4 sub σε ενα δωματιο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: 4 sub σε ενα δωματιο

απο την μια εξοδο του 2011 ειχα κουμπωμενα 2 σαμπ και 2 σεικερς της aura

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

φανουρη , μου λες πως παιξανε σαν τετραδα
(οταν πας σπιτι βεβαια)

Reaction score
29.527

Eχω την εντύπωσης πως εχεις κάνει ενα λάθος μάστορα.
Εβαλες τα πίσω σαμπια σε 180 μοίρες διαφορά φάσης απο τα μπροστά.Αυτό δεν είναι καθυστέρηση αφ'ενός ακύρωση είναι , και αφ'εταίρου τα μπάσσα πρέπει να φτάνουν ταυτόχρονα στην θέση ακρόασης.Γι'αυτό και πρέπει ,η να ισαπέχουν απο την θέση ακρόασης ,η να παίζεις με ξεχωριστά levels για αρχή , και μετά στο τέλος αν χρειαστεί αλλάζεις ελαφρά την φάση σε όποια πρέπει , αλλά οχι 180 μοίρες .

Reaction score
150
Ακου να δεις Αρτέμη μ....θα σε τα πω στα ίσα!

Δυστυχώς το σύστημα θέλει ρύθμιση. Θέλουν ισοστάθμιση στα 40-60 αλλά όταν μετρήσεις μας λες ακριβώς και θέλουν και γέμισμα στον πάτο. Το πρόβλημα είναι αν θα το καταφέρεις με το Audyssey αλλά αυτό θα το ξέρεις αφού το προσπαθήσεις αν και φοβάμαι πως για να έρθουν σωστά τα πίσω με τα μπρος θα σου φύγει ή ούγια.

Εγώ πάντως θα τα δοκίμαζα και μ'ένα SMS για να μη σου πω με BASSIS αλλά αυτό κάνει δουλειά (τρελή!) κυρίως σε sealed enclosures όπως τα δικά μου. Όποτε θες πάντως μας λες ή εμένα ή του Γιάννη και το φέρνουμε για δοκιμή.

Επίσης τα είχές χαμηλά κι από τους ενισχυτές και όταν τους δώσαμε 3db από το πιονερι σου άρχισαν να παίζουν.

Στη θέση σου θα έκανα τα εξής:

Α) Θα έκανε ότι είναι δυνατόν να παίξουν μπροστά τετράδα για να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα db κάτω από τα 25Hz. Αυτό δεν ξέρω αν θα γίνει με το Audyssey γιατί δεν ξέρω το εύρος επέμβασης που έχεις διότι για να τα χώσεις πολύ χαμηλά θα πρέπει να κόψεις κατά 10αρες db πάνω από τα 30-40Hz. Με φίλτρο Lingwitz-Riley γίνεται πάντως.

Β) Σαν τοποθέτηση μπροστά θα πρότεινα δυάδες stacked on their sides δεξιά-αριστερά από το κεντρικό ή όλα μαζί. Θέλει πειραματισμό.

Γ) Κάτσε να βρείς τα όρια στάθμεων των ηχείων σου στη θέση ακρόασης, κλείδωσε τα εκεί και μετά ρύθμισε τα σαμπ γιατί αυτά μπορούν να παίξουν σαφώς πιο δυνατά από τα ηχεία. Αυτό θα σου δείξει και τι κόψιμο θα χρειαστεί μετά τα 30-40 για να βρείς και τι boost μπορείς να ρίξεις κάτω από τα 25.

Οι δυνατότες υπάρχουν το ίδιο και τα γκάζια αλλά την τελική μου άποψη θα την εκφράσω αφού τελείωσεις γιατί προς το παρόν έχουν δουλειά. Προς το παρόν πάντως κάτι συμβαίνει και νομίζω ότι στα πολύ χαμηλά έχεις ακυρώσεις.

PS: Και μη φοβάσαι να το γκαζώσεις το ρημάδι! :143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αναξαγορα
δεν θυμαμαι αν το ειπα , αλλα το ξαναλεω
1 μετρησα οπως ειναι 4 σαμπ μπροστα,
ιδια σκηνη , ιδια ενταση
2 το ιδιο με 2 σαμπ μπροστα, 2 σαμπ πισω
με φασεις οπως ειπα , ξαναμετροντας ειδα περισοτερα db
και καρακλικη αισθηση καλυτερη.Το αν ειχα ακυρωσεις ελα μια μερα να κανουμε το χαμαλη και βλεπεις στην πραξη τι γινεται.

αρτεμη οποτε θες ελα να μετρησουμε οτι θες, εξαλλου αυτο που ακουσες ειδες οτι ειναι αφημενο στην τυχη του.Με 2 χεριασματα ειδες πως αλλαξε ο ηχος.
αν θελω τα σαμπ χωρανε και μπροστα απλα χανεις ολο το γεμισμα που σου προσφερουν στα πισω καναλια.
Με αλλα λογια ακουγετε πιο balance ετsι.
Αν θες ελα οποτε θες u know

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και κατι ακομα τα σαμπ εχει port πανω απο το γουφερ , δεν την ειδες λογο σιτας

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και δεν σημανει οτι επειδη επαιξα καλυτερα με τα 2 σαμπ πισω θα μεινω εκει.Περιμενω φιλο για παιχνιδια μπρος πισω ωστε να δω τι θα κανω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Eχω την εντύπωσης πως εχεις κάνει ενα λάθος μάστορα.
γιατρε μου δεν ειπα οτι κατεληξα -τα ψαχνομε :126:
Εβαλες τα πίσω σαμπια σε 180 μοίρες διαφορά φάσης απο τα μπροστά.Αυτό δεν είναι καθυστέρηση αφ'ενός ακύρωση είναι , και αφ'εταίρου τα μπάσσα πρέπει να φτάνουν ταυτόχρονα στην θέση ακρόασης.
σωστα , αλλα οι αποστασεις ειναι <σωστα > βαλμενες , βεβαι το βλεπουμε αυτο
Γι'αυτό και πρέπει ,η να ισαπέχουν απο την θέση ακρόασης ,η να παίζεις με ξεχωριστά levels για αρχή ,
νομιζω οτι ειπα οτι πρωτα ρυθμισα τα 2 μπροστινα με dblλομετρο, και μετα μονα τους τα πισω , οποτε σε θεμα db τα σαμπ μεταξυ τους και με τα ηχεια φτιαχνονται
και μετά στο τέλος αν χρειαστεί αλλάζεις ελαφρά την φάση σε όποια πρέπει , αλλά οχι 180 μοίρες .
δεν τελειωσα με τις φασεις, keep walkin:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: 4 sub σε ενα δωματιο

Τη διάταξη "σταυρό" τη σκέφτηκες? Για δοκίμασε και αυτή.
την σκεφτηκα:126:
αυτη δεν με σκεφτεται:142:
(τα πλαινα στηνονται
το μπρος ναι
το πισω πρεπει να μπει εκει που ειναι το ρακ του προβολεα

δεν με σκεφτεται καθολου το ατιμο..:143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σε ευχαριστω για το pdf,

το μονο προβλημα που δειχνει Matso ειναι οτι τα σαμπ μπορουν να ρυθμιστουν ανεξαρητα ανα φαση (τα δικα μου) μονο σαν ζευγη.Οποτε ολα τα σαμπ εχουν διαφορετικη αποσταση απο την θεση ακροασης.Μιας και δεν ειναι στο κεντρο,αν θεσουμε κυρια θεσης ακροασης το κεντρικο σημειο (δεξια απο εκει που καθομαι) τοτε μπορω να κανω περισοτερα πραματα, αν βαλουμε την εκεντρη δικια μου παμε για τσαι.Δεν ξερω ποιο θα ειναι το αποτελσμα της ακροασης, θα δουμε

Reaction score
150
ρε Σαββα, το ξέρω ότι δεν έχεις τελειώσει, προτάσεις κάνω για να απελευθερωθεί το "θεριο"!

RELEASE THE KRAKEN!!!!!!!:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss