3DTV και πιθανά σενάρια σήματος

Reaction score
1
Αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που έχουν ήδη αγοράσει κάποια 3d τηλεόραση και έχουν περάσει τη φάση αυτή καταλήγοντας σε ασφαλή συμπεράσματα. Γιατί απο θεωρία το internet είναι γεμάτο.

Όσο λοιπόν καταλαβαίνω οι επιλογές για κάποιον που έχει και ενισχυτή που οδηγεί ηχεία είναι οι εξής:

1) HDMI 1.4 Bluray + HDMI 1.4 A/V Ενισχυτή
Όλα καλά εδώ, έχεις σκάσει ένα κάρο λεφτά, πετώντας και ότι είχες χρυσοπληρώσει ήδη και όλα παίζουν τέλεια :105:

2) PS3 + Α/V HDMI 1.3 ή 1.4 Ενισχυτή
Με τον 1.4 υποθέτω επίσης ότι όλα θα πάνε καλά με μόνο μειονέκτημα να χάνουμε τα HD formats του ήχου στο FAT PS3

Με τον 1.3 έχω διαβάσει σε πολλά sites ότι παίζει το 3d σήμα άν πρώτα συνδέσεις το ps3 με τη 3dtv ώστε να καταλάβει ότι πρόκειται για 3d. Απενεργοποιείς επίσης όλη την επεξεργασία εικόνας στον ενισχυτή και τα upscale και το 3d σήμα παίζει κομπλέ (χωρίς HD Format ήχου όυτε στο PS3 Slim). Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό?

3) Η λύση HTPC με κάρτα γραφικών τελευταίας γενιάς που υποστηρίζει HDMI 1.4 για να παίζεις 3dbluray. Στη περίπτωση αυτή χρειάζεται βέβαια και ενισχυτής 1.4.
Και στο HTPC υπάρχουν τρόποι να παίξεις 3d ακόμα και από 3d matroskes και με παλιότερες κάρτες γραφικών 1.3HDMI αλλά δε θα επεκταθώ εκτός άν κάποιος ενδιαφέρεται.

Αξίζει βέβαια να σημειώσω ότι όλες οι επιλογές που περιλαμβάνουν HDMI1.3 είναι υποδεέστερες από τη full HDMI1.4 που όσο έχω καταλάβει περνάει με μεγαλύτερη συχνότητα το σήμα σε κάθε μάτι.

Όποιος γνωρίζει άς επιβεβαιώσει, συμπληρώσει ή διορθώσει.

Reaction score
0
Απάντηση: 3DTV και πιθανά σενάρια σήματος

Στην ιδια φαση ειμαι και εγω μιας και προκειται να αγορασω τηλεοραση 3D ενω εχω ενισχυτη 1.3 και το PS3 fat. Μπορεις να δωσεις περισσοτερες λεπτομερειες για τη λυση 2?
Μεσω του ενισχυτη και HDMI περνας τον ηχο και την εικονα?

Reaction score
1
http://www.avforums.com/forums/av-a...92-ps3-3d-tv-v-receiver-hd-audio-problem.html

http://www.avforums.com/forums/av-a...passthrough-please-post-your-experiences.html

Συγκεκριμένα κάπου λέει:

Ok guys. I've taken everything out and put back in a logical order. I did as Richard said and plugged the PS3 directly into the TV (via HDMI) to do the initial setup so it detected the 3D capabilities. I then plugged the PS3 to the A/V receiver and the A/V receiver to the TV (both by HDMI). It still recognised the TV as 3D and performs as I want it to.

On the initial setup with the audio (after plugging through the A/V receiver) I told the PS3 I wanted to connect through HDMI and told it to use the automatic settings. For some reason I only had 2 channel audio even though it was going through my Onkyo. I set the PS3 audio using the manual option and I got 5.1 sound. I played a Blu-ray through it and noticed the light was on giving me True HD audio.

One thing to note is I looked through all of the settings on the A/V receiver and could not find any reference to it upscaling video (even though that is one of it's features). It must do it automatically.

So, I now have my PS3 connected to my A/V receiver bitstreaming and my TV is using the 3D capabilities - Happy days!

Βέβαια αυτός έχει slim PS3 και για αυτό παίρνει HD Audio...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON