40αρα lcd

Reaction score
0
γειά σας. ειμαι νέος στο forum και ετοιμάzομαι να αντικαταστήσω την παλιά μου τηλεόραση :pc: και να πάρω 40αρα lcd. μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή μεταξύ της sony 40v3000 και samsung 40m86. οι τιμές είναι παρόμοιες περίπου στα 1600 (skroutz.gr). κυρίως βλέπω tv και λιγο dvd.

νίκος

Reaction score
0
Το ίδιο δίλημμα αντιμετωπίζω κι εγώ. Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις των ειδικών γιατί θέλω να αποφασίσω επιτέλους.....

Reaction score
14
SAMSUNG LE40M86B LCD TV 40''

Τύπος Οθόνης: TFT-LCD Super Clear Panel.
Μέγεθος οθόνης: 40''
Λόγος διάστασης: Φόρμα 16:9.
Μέγιστη Ανάλυση: 1920x1080 (True High definition).
Εύρος χρωματικής παλέτας: 127%.
Φωτεινότητα: 550 nits.
Αντίθεση: 15000:1.
Γωνίες Θέασης (σε μοίρες): 178/178.
Συνδεσιμότητα: Ψηφιακή είσοδος εικόνας και ήχου HDMIx3, SCARTx2, D-Sub, Composite (L/R), S-video.
Ήχος: 10WX2, Ήχος SRS TruSurround XT.
Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Eσωματωμένος Ψηφιακός δέκτης, Επεξεργαστής εικόνας DNIe και λειτουργίες WColor Enhancer, Movie Plus, Anynet+, Game mode.
Περιεχόμενα Συσκευασίας: Τηλεχειριστήριο, 2 μπαταρίες AAA, τροφοδοσία.
Χρώμα: Μαύρο glossy.
Βάρος: 20,9 Κιλά (με τη βάση).
Διαστάσεις: 971x687x300 (με την επιτραπέζια βάση).
Εγγύηση: 1 χρόνος.

BRAVIA KDL-40V3000.

Μοντέλο BRAVIA KDL-40V3000.
Διαγώνιος - 40''.
Τεχνολογία Οθόνης - TFT/LCD.
Ευκρίνεια - Full HD.
Μέγιστη Ανάλυση - 1920 x 1080.
Φωτεινότητα - 500 cd/m².
Τυπική Αντίθεση - (Typical)1800:1.
Δυναμική Αντίθεση - (Dynamic)16.000:1.
Χρόνος Απόκρισης - 8 ms.Γωνία Θέασης178/178.
Ψηφιακός Δέκτης - Ναι.
TeletextΕλληνικό 700 σελίδων.
Σύστημα ΉχουS-Force Front Surround..
Ισχύς Ηχείων2 x 10 Watt.
Διαστάσεις με βάση (Π x Υ x Β)992 x 688 x 265 mm.
Βάρος (με βάση)24 kg.
Συνδέσεις - 1x Composite A/V. 2x Scart. 1x Component. Audio out. RF (antenna). Είσοδος PC. CI Slot. 1x υποδοχή ακουστικών. Optical out. 3x HDMI v1.3 HDCP..
Λοιπά Χαρακτηριστικά - BRAVIA Engine. True Cinema 24fps. Live Colour Creation. PIP. Τεχνολογία Photo TV HD..
Βάση Στήριξης - Περιλαμβάνεται

Reaction score
14
καλώς ήρθατε και οι δύο φίλοι, η ερώτηση είναι δύσκολη, και οι δύο συσκευές είναι πολύ καλές, θα έλεγα απο τις καλύτερες επιλογές. Και οι δυο κατασκευαστές εχουν βγάλει νικητές με τα μοντελα τους αυτά. Πολύ καλή εικόνα, πολύ καλή κατασκευή, και φυσικά ικανοποιητική τιμή. Νομίζω ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες οι τιμές τους ήρθαν αρκετά κάτω απο τα 1900 ευρώ.

Η SONY εχει λιγο καλύτερη δυναμική αντίθεση σε σχέση με την SAMSUNG, όμως αυτό δεν λεει οτι η SAMY υστερεί.

Η SAMY εχει μερικά Nits καλύτερα απο την SONY οπότε και είναι λίγο φωτεινότερη στο μάτι μας αλλά και στο όργανο μέτρησης. Ομως με δεδομένη χαμηλότερη δυναμική αντίθεση ίσως (το λέω με επιφύλαξη) να μην εχει το μάυρο της SONY. Ξαναλέω ότι αυτό είναι μια υπόθεση που κάνω χωρίς να το εχω δεί με τα μάτια μου. Και τα δύο μοντέλα τα εχω δεί αλλά όχι διπλα δίπλα με το ίδιο υλικο και με τις ρυθμίσεις τους να ερθουν κοντά. Ομως όταν τις είδα και τις δυο με απλό τηλεοπτικό σήμα εμεινα ικανοποιημένος απο την εικόνα τους, και οι δύο έπαιζαν πολυ πολύ καλά. Οταν βάλανε το HD demo τους είδα λίγο καλύτερη εικόνα στην SONY. Επίσης η SONY σαν να είχε λίγο ομορφότερο ήχο, αλλά και πάλι σε μαγαζί έπαιζαν και υπήρχε έντονη βαβούρα όμως ο ήχος απο την SONY ήταν καθαρότερος. Πέσαμε σε δελτίο ειδήσεων οπότε και εκεί επαιξα λίγο με το τηλεκοντρόλ και εβαλα τα audio preset settings που βελτιώνουν τον διάλογο (εκφώνιση) η SONY τα πήγε καλυτερα.

To design της SAMSUNG είναι ομορφότερο και η συσκευή αν και είναι ίδιες ίντσες 40" μοιάζει μικρότερη καθώς εχει μικρότερο όγκο. Η SONY απο την άλλη είναι πιο τετραγωνισμένη, και η βάση της είναι επίσης τετράγωνη παρά ημικυκλική κάτι που ίσως βολέψει μερικούς στην τοποθέτηση σε ράφι, ή στενό τραπέζι. Μικρή λεπτομέρεια αλλά σε ακραίες τοποθετήσεις τα 4 εκατοστά μικρότερου βάθους ίσως εχουν διαφορά.

Τελαυταία λεπτομέρεια που θα σταθώ είναι η υποστήριξη του 24fps φορμά, απο την SONY. Για την SAMSUNG προσπάθησα να μάθω αλλά μάλλον δεν το υποστηρίζει. αυτό για εμένα δεν θα αποτελούσε κριτήριο αλλά για άλλους ίσως είναι σημαντικό.

Αυτά για την ώρα... όπως καταλάβατε πρός SONY 55% - SAMSUNG 45% είμαι! Αλλά και πάλι αλλα τα μάτια τα δικά μου και άλλα του κάθε υποψήφιου αγοραστή!

Reaction score
0
dream_GR ευχαριστώ για την πλήρη και κατατοπιστική απάντηση. Προσωπικά είμαι "Sonάκιας" μέχρι τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαι κολλημένος με την εταιρία. Μπορώ κάλλιστα να πάρω και τη Samsung, η οποία - όπως διαβάζω - είναι εξίσου καλή ή και καλύτερη. Θα επισκεφθώ κάποια μαγαζιά, θα προσπαθήσω να τις δω και τις δύο και σε απλό πρόγραμμα, θα δω πιοά μου αρέσει τελικά περισσότερο και θα αποφασίσω εκείνη τη στιγμή (προς τα Χριστούγεννα ή και λίγο μετά) ανάλογα και με την τιμή.....

Reaction score
0
Aν εισαι Sonyακιας πας για sony κατευθειαν και δεν το ψαχνεις .
Εγω επειδη δεν γουσταρω την Sony θα πηγαινα στην M86.
Εχω την προσωπικη αισθηση οτι ειναι και λιγο καλυτερη.
(Και απο οτι εχω διαβασει και εγω
αλλα και οταν εψαχνα για να παρω την PX70
και χαζευα τηλεορασεις
μου αρεσε η Samsumg περισσοτερο απο την Sony)
Την γνωμη μου παντως γενικα για τις 40" tv που το κοστος τους
κυμαινεται στα 1500-1800 την εχω αναφερει και ΕΔΩ

Παντως για μια καλη full HD τηλεοραση στις 40 +ιντσες
πρεπει να κινηθεις στο υψος των 2000.
Αλλιως ειτε παιζεις στα 1200 ειτε μαζευεις αλλα 500 και μαζι με τα 1500
παιρνεις ενα δυνατο μοντελο.
Γνωμη μου παντα.
Απο την V3000 θα αγοραζα με κλειστα τα ματια την W3000.
Απο κει και περα αν το budget ειναι πολυ σφιχτο ,
παιρνεις οποια απο τις 2 βρεις πιο φτηνα

Reaction score
0
Μήπως όμως αν ανέβω στην κατηγορία των 2000 ευρώ είναι καλύτερα να πάρω την Samsung F86 που είναι και 100Hz ;

Reaction score
12
Απάντηση: 40αρα lcd

Σε αυτα τα χρηματα θεωρω πως η F86 ειναι μονοδρομος! Μην το σκεφτεσαι εκτος κι αν δε σ'αρεσει εμφανισιακα (λιγο δυσκολο ομως!!)

Reaction score
1
Εγώ θα σας πρότεινα πλάσμα, εφ' όσον λέτε ότι η χρήση της θα είναι για θέαση τηλεοπτικού προγράμματος και dvd. Και μάλιστα θεωρώ ότι η panasonic px70e στα 1149 ευρώ είναι άπαιχτη στη σχέση ποιότητας και τιμής.
Οι LCD, δυστυχώς δεν τα πάνε τόσο καλά στο τηλεοπτικό σήμα...

Reaction score
14
νομίζω πώς αυτό που λέει ο aragorn, είναι σε δύο γραμμές μια απο τις καλύτερες λύσεις για κάποιον που θέλει να πάρει το μέγιστο απο τα χρήματα του χωρίς να δώσει μια περιουσία.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef