47LG7000: Η χαρά του... "ρυθμιστή"! (ή αλλιώς: Οι πρώτες εντυπώσεις)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καλορίζικη Χρηστάρα!!!

ΕΥΓΕ καλή επιλογή και πολλές ιντσες πολύ καλής εικόνας!!!!!!

Καλές θεάσεις!
Ευχαριστώ Γιάννη μου!!!

Είσαι φυσικά καλεσμένος... αλλά αν αντέχεις!!!

Έχω να ρυθμίσω διάφορα ακόμα αλλά έχουμε όλα τα εργαλεία...

Υ.Γ. Ακόμα blu-ray από το htpc δεν έχω προλάβει να δώ...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Επίσης ένα ακόμα hint...

Προσοχή! Σε οποιαδήποτε άλλη πηγή εκτός από πραγματικό 24p απενεργοποιούμε το real cinema γιατί μαζί με το true motion η εικόνα δεν βλέπεται!!!

Reaction score
0
Καταρχας να σας ευχαριστησω για τη δουλεια που κανετε παιδια στο φορουμ μιας και ειναι το προτο μου ποστ εδω .
Και τωρα στο ζουμι! Ειμαι κι εγω ενας απο τους τυχερους που πηρε την 7000 στις 47".
Το προβλημα μου είναι οτι οταν εχω ανοιχτο το true motion κανει φοβερα σπασιματα στο 1920χ1080. η πηγη ειναι ενα Pc με 8600gt με hdmi της καρτας και καλωδιο monster. Στην αρχη νομιζα οτι φταιει η καρτα... αλλα τελικα καταλαβα οτι φταινε τα φιλτρα της τηλεορασης.... Αρχιζω κι εγω το ψαξιμο για το καλυτερο αποτελεσμα.

Reaction score
0
Επίσης ένα ακόμα hint...

Προσοχή! Σε οποιαδήποτε άλλη πηγή εκτός από πραγματικό 24p απενεργοποιούμε το real cinema γιατί μαζί με το true motion η εικόνα δεν βλέπεται!!!

Εγώ από οσο εχω δει ούτε σε BR ταινιες παιζει σωστά.. Δες το i-robot π.χ ... Καθε λιγο και λιγάκι φαινεται σαν να σταματαει η εικονα και μετά απο 2 sec κανει catch-up ξανα..

Εμένα με εχει κουράσει αφάνταστα οπότε τα εχω και τα 2 (real cimena & trumotion στο off) για να δω αξιοπρεπώς μια ταινια..

Eσένα σε πραγματικό 24p πρόγραμμα παζει ΟΚ ; Τι ρυθμίσεις έχεις ;

Reaction score
0
Επειδη ειμαι πολυ καινουριος στο θεμα hd θα πω οτι ειδα την τριλογια των Matrix με το truemotion Κλειστο και το real cinema ανοιχτο και το αποτέλεσμα το βρίκα φανταστικό !Αυτό όμως χωρίς σύγκριση. Χωρίς να έχω εμπειρία στον τομέα... Συμαντικό κρητήριο φαντάζομαι πως είναι και η πηγή .. Το pc μπορεί να αντικαταστήσει μια πηγή 24ρ?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ από οσο εχω δει ούτε σε BR ταινιες παιζει σωστά.. Δες το i-robot π.χ ... Καθε λιγο και λιγάκι φαινεται σαν να σταματαει η εικονα και μετά απο 2 sec κανει catch-up ξανα..

Εμένα με εχει κουράσει αφάνταστα οπότε τα εχω και τα 2 (real cimena & trumotion στο off) για να δω αξιοπρεπώς μια ταινια..

Καταρχήν παίζω από htpc και έχω ανεβάσει στα 120 Hz...

Εκεί θεωρητικά αν έχω το real cinema στο on το pc παίζει ακριβώς στην συχνότητα που παίζει και η τηλεόραση.

Το real cinema αυτό που κάνει είναι να ανεβάζει στα 120 Hz όταν έχουμε 24p πηγή (24Χ5=120 δηλαδή πολαπλάσιο του 24...) και ταυτόχρονα προσθέτει ανάμεσα στα καρέ δικά του καρέ που τα δημιουργεί με βάση το προηγούμενο και το επόμενο ώστε η κίνηση να είναι ομαλή...

Αυτό που δεν ξέρω (δεν έχω δοκιμάσει...) είναι αν από το htpc δίνω 120 hz με το real cinema off τι γίνεται...

Έχω δοκιμάσει με το true motion on και off και το real cinema on αλλά δεν έχω δει ιδιαίτερη διαφορά...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Τις ταινίες BR με τι πηγή τις έχεις δει;;;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αφού έπαιξα αρκετές ώρες αποφάσισα να έχω το real cinema on και το true-motion off με το pc να παίζει στα 120 Ηz... Αν και στα 120 και με τα 2 off δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά στην κίνηση...

Με το tru-motion στο ελάχιστο έχω κάποια σπασίματα στην εικόνα αλλά σαφώς καλύτερη κίνηση... αλλά τα σπασίματα είναι ενοχλητικά...

Με το pc σε μικρότερη συχνότητα πρέπει να είναι το real cinema on...

Υ.Γ. Όλα αυτά με το Pc και ταινίες στα 24p. Σε κάθε άλλη περίπτωση (hd δορυφορικό, τηλεόραση, sd δορυφορικό στα 1080i και dvd) το true-motion στο χαμηλό κάνει πολύ καλή δουλειά με το real cinema φυσικά στο off...

Reaction score
0
Πάντως το pop corn τα 1080ρ και την LG σε εικόνα κανονική δεν έχει σπασίματα. (εννοώ mkv)

Reaction score
0
Τι vga χρειαζεται για να παιζει σε τοσα hertz σε αυτες τις αναλυσεις ? Εμενα στο 1920χ1080 δε μου δινει δικαιωμα να ανεβασω τα hertz πανω απο 60, αν και πιστευω πως έχω πολυ καλή καρτα γραφικων παρα το γεγονός ότι την εχω ενα χρονο. Ειναι μια gainward 8600gt με εξοδο hdmi!

Reaction score
164
Τι vga χρειαζεται για να παιζει σε τοσα hertz σε αυτες τις αναλυσεις ? Εμενα στο 1920χ1080 δε μου δινει δικαιωμα να ανεβασω τα hertz πανω απο 60, αν και πιστευω πως έχω πολυ καλή καρτα γραφικων παρα το γεγονός ότι την εχω ενα χρονο. Ειναι μια gainward 8600gt με εξοδο hdmi!
Και πολύ σωστά κάνει! Δεν υπάρχει σήμα εισόδου πάνω από 60Hz. Τα 100-120-200-240 κτλ προκύπτουν μετά από επεξεργασία μέσα στην τηλεόραση. Και να μπορούσες να δώσεις παραπάνω Hz, δεν θα τα δεχόταν η τηλεόρασή σου.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και πολύ σωστά κάνει! Δεν υπάρχει σήμα εισόδου πάνω από 60Hz. Τα 100-120-200-240 κτλ προκύπτουν μετά από επεξεργασία μέσα στην τηλεόραση. Και να μπορούσες να δώσεις παραπάνω Hz, δεν θα τα δεχόταν η τηλεόρασή σου.
Όταν είχα την ΑΜΟΙ με την ίδια κάρτα γραφικών (ΑΤΙ 1650) μου έδεινε μέγιστη ανάλυση τα 85 Hz.

Με το που την συνέδεσα με την LG μου έβγαλε αναλύσεις από 24i μέχρι 120 Hz...

Έβαλα λοιπόν και εγώ τα 120 Hz όταν παίζω υλικό 24p μιας και αυτά είναι πολαπλάσιά του.

Όταν βάζω dvd στο htpc τότε κατεβαίνω στα 100 Hz...

Reaction score
0
Όταν είχα την ΑΜΟΙ με την ίδια κάρτα γραφικών (ΑΤΙ 1650) μου έδεινε μέγιστη ανάλυση τα 85 Hz.

Με το που την συνέδεσα με την LG μου έβγαλε αναλύσεις από 24i μέχρι 120 Hz...

Έβαλα λοιπόν και εγώ τα 120 Hz όταν παίζω υλικό 24p μιας και αυτά είναι πολαπλάσιά του.

Όταν βάζω dvd στο htpc τότε κατεβαίνω στα 100 Hz...
Αυτό είναι το refresh rate της ίδιας της τηλεόρασης, δε σημαίνει όμως ότι δέχεται υλικό με περισσότερα από 60fps. Δε φαντάζομαι τουλάχιστον... Είναι όπως ακριβώς το εξήγησε ο Unforgiven.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυτό είναι το refresh rate της ίδιας της τηλεόρασης, δε σημαίνει όμως ότι δέχεται υλικό με περισσότερα από 60fps. Δε φαντάζομαι τουλάχιστον... Είναι όπως ακριβώς το εξήγησε ο Unforgiven.
Όχι φυσικά. Δεν πιστεύω και εγώ να μπορεί να δεχτεί παραπάνω fps από 60...

Απλά μιας και έτσι και αλλιώς θα ανέβει από μόνη της στα 120 Hz με υλικό 24p προτιμώ την κύρια επεξεργασία να την κάνει το pc από την ίδια την τηλεόραση...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νέα εξέλιξη...

Αναβάθμισα χθες τους drivers της ati και πλέον οι επιλογές που έχω είναι:

24Hz πεπλεγμένη
25Hz πεπλεγμένη
30Hz πεπλεγμένη
50Hz
60Ηz
Οι υπόλοιπες επιλογές που είχα (59-75-80-85-100-120 Hz) δεν υπάρχουν πια...

Θα παίξω λίγο και θα αποφασίσω αν θα ξαναπάω στους προηγούμενους drivers ή όχι...

Πάντως σε mkv στα 24Hz πεπλεγμένη με το real cinema on και το true-motion off η εικόνα ήταν ΟΚ...

Reaction score
3
Απάντηση: 47LG7000: Η χαρά του... "ρυθμιστή"! (ή αλλιώς: Οι πρώτες εντυπώσεις)

Λοιπόν παιδιά να σας πω την δραματική εμπειρία μου από το service της lg.

Πριν κάνα 2μηνο λοιπόν και ενώ είχα αγοράσει την 32lg7000 μου παρουσίασε ένα περίεργο πρόβλημα.

Πρόβλημα:
Όταν είχα να την ανοίξω ώρες άνοιγε μια χαρά και όλα καλά όταν όμως την είχα ανοιχτή την έκλεινα και δοκίμαζα να την ξανανοίξω δεν άνοιγε με τίποτα μια μαυρίλα στην οθόνη ούτε μενού ούτε τίποτα τους παίρνω τηλέφωνο να έρθουν να την πάρουν και τους λέω να μου αφήσουν μια εφεδρική για να έχω να βλέπω έτσι κι έγινε.

Αποτέλεσμα:
Για να μην τα πολυλογώ η τηλεόραση είχε μείνει στο service της lg κοντά στον 1μιση με 2 μήνες και αυτό γιατί "ΛΕΓΑΝΕ" ότι ήθελε αλλαγή panel και δεν έχουν και πρέπει να παραγγείλουν και ιστορίες για άγριους.
Αφού τους είχα πρήξει στα τηλέφωνα μετά από 1 μηνά και 15 με 20 μέρες έρχεται η τηλεόραση γιατί η διευθύντρια της lg που μίλησα τηλεφωνικώς μαζί της μου υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ερχόταν αλλιώς θα την αντικαθιστούσαν με άλλη καινούργια(Και επειδή δεν είχε έρθει μέχρι την παρασκευή το μεσημέρι την ξαναπήρα τηλέφωνο(Την διευθύντρια) και μου είπε σήμερα θα έρθει η τηλεόραση όπως σας υποσχέθηκα(μετά από κάνα 2μηνο το θυμηθήκατε έπρεπε να της πω)).
Την πείρα λοιπόν μετά από κοντά 2μηνο και ενώ την έχω μια εβδομάδα ξαφνικά τι λέτε να γίνετε?
Σαν αρχή που έκανε παράσιτα - κύματα σε κανάλια που πριν ΔΕΝ μου έκανε(Και στις άλλες 2 τηλεοράσεις που έχω πάνω στην ίδια κεραία δεν κάνει) και τώρα όποτε και να την ανοίξω βλέπω μια μαυρίλα πάλι με τη μόνη διαφορά(Σε σχέση με την πρώτη φορά που έβγαλε το πρόβλημα) ότι τώρα μπορώ να πάω στα μενού της τηλεόρασης.

Τι να πω ρε παιδιά άθλιο το service της lg κάνανε που κάνανε κοντά 2μηνο(Που πες αυτό το προσπερνάμε καθότι λόγο καλοκαιριού θα έχουν μειωμένο προσωπικό) να την φτιάξουν και τελικά φτιάξανε τα π…..α μου.

Τι να πω ρε παιδιά δεν ξέρω ενώ είχα σε εκτίμηση την lg σε τηλεόρασης με αυτό που μου έτυχε(Και δεν εύχομαι να τύχει σε κανέναν άλλον) έχασα πάσα ιδέα γι’ αυτήν την εταιρία.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας