32 έως 40 ίντσες για pc-monitor movies και sports tv.

Reaction score
0
Καλημέρες και ελπίζω να είστε όλοι καλάς μιας και έχω αρκετό καιρό να γράψω κάποιο θέμα.

Ήρθε η ώρα να αναβαθμιστώ σε οθόνη στον υπολογιστή.....η 20άρα Nec 20WGX2 με το AS-IPS με υπηρέτησε παραπάνω από τέλεια.

Ανάλυση πάμε FullHD 1080p 24p.

Η χρήση εκτός από monitor θα είναι για θέαση sports (Formula1, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κλπ)
Τα 100Hz δε ξέρω πόσο κάνουν τη διαφορά από 32 έως 40 ίντσες που σκέφτομαι. (δεν επιτρέπει και το budget για παραπάνω ιντσες)

Τα πολλά hdmi και λοιπά μπλιμπλίκια δε με ενδιαφέρουν αν απλά ανεβάζουν το κόστος.....Θα συνδεθεί αποκλειστικά με το pc και και με ένα dreambox dm800hd.

dvb-t mpeg4 απαραίτητο.

Το glossy με βολεύει καθώς έχω σωστό φωτισμό στο χώρο και πιστεύω οτι θα δείξει και καλύτερη απεικόνιση στο γενικότερο σύνολο της οθόνης.

Αν μπορέσουμε να βρούμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε τιμές μεταξύ 400-500ευρώ είμαστε καλά......τα 500 είναι αυστηρότατο ταβάνι.

Δε θα με χάλαγε να κοιτάξω και σε μεταχειρισμένες με κάποια εγγύηση οπότε αν έχετε δει καμιά αγγελία εδώ ή σε γειτονικό forum ρίχτε το λινκ. Επίσης δε θα έλεγα όχι σε εκθεσιακά μοντέλα καταστημάτων αν είναι σε μια νορμάλ κατάσταση....οπότε αν έχετε δει κάνα κελεπούρι σε κατάστημα σφυρίχτε επίσης.

Το σίγουρο είναι οτι η αγορά θα γίνει μέσα στις επόμενες 30ημέρες. Δε θα παλέψω άλλο την 29άρα Sony Wega Trinitron CRT 10ετίας που έχω.

Τι προτάσεις έχετε για το κουστουμάκι μου?:nerd:

Γενικά είμαι fan των Panasonic Toshiba Samsung.

Reaction score
0
Για την Panasonic TX-P42U10Ε τι γνώμη έχετε για τη χρήση που τη θέλω?

την βρήκα ελάχιστα κάτω από 500ευρώ σε έκθεση καταστήματος σε άψογη κατάσταση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
H χρήση υπολογιστή θα είναι και για gaming;
Αν ναί τότε ελπίζω να ξέρεις ότι οι lcd έχουν το μειονέκτημα του input lag,εκνευριστικό σε ορισμένα είδη παιχνιδιών.
Πάντως πλάσμα για μονιτορ υπολογιστή προσωπικά δεν θα έπαιρνα(burn in)
Μήπως να κοίταγες για οθόνη υπολογιστή καλύτερα;

Reaction score
0
Με το gaming δε θα ασχοληθώ.......Σπάνια εγκαθιστώ 1 game ανά 3μηνο και ασχολούμαι κάνα μήνα max. Γεράσαμε πλέον :p

Για το θέμα του burn in με ενημέρωσαν άτομα που ασχολούνται χρόνια με τα high-end σε plasma lcd-tv οτι πλέον μετά τα 12ης γενιάς πάνελ δεν υφίσταται.......οτι υπάρχει περισσότερο ως ''κακό παρελθόν και να είμαστε ήσυχοι'' παρά οτι όντως οι plasma παρουσιάζουν burn in....

Η αλήθεια είναι οτι έρχομαι από ένα AS-IPS panel της NEC επαγγελματικό και επαγγελματικά καλιμπραρισμένο και όποτε κοιτάζω τα TN panels των περισσότερων LCD-TV's απογοητεύομαι από το μαύρο τους, την γενικότερη χρωματική απόδοση (π.χ. έντονo binding) αλλά και τις γωνίες θέασης που αν κουνηθείς περισσότερο από 10πόντους παρατηρείς αλλοιώσεις απεικόνισης.

Μίλησα πριν λίγο και με έναν συμφορουμίτη του avsite και με ενημέρωσε οτι δε θα έπαιρνε ποτέ εκθεσιακό κομμάτι καταστήματος μιας και επιβαρύνονται ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά τους μέρη από τη στιγμή που σβήνουν και ανάβουν κάθε μέρα χωρίς ιδιαίτερες προστασίες και προσεγμένα φιλτραρισμένα ρεύματα αλλά σε απλά πολύμπριζα του 5ευρου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Για το θέμα του burn in με ενημέρωσαν άτομα που ασχολούνται χρόνια με τα high-end σε plasma lcd-tv οτι πλέον μετά τα 12ης γενιάς πάνελ δεν υφίσταται.......οτι υπάρχει περισσότερο ως ''κακό παρελθόν και να είμαστε ήσυχοι'' παρά οτι όντως οι plasma παρουσιάζουν burn in....
Πως γίνεται τότε και οι PDP στα καταστήματα να είναι φουλ σε στατικές εικόνες;
Καταλαβαίνω ότι δεν τις έχουν στρώσει καθόλου αλλά και πάλι..
Πάντως αν μπορείς ρίξε μιά ματία στην νέα σειρά 20 της πανασόνικ.

Reaction score
0
@Petros_Dalipis
Βοήθα γιατί ούτε στο δίπλα forum βλέπω απαντήσεις :105: :138:

@gstriftos.....

το budget 500άρικου πήγε περίπατο στη σειρά 20? :137:

Reaction score
11.806
Τί να απαντήσω ο κακομοίρης;;;; Ακόμα με αυτήν είμαι: (EIZO CRT F730 19")

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Πάτε το καλύτερο μονιτορ υπολογιστή που μπορείς να βρείς σε αυτά τα λεφτά.Σοβαρα.
Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα εμφανίσει στατικές εικόνες μια plasma σε περιβάλον υπολογιστή.
Να στο πώ και αλλιώς.Μ@λ@κες είναι όλες οι εταιρίες και παλεύουν με lcd για υπολογιστές;
Ειδαλιώς πάρε μια πλάσμα να βλέπεις τις ταινίες σου και κράτα το μπαούλο για το pc μέχρι να τα φτύσει.
Όσον αφορά τα εκθεσιακά κομμάτια,απόφυγε τα:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Πχ αυτή παρόλο που είναι 1024x768 έχει πολύ καλή εικόνα.
Στην ίδια περίπου κατηγορία είναι και αυτή η lg αλλά δεν έχω δει καμία.

Reaction score
0
Γι αυτό μίλησα και για εκθεσιακά ή μεταχειρισμένα μοντέλα (με λίγο ζόρι πιάνω τα 550ευρώ ταβάνι).....εδώ στις αγγελίες δε βρήκα κάτι......

Reaction score
0
έστω λοιπόν οτι κάνω μια υποχώριση στο θέμα ποιότητας εικόνας.....
πόσο χάλια θα είναι μια
LG 42LF2510 ή μια
Samsung LE40B530

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Μια χαρά θα είναι(στις ταινίες).Σε χρήση για monitor δεν ξέρω.
Αλλά καλό είναι να δείτε ιδίοις όμμασι.

Reaction score
0
έχω ένα επαγγελματικό monitor calibration tool.

Μεταξύ Samsung LE40B530 και LG42LF2510 ποιά παίρνει την περισσότερη βελτίωση με το παραπάνω calibration που αναφέρω?

Με ενδιαφέρει όταν βλέπω Formula1 ή ποδόσφαιρο να μην έχω φαινόμενα ghosting και να βλέπω τα ίχνη της μπάλας λόγω χαμηλού response time ή 50Hz σάρωσης.

Πάντως είμαι ακόμα σε δίλημμα για την Panasonic Plasma......Το συζήτησα με περισσότερο κόσμο και μου παν οτι αν ακολουθώ μια σωστή χρήση ακόμα και σαν desktop monitor μπορώ να αποφύγω το φαινόμενο burn in.

Εσείς τι λέτε? Είναι πιθανόν να το αποφύγω? και αν ναι......θα αξίζει την ευβλαβική χρήση ή θα μου σπάσουν τα νεύρα και θα πονοκεφαλιάζω γιατί θα χρειάζεται περισσότερη προσοχή από τη διασκέδαση που έχει σχεδιαστεί να προσφέρει με αποτέλεσμα να το μετανιώσω?

και για να το πάμε κάπως πιο ρεαλιστικά......
σίγουρα όποτε το pc απλά θα seed-άρει torrent η plasma θα μπαίνει σε standby mode.....

αν σερφάρω όμως και 5-8 ώρες την ημέρα στο ίντερνετ η μπάρα των windows θα μου μείνει σημάδι πάνω στο μήνα?αν την αλλάζω θέση ανά 15μέρες?......

δε ξέρω αν κουράζω με τις τόσες ερωτήσεις απλά σκεφτείτε οτι μέχρι τώρα είχα CRT για τηλεόραση και μια AS-IPS για pc monitor........Τις υπόλοιπες γνώσεις που έχω είναι από θεωρητικό διάβασμα στο internet και απλά φοβάμαι μην κάνω λάθος επιλογή.

Θα πάω πάντως να κάνω πολλές βόλτες σε καταστήματα για
LG 42LF2510 και Samsung LE40B530

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Με ενδιαφέρει όταν βλέπω Formula1 ή ποδόσφαιρο να μην έχω φαινόμενα ghosting και να βλέπω τα ίχνη της μπάλας λόγω χαμηλού response time ή 50Hz σάρωσης.
Αν βλέπεις απ τα αναλογικά κανάλια θα έχεις.
Όσον αφορά τις ρυθμίσεις δεν ξέρω τι μπορείς να πειράξεις στις εν λόγω τηλεοράσεις για έρθουν στα ίσα τους.Εδώ και σε ακριβότερα μοντέλα είναι δύσκολο να βρείς πλήρη παραμετροποίηση.
Κράτα το monitor και απλά πάρε μια τηλεόραση για τις ταινίες ή τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Πάντως είμαι ακόμα σε δίλημμα για την Panasonic Plasma......Το συζήτησα με περισσότερο κόσμο και μου παν οτι αν ακολουθώ μια σωστή χρήση ακόμα και σαν desktop monitor μπορώ να αποφύγω το φαινόμενο burn in.

Εσείς τι λέτε? Είναι πιθανόν να το αποφύγω? και αν ναι......θα αξίζει την ευβλαβική χρήση ή θα μου σπάσουν τα νεύρα και θα πονοκεφαλιάζω γιατί θα χρειάζεται περισσότερη προσοχή από τη διασκέδαση που έχει σχεδιαστεί να προσφέρει με αποτέλεσμα να το μετανιώσω?Αν σερφάρω όμως και 5-8 ώρες την ημέρα στο ίντερνετ η μπάρα των windows θα μου μείνει σημάδι πάνω στο μήνα?αν την αλλάζω θέση ανά 15μέρες?......
Ειλικρινά δεν ξέρω..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Το άρθρο είναι γνωστό,όπως και πολλά άλλα.
Αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα εμφανιστεί.Υπάρχουν βέβαια και τρόποι καταπολέμησης του αν εμφανιστεί.
Πάντως στην πιό πρόσφατη εμπειρία μου(τεστ των δορυφορικών δεκτών),το ghosting εμφανίστηκε(πανασονκ g10) αν και μετά από λίγο εξαφανιζόταν.Οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε μακροχρόνια χρήση.Αν δεν σε ενοχλεί να κάνεις μια διαδικασία ''στρωσίματος'' περίπου μια φορά το μήνα ή δίμηνο τότε λογικά δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα(ας μιλάμε στον ενικό,οκ;)

Reaction score
0
Κοίτα γενικώς είμαι άτομο που προσέχω ότι αγοράζω σα τα μάτια μου και δε κάνω ποτέ πρόχειρες αγορές. Μελετάω πολύ και αφού μελετήσω ζυγίζω τα + και -.....για τα - ποτέ δε λέω ''δε βαριέσαι'' και αν έχουν τρόπους αντιμετώπισης δεν έχω κανένα πρόβλημα να αφιερώνω και 2 φορές το μήνα για μια τέτοια πρόληψη-συντήρηση.

Απλά το burn in το χω πάρει από φόβο μιας και ποτέ μου δε το είδα στη πράξη και βλέπω κόσμο να προτιμά τις LCD.....ίσως οι Plasma να ανταποκρίνονται στο πιο ''νοικοκυρεμένο και επιμελές κοινό'' και γι αυτό να μην έχουν την απήχηση που θα πρεπε.......Δε μπορώ να δικαιολογήσω αλλιώς την χαωτική διαφορά ποιότητας με τα ποσοστά στις πωλήσεις......Ίσως βέβαια είναι που και σαν ελληναράδες είμαστε και λιγάκι πρόχειροι/ανεκπαίδευτοι με αυτά.

Πάντως ειλικρινά αν η πρόληψη-συντήρηση που μου λες (2 φορές το μήνα λίγο antiburn-in) είναι ικανή να με προστατέψει θα πάω ασυζητητί στο Panasonic Plasma.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale