AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Reaction score
3.581
Απάντηση: Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Παιδια φέτος η έκθεση πότε θα γίνει?Και που?Επειδή εγώ δεν είμαι χαιεντάς μπορώ να έρθω ή θα φάω πόρτα?:117:
Μπορείς ακόμα κι εσύ να έρθεις. Στην έκθεση δεν θα πάνε φέτος οι χαϊεντάδες γιατί θα έχουν απεργία τα ταχυδρομεία και δεν θα λάβουν την πρόσκληση.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Δεν το διασαφήνισε ο g.kar φωτογραφία πήραμε. Όχι συσκευή.
Νομίζω στην επόμενη ένεκα η λιτότητα θα μπορείς να την κατεβάζεις από το φόρουμ.
Οπου γαμος και γιορτη η Βασιλω πρωτη...:142:

Reaction score
2
Να υπενθυμίσω την πρώτη πρόταση του thread:

Γιά να πάμε λίγο πιό μακρυά το θέμα του ήχου με τα παιχνίδια...
Νομίζω ότι οι επιθυμίες του φίλου IRON ικανοποιήθηκαν πλήρως...
:143::143::135::135:

PS:IRON,πλάκα κάνουμε μην παρεξηγηθείς.

Reaction score
3.581
Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Οι χαϊεντάδες είναι ανικανοποίητοι και πολύ φοβάμαι ότι θα ξεσπάσει επάνω σου. Φεύγω τώρα γιατί έχω να διαβάσω τη σωστή απόφαση του Τσαντουλή.

Reaction score
2
Να υπενθυμίσω την πρώτη πρόταση του thread:

PS:IRON,πλάκα κάνουμε μην παρεξηγηθείς.
Γιατί να παρεξηγηθώ
ϊσα ίσα που πείσθηκα ότι για να ακούσω σωστά τα μηχανήματά μου θα πρέπει το λιγότερο να έχω και ένα χώρο ειδικά φτιαγμένον γιά ακροάσεις...πράγμα που δεν .....
Λύση??
πουλάς τα μηχανήματα και τρώς τα λεφτά σε κοντοπάϊδα και ταβέρνες

Reaction score
53
Να ρωτησω και γω κατι..
προς απαντες,αλλα κυριως προς τον IRON,
οταν κοιταμε το φεγγαρι αλλες φορες αυτο ''δειχνει'' μεγαλυτερο σε μεγεθος και αλλες φορες μικροτερο,μπορει καποιος να απαντησει γιατι συμβαινει αυτο?
αλλα θα προτιμουσα αν μπορει να απαντησει ο IRON.

Reaction score
2
Να ρωτησω και γω κατι..
προς απαντες,αλλα κυριως προς τον IRON,
οταν κοιταμε το φεγγαρι αλλες φορες αυτο ''δειχνει'' μεγαλυτερο σε μεγεθος και αλλες φορες μικροτερο,μπορει καποιος να απαντησει γιατι συμβαινει αυτο?
αλλα θα προτιμουσα αν μπορει να απαντησει ο IRON.
Την αστρολογία την σταμάτησα πριν καμμιά 30 χρόνια
αν θεωρήσω οτι το σημείο παρακολούθησης είναι ένα πάντα και όχι διαφορετικό
Η χρονική στιγμή ίδια πάντα και όχι διαφορετική
θα πρέπει να το βλέπεις ή να δείχνει το ιδιο αλλά δυστυχώς υπάρχει και η στραβομάρα λόγω ηλικίας

Δική σου εξήγηση????

Reaction score
2
Και κάτι ακόμα λόγω του ότι ο χώρος ακρόασης που διαθέτουμε οι περισσότεροι δεν είναι και αίθουσες συναυλιών
θα πρότεινα
να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το hi-fi κατ οίκον
και να ακούμε μουσική μόνο μέσα απο ειδικά διαμορφωμένους χώρους...Μέγαρο μουσικής τουλάχιστον...

Να μαζευτούμαι και να ξοδέψουμαι τα χρήματα που σπαταλάμαι για την αγορά μηχανημάτων ...κάνοντας κάποιους πλούσιους...
σε πανηγύρια, ....ταβέρνες και πουτ....νες ...
να προάγουμαι και την κοινωνικότητα μεταξύ μας μιάς και θα έχουμαι την αυκαιρεία να γνωριστούμε !!! ΚΟΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!

Και να αφήσουμε τους λίγους τυχερούς να ασχολούνται με το θέμα...

sk

Reaction score
501

:133: Χμμμ.....

Ωστε Αστρολογία αντί της Αστρονομίας !

Κάπως έτσι ξεκινά η «σύγχυση», για να καταλήξει σε «παρεξήγηση»

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.435
Re: Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

:133: Χμμμ.....

Ωστε Αστρολογία αντί της Αστρονομίας !

Κάπως έτσι ξεκινά η «σύγχυση», για να καταλήξει σε «παρεξήγηση»
Ναι αλλά όπως αναφέρεται στη ταινία <<Πολίτικη Κουζίνα>> η λέξη γαστρονομία περιέχει τη λέξη αστρονομία:112::112::112:

Reaction score
53
αν θεωρήσω οτι το σημείο παρακολούθησης είναι ένα πάντα και όχι διαφορετικό
Η χρονική στιγμή ίδια πάντα και όχι διαφορετική
θα πρέπει να το βλέπεις ή να δείχνει το ιδιο αλλά δυστυχώς υπάρχει και η στραβομάρα λόγω ηλικίας

Δική σου εξήγηση????

ο εγκεφαλος μας ειναι ενα υπεροχο οργανο το οποιο ομως δυστυχως ειναι ατελες,εχει καποια κουσουρια,τι θελω να πω μ'αυτο..
τ'αυτια μας οπως και τα ματια μας ειναι απλα οργανα καταγραφης αισθησεων,τα σηματα που ''συλλαμβανουν'' τα μεταφερουν στον εγκεφαλο για την περαιτερω επεξεργασια η οποια ειναι καθαρα υποκειμενικη,δηλαδη,βλεπουμε και ακουμε οτι ''θελει'' ο εγκεφαλος μας και οπως ειπα στην αρχη,λογω του οτι σαν οργανο ειναι ατελες εχει ως αποτελεσμα πολλες φορες να μας ''παρασυρει'' σε λαθος συμπερασματα.
Που κολλουν ολα αυτα με το φεγγαρι?
Πολυ απλα,οταν παρατηρουμε κατι αυτοματως ο εγκεφαλος ανασυρει απο την μνημη του καποιο γνωστο(οικειο) μεγεθος για να το συγκρινει με το υπο παρατηρηση αντικειμενο ωστε να ''αποφασισει'' τι ειναι αυτο που ''βλεπει'',απο τι υλικο ειναι,τι περιπου βαρος εχει και αλλα σχετικα,οταν λοιπον κοιταμε το φεγγαρι,επειδη αυτο ειναι ενα αντικειμενο πολυ μακρινο και ''βγαινει'' εξω απο τα ορια της αντιληψεως μας(λογω αποστασης και μεγεθους),προσπαθει (ο εγκεφαλος) να βρει ενα ''γνωστο'' αντικειμενο (με γνωστες διαστασεις),ωστε να το συγκρινει και να αποφασισει σε τι αποσταση βρισκεται(το υπο παρατηρηση αντικειμενο) και τι μεγεθος εχει,ετσι λοιπον οταν το φεγγαρι ειναι ''χαμηλα'' η συγκριση γινεται με καποια βουνα,κτηρια κ.λ.π που εχει ως αποτελεσμα να το βλεπουμε (το φεγγαρι) πιο μεγαλο,αφου ειναι ''κοντα'' σε καποιο γνωστο αντικειμενο (βουνο,κτηριο),αλλα οταν αυτο ''ανεβαινει'' στον ουρανο,αυτοματως ο εγκεφαλος χανει το μετρο συγκρισης και αναπαριστα αυτο που βλεπει το ματι ως πιο μικρο και με μικροτερη λεπτομερεια.
Τι θελω να πω με ολα αυτα,οτι δεν αρκει να βλεπουμε και ν'ακουμε,χρειαζονται και καποια αντικειμενικα κριτηρια ωστε να μην παρασυρομαστε απο την υποκειμενικοτητα του μυαλου μας(βλεπε μετρησεις)...:126:

JL_

Reaction score
19
Βρήκες κι εσύ παράδειγμα να φέρεις...:138:

Η αλήθεια είναι πως η σελήνη όντως πλησιάζει και απομακρύνεται ελαφρώς, καθώς η τροχιά της είναι ελαφρώς σπειροειδής. Βέβαια, η μετακίνηση αυτή είναι τόσο μικρή που δεν προκαλεί ορατές με γυμνό μάτι μεταβολές στο φαινόμενο μέγεθός της...

Reaction score
53
Βρήκες κι εσύ παράδειγμα να φέρεις...:138:

Η αλήθεια είναι πως η σελήνη όντως πλησιάζει και απομακρύνεται ελαφρώς, καθώς η τροχιά της είναι ελαφρώς σπειροειδής. Βέβαια, η μετακίνηση αυτή είναι τόσο μικρή που δεν προκαλεί ορατές με γυμνό μάτι μεταβολές στο φαινόμενο μέγεθός της...
ακριβως,εγω αναφερομαι στο φαινομενο μεγεθος(υποκειμενικοτητα) και οχι στο πραγματικο(αντικειμενικοτητα).

Reaction score
47
Νομιζω οτι το παραδειγμα με την σεληνη ειναι εξαιρετικο για την περισταση. Τα αισθητηρια οργανα δεν αποτελουν οργανα αντικειμενικης καταγραφης της πραγματικοτητας, αλλα τους υποδοχεις της αντιληπτικης λειτουργιας. Η οποία αντιληψη δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω απο εναν μηχανισμο προσαρμογής των ζωικών οργανισμών στο περιβάλλον. Απλα οφειλει να γνωριζει κανείς οτι οι αισθητικες οδοί ολοκληρώνονται σε φλοιό ανώτερης τάξης όπου συγκρίνονται τα ερεθίσματα από διάφορα αισθητηριακά συστήματα μεταξύ τους, και με παλαιότερες εμπειρίες και δημιουργείται το τελικό αποτέλεσμα, το καλύτερο δυνατό για την προσαρμογή και κίνηση του οργανισμού στο περιβάλλον.
Γιάυτο το λόγο φαίνεται μεγαλύτερη η σελήνη όταν βρίσκεται χαμηλότερα στον ορίζοντα. Επίσης οι πασίγνωστες οπτικές απάτες που κυκλοφορούν όπως αυτές έχουν να κάνουν με την εγκεφαλική αντιληπτική λειτουργία.
Υπ'αυτήν την έννοια μπορούν να λειτουργούν και οι αυγουλιέρες, και τα στηρίγματα καλωδίων κλπ. Και μπορούν να εξηγηθούν τα φαινόμενα placebo.

Reaction score
4

Νομιζω οτι το παραδειγμα με την σεληνη ειναι εξαιρετικο για την περισταση. Τα αισθητηρια οργανα δεν αποτελουν οργανα αντικειμενικης καταγραφης της πραγματικοτητας, αλλα τους υποδοχεις της αντιληπτικης λειτουργιας. Η οποία αντιληψη δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω απο εναν μηχανισμο προσαρμογής των ζωικών οργανισμών στο περιβάλλον. Απλα οφειλει να γνωριζει κανείς οτι οι αισθητικες οδοί ολοκληρώνονται σε φλοιό ανώτερης τάξης όπου συγκρίνονται τα ερεθίσματα από διάφορα αισθητηριακά συστήματα μεταξύ τους, και με παλαιότερες εμπειρίες και δημιουργείται το τελικό αποτέλεσμα, το καλύτερο δυνατό για την προσαρμογή και κίνηση του οργανισμού στο περιβάλλον.
Γιάυτο το λόγο φαίνεται μεγαλύτερη η σελήνη όταν βρίσκεται χαμηλότερα στον ορίζοντα. Επίσης οι πασίγνωστες οπτικές απάτες που κυκλοφορούν όπως αυτές έχουν να κάνουν με την εγκεφαλική αντιληπτική λειτουργία.
Υπ'αυτήν την έννοια μπορούν να λειτουργούν και οι αυγουλιέρες, και τα στηρίγματα καλωδίων κλπ. Και μπορούν να εξηγηθούν τα φαινόμενα placebo.
Ωραία το θέτεις διότι, ουσία είναι, το τελικό αποτέλεσμα.

Ως τι μιλάς ? (ιδιότητα) :137:

Μακάρι να μπορούσε κάποιος να συνεχίσει έτσι, αλλά φοβάμαι ότι η απάντηση θα είναι τύπου:
"Δεν ξέρω τι λες φίλε, αφού μου αρέσει" !!
ή
".....άκουσέτα και θα δεις .....(γεμάτη υπονοούμενο) " !! :116:

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Ωραία το θέτεις διότι, ουσία είναι, το τελικό αποτέλεσμα.

Ως τι μιλάς ? (ιδιότητα) :137:

!! :116:
Ως ιατρός.

Για περισσότερες λεπτομέρειες (πολύ περισσότερες όμως!) όποιος θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά στο βιβλίο "Principles of Neural Science" του Eric Kandel και συνεργατών, στα αντίστοιχα κεφάλαια περί αντίληψης. Είναι αρκετά δύσκολο αν δεν έχεις εξοικείωση με βιολογικές επιστήμες, αλλά είναι ίσως το κορυφαίο βιβλίο νευροεπιστημών. (ο Kandel τιμήθηκε με το Νομπελ Ιατρικής το 2000)

Όσον αφορά το θέμα του Hi-Fi προσωπικά είμαι της άποψης οτι αν κάτι δεν "μετράει" και τόσο καλά αλλά σ'ευχαριστεί στον χώρο σου και απολαμβάνεις τη μουσικούλα σου (που είναι κι ο σκοπός) γιατί να μην το πάρεις; Αρκεί να μην πέφτεις θύμα των εκάστοτε αρπακτικών και να μην πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Π.χ. οι αυγουλιέρες ανεξαρτήτως αν δουλεύουν ή όχι ή πώς δουλεύουν θεωρώ οτι είναι υπερτιμολογιμένες. Και μόνο αν αποτελούνται απο εξωτικά πολύτιμα μέταλλα θα δουλέψουν; Και μόνο λόγω τιμολόγησης μου μυρίζει απάτη των δύστυχων audiophiles που προσπαθούν εναγωνίως να "βελτιώσουν" το σύστημά τους. Τελικά μόνο η (κατά το δυνατόν) καλή πληροφόρηση μπορεί να πρροστατέψει, κι εδώ έχει συμβάλλει αποφασιστικά το ίντερνετ και αξιόλογα fora όπως το παρόν.

Reaction score
4
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Part V
Perception

Όταν έχεις χρόνο, θα μπορούσες να μας πεις λίγο για αυτό. :624:

Θέλω να βρω την μέθοδο που γίνονται τα τεστς αντίληψης ακοής.
Ξέρεις τίποτα ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67