37" ή 40" για υπνοδωμάτιο!!

Reaction score
0
Η κλασσική περίπτωση να κάνει όλη η οικογένεια κατάληψη στην τηλεόραση (P42G10) και εγώ να μην μπορώ να παίξω λίγο Ps3 ή να δω μια ταινία με ησυχία!!
Γι'αυτό θέλω τη γνώμη σας για απόσταση θέασης 2.5 μέτρων να πάρω 37αρα ή 40αρα...λογικά προς LCD στρεφόμαστε... (δεκτές αξιόλογες plasma! ,αν και δεν υπάρχουν πολλές σε αυτές τις διαστάσεις) και αν έχετε κάποια καλή υπόψιν πείτε το να με βγάλετε από το ψάξιμο! :142:

Reaction score
0
Απάντηση: 37" ή 40" για υπνοδωμάτιο!!

Με βάση το http://users.art.sch.gr/iliaslamprou/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=43 και http://www.pcw.gr/default.php?pname=ToolsMonitor μάλλον η 37άρα είναι πιο κοντά στην απόσταση που λες. Βέβαια εξαρτάται πολύ και το τι θα βλέπεις. Θεωρώ ότι θα κάνεις 'νορμάλ' χρήση πχ περισσότερο τηλεοπτικά κανάλια λίγο λιγότερο dvd και hd. Πάντως και η 40άρα δεν είναι τόσο δα μεγαλύτερη. Ότι σου ταιριάζει περισσότερο και όποια έχει καλύτερη τιμή και χαρακτηριστικά.

Εγώ πάντως για απόσταση 2-2.8 μέτρα πήρα 37'' και είμαι χιλιοευχαριστημένος. Είναι αρκετά μεγάλη ώστε να ευχαριστιέμαι κάθε ταινία χωρίς όμως να είναι κουμουτσάρα και να κυριαρχεί και στο σαλόνι. Σε άλλον βέβαια με διαφορετική διαμόρφωση χώρου και χρήση αλλά και αρκετή πόρωση μπορεί να μη του έφταναν ούτε οι 50 ίντσες.

Αυτή που πήρα και σου την προτείνω αν τη βρεις στη τιμή που την αγόρασα είναι η LG 37LH4000 (499 ευρώ). 100hz, πολύ καλά χρώματα, από τα καλύτερα σέρβις και μπορεί να παίξει και βίντεο κατευθείαν από τη usb θύρα (αν και πρέπει να τη 'χακάρεις' γι αυτό.

Reaction score
1.844

Συγκεκριμένα μοντέλα δεν μπορώ να προτείνω επιπόλαια, πρέπει να ψάξω. Ίσως μπορέσω αργότερα.
Οπωσδήποτε σαραντάρα! Σε 3-4 μήνες και αυτή θα σου φαίνεται μικρή. Το έπαθαν πολλοί ...
Έχω την Samsung B650 40΄΄ στα ~3 μέτρα (2,90). Στα κανάλια είναι επαρκής, αλλά σε ταινίες είναι μικρή. :126:

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Άτιμο πράγμα! Φοβάμαι μήπως λόγω της 42άρας που έχω κάτω, ή 37άρα μου φαίνεται μικρή :/ αλλά φοβάμαι μη στραβωθώ κιόλας :p .... ένα κρεβάτι και κάτι εκατοστά είναι... νομίζω θα πάω για 37άρα καθότι είναι και πιο οικονομική.

Με βάση το http://users.art.sch.gr/iliaslamprou/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=43 και http://www.pcw.gr/default.php?pname=ToolsMonitor Θεωρώ ότι θα κάνεις 'νορμάλ' χρήση πχ περισσότερο τηλεοπτικά κανάλια λίγο λιγότερο dvd και hd.
Ακριβώς το αντίθετο! ;P για παιχνίδι και καμιά ματρόσκα... αν και δεν νοείται HD κάτω από 40" αλλά anyway...

Reaction score
1.844

... Φοβάμαι μήπως λόγω της 42άρας που έχω κάτω, ή 37άρα μου φαίνεται μικρή :/ αλλά φοβάμαι μη στραβωθώ κιόλας ...
Φυσικά και θα σου φαίνεται μικρή, ειδικά σε ταινίες, όπως σου προανέφερα. :126:
Δεν υπάρχει κίνδυνος να στραβωθείς. :601:

Reaction score
1.844

Από τεχνικές προδιαγραφές μια χαρά τα πάει, αλλά πρέπει να την δεις οπωσδήποτε και να την συγκρίνεις με άλλες.

Reaction score
0

Παρότι είμαι υπερ της μεγάλης οθόνης, όταν έβαλα την παλιότερη 40άρα πλάσμα στο υπνοδωμάτιο δυσκολεύτηκα να τη χωνέψω.... και ακόμα ομολογώ δυσκολεύομαι. Στα 2,85 μέτρα από το κεφάλι μου προσωπικά θα προτιμούσα την 37άρα αν αγόραζα καινούργια

Reaction score
0

Για full hd ταινίες πάντως, η ιδανική απόσταση (με βάση ένα ωραίο άρθρο που είχα βρεί λίνκ σε θέμα εδώ μέσα για την ιδανική απόσταση) είναι για 40άρα από 1,6 ως 2,4μ ώστε να εκμεταλλευόμαστε πλήρως την full hd ανάλυση.
Για απλό τηλεοπτικό σήμα βεβαια σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερη.. Άρα είσαι ΟΚ για τη 40άρα αν σκοπεύεις να βλέπεις blu ray.

Βέβαια το αισθητικό θέμα της 40αρας σε δωμάτιο, ή η θέαση τηλεοπτικού σήματος (δηλαδή τετραγωνάκια..) μάλλον σε οδηγούν σε κάτι μικρότερο.. :126:

Reaction score
0

Λογικά για blu ray και με τις μπάρες πάνω κάτω είναι οκ απλά φοβάμαι μήπως με κουράζει με το PS3 :/ θα πάω να δω από κοντά αυτές τις διαστάσεις για να είμαι και σίγουρος :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7