4 ηχεια? τι αλλο?

Reaction score
0
καινουργιος στο φορουμ, ασχετος και απο το λιγο που κοιταξα με πολυ λιγοτερες απαιτησεις απο τις δικες σας. εχω ενα δωματιο 3 * 3 το οποιο τωρα καλυπτεται απο ενα στερεοφωνικο συστημα 2 ηχειων χαμηλης ποιοτητας (aiwa) , σε σχεση με αυτα που ζητατε εσεις, ικανοποιητικης ποιοτητας ομως για τα δικα μου γουστα. το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω σταθερη θεση ακροασης. Σαν λυση σκεφτικα να προσθεσω αλλα 2 ηχεια στις αλλες 2 γωνιες του δωματιου (σε ψηλο σημειο του τοιχου και τα 4) ωστε να καλιπτεται πιο "γεματα" ο χωρος. αλλο που σκεφτικα ηταν να παρω ενα συστημα home cinema και να χρησιμοποιησω τα 4 απο τα 5 ηχεια του μαζι το sub, το οποιο ομως με ξενιζει σαν χρηση και θεωρω πως ειναι καλιτερα να εχεις 2 η 4 ηχεια με "πληρη" αποκριση.συνηθως η μουσικη μου αναπαραγετε απο η/υ.

οπως ειπα ειμαι ασχετος αρα δεχομαι οποιαδηποτε τροποποιηση και κριτικη στις σκεψεις μου.
σημειωνω οτι δεν εχω πολλες απιατησεις. δεν θελω κατι τελειο αλλα κατι "σωστο".

Reaction score
80
Απάντηση: 4 ηχεια? τι αλλο?

Εάν το υπάρχον ενισχυτικό "σηκώνει" άλλα ηχεία, καλύτερα απο τα ήδη υπάρχοντα, είναι προτιμότερο να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα επιπλέον ηχεία δεν θα βελτιώσουν τον ήχο του συστήματος.

Reaction score
0

καταρχας ευχαριστω για την απαντηση.
σκοπος μου δεν ειναι να βελτιωσω την ποιοτητα του ηχου, αλλα να τον "διανείμω" καλυτερα μεσα στο δωματιο ωστε να εχω οσο το δινατων πιο ομοιορφη ακουστικη γινετε απο περισσοτερα σημεια.

D

deleted user 10898

Guest
η τοποθετηση 4 ηχειων που παιζουν ανα ζευγη το ιδιο πραγμα και ακτινοβολουν προς το κεντρο ενος μικρου δωματιου θα κανει τον ηχο "μπαχαλο" (συγνωμη για την εκφραση...)
παρε 2 ηχεια καλά βασης η δαπεδου ή 5.1 με avr (αλλα και παλι τα μπροστινα παιζουν μεγαλο ρολο).
Nikos

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Έχεις δει μουσική σκηνή με τους μουσικούς μοιρασμένους στις τέσσερις γωνίες του χώρου? Ο ήχος δεν είναι πίτσα για να διανέμεται...
Προέρχεται από συγκεκριμένα σημεία κατά αντιστοιχία με τις θέσεις των μουσικών.

Είναι τελείως λάθος η τοποθέτηση περισσοτέρων των δύο ηχείων στο χώρο σου.

Αγόρασε δυο καλύτερα μικρά ηχεία όπως σου είπαν και πριν και θα είσαι μια χαρά.

Reaction score
0

ευχαριστω για τις απαντησεις σας. θα προτιμουσα λιγοτερη ειρωνια. τι ειναι "avr" vet?

Reaction score
0

vet εννοεις ενισχητη με avr τσιπακι? απο τιμες ξεκινανε? προτινε καποιον.

D

deleted user 10898

Guest
ακροβατη δεν ειναι ειρωνεια για εσενα απλως τα παιδια προσπαθουν να εξηγησουν με γλαφυρο τροπο.
για να "γεμισεις" ενα δωματο
α)παιρνεις 2 "καλα" ηχεια και παιζεις στερεο με αποτελεσματα αναλογα με τα χρηματα που εδωσες. ο ηχος ειναι σουπερ σε ενα μικρο-μεσαιο μερος του δωματιου (sweet spot) και μετριος εως χαλια αλλου.
β)παιρνεις 5.1 ηχεια και εναν audio video receiver (avr) που αποκοδικωποιει τον ηχο και τον ενισχυει. εδω το δωματιο γεμιζει ποιο ομοιομορφα οταν το υλικο ειναι καταληλο (πολυκαναλο) και ουσιαστικα παιζουν μονο τα εμπρος ηχεια οταν ειναι δικαναλο.
το ποιο σημαντικο ειναι τι θες εσυ να ακους. οταν αποφασισεις εδω ειμαστε...

Reaction score
1.213

Απο οτι ειπες δεν σε προβληματιζει η ποιοτητα παρα μονο το γεγονος οτι δεν εχεις σταθερο σημειο ακροασης και δεν σε γεμιζουν τα δυο ηχεια.

Εγω που ειμαι το ιδιο ασχετος με σενα θα διαλεγα μεταξυ των δυο λυσεων.

5.1 συστημα και τοποθετηση αυτων αναλογα με τις ''αναγκες '' μου.(μπορουν να παιζουν ολα συγχρονως και σε δικαναλο προγραμμα )

4 ηχεια και τοποθετηση αυτων αναλογα με τις ''αναγκες μου''.

Εχεις ενισχυτη για τα 4 ηχεια ? Θα δεσουν τα δυο ηχεια που θα αγοραζες με τα ηδη υπαρχοντα ?

Μπορει να επιλεξεις το ''σωστο'' μπορει να επιλεξεις και το ''λαθος''.

Μπορει ας πουμε ο ηχος να μην διανεμεται αλλα δεν εχω δει ποτε σε μπαρακι (ακομα και πολυ μικρων διαστασεων ) ο ηχος να βγαινει απο δυο ηχεια και ολοι οι θαμωνες να στριμωχνονται στο sweet spot...:138:

Για ξανασκεψου τα αυτα...και ρωτα τα παιδια αν εχεις και αλλες αποριες..:138: (οχι εμενα :142:)

Reaction score
6
Re: Απάντηση: 4 ηχεια? τι αλλο?

Μπορει ας πουμε ο ηχος να μην διανεμεται αλλα δεν εχω δει ποτε σε μπαρακι (ακομα και πολυ μικρων διαστασεων ) ο ηχος να βγαινει απο δυο ηχεια και ολοι οι θαμωνες να στριμωχνονται στο sweet spot...:138:

Φαντάζεσαι σκηνή όλοι στριμωγμένοι να πέφτουν ποτά, στάχτες και στο ημίφως να λένε... "νομίζω πως είναι πολύ laid back η σκηνή"!. :142::143:

Φίλε ακροβάτη αυτό που θες θα στο δώσουνε 4 ηχεία τοποθετημένα ψηλά και κοιτώντας προς τα κάτω.

Βέβαια, μην περιμένεις καμία ποιότητα ή αναπαραγωγή "ακριβώς εκείνου που ήθελε ο καλλιτέχνης",
αλλά οι περισσότερες εγκαταστάσεις τουλάχιστον έτσι γίνονται.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: 4 ηχεια? τι αλλο?

Φαντάζεσαι σκηνή όλοι στριμωγμένοι να πέφτουν ποτά, στάχτες και στο ημίφως να λένε... "νομίζω πως είναι πολύ laid back η σκηνή"!.
:204:

Και αν γινει ετσι καλα ειναι...:142:

Μη βαλουν κανα ''vip'' τραπεζακι κει στο sweet spot..και χρειαζεται να κλεισεις ρεσερβε (με μεσο φυσικα ) κανα εξαμηνο πριν...:204:

Και ολοι γυρω γυρω να κοιτουν με φθονο τους τυχερους..:142:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αν έπαιζαν στερεοφωνικά στα μαγαζιά ίσως αλλά δυστυχώς ο ήχος στα μπαράκια είναι μονοφωνικός.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: 4 ηχεια? τι αλλο?

Αν έπαιζαν στερεοφωνικά στα μαγαζιά ίσως αλλά δυστυχώς ο ήχος στα μπαράκια είναι μονοφωνικός.
Απο επιθυμια μαθησης και μονο θα ρωτησω...

..γιατι συμβαινει αυτο ? Γιατι ειναι μονοφωνικος ο ηχος ?

Θα την πω την αμαρτια μου μαλιστα..χτες που ειμουνα σε ενα τετοιο χωρο και ακουγα απο 4 Β&W στις γωνιες ψηλα..δεν πηρα καν χαμπαρι ..αν ηταν στερεο η μονο η φωνη ..:138:

Reaction score
1.213

Ενταξει μην απαντησεις..:120:

Κατι αρπαξα με ενα γρηγορο googlarισμα..:138:

Reaction score
0

ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας. vet σου ζητησα να μου πρωτινεις κατι για να καταλαβω ακριβως τι εννοεις. θα ηθελα να βλεπω και ταινιες (5.1) αλλα βασικα ακουω μουσικη. meletov εισαι πιο κοντα στα γουστα μου και απαντησες καταλληλα. για 5.1 σκεφτομουν αλλα δεν μπορω να συνηθισω το οτι θα ακουω μουσικη και θα ρυθμιζω χωριστα το γουφερ. αλλιως αυτο που ειπε και ο Pleo με τα 4 ηχεια. απο οτι εχω ακουσει τα aiwa εχουν καλους ενισχητες και κακης ποιοτητας ηχεια. αρα αν δεν παρω 5.1 ισως κρατησω τον ενισχυτη και παρω τεσσερα ηχεια τα οποια θα τοποθετησω παραλληλα πανω στις 2 εξοδους του ενισχητη.

Reaction score
0

Υ.Γ. για δωματιο σπιτιου μιλαω και οχι για μπαρακι.:)

Reaction score
1.213

ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας. vet σου ζητησα να μου πρωτινεις κατι για να καταλαβω ακριβως τι εννοεις. θα ηθελα να βλεπω και ταινιες (5.1) αλλα βασικα ακουω μουσικη. meletov εισαι πιο κοντα στα γουστα μου και απαντησες καταλληλα. για 5.1 σκεφτομουν αλλα δεν μπορω να συνηθισω το οτι θα ακουω μουσικη και θα ρυθμιζω χωριστα το γουφερ. αλλιως αυτο που ειπε και ο Pleo με τα 4 ηχεια. απο οτι εχω ακουσει τα aiwa εχουν καλους ενισχητες και κακης ποιοτητας ηχεια. αρα αν δεν παρω 5.1 ισως κρατησω τον ενισχυτη και παρω τεσσερα ηχεια τα οποια θα τοποθετησω παραλληλα πανω στις 2 εξοδους του ενισχητη.

Kοιτα ο vet ανεφερε τους πολυκαναλους ενισχυτες.

πχ

http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/rxv363.html

Συνδεεις 5 ηχειακια η οσα θες τελωσπαντων και ενα sub (αν το θες τελοσπαντων ).

Δεν ειναι υποχρεωτικο να βαλεις sub αν τα ηχεια που θα παρεις εχουν αρκετο μπασο αλλα ουτε και η ρυθμιση ειναι κατι φοβερο η πρεπει να γινεται καθε φορα που αλλαζεις απο μουσικη σε ταινιες.

Βασικα ποσα χρηματα θα ηθελες να ξοδεψεις για να αλλαξεις αυτο που ηδη εχεις ?

Φευγω...εγω απαντησα καταλληλα γιατι σε νιωθω...:137:..οι αλλοι εχουν γνωσεις ομως και θα βοηθησουν ουσιαστικοτερα..

Θα σου προτεινουν αν χρειαστει καποιο σετ 5.1 που να ειναι και μουσικο , η οτιδηποτε αλλο τεχνικο...

Reaction score
0

δεν εχω ορησει ακομα budget. η συζητηση ουσιαστικα ξεκινησε για να δω τι ειναι καλυτερο για τον χωρο μου και για να αποκτησω γενικες γνωσεις. καλο αυτο που πρωτινεις αν και λιγο υπερβολικο για ενα δωματιο 3*3. καποια λυση ετοιμου home cinema η 5.1 για pc την θεωρητε χαμηλης ποιοτητας?

Reaction score
1.213

καποια λυση ετοιμου home cinema η 5.1 για pc την θεωρητε χαμηλης ποιοτητας?
Οχι απαραιτητα.Αλλα τα παντα ειναι θεμα budget.Ενα pc συστημα 5.1 των 50-100 Ε πιθανοτατα να σου φανει κατωτερο απο απο το συστημα ου ηδη εχεις και το αποτελεσμα να ειναι καθε αλλο παρα το αναμενομενο.Να ριξουμε την ποιοτητα για χαρη του ''γεμισματος'' του ηχου..αλλα μην πεσουμε και πολυ..:137:

Reaction score
2

Νομίζω ότι ένας ενισχυτής A/V, σε λειτουργία 5 channel stereo, θα σε ικανοποιήσει.
Θα γεμίσει το χώρο σου ήχο, άσχετα με το που κάθεσαι.
Μη «φοβάσαι» το sub.
Μία φορά θα το ρυθμίσεις (άντε δύο, αν σε παιδέψει παραπάνω) και μετά θα «ακολουθήσει» όπως πρέπει τη μουσική σου ή τις ταινίες σου.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505