Τσαί πάει ζναγορά τσαι τα κάνει όλα πουτανα...
κάθε χρόνο τα ίδια είναι, κάθε χρόνο το βλέπω σαν να το βλέπω πρώτη φορά

Τσαί πάει ζναγορά τσαι τα κάνει όλα πουτανα...
κάθε χρόνο τα ίδια είναι, κάθε χρόνο το βλέπω σαν να το βλέπω πρώτη φορά
Το ίδιο διδάχτηκα κι εγώ στο δημοτικό.Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει σήμερα για τη διδασκαλία του θέματος στα ελληνικά δημοτικά σχολεία, καθώς είπαμε ήδη ότι αυτό είναι το επίπεδο του προβλήματος. Κατεβάζουμε λοιπόν από το Φωτόδεντρο -το επίσημο αποθετήριο σχολικών βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας- το αντίστοιχο βιβλίο της ΣΤ' τάξης. Στη σελίδα 25 αναγράφεται:
Στις αριθμητικές παραστάσεις, οι πράξεις γίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά με μια ορισμένη σειρά:
α) πρώτα πολλαπλασιασμοί και διαιρέσεις και
β) μετά προσθέσεις και αφαιρέσεις
Αν υπάρχουν παρενθέσεις, κάνουμε πρώτα τις πράξεις μέσα στις παρενθέσεις με την ίδια σειρά.
Παράδειγμα
15 : 3 * 5 + 3,5 = 5 * 5 + 3,5 = 25 + 3,5 = 28,5 (αφού η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός έχουν την ίδια προτεραιότητα, εκτελούμε τις πράξεις από αριστερά προς τα δεξιά και μετά την πρόσθεση)
Ούτε παραγγελία να είχαμε αυτό το 15 : 3 * 5 = 25 ώστε να λύσουμε -επιτέλους- την απορία πόσο κάνει 8 : 2 * 4 !
Καλά τα λες..... εκείνη την ώρα το πήρα στον χαβαλε πιστεύα ότι με διάφορες προεκτάσεις και δημιουργωντας γωνίες κατακόρυφην, εναλλάξ κλπ θα έβγαζα άκρη...Δεν είναι τριγωνομετρικό το πρόβλημα , ουσιαστικά λύνεται με σύστημα εξισώσεων.
Αν προσέξεις η κάθε γνωστή γωνία μπορεί να βρεθεί σε δύο τουλάχιστον εξισώσεις.
Θα βάλω πάγο στο ποδάρι και επανέρχομαι
Πρίν κάποια χρόνια περπατώντας στην Πλάκα βρέθηκα μπροστά σε ένα πλανόδιο όπου ζωγράφιζε βινύλια τοποθετούσε μηχανισμό ρολογιού και τα πουλούσε για ρολόγια...κακόγουστα αστεία του τύπου εκεί είναι η θέση των βινυλίων να λείπουν παρακαλώ...
Όλα τα ρολόγια είχαν διάφορες ζωγραφιές κυρίως από συγκροτήματα..... Εκτως από ένα.
Είχε ένα πρόβλημα τριγωνομετρίας το οποίο αρχικά φαινόταν εύκολο και ως αρρωστακι με τέτοιου τύπου ασκήσεις προκάλεσα τον πωλητή λέγοντας του....
-Πάω να πιω ένα καφέ και θα έρθω με την λύση σε κάνα δυωρο.
-Αν το λύσεις θα στο κάνω δώρο είπε....
Να μην τα πολυλογω όλο το πσκ στη Αθήνα πήγε στραφι... το πέρασα με ένα τετράδιο και ένα μολύβι
Έφαγα τα λυσακα μου αλλά τίποτα.....
Όποιος νομίζει και θαρρει....
View attachment 211055
Αφού είναι γεωμετρικό πρόβλημα!Το θέμα είναι να λύσεις το πρόβλημα εσύ, όχι το CAD βρε!![]()
Το θέμα είναι να λύσεις το πρόβλημα εσύ, όχι το CAD βρε!![]()
Όπως σωστά έγραψε ο pankrok, δεν είναι "βαριά" τριγωνομετρία. Βασίζεται στο άθροισμα γωνιών τριγώνου 180 μοίρες και το γεγονός ότι είναι ισοσκελές. Αν δε γράψει, θα γράψω όταν γυρίσω από τη βόλτα.
Α για σου! Αυτοί οι μαθηματικοί όλο με τρίγωνα Πανοράματος μπερδεύονται5' μου πήρε να το λύσω.
Υπολογίζονται μια μια οι γωνίες και βγαίνει.
Εμένα μου πήρε γύρω στα... δεκάξ λεπτά να βρω μια λύση. Βασίζεται στα δυο δεδομένα που είχα αναφέρει στο προηγούμενο μήνυμά μου, αλλά χρειάστηκαν και κάνα-δυο... τσαχπινιές.5' μου πήρε να το λύσω.
Υπολογίζονται μια μια οι γωνίες και βγαίνει.