3D Movies και πως μπορούμε να τις δούμε

Reaction score
3
Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες χαζές(Για μερικούς) ερωτήσεις για τη νεες τεχνολογίες 3d που έβγαλαν τώρα τελευταια διάφορες εταιρίες όπως είναι οι samsung, sony, panasonic κ.τ.λ.

1. Αρχικά θέλω να ρωτήσω αν π.χ. βρούμε ένα αρχείο στο νετ ή ένα δισκάκι bluray που να είναι 3d ταινία και το βάλουμε και παίξει μέσω ενός media player(Π.χ. wd tv live) ή στον υπολογιστή μας σε μια απλή(ΟΧΙ 3D) full hd τηλεόραση θα την δούμε κανονικά την ταινία αν έχουμε τα κατάλληλα γυαλιά(Όχι τα παλιά πράσινο-κόκκινο) ή όχι?
Εν ολίγης μπορούν οι κλασικές full hd tv να αναπαράγουν σωστά ή τουλάχιστον απλά να αναπαράγουν 3d ταινίες ή η τηλεόραση πρέπει να έχει και καποια ειδικά γυαλιά - φίλτρα η tv για να τις δεις αυτές τις ταινίες σωστά?

2. Αν στο παραπάνω ερώτημα η απάντηση είναι ναι τότε ποιος ο λόγος να αγοράσουμε 3d tv? Αν η απάντηση είναι όχι τότε υπάρχει τρόπος να παίξουμε αυτές τις 3d movies σε κλασικές full hd tv και αν ναι πως?

3. Υπάρχουν πολλών ειδών 3d τεχνολογίες? Αν ναι ποιες είναι αυτές και ποια τα συν και τα μείον της κάθε μιας?

4. Ή είναι μια και μόνη και αυτή χρησιμοποιούν όλες οι τηλεοράσεις ανεξαρτήτως μάρκας?

5. Αν είναι πολλές οι τεχνολογίες 3d τότε πως θα ξέρουμε αν μελλοντικά από τις π.χ. 5 τεχνολογίες 3d μείνουν οι 2 και η δίκη μας τηλεόραση έχει από αυτές που δεν μείνανε αν με κάποιο τρόπο(Π.χ. firmware updates της tv) θα μπορέσουμε να δούμε τις 3d τεχνολογίες που παρέμειναν?

Αν ξέχασα κάτι θα το συμπληρώσω στην πορεία της συζητήσεις.

Reaction score
0
Ενα ερωτημα φιλε μου ακομα ειναι Θα επικρατησει ποτε τρισδιαστατη Τηλ μονο με Γιαλια?.................

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.433
Απάντηση: 3D Movies και πως μπορούμε να τις δούμε

1.Όχι.Για να δεις 3d ταινία χειάζεται συμβατό player και μέσο προβολής.Δλδ τηλεόραση και player που αναγνωρίζουν 3d.

3-4Στο σινεμα υπάρχουν 2 διαφορετικά συστήματα αναπαραγωγής λόγω των παθητικών γυαλιών.Στις τηλεοράσεις υπάρχει ένα σύστημα και σε αυτό εγγράφονται όλα τα δισκάκια.

5.Κοίτα το 3-4.

Επίσης:Το 3d θα το φάμε στην μούρη θέλοντας και μη.
Και θα το φάμε λόγω παιχνιδιών(λέγε με ps3) και δορυφορικής τηλεόρασης.

Απλά μην νομίζεται ότι (τουλάχιστον για μια 3ετία ακόμα) όλες οι ταινίες θα γυρίζονται σε 3d.Είναι πολύ μεγάλο το κόστος για να γίνει σε όλες τις παραγωγές τόσο σύντομα.
Αυτό που θα δούμε απο εδώ και μπρός είναι 3d remaster σε παλαιότερες ταινίες μπας και ξαναπουλήσουν κανα δισκάκι..

Reaction score
3

Μπορείς να μου πεις αν με ένα media player π.χ. wd tv live κατεβάσω ένα mkv αρχείο που είναι με τη νέα τεχνολογία 3d για ποιο λόγο δεν θα μπορώ να το δω στο pc μου ή στην lcd full hd tv μου?

Και γίνετε να μου εξηγήσεις λίγο περισσοτερο τι κάθε τεχνολογία 3d τα υπέρ και τα κατά της και που τη συναντάμε.

Γενικότερα θέλω να μάθω περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά το 3d.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.433

Γιατί η τηλεόραση δεν μπορεί να δείξει 3d.Δεν έχει ούτε το κατάλληλο hardware(πανελ,δέκτη για να συγχρονίζονται τα γυαλία,επεξεργαστή και δεν ξέρει κάποιος αν αρκούν τα Hz της)ούτε το software.Επίσης πιθανόν είναι ούτε και το media player να το υποστηρίζει κυρίως λόγω του chip που βασίζεται.Το 3d χρειάζεται 2πλάσια επεξεργαστική ισχύ καθώς είναι 2 καρέ(δεξί αριστερό) έναντι ενός.Δλδ μιλάμε για-χονδρικά-2x1080p.

Ξεκίνα διάβασμα:
http://en.wikipedia.org/wiki/3-D_film

Πάντως οι 2 κυριώτεροι εκφραστές της στο σινεμά(εξού και κάθε σύστημα έχει το δικό του είδος παθητικών γυαλιών) είναι:
Real D.
Dolby 3d

Kαι το παρακάτω λίγο ειδικό για τις τηλεοράσεις:
http://en.wikipedia.org/wiki/3D_television

Ξέρω ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα θέμα με αυτά αλλά ο χρόνος μου αυτή την στιγμή δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο.Όποιος θέλει ας κάνει λίγο υπομονή..

Reaction score
3

Ναι το θέμα είναι αν υπάρχει κάτι στα ελληνικά για να ξεστραβωθούμε και να μάθουμε τι παιζει με το 3d.

Reaction score
26
τελικά για να δούμε 3d με ένα 3d blu-ray δε γινεται, θελουμε και τηλεόραση 3d?
(που πάω και ξεθάβω τα τοπικ) :)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.800
Ναι. Και ο AV ενισχυτής πρέπει να περνάει το σήμα (αλλά όλοι οι σύγχρονοι ενισχυτές το περνούν).

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON