500€ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ...

Reaction score
1.581
Απάντηση: 500€ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ...

Η ελεύθερη αγορά και η ρύθμιση των τιμών μέσω αυτής είναι σεβαστή, αλλά η τιμολόγηση ανάλογα με την εικαζόμενη τσέπη του πελάτη ήταν κάτι που πάντα με εξόργιζε... Η βαφή ενός δωματίου Χ τετραγωνικών στην Εκάλη δεν έχει ούτε περισσότερο κόπο, ούτε περισσότερα υλικά από τη βαφή ενός ίδιου δωματίου στο Μενίδι. Άλλο να κάνεις ένα σκόντο από μια λογική τιμή σε κάποιον που φαίνεται ότι δεν έχει να πληρώσει, και άλλο το ανάποδο...

(Άσχετο, αλλά το ίδιο με είχε εξοργίσει και ο γυναικολόγος μου όταν είχα γεννήσει πρώτη φορά και μας είχε πει ευθέως ότι χρεώνει το Χ ποσό γιατί ήμουν σε μονόκλινο λουξ... λες και αν μετά τη γέννα, που έτσι κι αλλιώς γίνεται στον ίδιο χώρο για όλους, με βάζανε σε θάλαμο με έξι κρεβάτια, θα είχε κάνει λιγότερο κόπο!!)
Συμφωνω μαζι σου, αλλα δυστυχως στην Ελλαδα η τιμολογηση των προιοντων & υπηρεσιων, δεν γινεται με βαση το κοστος της παραγωγης τους , αλλα βαση του πορτοφολιου και της καταναλωτικης συνειδησης του εν δυναμει πελατη (βλεπε τιμες Ελληνικων προιοντων σε Σουπερ Μαρκετ εντος & εκτος Ελλαδος).

Reaction score
89
εγω παντως παλικαρια περσι το καλοκαιρι με χτυπησε ο ηλιος στο κεφαλι και αποφασισα αντι για ηλιοθεραπεια να βαψω το δωματιο της μανας μου :142::142::142:

Ασχετος ειμαι πηγα στο μαγαζι του πα τι θελω και εβαλα μπρος... αν εξαιρεσεις οτι επεσα λιγο εξω στο χρωμα μια χαρα τα καταφερα... το μονο ζορι που εριχνα τα καντηλια της ζωης μου ηταν οτι επρεπε να μεταφερω κρεβατοκαμαρες τουαλετες καρεκλες τηλεορασης μονος μου..... κατα τα αλλα μια χαρα.:144:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: 500€ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ...

Τρεις μπογιατζήδες - ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας- πέθαναν
και πήγαν στον Παράδεισο. Ο Άγιος Πέτρος τους άνοιξε την πόρτα.
-Καλώς τα παιδιά. Επιτέλους ήρθαν και τρεις χρήσιμοι άνθρωποι. Ρε παιδιά
θέλω να βάψω την πόρτα του Παράδεισου.
- Για πες μου, λέει του Αλβανού, πόσα θέλεις για να τη βάψεις;
- 600 ευρώ, λέει ο Αλβανός ...
- 600; Πώς τα λογάριασες;
- Ηα: 400 για μένα και 200 τα υλικά.
- Εσύ, λέει του Γερμανού, πόσα θέλεις ;
- 900 ευρώ: 300 για μένα, 300 στην εφορία και 300 τα υλικά.
- Και εσύ, λέει του Έλληνα, πόσα θέλεις ;
- 3.000 ευρώ Άγιε Πέτρο
- 3.000; Τρελός είσαι; Πώς τα λογάριασες;
- Άγιε Πέτρο, έλα πιο κοντά να μην μας ακούν.
Ο Άγιος Πέτρος πήγε κοντά του και ο Έλληνας του ψιθυρίζει: Άκουσε να δεις:
1.000 για σένα, 1.000 για μένα, 400 στο Γερμανό για να το βουλώσει και 600
θα δώσουμε στον Αλβανό για να βάψει την πόρτα...

:138:

Reaction score
1.279
Την προηγουμενη εβδομαδα εψαχνα να φτιαξω σε μηχανουργειο ενα πλακακι ανταπτορα για το καρμπυρατερ του αυτοκινητου. Ειναι ενα κομματι μεταλλο με 8 τρυπες για τις βιδες και δυο μεγαλες για το καμπυρατερ. Κοστος υλικου 15 ευρω. Πηγα σε δυο μηχανουργεια στο περιστερι και τα δυο ηθελαν 130-150 Ευρω.
Το αγορασα λοιπον καινουργιο απο Σουηδια για 50+10=60 Euro .
Εγω φταιω που εστειλα τα χρηματα μου στην Σουηδια ή οι Ελληνες που για κατι απλο ηθελαν τρελλα λεφτα ???

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Ένα ψωρο-ντακάκι είναι. Δώσ' τα! >:(

:beach:

Να μπαίνει και νέο αίμα στο χόμπυ ! :lol: :drinks:

Reaction score
1.550
Σχεδιάγραμμα του χώρου δε θα βαλεις;
:p

Τα λεφτά είναι όντως υπερβολικά. Μήπως θα σου ξαναφτιάξει γωνίες, θα σπατουλαρει ταβάνια, τοίχους και παρεμφερή;
Αν βάλεις επαγγελματία πάντως είναι καλη ευκαιρία να αλλάξεις και ηλεκτρολογικά.

Reaction score
1.279
Ημουν ετοιμος να βαλω κατι παλιο σαρανταρια οριζοντια της weber αλλα ηθελα βλεπεις να ειναι μαμα το ρημαδι....
Παντως σημερα επειδη υπαρχουν εναλλακτικες και το να κρατας τοσο ψηλα τις τιμες μονο λεφτα θα χανεις...

melina

Cargo 200
Reaction score
44.991
μέτρα και RT, βάλε μπασοπαγίδες, και εντοίχισε τα ηχεία. Α! και να βάλεις WD40 στις πίπες.

ό,τι να΄ ναι, δεν μαμιέται :roflmao:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.557
Την προηγουμενη εβδομαδα εψαχνα να φτιαξω σε μηχανουργειο ενα πλακακι ανταπτορα για το καρμπυρατερ του αυτοκινητου. Ειναι ενα κομματι μεταλλο με 8 τρυπες για τις βιδες και δυο μεγαλες για το καμπυρατερ. Κοστος υλικου 15 ευρω. Πηγα σε δυο μηχανουργεια στο περιστερι και τα δυο ηθελαν 130-150 Ευρω.
Το αγορασα λοιπον καινουργιο απο Σουηδια για 50+10=60 Euro .
Εγω φταιω που εστειλα τα χρηματα μου στην Σουηδια ή οι Ελληνες που για κατι απλο ηθελαν τρελλα λεφτα ???
Μην το βλέπεις σαν ένα κομμάτι μέταλλο.
Υποψιάζομαι ότι μάλλον είναι δύσκολο να κατασκευαστεί.
Αν έχει σχήμα περίεργο, θέλει τορνίρισμα, φρέζα, τρύπες, σπειρώματα, τότε ίσως να δικαιολογείται πλήρως το κόστος.
Αν είναι κάτι πιο απλό, τότε ναι, είναι υπερβολικοί.
Γενικά οι μηχανουργοί της Αθήνας είναι λίγο Hiendάδες στις τιμές.

Από περιέργεια και μόνο, αν έχεις κάποια φωτο του εξαρτήματος και μπορείς να την βάλεις εδώ θα σου πω κι εγώ τη γνώμη μου και θα μου φύγει κι εμένα η περιέργεια.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746