5.1 7.1

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ποσοι απο εσας παιζετε με 5.1 η 7.1
εγω μολις εκλεισα 4 χρονια για να δουμε ποσο εχουν αγγιξει τα νεα φορμα ηχητικα τον μεσο αγοραστη:happy_4:

Reaction score
4
Εγω επαιζα με 7.1 με το htpc με τα sound blaster Giga works της creative.
Mετα με 6.1 με το home cinema που εφτιαξα!
Τωρα το γυρισα σε 5.1 για να ακουω σωστα!

Με το 7.1 ακους βλακειες! κανει simulation σε 7.1 απο 5.1 και ο ηχος στα surround ψιλοχανεται.

Στο 6.1 ακουσα λιγες ταινιες που ειναι 6.1 και μπορω να πω δεν καταλαβα μεγαλες διαφορες!

Το 7.1 σιγουρα θα λεει στις Blu ray και HD ταινιες ομως... :cool_4:

Το σημερινο φορμα ηχου και με την ταχυτητα ετσι συμπιεσμενο που μεταφερεται στο απλο Dolby αλλα και στο dts δεν μπορει να καλυψει και να αποδωσει καλα σε πανω απο 5 καναλια ηχου...
Αυτο καταλαβα απο οτι εχω ακουσει!

Παντως και γω γουσταρω το 7.1 και περιμενω πως και πως να παρω κανα HD dvd...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αν θελεις μπορουμε να κανονισουμε να ακουσεις τα ιδια πραγματα 5,1 και 7,1 μετα κρινεις τι ειναι καλυτερο
δεν γυριζεις πισω αν ακουσεις σωστα 7,1 believe me:cool_4:

Reaction score
4
αν θελεις μπορουμε να κανονισουμε να ακουσεις τα ιδια πραγματα 5,1 και 7,1 μετα κρινεις τι ειναι καλυτερο
δεν γυριζεις πισω αν ακουσεις σωστα 7,1 believe me:cool_4:
Αυτο δεν γινεται για τον απλο λογο!
Το πραγματικο 7.1 που θα υπαρχει στα HD dvd ειναι πληροφορια ηχου που για το καθε ενα surround θα ειναι διαφορετικος! Και τα τεσσερα surround θα παιζουν κατι διαφορετικο!

Ο ηχος θα περναει απο τα πλαγια surround και μετα στα πισω...

Στο σημερινο 7.1 που μπορουμε να ακουσουμε μονο σε simulation mode παιρνουμε ιδια πληροφορια ηχου και για τα τεσσερα surround! Oτι θα παιζουν τα δυο πισω θα παιζουν και τα δυο πλαινα!

Οτι μπορει να το κανεις να παιζει καλα και δυνατα ειναι αλλο θεμα...
Δεν ακους ομως πραγματικο 7.1

Η μαγκια στα surround ειναι να σου δινουν μια κινηση στον ηχο της ταινιας! Οχι να ακους τα ιδια απο ολες τις πλευρες του δωματιου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
δεν ειναι αληθινο 7.1 αλλα 6.1 αν θες εδω ειμαι το τι κανει το πα και πριν το κρινεις εσυ μετα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
απο το 5 στο 7 θες καλο επεξεργαστη αν τον εχεις ακους αυτα που πρεπει αν οχι ακους οτι μπορει να κανει αυτος που εχεις
δεν φταιει το παιχνιδι ο παικτης φταιει

Reaction score
4
απο το 5 στο 7 θες καλο επεξεργαστη αν τον εχεις ακους αυτα που πρεπει αν οχι ακους οτι μπορει να κανει αυτος που εχεις
δεν φταιει το παιχνιδι ο παικτης φταιει
Βρε argi χαχαχα !!!
Δεν λεω οτι δεν εχεις φτιαξει κατι καλο!

Εξηγω οτι δεν ακους το ιδιο!

Με P4 και την καρτα ηχου την Sound blaster audijy 2ZS (οταν την αγορασα ηταν το κορυφαιο μοντελο για 7.1 καταστασεις) Και με τα 7.1 Gigaworks και εγω επαιζα τοσα χρονια 7.1

Καλος ηχος δυνατος και ακουγες τον ηχο απο παντου.
Αλλα ακουγες τα ιδια πραγματα και απο τα τεσσερα ηχεια!

Αυτο εμενα δεν μου αρεσει!
Εμενα μου αρεσει να ακουω καθαρα αυτο που εχει να δωσει η ταινια!

Θελω την πραγματικη και σωστη διασπορα του ηχου!

Οτι και αν κανεις απο 5.1 σε 7.1 δεν ακους καλα! Ειναι κανονας! Ακους simulation !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
μαλλον δεν καταλαβαινεις τι λεω και επιμενεις να μην θες να καταλαβεις
anyway:cool_4:

Reaction score
4
μαλλον δεν καταλαβαινεις τι λεω και επιμενεις να μην θες να καταλαβεις
anyway:cool_4:
Ειμαι ολος αυτια να καταλαβω! Σε ακουω! :cool_4:

Σοβαρα πες μας το συστημα σου και τον τροπο που παιζεις 7.1 γιατι εγω οπως εξηγησα επαιζα 7.1 με τον τροπο και τα μηχανηματα που ανεφερα και δεν μου αρεσε!

Για δωσε καμια ιδεα... :cool_4:

Ισως αν παιξεις με τελικο για τα μπροστα και αφησεις τον ενισχυτη να οδηγησει μονο τεσσερα surround ηχεια να εχεις καλυτερο αποτελεσμα...
Αυτο μολις το σκεφτηκα...

Αν και τωρα που θα παρουμε ολοι HD dvd δεν θα εχουμε αναγκη τετοιες πατεντες για να ακουμε 7.1
Αντε αμην και ποτε !!!!

Reaction score
133
Απο την αρχή ακούω πάντα 7.1 και είναι σαφώς πολύ καλύτερη η αίσθηση του περιφεριακού ήχου. Αυτό ειναι συμπέρασμα που βγαίνει μετά απο αρκετά πειράματα που έκανα βλέποντας τις ίδιες σκηνές απομονόντας απο τον προενισχυτή τα δύο surrund back κάνοντας το σύστημα προσωρινά 5.1. Εννοείται ότι πραγματικό 7.1 δέν υπάρχει(μεχρι στιγμής τουλάχιστον, δέν ξέρω τι γίνεται με τα καινούργια συστήματα, δέν έχω μάθει και δέν μπορώ να πώ) καθότι τα δύο surrund back παίζουν την ίδια πληροφορία. Εαν το φάρδος της αίθουσας δέν ειναι μεγάλο και βάλεις ένα ηχείο για surrund back(6.1) και πάλι καλύτερο θα ειναι απο το 5.1.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
προ - επεξεργαστης rotel rsp1068 και 2 τελικοι ,αν ακουσεις dolby pro logic IIx η dts-es ,οτι θα βλεπεις να συμβαινει μπροστα σου και πισω σου αυτα ακριβως θα ακους .Αν το ιδιο σου το κανω 5,1 θα καταλαβεις οτι οσο πιο πολλα ηχεια εχεις τοσο πιο πολυ μοιραζεις τους ηχους στα ηχεια που πρεπει .Και δεν εχεις βαβουρα και μπερδεμενους ηχους πραγμα που στο 5,1 δεν συμβαινει.Για να καταλαβεις τι εννοω βαλε στο συστημα σου να ακουσεις κατι 5,1 και μετα δηλωσε το κεντρικο σου φαντομ και ακου τι βαουρα υπαρχει προσπαθοντας να μεταφερει τις πληροφοριες του κεντρικου σου στα l,r και μετα θα με θυμιθεις :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
4
Μχμμ... καλο ακουγεται...
Τα μπροστα τα οδηγεις χωρια?
Τα left right?

Το ειχα κανει φαντομ και ακους βαβουρα και κατι σαν echo μαζι!

Σε κατι αλλα συστηματα εχω δει πανω απο τα κεντρικα Left Right και κατι μικρα ηχεια που ονομαζονται Front Surround. :sad:
Αυτα τι ακριβως πληροφορια παιζουν? :crazy_11:
Τα ειχα δει σε ενα συστημα 7.1 + αυτα τα δυο μικρα surround πανω απο τις δυο κεντρικες στηλες σε ενα παιδι που ειχε ανεβασει φωτο στο τοτε AV forum.

Hταν ενα dedicated room και ειχε και μια κιθαρα διπλα στο επιπλο μπροστα. Τα λεω ολα αυτα μηπως και θυμηθει κανεις ποιος ηταν αυτος!
Ειχε κανει καταπληκτικη δουλεια! Και αυτος καπως ετσι οδηγουσε τα ηχεια του. Με προενισχυτη τελικους κτλ... :cool_4:

Παει πολυ το μαλλι ομως ... wall_1
Ασε που τωρα με το HD DVD και τον ασυμπιεστο ηχο δεν νομιζω ακομα και με εναν απλο ενισχυτη να μην εχουμε πολυ καλα αποτελεσματα...
Θα δουμε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
τα l,r με ενα δικαναλο το σωστο ειναι να ακουσεις μονο με τα 2 προηγουμενα dsp η αν καποιος τυχερος εχει κανα lexicon με logic7 η με το τρομερο holograph του carver οτι αλλο συστημα εχω ακουσει κανει λαθοι:happy_4: :happy_4: :happy_4:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751
τα l,r με ενα δικαναλο το σωστο ειναι να ακουσεις μονο με τα 2 προηγουμενα dsp η αν καποιος τυχερος εχει κανα lexicon με logic7 η με το τρομερο holograph του carver οτι αλλο συστημα εχω ακουσει κανει λαθοι:happy_4: :happy_4: :happy_4:
Logic 7 δεν εχουν μονο τα LEXICON αλλα και τα ταπεινα HARMAN/KARDON!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
δεν εμαθες τi εγινε για την ωρα στο harman group

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: 5.1 7.1

Ραδιοενισχυτής : KENWOOD KRX-1000 THX .
Τελικός ενισχυτής : KENWOOD KMX-1000 THX
γιά τα sub
Ηχεία : JAMO THX ONE
Αγορά 5 - 5 - 97 αξία 1.518.000 Δρ.
ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV KENWOOD KRF-9992D AC3 ΤΗΧ.
Αγορά 21 – 09 – 2001 αξία 380.000 δρχ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
τ ι μου θυμισες τωρα:cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.477
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO