80 watt

Reaction score
31
εκανα μια βολτα στην saturn προχθες για το χαβαλε ποιο πολυ και δεν ηθελα να κανω καψονι στον πωλητη και τελος παντων του ειπα να μου βαλει να ακουσω τον denon pma2010ae 2*80 στα 8ωμ και
και 2*160 στα 4ωμ λεει. τον ειχε επανω στα p38f της klipsch το volume το πηγα μεχρι την μεση παραπανω δεν μπορουσα να ακουσω επεζε δυνατα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αυτα τα watt γιατι μου φενεται οτι παιζουν ποιο δυνατα απο τα δικα μου που εχω ενα τελικο 7*160 στα 8ωμ λεει ποια η διαφορα τους του ενος μηχανηματος με το αλλο( παντως ο ηχος του να πω την αληθεια μου δεν μου αρεσαι τοσο. νομιζω οτι ξυριζε λιγο) σε σχεση με τα ηχεια τα δικα μου. μπορει καποιος να μου πει τι συμβαινειν ετσι για να μαθαινω και εγω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
H ένταση που αναπαράγει ένα ηχείο είναι συνάρτηση των watt που δέχεται και της ευαισθησίας του.
Η ευαισθησία είναι μια μέτρηση που δείχνει το πόσο δυνατά μπορεί να παίξει ένα ηχείο αν του δώσουμε 1 watt.
Οπότε μάλλον τα δικά σας ηχεία έχουν μικρότερη ευαισθησία από τα klipsch.

Reaction score
31
Απάντηση: 80 watt

ναι αυτο το ξερω με την ευαισθησια απλα μου φανικε οτι ειχε πως να το πω δυναμη πολυ κατι τελος παντων δεν μπορω να το εξηγησω

Reaction score
1.772

τα ηχεια ειναι.

αν βαλης αυτον τον ενισχυτη στα δικα σου θα σου φανη πολυ πιο αδυναμος.

Reaction score
0

και βέβαια ήταν λόγω της ευαισθησιας των ηχείων, αλλά γι' αυτό σου ακούστηκε και λίγο σκληρός ο ήχος τους, θα ήθελαν τα συγκεκριμένα ηχεία κάτι πιο γλυκό και από τον denon

m_v

Reaction score
24
'Οπως ακριβώς ανέφεραν και οι προηγούμενοι συμφορουμίτες η διαφορά φαίνεται να είναι η διαφορά ευαισθησίας των ηχείων που επηρεάζει την ηχητική στάθμη πολύ περισσότερο απ΄όσο φαίνεται.
Έτσι αν συγκρίνουμε το klipsch p38f στα 98dB με π.χ. το B & W DM601 S2 στα 88dB μας προκύπτει διαφορά 10dB στην ευαισθησία.
Με Ρ1 την ηχητική πίεση του klipsch και Ρ2 την ηχητική πίεση του B & W, θα έχουμε:
Σαν διαφορά ηχητικής πίεσης θα είναι 10 dB= 10*log10=10*log (P1/P2) συνεπάγεται log(P1/P2)=1, Ρ1/Ρ2=10 και άρα Ρ1 =10*Ρ2, δηλαδή στο 1W το πιό ευαίσθητο klipsch θα παράγει δεκαπλάσια ηχητική πίεση από το DM601!
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι ο ίδιος ενισχυτής ακούγεται πολύ δυνατότερα με ένα αρκετά πιό ευαίσθητο ηχείο.
Εάν τα ηχεία σου έχουν μικρή ευαισθησία χρειάζονται μεγάλη σχετικά ισχύ για να ακουστούν δυνατά.
Στον αντίποδα τα Avantgarde acoustics duo που χρησιμοποιώ, δίνουν υπερκετή ηχητική πίεση με μόνον 1W (104dΒ) οπότε ένας ενισχυτής πχ 2*5W είναι αρκετός για πολύ υψηλές στάθμες.

Reaction score
31

ολα αυτα καλα ειναι ρε παιδια αλλα το περιοδικο που τα ειχε τεστ
ελεγε οτι ειναι δυσκολο ηχειο γιατι τα ωμ πεφτουν στο 3 και πρεπει
λεει να παρεις καλα μηχανηματα για αυτα τα ηχεια και απο οσα εχω διαβασει
εδω καλο ειναι να εχεις πολλα watt γενικα αφου λοιπον παμε με την
ευσθησια των ηχειων γιατι μας λενε και για την ωμικη αντισταση και τα ηχεια
αυτα παιζαν με ενα ενισχυτη 80 watt μπορει να λεω λαλακιες αλλα δεν ξερω
και απλα παραξενευτικα με ενα τοσο δυσκολο οπως λεει το περιοδικο ηχειο
να τα ειχαν με ενα μηχανημα των 80 watt

Reaction score
29.740

Μην ξεχνάς την ισχύ που βγάζει στα 4ωμ, που απο οτι είδα είναι 160w. Δεν είναι και λίγα.

Reaction score
6
Είναι όπως στα λένε τα παιδιά. Έχουν μεγάλη ευαισθησία και ο ενισχυτής διπλασιάζει την ισχύ του από τα 8 στα 4 ohm, δείγμα πολύ καλού ενισχυτή.

BTW άκουσα κι εγώ το ίδιο setup χτες σε γνωστό μεγάλο κατάστημα και έχω ακριβώς την ίδια γνώμη με εσένα ko_ra για τον ήχο τους στο συγκεκριμένο συνδυασμό.

Ξυρίζουν μεν, αλλά από εντάσεις... !

Reaction score
1
Απάντηση: Re: 80 watt

Δεν ειναι μονο και παντα τα ηχεια. Νομιζω η εντυπωση του φιλου ηταν σωστη.

Συνηθως, τα φτηνα η μετρια μηχανηματα εχουν αυτο το χαρακτηριστικο, να παιζουν "δυνατα" δηλαδη. Οπως επισης να φωναζουν, οπως πολυ σωστα παρατηρησες.

εκτος οτι μπορει να ειναι και θεμα ποντασιομετρου, η ισως και ευαισθησιας εξοδου, η ακομα και σχεδιασμου..

ειχα για παραδειγμα εναν ΑΚΑΙ 2 χ 25 ( ο οποιος για οτι ηταν επαιζε παρα πολυ καλα) , και επαιζε σαν 2 χ 80 +. βεβαια η παραμορφωση ερχοταν πολυ πιο νωρις στη θεση του ποντεσιομετρου.

στον αντιποδα , οταν ειχα παλι πρωτοακουσει τον MUSICAL FIDELITY A5 ( νoμizω 2 x 250 ) , που ειναι σχετικα φημισμενος για τα ρευματα του και οντως εχει τεραστιες δυνατοτητες οδηγησης, αναρωτιομουν που ειναι τα βαττ....

Reaction score
1.187

ναι αυτο το ξερω με την ευαισθησια απλα μου φανικε οτι ειχε πως να το πω δυναμη πολυ κατι τελος παντων δεν μπορω να το εξηγησω
Φίλε μου αν δεις τα διπλά τροφοδοτικά που έχει μέσα του ο Denon καθώς επίσης και την κατανάλωση των 310W καταλαβαίνεις ότι ΣΙΓΟΥΡΑ βγάζει τα 2x80 watts RMS που λέει.

Ενώ αντίθετα τα 7x... που λενε οι διάφοροι home cinema ενισχυτές πολλές φορές είναι μούφες!!!

Reaction score
6
Το ποντεσιόμετρο το είχα βάλει πιο πριν από τη μέση πάντως αν αυτό σας λέει κάτι.

Ιδιαίτερα στο κομμάτι "jazz variants", το γνωστό κομμάτι που γάζωνε με τα Gryphon στη High End με τα τύμπανα και τα vibes, αν και αυτό σας λέει κάτι, ήταν αρκετή η ένταση για να αρχίζουν να τρίζουν κάποια πράγματα στο χώρο.

98-99 dB που έχουν ευαισθησία τα ηχεία είναι αρκετά ψηλή.

Reaction score
29.740
Απάντηση: Re: 80 watt

Δεν ειναι μονο και παντα τα ηχεια. Νομιζω η εντυπωση του φιλου ηταν σωστη.

Συνηθως, τα φτηνα η μετρια μηχανηματα εχουν αυτο το χαρακτηριστικο, να παιζουν "δυνατα" δηλαδη. Οπως επισης να φωναζουν, οπως πολυ σωστα παρατηρησες.

εκτος οτι μπορει να ειναι και θεμα ποντασιομετρου, η ισως και ευαισθησιας εξοδου, η ακομα και σχεδιασμου..

ειχα για παραδειγμα εναν ΑΚΑΙ 2 χ 25 ( ο οποιος για οτι ηταν επαιζε παρα πολυ καλα) , και επαιζε σαν 2 χ 80 +. βεβαια η παραμορφωση ερχοταν πολυ πιο νωρις στη θεση του ποντεσιομετρου.

στον αντιποδα , οταν ειχα παλι πρωτοακουσει τον MUSICAL FIDELITY A5 ( νoμizω 2 x 250 ) , που ειναι σχετικα φημισμενος για τα ρευματα του και οντως εχει τεραστιες δυνατοτητες οδηγησης, αναρωτιομουν που ειναι τα βαττ....

Sorry αλλά αυτό που λές είναι άσχετο , δεν υπάρχουν φτηνά μηχανάκια που να φωνάζουν και ακριβά που δεν φωνάζουν.Το οτι ο akai έβγαζε νωρίς όλη την ισχύ του απο υπεροδήγηση αυτό είναι άλλο θέμα.Τον Α5 με τι ηχεία τον άκουσες και αναρωτιόσουνα που είναι τα watt?
Καλό είναι αμα συγκρίνεις δυο ενισχυτές να το κάνεις με τα ιδια ηχεία, αλλιώς πέφτεις σε απίστευτες λούμπες και δεν βγάζεις άκρη.Ο denon στα 2χ80/8 και 2χ160/4 δεν είναι φτηνιάρικο μηχανάκι.Επίσης κάτι ακόμα που δεν εχουμε πει , οσον αφορά στο πόσο δυνατά παίζει ενας ενισχυτής είναι το κέρδος του σε db. Οσο μεγαλύτερο το κέρδος τόσο μεγαλύτερες στάθμες και watts βγάζει αλλά με ενα όμως σχετικό μειονέκτημα, να ακούγεται κάπως κουραστικός μετά απο κάμποση ώρα ακρόασης σε υψηλές στάθμες.Συνήθως οι πιο πολλοί ενισχυτές εχουν κέρδος γύρω στα 26 db -28-29. Μερικοί εχουν και 22-23.
Πάνω απο 26-27 αρχίζουν και γίνονται λίγο σκληροί στον ηχο τους.Οχι ακριβώς σκληροί αλλά πιο πολύ εντυπωσιακοί θα έλεγα.Ομως η χρησή τομή είναι στα 26 db. Χοντρικά κάτω απο τα 26 γίνονται αργοί και πάνω απο τα 26 πιο γρήγοροι .

Reaction score
31

δεν θα το ελεγα και φθηνο 2000 χιλιαρικα εχει τωρα σε σχεση με κατι αλλα οκ φθηνο ειναι

Reaction score
2

Παντως τον συγκεκριμενο συνδιασμο μονο επιτυχημενο δεν τον λες....Εαν ακουσεις τα ηχεια με εναν ενισχυτη που του ταιριαζει και αναλογα τον denon,θα βγαλεις αλλα συμπερασματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.118
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON