3:10 to Yuma (Blu-ray)

Μηνύματα
89
Reaction score
0


Remake του ομώνυμου film του 1957, το πιο αναμενόμενο, για πολλούς, γουέστερν του 2007, έρχεται για να ξαναφέρει ίσως στο είδος την παλιά του δόξα. Τοποθετημένο στην Αριζόνα του 1800, ακολουθεί την ιστορία του διάσημου "παράνομου" Ben Wade (Russell Crowe) που καταδυναστεύει με τη συμμορία του τη Νότια Σιδηροδρομική γραμμή. Όταν κάποια στιγμή κατορθώσουν να τον αιχμαλωτίσουν, ένας βετεράνος του Εμφυλίου Πολέμου, ο Dan Evans (Christian Bale), προσφέρεται να τον μεταφέρει ζωντανό στο τρένο "3:10 To Yuma" με το οποίο θα οδηγηθεί μπροστά στη δικαιοσύνη για να δικαστεί. Στην πορεία, οι δύο άντρες θα κερδίσουν ο ένας το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του άλλου, αν και προερχόμενοι από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Όμως τελικά, με τη συμμορία του Wade να τους ακολουθεί κατά πόδας και χιλιάδες άλλους κινδύνους να παραμονεύουν, η αποστολή θα καταλήξει σε ένα επικίνδυνο και αιματηρό ταξίδι προς την επιβίωση αλλά και προς το πεπρωμένο του καθενός από τους δύο.
Στο σενάριο, εκτός των Michael Brandt και Derek Haas, συμμετέχει και ο Halsted Welles, συγγραφέας της original ταινίας. Σκηνοθετημένο από τον James Mangold (Identity, Copland, Walk the Line, Girl Interrupted) και με βαρβάτους πρωταγωνιστές που έχουν στο βιογραφικό τους εργάρες, η ταινία υπόσχεται πολλά. Όπως τονίζει και το MftM: "ο Mangold είναι σχεδόν καταδικασμένος αν όχι να πετύχει την αναβίωση του western που τόσο ωραία θα δουλέψει ως τίτλος, τουλάχιστον να επαναφέρει στους καουμπόηδες την βαρβατιλομυρωδιά του Marlboro που αντικατέστησαν με ευωδιά Cajoline οι καβαλάρηδες του Brokeback Mountain…"

[FONT=&quot]Video[/FONT]
Στο 3:10 to Yuma παρουσιαζεται το αυθεντικο 2.40:1 aspect ratio.Αυτη μεταφορά, με μια λέξη, ζαλίζει. Τα μαύρα επίπεδα είναι φανταστικα, καταδεικνύοντας την τελειότητα της μεταφοράς. Η λεπτομερεια των χρωματων είναι καταπληκτικη. Όχι μόνο στα κοντινα πλανα όπως τα ανθρώπινα πρόσωπα, που παρουσιάζονται με μια φυσικοτητα, αλλά υπάρχει μια σαφήνεια στις εικόνες βαθους της ταινίας. Τα ξύλινα σιρτάρια , οι ρυτιδες του δέρματος στις σέλες, τα σκίτσα του Ben Wade είναι απιστευτα. Αυτή η εικόνα όχι μόνο συναγωνίζεται το καλύτερο blu-ray μέχρι σήμερα, μπορεί πολύ απλα να είναι το καλύτερο.

[FONT=&quot]Audio[/FONT]
Στο 3:10 to Yuma ο πολυκαναλος ηχος 7.1 PCM είναι φανταστικος.Οι διάλογοι αναπαράγονται με απόλυτη τελειότητα.Η ταινια προσφέρει ίσως το ρεαλιστικότερο ηχο που έχει βγει ποτε σε Blu-ray.


Movie 5.0 Video 5.0 Audio 5.0 Extras 4.0 Overall 5.0
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: 3:10 to Yuma (Blu-ray)

Ευχαριστούμε τον gypster για την περιληπτική μετάφραση του Review από το blu-ray.com αλλα θα τον παρακαλούσα στο μέλλον να αναφέρει την πηγη των κειμένων που παραθέτει.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα μελη του φορουμ την πηγή καθως στο παρελθόν πολλα παρόμοια reviews εχουν παραπλανήσει με τα σχολια τους και ειδικά το blu-ray.com εχει βεβαρημένο παρελθόν σε τέτοιου είδους περιστατικά.
Προσωπικά θα προτιμούσα να παράθετες την δική σου προσωπική γνώμη ώστε να την περνούσαμε και στην HDDb της κατηγόριας όπως εχει γινει στο παρελθόν με αλλα μέλη.
Για όποιον ενδιαφέρετε να διαβάσει το πλήρες άρθρο στα αγγλικά, το link βρίσκεται εδώ.
 

Μηνύματα
2.220
Reaction score
1
Ένα μπράβο στον Gypster για την μεταφρασή του! Για κάποιους που δεν γνωρίζουν καλά Αγγλικά, τέτοιες προσπάθειες είναι πάντα θεμιτές :cool_4:
 


Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: 3:10 to Yuma (Blu-ray)

Πάντως μιας και βλέπω πως εχεις την διάθεση να μεταφράσεις τα κείμενα που παραθέτεις θα μπορούσες να το κανεις και σε όλα αυτά που βαζεις και αναφέρονται σε HD news.
Όπως πολύ σωστά γραφει και ο subcode αρκετός κοσμος δεν γνωρίζει αγγλικά και είναι κριμα όλα αυτά που παραθέτεις να μην μπορουν να τα διαβάσουν.
 

Μηνύματα
5.072
Reaction score
0
το είδα πριν μέρες.

από τα καλύτερα του είδους.

και με σωστό τέλος επιτέλους!!!!!!!

η εικόνα ακόμη και αν ήταν "συμπιεσμένη" είναι πραγματικά πολύ καλή.
 

Μηνύματα
89
Reaction score
0
Απάντηση: 3:10 to Yuma (Blu-ray)

Πάντως μιας και βλέπω πως εχεις την διάθεση να μεταφράσεις τα κείμενα που παραθέτεις θα μπορούσες να το κανεις και σε όλα αυτά που βαζεις και αναφέρονται σε HD news.
Όπως πολύ σωστά γραφει και ο subcode αρκετός κοσμος δεν γνωρίζει αγγλικά και είναι κριμα όλα αυτά που παραθέσεις να μην μπορουν να τα διαβάσουν.
Δεν ειναι και οτι ποιο ευκολο......για καθε ειδηση που κυκλοφορει στα διαφορα site να τις μεταφραζεις
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.649
Μηνύματα
2.868.853
Members
37.941
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top