3κάναλοι τελικοί

Reaction score
281
Απάντηση: Re: 3κάναλοι τελικοί

Ρε μαμώτη μου δεν εμφανίζονται πουθενά 3κάναλοι.
Μόνο 5κάναλους βρίσκω:141:

Πιθανον μαι 3αδα μονομπλόκ να βολέψει περισσότερο,πχ

Απ την άλλη αν πιάνει το χέρι σας λιγάκι (ή έχετε κάποιον που μπορεί) μαι εξαιρετική λύση είναι ένας diy hypex 3καναλος με 3 UcD400HG with HxR

200 watt στα 8 ωμ και 400 στα 4ωμ δεν είναι καθόλου λίγα.

Εδώ υπάρχει και ένα θέμα για τα περι ου ο λόγος.
Mε ενδιαφερει και εμενα ενας τετοιος τελικος.

Το θεμα ειναι ομως, οτι ουτε τα χερια μου πιανουν, αλλα και ουτε εχω καποιον γνωστο.

Για το πρωτο δεν μποει να κανει κανεις τιποτε :138:
Για το δευτερο ???

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ντίνο, υπάρχουν 1-2 τελικοί στην Αθήνα κι ετοιμάζονται κι άλλοι. Αν κάποιος από τους κατόχους θέλει να κεράσει ένα καφεδάκι για ακρόαση φαντάζομαι θα σου στείλει ΠΜ.
Από την άλλη, όποιος κατέβει Ηράκλειο στέλνει ένα ΠΜ σ'εμένα και θα φροντίσουμε εμείς για τα υπόλοιπα. :126:

Για την κατασκευή μπορεί να βοηθήσει ο οποιοσδήποτε με ελάχιστες γνώσεις/εμπειρία. Να καταλάβεις, το πιο δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι της κατασκευής είναι να ανοίξεις τρύπες στο κουτί για τα βύσματα και τις πλακέτε. Δεν κάνω πλάκα.

Reaction score
281
Απάντηση: 3κάναλοι τελικοί

Ευχαριστω.

Οποτε ας περιμενω να δω κανα πμ απο τους "ντοπιους",
(οχι οτι μια βολτιτσα στο Ηρακλειο θα με χαλαγε :126: )

Reaction score
0
@ Κώστας Φ.

Η «περιορισμένες» εμπειρίες μας που αναφέρεσαι είναι μηδενικές για ‘μένα προσωπικά. Αναφέρομαι αποκλειστικά στον ειδικό τύπο (αν τελικά είναι ειδικός στο στοιχείο του) που θεωρητικά τουλάχιστον αποτελείται από άτομα με μεγάλη εμπειρία και περνάνε από τα χέρια τους πολλά μηχανήματα. Βέβαια μπορεί να πληρώνονται αδρά για να εκθειάζουν την Χ εταιρία και να θάβουν την Ψ. Δεν ξέρω και δεν θα αναλωθώ άλλο εδώ γιατί είναι και εκτός θέματος.

Αλλά ξέρεις κάτι θέλω να τους πιστέψω εδώ. Όχι γιατί η τάξη Δ θα είναι πάντα χειρότερη αλλά γιατί όσο καλύτερη και αν είναι σίγουρα δεν θα το καταφέρει στα πρώτα της βήματα και μέσα σε μια μέρα. Είναι κάτι ίσος σαν τον πόλεμο CD με LP αν και σε αυτό το παράδειγμα πολλή πιστεύουν ακόμα πως το CD δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Μπορεί ίσος το SACD.

Είναι ίσος η φύση της ψηφιακής ιδέας που δεν είναι άλλη από την απομίμηση της αναλογικής μέσω δειγματοληψίας της αναλογικής υπόστασης της ηχητικής κυματομορφής προς χάρη κέρδους άλλων παραμέτρων όπως έκλυση θερμότητας, μέγεθος, βάρος, ενεργειακή αξιοπιστία, κατανάλωση κτλ.

Θα μου επιτρέψεις να είμαι απόλυτος μόνο χρονικά εδώ. Έτσι είναι η ζωή. Θέλει τον χρόνο του κάθε τι όμορφο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Mα η τάξη D δεν είναι ψηφιακή.Αναλογικότατη είναι.Όπως και τα hypex κτλ...

Reaction score
1.772

συνηθισμενη παρεξηγηση λογω του γραμματος D.

οι ενισχυτες ταξης δελτα δεν ειναι ψηφιακοι αλλα αναλογικοι οπως οι υπολοιποι.

δεν ειναι καινουργια ανακαλυψη αλλα του 1950 αλλα μονο προσφατα κατασκευαστηκαν

fet που να επιτρεψουν υλοποιησεις πολυ υψηλης πιστοτητας.

ολοι οι class d δεν φυσικα ιδιοι ουτε κοστιζουν το ιδιο και ειδικα για τους hypex οσοι

τους εχουν ακουση συμφωνουν οτι ειναι καλυτεροι απο τους ΑΒ και μονο με μεγαλους

class A συγκρινονται.

Reaction score
0
Αναφορά (http://en.wikipedia.org/wiki/Class_D_Amplifier):

The term "class-D" is sometimes misunderstood as meaning a "digital" amplifier. The quantization of the output signal at the power stage can be controlled by either an analog signal or a digital signal. Only in the latter case would an amplifier be using fully digital amplification.

Άρα ανάλογα τον σχεδιασμό μπορεί να είναι ψηφιακός ή αναλογικός. ;-) :p

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Όχι.Αναλογικός είναι.Το ότι δουλεύει προσωμιάζοντας την 0-1(on-off) λειτουργεία δεν τον κάνει ψηφιακό.Αλλιώς δεν θα ακούγαμε τπτ.

Reaction score
0
Ok, ok πάσο... :p

Μιας και είμαστε στο θέμα, πια η γνώμη σας για αυτόν: http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=476

Σε επικοινωνία που είχα με τον αντιπρόσωπο είναι στα 1100€ (Class D) και στα ίδια χρήματα περίπου με τον Adcom.

Λίγο μικρότερης ισχύος στα 8Ω αλλά λόγο της φύσης του έχεις περισσότερα αποθέματα στα 4Ω από τον Adcom. Ο Adcom έχει καλύτερο gain και S/N ration, μεγαλύτερη παραμόρφωση αλλά μικρότερες db αποκλίσεις στο frequency response του.

Πια η γνώμη σας;

Reaction score
1.772

ο δικαναλος της rotel φοραη τα ice power της b&o.

τα ειχαμε δοκιμαση και επαιζαν παρα πολυ καλα αλλα οχι οπως τα hypex.

δεν ξερω αν φοραη τα ιδια και αυτος.

ωστοσο αυτο που βλεπω και δεν μου αρεση ειναι η καταναλωση.

πως γινεται να δηλωνη 5χ200watt με καταναλωση 280watt;

τα module της b&o εχουν ενσωματωμενα τροφοδοτικα οποτε επρεπε να ειναι τουλαχιστον

1100watt με 90% αποδοση.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: 3κάναλοι τελικοί

τα module της b&o εχουν ενσωματωμενα τροφοδοτικα οποτε επρεπε να ειναι τουλαχιστον

1100watt με 90% αποδοση.
Δεν αναγράφεται σε πόσα κανάλια και κάτω από πιες συνθήκες (input, output) υπάρχει αυτή η κατανάλωση.

Υπάρχει κάποιο τέχνασμα προκειμένου να φαίνεται πιο green όπως επιτάσσουν οι καιροί μας.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: 3κάναλοι τελικοί

Δεν αναγράφεται σε πόσα κανάλια και κάτω από πιες συνθήκες (input, output) υπάρχει αυτή η κατανάλωση.

Υπάρχει κάποιο τέχνασμα προκειμένου να φαίνεται πιο green όπως επιτάσσουν οι καιροί μας.
δεν μπορω να ξερω παντως αν φοραη τα ice ειναι καλυτερος απο τον adcom.

Reaction score
0

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: 3κάναλοι τελικοί

1100watt με 90% αποδοση.
Από το διπλανό thread για τον Susano:

Γιάννη, η ίδια ιστορία έγινε κι εδώ.
Ενισχυτής που τον μετράνε 1200+ watt στο κανάλι στα 4Ω και 1600W στα 2Ω και η εταιρεία δηλώνει 600W consumption..
Προφανώς το πρόβλημα ήταν στο τι consumption είναι αυτό κι όχι στο αν βγάζει τα watt που λέει ο ενισχυτής (εφόσον ο ενισχυτής έχει μετρηθεί από σοβαρό περιοδικό και δε βασιζόμαστε στα spec του κατασκευαστή).
Αλλά, όπως θα δεις στο παραπάνω thread, είχαμε αναγκαστεί να στείλουμε mail στην Rotel για να δουν ορισμένοι το προφανές...

Σήμερα Δευτέρα καί ώρα 10:00, έλαβα μέσω e-mail απάντηση στο ερώτημα της κατανάλωσης ισχύος του ROTEL RB-1092.

Το παραθέτω αυτούσιο..

"The figure stated in the owners manual is correct.

The current drawn from the supply continuously varies depending on load and frequency. Therefore power consumption is derived from, and in accordance with standard EN 60065.

With this standard amplifier power consumption is measured at ''one-eighth of the non-clipped output power to the load impedance using a standard signal consisting of pink noise''.

So, the mentioned specification is not the maximum power consumption but average power consumption

ROTEL Europe
Technical Support "

Reaction score
1.772

πρεπη να φοραη τα ice200asc αυτοι που ειχαμε δοκιμαση ηταν οι murano με τα ice500asp

ωστοσο ποσο χειροτερος να ειναι;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
The current drawn from the supply continuously varies depending on load and frequency. Therefore power consumption is derived from, and in accordance with standard EN 60065.

With this standard amplifier power consumption is measured at ''one-eighth of the non-clipped output power to the load impedance using a standard signal consisting of pink noise''.

So, the mentioned specification is not the maximum power consumption but average power consumption
Όπως βλέπετε σε ένα standard βασίζονται, δεν την βγάζουν από το μυαλό τους.

Στους Α/Β τους συμφέρει να βάζουν μεγάλη κατανάλωση για να φαίνεται ότι όντως ο ενισχυτής έχει ικανή τροφοδοσία και δίνει τα watt που λέει...
Στους Class D που τα θέματα αυτά δεν υπάρχουν, σου βάζουν μέση κατανάλωση για να μη σε τρομάξουν με ένα τεράστιο νούμερο.
Όπως έγραφα και στο δίπλα thread:

Ε, δε νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι με ενισχυτή που του δίνει 1500 και 2000 Watt στα ηχεία θα τη βγάλει "καθαρή" με τη ΔΕΗ..
Το θέμα είναι ότι κανείς δεν δουλεύει τον ενισχυτή του σε πλήρη ισχύ συνεχώς (εκτός αν μιλάμε για τους "ψόφιους" AV των 20W στο κανάλι) και ότι με χρήση διακοπτικών ενισχυτών έχεις ελάχιστες (συγκριτικά) απώλειες ισχύος με αποδοτικότητα που ανεβαίνει όσο ανεβαίνει η ισχύς που παράγουν. Τα ICEpower φτάνουν εκεί γύρω στα 85% efficiency σε full power, αν δεν κάνω λάθος.

Reaction score
29.546

Παιδιά δεν ξέρω κάτι δεν μου κάθεται καλά στην ολη ιστορία.
Θα το ψάξω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis