Back to basics....η το τελικό σύστημα του Hawkwind78

Reaction score
7.074
Ακριβώς έτσι. Σκοπός ειναι να το χαίρομαι και μέχρι εκει. Ακόμα και αν δεν μετράει καλά, θελω να κάθεται στο αυτί μου και μόνο. Τώρα για τα sub και επειδη έχω ηχεια βιβλιοθήκης ειναι ταιριαστό ταιρι. Δυστυχώς λόγω WAF δεν μπορω να φέρω ηχεία δαπεδου στο σαλόνι. Επίσης ο Ρ5 κροσαρει πολυ καλά ηχεία και sub και το αποτέλεσμα ειναι πολυ καλό.
Σωστός, τα ηχεία βιβλιοθήκης είναι θέμα αν και ορισμένα είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη.
Ωστόσο η αναφορά μου για τα σαμπ γίνεται γιατί δυστυχώς πολύς κόσμος ενώ μπορεί να έχει και πάρα πολύ καλά ηχεία πλακώνει τον χώρο του σε φουλ απορρόφηση στεγνώνοντας τον και τον κάνει πιο πεθαμένο και από αυτούς στο νεκροταφείο. Μετά βάζουν και 15 σαμπ και όλα καλά.
Εμ δεν είναι έτσι 😀😀😀
Γενικότερα το θέμα ηχείο είναι το πιο δυσκολότερο σκέλος του συστήματος και μην νομίζεις ότι υπάρχουν και πολλά που παίζουν σωστά, αλλά αν την βρεις την άκρη είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα.
Εύχομαι τα καλύτερα❤❤

Reaction score
3.569
Θελω καποια στιγμη να αλλαξω τα ηχεια. Πολυ μου αρέσουν ηχεία στυλ Linton super ktl.

Reaction score
18
είναι κρίμα να μην χρησιμοποιείς ηχεία βάσης με sub απ'την στιγμή που έχεις τον P5 ,μιας και έχει άπειρες δυνατότητες αποκοπής και μάλιστα με σύνδεση XLR, από την πηγή ως και το sub !!!

Reaction score
3.569
είναι κρίμα να μην χρησιμοποιείς ηχεία βάσης με sub απ'την στιγμή που έχεις τον P5 ,μιας και έχει άπειρες δυνατότητες αποκοπής και μάλιστα με σύνδεση XLR, από την πηγή ως και το sub !!!
Μα αυτο κάνω. Kliisch RP-160M με SVS SB1000 Pro.

Reaction score
2.732
Επίσης ο Ρ5 κροσαρει πολυ καλά ηχεία και sub και το αποτέλεσμα ειναι πολυ καλό.
Χρονικά πως θα τα φέρεις; Με τον p6 αυτό το πρόβλημα έχω. Τα sub έχουν delay λόγω του dsp τους και ακούγονται αποκομμένα από τα main (πέρα ότι αλληλοακυρωνονται).

Reaction score
3.569
Χρονικά πως θα τα φέρεις; Με τον p6 αυτό το πρόβλημα έχω. Τα sub έχουν delay λόγω του dsp τους και ακούγονται αποκομμένα από τα main (πέρα ότι αλληλοακυρωνονται).
Δεν χρησιμοποιώ το dsp τους. Είναι όλες οι ρυθμίσεις φλατ ή απενεργοποιημενες. Μόνο στον Ρ5 ειναι ενεργα και τα δύο cross. Σε αυτό βοήθησε το chatgpt για τις ρυθμίσεις.

Reaction score
2.732
Δεν χρησιμοποιώ το dsp τους. Είναι όλες οι ρυθμίσεις φλατ ή απενεργοποιημενες. Μόνο στον Ρ5 ειναι ενεργα και τα δύο cross. Σε αυτό βοήθησε το chatgpt για τις ρυθμίσεις.
Το δουλεύεις δεν το δουλεύεις...το delay παραμένει.

Ρώτα το chat gpt για το time alignment και έλα αν γελάσουμε παρέα( μάλλον να κλάψουμε).
Δες από την svs το delay έχει το μοντέλο σου. (Λογικά 6-10ms)
Το δουλεύεις δεν το δουλεύεις...το delay παραμένει.

Reaction score
2.732
Αν μπορείς να δώσεις από τον ενισχυτή απευθείας από τιε εξόδους του προς τα σαμπ και να συνδέσεις τα ηχεια πάνω στα σαμπ εκεί αλλάζει το θέμα και αν οι αποστάσεις μεταξύ ηχείων/σαμπ από την mlp είναι ίδιες ή κοντινές λογικά χρονικά θα είσαι οκ. Αν θυμάμαι καλά η σειρά 1000 της svs είναι η μόνη που σου επιτρέπει τέτοια συνδεσμολογία.

Το crossover θα το διαχειριστεί το σαμπ βέβαια όχι ο p5

Reaction score
3.569
Ναι σαφώς. Θα στείλω στην svs email και για το θέμα του delay να δω τι προτείνουν. Ελπίζω να απαντήσουν.

Reaction score
3.569
Η απάντηση της ΑΙ για το delay και πως διορθώνεται

Cheat Sheet – Ρυθμίσεις SB-1000 Pro με Klipsch RP-160M

🎛 SVS App

Low Pass Filter (LPF):
➝ Bypass/LFE (ή 200 Hz) → ώστε το crossover να το χειρίζεται ο Parasound P5.

Phase:
➝ Ξεκίνα με 90° (λογικά θα “κουμπώσει” καλύτερα με τα Klipsch που έχουν το tweeter πιο μπροστά).
➝ Αν νιώσεις “τρύπα” στο μπάσο, δοκίμασε 0° ή 180° και κράτα εκεί που έχεις το πιο γεμάτο μπάσο.

Polarity:
➝ Normal (άλλαξέ το σε Inverted μόνο αν νιώσεις ακύρωση στις χαμηλές).

Room Gain Compensation:
➝ OFF (μεγάλος χώρος, δεν χρειάζεται).

Parametric EQ:
➝ OFF αρχικά. Αν αργότερα θέλεις πιο flat απόκριση, το ξαναβλέπουμε με μετρήσεις.

Volume (Gain):
➝ Ρύθμισέ το στο app περίπου στη μέση (-15 dB).
➝ Στη συνέχεια ανέβασε/κατέβασε με το αυτί ώστε να ταιριάζει σε στάθμη με τα Klipsch (να μη “μπουκώνει” αλλά ούτε να λείπει).

Delay / Distance:
➝ Klipsch RP-160M = ~2.8 μ
➝ Αν το sub είναι στην ίδια ευθεία → βάλε κι εκεί ~2.8 μ.
➝ Αν είναι πιο κοντά 1 μ → πρόσθεσε ~3 ms delay.
➝ Αν είναι πιο μακριά 1 μ → αφαίρεσε ~3 ms (δηλ. δήλωσέ το 1 μ πιο κοντά).

---

🎚 Parasound P5

High Pass (HPF) για Klipsch:
➝ 80 Hz (ίδιο για L/R).

Low Pass (LPF) για Sub:
➝ 80 Hz.

Έτσι έχεις τέλεια “μοιρασμένο” crossover:

Klipsch παίζουν καθαρά από 80 Hz και πάνω.

SVS αναλαμβάνει από 80 Hz και κάτω.

---

✅ Τελική εικόνα

Phase = 90° (start)

LPF = LFE

Gain ≈ -15 dB (fine tune με το αυτί)

Delay = ίση με Klipsch ή +3 ms αν το sub είναι πιο κοντά

Crossover στον P5: 80 Hz

Με αυτές τις τιμές το delay θα εξαλειφθεί σχεδόν τελείως, και θα έχεις ενιαίο, σφιχτό μπάσο που δένει με τα Klipsch χωρίς να “φουσκώνει” ή να αργεί
Έχουν απαντηθεί εδώ όλα αυτά. Ολες οι δυνατές λύσεις
Το ξέρω έχω αρχισει και διαβάζω ξανά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON