5.1 h 7.1 ?

Reaction score
29.578
Απάντηση: 5.1 h 7.1 ?

Εγω πάλι δεν είχα ποτέ μου τέτοιο πρόβλημα με τον avp.Eχει λειτουργία standard, που στέλνει το περιεχόμενο των πλαινών σαραουντ και στα πίσω, και παίζουν ακριβώς το ιδιο ,ούτε κουτσουρεμένα ούτε τίποτα.Και φυσικά χωρίς thx και αηδίες.
Ο αργύρης το άκουσε .

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: 5.1 h 7.1 ?

Εγω πάλι δεν είχα ποτέ μου τέτοιο πρόβλημα με τον avp.Eχει λειτουργία standard, που στέλνει το περιεχόμενο των πλαινών σαραουντ και στα πίσω, και παίζουν ακριβώς το ιδιο ,ούτε κουτσουρεμένα ούτε τίποτα.Και φυσικά χωρίς thx και αηδίες.
Ο αργύρης το άκουσε .
Εννοείς ότι αν έχεις να παίζουν μόνα τους τα πλαϊνά (με matrix 7.1) ακούς ακριβώς την ίδια πληροφορία και με την ίδια ποιότητα όπως στην περίπτωση που ορίζεις τον προ να στείλει καθαρό 5.1;

Δηλαδή σε συγκεκριμένο σημείο ταινίας, να παίζεις ξανά και ξανά το ίδιο σημείο με surround πληροφορία, και να παίζουν μόνα τους τα surround, ώστε να ακούγονται οι διαφορές.

Reaction score
29.578

Εννοώ οτι με 7,2 και 5,2 πάντα μέσω του προ , παίρνω ακριβώς το ιδιο αποτέλεσμα.
Δεν είναι matrix, είναι λειτουργία που εχει μόνο ο avp.

Reaction score
5.614

Εννοώ οτι με 7,2 και 5,2 πάντα μέσω του προ , παίρνω ακριβώς το ιδιο αποτέλεσμα.
Δεν είναι matrix, είναι λειτουργία που εχει μόνο ο avp.
Αυτό το ίδιο αποτέλεσμα λίγο εξήγησέ μου.

Με όλα τα κανάλια κλειστά, να μην ακούγεται τίποτα δηλαδή εκτός από τα πλαϊνά. Βάζεις ταινία 5.1 και τα πλαϊνά ακούγονται το ίδιο, είτε είναι ενεργοποιημένα τα surround back στον προ, είτε όχι;

Reaction score
29.578

Nαι αυτό ακριβώς.Το έγραψα και πριν αλλά μπορεί να μην το πρόσεξες.Είναι λειτουργία που έχει μόνο ο avp , απο οσο ξέρω , γιατί εχει συζητηθεί και στο avs.
Κοπιάρει το περιεχόμενο των πλαινών , ακριβώς και στα πίσω, κάνοντας καλύτερο enveloping.Εχει και επιλογές για τα πίσω άλλες όπως matrix, κλπ , δεν τις θυμάμαι τώρα όλες, είναι κάμποσες, αλλά αυτή που χρησιμοποιώ εγω είναι η non matrix , ετσι την περιγράφει.

Reaction score
5.614
Ενδιαφέρουσα η επιλογή αυτή που προσφέρει ο avp.

Αλλιώς για να έχει κάποιος 4 surround με ίδιο περιεχόμενο στο σήμα, θα πρέπει να κλέψει σήμα από τα πλαϊνά και να οδηγήσει ξεχωριστό τελικό στα back.

Σε μένα είχα σκεφτεί να κατεβάσω στα 4ohm τον τελικό Aaron και να οδηγώ τέσσερα surround, κλέβοντας σήμα από το preout των surround μέσω αντάπτορα 'αρσενικό rca σε δύο θηλυκά'.

Προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα ξεχωριστού ελέγχου της έντασης και των αποστάσεων στα surround back.

Reaction score
29.578

Στο τελευταίο εχεις δίκιο.
Στο πρώτο όμως οχι.Και να κλέψεις σήμα δε σημαίνει οτι αυτά απο τα οποία το κλέβεις μένουν με το μισό.
Πέρα απο αυτό ο avp αν θες εχει 4 side surround , δλδ α και β , με ξεχωριστό έλεγχο στάθμης και απόστασης για το κάθε ζευγάρι.
Είναι ο μόνος προ 9.3Εκτός audyssey dsx πάντα.9.3 καθαρό.

Reaction score
150
Ενδιαφέρουσα η επιλογή αυτή που προσφέρει ο avp.

Αλλιώς για να έχει κάποιος 4 surround με ίδιο περιεχόμενο στο σήμα, θα πρέπει να κλέψει σήμα από τα πλαϊνά και να οδηγήσει ξεχωριστό τελικό στα back.

Σε μένα είχα σκεφτεί να κατεβάσω στα 4ohm τον τελικό Aaron και να οδηγώ τέσσερα surround, κλέβοντας σήμα από το preout των surround μέσω αντάπτορα 'αρσενικό rca σε δύο θηλυκά'.

Προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα ξεχωριστού ελέγχου της έντασης και των αποστάσεων στα surround back.

Δοκίμασε και το Dolby Prologic IIx Movie γιατί κι εγώ 7.2 έχω (9.2 δηλαδή) και το THX Ultra 2 δεν μου αρέσει καθόλου για το λόγο που ανέφερες.

Προτιμώ το Prologic IIx μακράν στο σύστημα μου.

Reaction score
5.614

Στο τελευταίο εχεις δίκιο.
Στο πρώτο όμως οχι.Και να κλέψεις σήμα δε σημαίνει οτι αυτά απο τα οποία το κλέβεις μένουν με το μισό.
Πέρα απο αυτό ο avp αν θες εχει 4 side surround , δλδ α και β , με ξεχωριστό έλεγχο στάθμης και απόστασης για το κάθε ζευγάρι.
Είναι ο μόνος προ 9.3Εκτός audyssey dsx πάντα.9.3 καθαρό.
Οι επιλογές είναι λοιπόν (για χρήση τελικών):

1. Με χρήση ενός δικάναλου τελικού, η λύση για 4 surround είναι να κατέβει η ωμική αντίσταση συνδέοντας τέσσερα ηχεία παράλληλα.

2. Με χρήση δύο δικάναλων τελικών, μοιράζεις το σήμα με αντάπτορα 'αρσενικό rca σε δύο θηλυκά rca'.

3. Με προ τον denon avp, οι συνδέσεις κανονικά, και σε σήμα 5.1, το σήμα το κοπιάρει αυτούσιο ο προ και στα τέσσερα surround.

4. Βασιζόμαστε στα Prologic IIx, ΤΗΧ Ultra2 κτλ που έχει ο εκάστοτε προ για ψευδο-7.1

Reaction score
5.614
Και μια πέμπτη επιλογή, που προτίμησα σε μένα:

5. Δύο δίπολα πίσω, μένεις στο 5.1 και ξεχνάς το 7.1 ακόμη κι όταν η ταινία είναι 7.1.

Reaction score
29.578
Απάντηση: Re: Απάντηση: 5.1 h 7.1 ?

Οι επιλογές είναι λοιπόν (για χρήση τελικών):

1. Με χρήση ενός δικάναλου τελικού, η λύση για 4 surround είναι να κατέβει η ωμική αντίσταση συνδέοντας τέσσερα ηχεία παράλληλα.

2. Με χρήση δύο δικάναλων τελικών, μοιράζεις το σήμα με αντάπτορα 'αρσενικό rca σε δύο θηλυκά rca'.

3. Με προ τον denon avp, οι συνδέσεις κανονικά, και σε σήμα 5.1, το σήμα το κοπιάρει αυτούσιο ο προ και στα τέσσερα surround.

4. Βασιζόμαστε στα Prologic IIx, ΤΗΧ Ultra2 κτλ που έχει ο εκάστοτε προ για ψευδο-7.1
1. ναι αλλά θα έχεις ρύθμιση στάθμης ανα ζεύγος και οχι ανα ηχείο.

2.το ίδιο με το 1 εκτός και εχει ο τελικός volume.

3. σωστά , αλλά ο avp εχει 6 souround.-2back , 4 side.

4. prologic iix ναι thx ultra 2 οχι.(για μένα τουλάχιστον)

Reaction score
29.578
Απάντηση: Re: 5.1 h 7.1 ?

Και μια πέμπτη επιλογή, που προτίμησα σε μένα:

5. Δύο δίπολα πίσω, μένεις στο 5.1 και ξεχνάς το 7.1 ακόμη κι όταν η ταινία είναι 7.1.
Αυτο είναι καθαρά υποκειμενικό, εγω δεν θα το έκανα.

Reaction score
5.614
Προφανώς θα πρέπει να είναι σε ίδιες αποστάσεις τα τέσσερα surround στην επιλογή 1. και 2., αφού και για τα τέσσερα ηχεία η ένταση θα είναι δεδομένη.

Η λύση 3. προϋποθέτει ένα μη ευκαταφρόνητο ποσό για την αγορά του avp!

Η επιλογή 4. είναι τελικά τόσο καλή ώστε να αξίζει ο κόπος;

Reaction score
29.578

Koίτα για το prologic iix , αξίζει είναι μια χαρά αν δεν εχεις άλλο τρόπο.
Δοκίμασέ το όμως.
Τώρα για το thx τι να σου πώ?Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.

Reaction score
5.614
Για μένα τι να δοκιμάσω, δεν έχω ανάγκη για βαβούρα πίσω. Εξάλλου κι ο χώρος μου δεν το απαιτεί.

Αν βγουν αρκετές ταινίες 7.1, θα το ξανασκεφτώ.

Reaction score
5.614
Λίστα με τις ταινίες 7.1 που κυκλοφορούν υπάρχει κάπου online;

Reaction score
29.578

Για μένα τι να δοκιμάσω, δεν έχω ανάγκη για βαβούρα πίσω. Εξάλλου κι ο χώρος μου δεν το απαιτεί.

Αν βγουν αρκετές ταινίες 7.1, θα το ξανασκεφτώ.
Δεν υπάρχει θέμα βαβούρας , ούτε εγω το θέλω.
Δοκίμασε τα διάφορα που εχει ο z7 και θα δείς.

Reaction score
29.578

Λίστα με τις ταινίες 7.1 που κυκλοφορούν υπάρχει κάπου online;
Στείλε ενα πμ στον αργύρη γιατί δεν το εχω ευκαιρο.
Θα σου απαντήσει , αν οχι θα ψάξω εγω.
Σίγουρα δεν είναι λίγα.
Πχ hellboy ii , ice age 3 , bangok dangerous , κάποιο καινούργιο κινέζικο το ξέρει ο αργύρης, θα σου πει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δεν είναι μόνο ταινίες.Έχει και όπερες,συμφωνικά έργα και κανα-δυο σειρές.
Οι ταινίες απο μια γρήγορη ματιά που έριξα είναι περί τις 110-120

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members