5.1 μεσο PCM HELP PLS ...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Ξέρει κανείς πως μπορω να παρω 5.1 ηχο AC3 δηλ από το PC μου και να το μεταδώσω στον κυριο AV μου ???
Η συνδεση που εχω ακολουθήσει είναι η εξης.

Από την καρτα ηχου την AUDIJY 2 ZS φευγει ένα καλώδιο coaxial από την εξοδο της coaxial Της καρτας και παει στην εισοδο της coaxial του AV.
Μετα από το menu της creative (καρτας γραφικων) επιλεγω digital out και ο ηχος μεταφερετε μια χαρα στο AV μου.
Η οθονη του AV όταν γινετε αυτή η συνδεση γραφει PCM και μεχρι εδώ όλα καλα. Ότι θελω να ακουσω από το PC μου ακουγετε από τα ηχεια του AV μια χαρα.

Όταν βλεπω όμως μια ταινία AC3 από το power dvd ο ηχος που φτανει στο AV είναι παντα απλος στερεοφωνικός.
Τι χρειαζετε να κανω για να εχω 5.1 ???

Bλεπω και πολλα HD MOVIES που ειναι ac3 με το VCL player αλλα και απο κει ο ηχος ειναι στερεο. :?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Κρίμα το avatar…. :lol: :lol: :lol:
Έχεις επιλέξει από τον player την SpDif έξοδο;
Μήπως κατά λάθος κάνεις downmix σε stereo;
Είναι σωστά ρυθμισμένη η είσοδος του ενισχυτή;

H

HomeCinema-Maniac

Guest
gkontoletas said:
Κρίμα το avatar…. :lol: :lol: :lol:
Έχεις επιλέξει από τον player την SpDif έξοδο;
Μήπως κατά λάθος κάνεις downmix σε stereo;
Είναι σωστά ρυθμισμένη η είσοδος του ενισχυτή;
E... Oχι και κριμα το avatar :lol: :lol: :lol:
Εννοειτε οτι εχω επιλεξει απο το player την spdif εξοδο !!! Ειπαμε δεν ξερω πολλα απο HTPC οχι δεν ξερω που παν τα 4 !!! :lol: :lol: :lol:
Και η εισοδος του AV σωστη ειναι !!!
Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει :shock: :shock:
Να κανει downmix θα το ψαξω μηπως απο default ειναι ρυθμισμενο ετσι και δεν το εχω παρει χαμπαρι... για να δουμε... :?

H

HomeCinema-Maniac

Guest
:lol: :lol: :lol:
Exω χαλια !!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Δεν επελεγα απο το AV pcm dolby αλλα απλα pcm
Oυτε που ειχα παρει χαμπαρι οτι υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης της pcm απο στερεο σε dolby !
Νομιζα οτι το διαβαζει αυτοματα σε 5.1 αλλα ανοιγει παντα το pcm σαν stereo ! :lol: :lol: :lol:

ΑΜΑTEUR MANIAC :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
Δεν έχει ένα setting για αυτόματη ρύθμιση αποκωδικοποίησης ανάλογα με τι σήμα του έρχεται στην coaxial? Πρέπει να έχει ένα 'AUTO' setting, όπου αν του στείλεις stereo θα παίξει stereo, αν του στείλεις 5.1 θα παίξει 5.1.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
ak1s said:
Δεν έχει ένα setting για αυτόματη ρύθμιση αποκωδικοποίησης ανάλογα με τι σήμα του έρχεται στην coaxial? Πρέπει να έχει ένα 'AUTO' setting, όπου αν του στείλεις stereo θα παίξει stereo, αν του στείλεις 5.1 θα παίξει 5.1.
Δεν βρισκω κατι τετοιο.
Απλα μολις δωσω σημα απο την καρτα ηχου αναγνωριζει ο AV την καρτα και η οθονη γραφει pcm
Απο εκει και περα οτι και αν παιξω ειναι στερεο εκτος και αν το κανω simulated απο το av σε prologic κτλ... :(
Θα ψαξω το manual του AV
Και απο το power dvd ακουω στερεο. ενω το εχω ρυθμισει να παιζει με το spdif η και ακομα με επιλογες 5.1 6.1 κτλπ...
Δεν καταλαβαινω τι παει στραβα...
Οταν ανοιγω το AV και αναγνωριζει την πηγη (το pc δηλ) γραφει PCM 96 OTAN ακουω mp3 και οταν βαζω ταινια γραφει PCM + DOLBY Το οποιο ομως ακουγετε χαλια και σιγουρα ειναι simulation :shock: :shock: :shock:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.687
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=10941.0

Try start ->all programs->creative->sound blaster AUDIJY 2 ZS ->( creative AudioHQ > Device controls > Decoder   ) εχω τσεκαρει
SPDIF Passthrough (DD DTS Digital out) ( Note:External Decoder required)

Προσοχη διαβασε το thread για το ανταπτορακι...........

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Λοιπων βρηκα το κουμπι στο AV Που ειναι το surround auto και αυτο επιλεγει αυτοματα πως θα παιξει ο ηχος αναλογα με το σημα που δεχετε απο την καρτα ηχου.
Παντα το εκανε stereo το σημα.
Πηγα στο set up της Audijy και επελεξα στο Audio HQ - Device controls -Decoder (ξεμαρκαρα το use installed decoders) και μαρκαρα το SPDIF PΑSSTHROUGH.
Παλι τα ιδια η αυτοματη ανιχνευση τον χαβα της και παλι στερεο ηχος.
Ξαναγυρισα στο Audio HQ πηγα στο Digital Input αυτη τη φορα, και εκει που ηταν μαρκαρισμενο by default το ''DEAFULT'' επελεξα το ''Dolby digital/DTS SPDIF - In decode'' και τωρα παιζει μια χαρα!
Η αυτοματη ανιχνευση στο ΑV μου δειχνει το PCM - Dolby.

Oποτε πρεπει να αλλαξουμε και το decoder απο το default σε Dolby digital/DTS SPDIF In decode :p :p :p

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Eυχαριστω παιδες ! :p
Τωρα θα παμε για κανα μπασκετ ναι η οχι? :lol: :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.563
Members
38.716
Νεότερο μέλος