενδιαφεροντα στο παραπανω σαιτ (αφου μπηκες στον χορο...)

Reaction score
10
Το έψαξα λίγο και η εσωτερική κάρτα ήχου υποστηρίζει 24/192. Οπότε η συνδέω TOSLINK κατευθείαν στο DAC η αγοράζω μια κάρτα ήχου M-AUDIO για coaxial!

Reaction score
10
Λογικά το ιδανικό είναι USB ή FIREWIRE αν διαθέτει το DAC μας!?

Ας πούμε σε αυτό το θέμα τι επιλογές έχουμε σε περίπτωση που το DAC δεν διαθέτει κάποιες από τις παραπάνω συνδέσεις!

Reaction score
4
Απάντηση: 24/192 από οπτική ΤOSLINK

τα USB εχω την εντυπωση οτι πανε μεχρι 48khz, οποτε και 96 ή 192 να ειναι το οριτζιναλ αρχειο σου θα γινει downsampled. Καλυτερη λυση μου φαινεται καρτα ηχου με οptical output και συνδεση πανω στο dac.

Reaction score
10
Ξέρουμε το ανώτερο όριο για TOSLINK, COAXIAL? Μήπως και αυτές παιρνούν μέχρι 96? Μήπως τελικά μόνο από Firewire περνά 192?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Από TOSLINK υπάρχει δυνατότητα για 192 Μιχάλη.
Υπάρχουν κάποιοι Toslink receivers που το υποστηρίζουν (όπως ο TORX142L της Toshiba) άρα οι αντίστοιχες συσκευές που τα "φοράνε" δε θα έχουν πρόβλημα.

Reaction score
1.772
Από TOSLINK υπάρχει δυνατότητα για 192 Μιχάλη.
Υπάρχουν κάποιοι Toslink receivers που το υποστηρίζουν (όπως ο TORX142L της Toshiba) άρα οι αντίστοιχες συσκευές που τα "φοράνε" δε θα έχουν πρόβλημα.

γιατι η coaxial δεν παη;

νομιζω ναι.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo