3άδα μπροστινών για 5.1

Reaction score
0
Καλησπέρα,

θε ήθελα μια βοήθεια για το 5.1 που στήνω.

Έχω τα κάτωθι:
Ενισχυτής yamaha RXV1500
Sub: yahama YST800

Ο χώρος ακρόασης είναι κάπου 15-18 τμ αλλά όλο το δωμάτιο κάπου στα 25τμ.

Στην φώτο φαίνεται το έπιπλο που έχω φτιάξει. (ξύλο είναι)

ο ενισχυτής ψύχεται με ανεμιστηρες δεξια και αριστερά, ενώ η τηλεόραση προεκτείνεται μισό μετρο πως στα έξω με βραχίονα.

Τα 2 ηχεία που έχω τώρα είναι από το ηχοσύστημα που φαίνεται (philips mz-7). Είναι 6ohm με 6μισάρι ηχείο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, πολύ καλά για την κατηγορία τους, και λογικά θα πάρουν μετάθεση για πίσω.

Οι θέσεις για τα μπροστινά και το κεντρικό είναι 26χ36 εκ και 48χ15 αντίστοιχα.

Για χρήση ταινιες μουσική 70:30 και κόστος συνολικά μέχρι 500€ ποια 3άδα ηχείων μου προτείνετε?

Ευχαριστώ
Δημήτρης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Μερικές συμβουλές ξεκινώντας.Επειδή τα ηχεία θα μπούν μέσα σε ''τοίχο'' καλό είναι να βρείτε κάποιο που να έχει το bass reflex μπροστά,για να μην αλλάξει η τονική ισορροπία του ηχείου.Εκτός και αν το έπιπλο είναι ανοιχτό απο πίσω.

Συνεχίζοντας:

1)Eξαιρετικά για home cinema θεωρώ τα klipsch.Πιθανόν το συνδυασμός rc 10 και rb 10 να σας καλύψει.Λόγω κόρνας όμως δεν ξέρω αν θα σας αρέσουν στην μουσική.Επίσης έχουν την έξοδο του bass reflex πίσω,οπότε δεν ξέρω αν είναι καλό να χρησιμοποιηθούν σαν εντοιχισμένα.Επίσης έχουν το καλό ότι παίζουν δυνατά πολύ ευκολα.

2)Πολύ καλά είναι και τα wharfedale.Koιτάξτε τα μοντέλα της σειράς 8 ή 9.Έχουν το bass reflex μπροστά οπότε θα είναι πιό ευκολα στην τοποθέτηση.Διαφορετικός ηχητικός χαρακτήρας απ τα klipsch(πιο ''μαλακός''),αλλά όχι τόσο εύκολο να παίξουν δυνατά.

3)Τannoy Mercury.Ενδιάμεση λύση μεταξύ Klipsch και wharfedale.Bass reflex μπροστά,πάλι όχι τόσο ευκολο να παίξουν δυνατα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Γενικά πάντως σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν μοντέλλα σε αυτό το κοστολόγιο.Επειδή όμως θέλετε με συγκεκριμένες διαστάσεις κάντε μια λίστα με αυτά που βλέπετε ότι χωράνε ούτως ώστε να μπορει κάποιος να σας ενημερώσει για αδυναμίες και πλεονετήματα καθενός(εφόσον φυσικά τα ξέρει).

Reaction score
0
Απάντηση: 3άδα μπροστινών για 5.1

Καταρχάς είμαι ο Δημήτρης και είμαι ένας :123:

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σχετικά με το bass reflex.
Τα ηχεία ναι μεν μπαινουν "εντοιχισμένα" αλλά αν βγάλω την πλάτη κάθε θέσης νομίζω πως δεν θα έχω πρόβλημα με rear ported ηχεία ακόμα και όταν κλείσουν οι πόρτες του επίπλου διότι έχω κενό καμιά 20 πόντους (βάθος επίπλου 45 εκ.). Σωστα?

Το πρόβλημα με τις διαστάσεις είναι κυρίως στο κεντρικό, όπου τα 15 εκ. ύψους είναι κάπως περιοριστικά. Μπαίνει κουτί το Tannoy Mercury όπως και τα μικρά κεντρικά wharfedale σειρές 9+10.

Αυτό που με προβληματίζει στα Tannoy είναι τα 2 "κυρίως" ηχεία μου φαίνονται μικρά. 4" δεν είναι λίγες? Εχω χώρο για 6μισάρια όπως τα wharfedale 10.2
**edit μόλις είδα πως τα tannoy F1 είναι 5".

Για να μην πολυλογώ καθαρά βάση διαστάσεων έχω καταλήξει στους παρακάτω 3 συνδυασμούς:

1) wharfedale diamond 10.2 + 10CC 450 ευρώ
2) Τannoy mercury F1 + FC 370 ευρώ
3) B&W DM-303 + B&W LCR-3 450 ευρώ

Κάποια γνώμη για αυτά?

Φιλικά
Δημήτρης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Προσωπική προτίμηση είναι τα Τannoy(δεν έχω ακούσει τα b&w).Καλό είναι όμως να τα ακούσεις κάπου και εσύ,όπως και τα υπόλοιπα.

Reaction score
0

Η σειρά 3 της B&W είναι αρκετά παλιά, ξέρει κανείς που μπορώ να τα ακούσω?
Γνώμη απο κάποιον που τα έχει ακούσει?

Reaction score
0

Φαίνεται πως εκτός από παλιά είναι και σπάνια :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.307
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower