9+2 Ιδεες

Reaction score
4.250
Χαιρετω την παρεα.

Μιας και ο ενισχυτης ONKYO NR 3007 φαινεται να περνει μπρος, σκεφτομαι να προχωρησω στην αξιοποιησει ολων των καναλιων (9+2). Για την ακριβεια μπροστα ηδη υπαρχουν τα 2 κυριως ηχεια δαπεδου. Πισω εχω 2 εντοιχισμενα ηχεια στην οροφη της γυψοσανιδας. Εχω δυο παλια ηχεια Techniks βασης, σκεφτομαι να τα βαλω κι αυτα πισω, κι εχω δυο κενρικα συν ενα σαμπ.

Τι λειπει. Ενα ακομη σαμπ. Θα δοθει παραγγελια σε φιλο (βασικα δυο θηρια θα μου φτειξει), δεν επειγει, αλλα εν πασει περιπτωσει εδω τα πραγματα πολυ συντομα θα δρομολογηθουν.

Μου περισευει ενα κεντρικο (ειναι της ROISTER) τελειως καινουριο. Εχω δυο βαριαντες. Η μια να παρω ενα ακομη κεντρικο ιδιο (255 ευρω κανει) να τα βαλω σε βασεις και να παιξουν εμπρος ψηλα. Η αλλη ειναι να παροπλιστει το ενα κεντρικο και να παρω ενα ζευγος ηχειων βασης και να τα χρησιμοποιησω σαν μπροστινα ψηλα.

Τι λετε αξιζει το εγχειρημα? Υπαρχουν καλυτερες ιδεες? Οι ταινιες εχουν περιεχομενο η τζαμπα η φασαρια? Τα καλωδια που θα τρεχουν απο ηχεια στον ενισχυτη ειναι ενα θεμα, αλλα τεσπα κατι θα σκεφτουμε.

Ο ενισχυτης ειναι της προηγουμενης γενιας(περιπου πενταετιας), θα μου λειψει ο ατμός? Σκεφτομαι καμμια τριετια τουλαχιστον να τον κρατησω.

Reaction score
255
Θα χρησιμοποιησεις Prologic IIx ή IIz ή Audyssey DSX για να εκμεταλλευτεις τα παραπανω καναλια.
Με δυο sub θα εχεις καλυτερο μπασο, μεγαλη προσοχη ομως,θα πρεπει να ρυθμιστουν σωστα και να τοποθετηθουν στις καταλληλες θεσεις.

Last edited:

Reaction score
4.250
Σιγουρα θα χρησιμοποιησω ενα απο τα προγραμματα του ενισχυτη.
Ομως το ενα προβλημα ειναι αν παω για τα κεντρικα πανω ηχεια. Αντι για νορμαλ ηχεια τοιχου, επειδη εχω ηδη ενα περισιο κεντρικο να παρω αλλο ενα ιδιο και να μη αχρηστευτει το υπαρχων η να παρω δυο κλασικα ηχεια βασης που θα κρεμαστουν μπροστα και πανω?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577
Εγώ θα καθόμουνα στ' αυγά μου...:D

Μέχρι στιγμής (True HD, DTS-HD MA) έχουμε 5.1 ή 7.1 κανάλια. Περισσότερους μπελάδες θα προσθέσεις, και μεγαλύτερο μπέρδεμα, αντί για σωστά κατανεμημένο ήχο. Όταν αναβαθμιστείς σε Atmos, πήγαινε σε ηχεία οροφής.

Reaction score
4.250
Το αστειο ειναι οτι εχω δυο ηχεια οροφης και σκεφτομουν να τα ξηλωσω. Κατι δεν μ αρεσει σ αυτα της οροφης που ακτινοβολουν προς τα κατω. Κατα τα αλλα αισθητικα ειναι πολυ ομορφα γιατι ειναι χωνεμενα μες τη γυψοσανιδα. Ωστοσο σαμμπ θελω δυο. Εδω ο Τζο εχει καμμια δεκαρια, εμεις στο ενα θα μεινουμε?

Το 7+1 (2) πως στηνεται? Δυο μπροστα, δυο στη μεση, δυο πισω συν το κεντρικο?
Το atmos εκτος τα main τα υπολοιπα ολα ειναι οροφης?

Reaction score
4.250
Τωρα που ειπατε την κακη λεξη "atmos". Το προβλημα με το "atmos" δεν λυνεται με ενα προενισχυτη εφ οσον δεν υποστηριζεται απο τον ενισχυτη? Η ακομη με μια καλη καρτα ηχου για υπολογιστη που παιζει τον ρολο του προ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Ναι, αλλά το κόστος των προενισχυτών AV είναι συνήθως υψηλότερο απο των ολοκληρωμένων AV.
Δε νομίζω να υπάρχουν ακόμα κάρτες ήχου Atmos decoding. Μπορεί.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν είναι θέμα decoding αλλά αριθμού διακριτών καναλιών εξόδου, οι κάρτες έχουν μέχρι στιγμής έως 7.1

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Νομίζεις...:D
Ο περιορισμός των 8 max καναλιών του Blu-Ray τους ανάγκασε να μπερδέψουν την atmos πληροφορία στα υπάρχοντα κανάλια, όμως μετά το decoding το σήμα χωρίζεται στα απαραίτητα διακριτά κανάλια για να γίνει ισοστάθμιση ή όποια άλλη επεξεργασία, όλοι οι καλοί atmos AV έχουν τουλάχιστον 9.2 διακριτά κανάλια pre-out...

Reaction score
4.250
Το δια ταυτα? 9+2, 7+2, 5+1?
Με βλεπω να πηγαινω σε πρωτη φαση στα 7+2. Και στο 9+2 λιγο αργοτερα, να δουμε και τι θα υπαρρχει απο υλικο. Οπως και ναχει σιγα σιγα ολο και περισσοτερες ταινιες θα υπαρχουν με υλικο για περισσοτερα ηχεια. Καποιος φιλος νομιζω οτι μου μιλησε για καρτα ηχου με atmos. Αλλα θα πρεπει να ξαναμιλησω μαζι του για πιο συγκεκριμενα πραγματα. Ουτως η αλλως και για την καρτα που μου μιλησε γυρω στο χιλιαρικο κοστιζε απ οτι θυμαμαι.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Ουτως η αλλως και για την καρτα που μου μιλησε γυρω στο χιλιαρικο κοστιζε απ οτι θυμαμαι.
Σε δυο χρόνια θα βλέπουμε τις τωρινές τιμές και θα γελάμε.
Μείνε με 7.1-2 και αυτόν που έχεις για την ώρα.

Reaction score
4.250
Κατι ψιλοασχετο. Σε προβολεις που γραφουν στα χαρακτηριστικα 3D ready, αυτο το ready τι σημαινει?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Πως είναι 3D αλλά δεν έχει γυαλιά ίσως; Τρέχα γύρευε.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Κατι ψιλοασχετο. Σε προβολεις που γραφουν στα χαρακτηριστικα 3D ready, αυτο το ready τι σημαινει?
Αν εννοείς τους φθηνούς DLP, το 3D Ready σημαίνει ότι υποστηρίζουν 3D frame packing 1280 x 720 μέσω PC με το nVidia 3D Vision kit

Reaction score
4.250
Αν εννοείς τους φθηνούς DLP, το 3D Ready σημαίνει ότι υποστηρίζουν 3D frame packing 1280 x 720 μέσω PC με το nVidia 3D Vision kit[/QUO
Βασικα αγοραζω τωρα εναν προβολεα και ειμαι στα τηλεφωνα με τις εταιριες για να βρω ετοιμοπαραδοτα επειδη την πατησα. Για την ακριβεια παρηγγειλα τηλεφωνικα Viewsonic Projector PJD7822HDL. Μ ενδιεφερε φωτεινοτητα μεγαλη αλλα ηθελα και να εκμεταλευτω καποια πραγματα, HD 3D και αντιθεση. Ολα αυτα ως ενα βαθμο και σε φτηνη τιμη τα βρηκα, μου ειπαν σε 10 - 15 μερες θα ερθει, περασαν 20 μερες κι ακομη δνε εχουν να μου πουν κατι συγκεκριμενο. Ετσι αρχιζω απο την αρχη. Βρηκα τον Optoma HD141X, και τον InFocus IN119HDx. Μαλλον παω για τον Optoma.
Παντου γραφει 3D ready, γι αυτο αναρωτηθηκα ειναι οπως παλια τις τηλεορασεις στα 720p τις λεγανε HDready κατι αναλογο?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis