Aγορα HTPC ετοιμου

Reaction score
0
απο που ?? εχετε υποψιν μαγαζια? Θα ναι προσανατολισμενο πιο πολυ σε ηχο !

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

Όταν λες έτοιμου τι ακριβώς εννοείς;
Ενδιαφέρεσαι για έτοιμες λύσεις; π.χ. σαν αυτή ή αυτή.
Μήπως απλά θέλεις να διαλέξεις εσύ τα κομμάτια και να το αγοράσεις συναρμολογημένο;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

Όταν λες έτοιμου τι ακριβώς εννοείς;
Ενδιαφέρεσαι για έτοιμες λύσεις; π.χ. σαν αυτή ή αυτή.
Μήπως απλά θέλεις να διαλέξεις εσύ τα κομμάτια και να το αγοράσεις συναρμολογημένο;
K αυτες οι λυσεις που λες μ ενδιαφερουν αλλα θα ξεφευγουν στο κοστος απ οτι φανατζομαι , μπατζετ μεχρι 500Ε!Βασικα θελουμε να μπορει να τρεχει WINDOWS οπως ενα κανονικος υπολογιστης ( INTERNET Κ.Λ.Π. ) κ για χρηση οθονης θα ναι η τηλεοραση ! Βασικες επισης λειτουργιες θα ναι ακροαση μουσικης κ αντιγραφη DVD K BLUE RAY!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Τα χρήματα που θέλεις να δώσεις είναι πολύ λίγα και ειδικά αν θες BD-R/RW το οποίο κοστίζει τουλάχιστον 180 ευρώ.
Σου μένουν μόλις 320 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα, μάλιστα αν θες και καλή κάρτα ήχου τότε δεν νομίζω να μπορέσεις να αγοράσεις κάτι αξιόλογο.

Reaction score
0

Τα χρήματα που θέλεις να δώσεις είναι πολύ λίγα και ειδικά αν θες BD-R/RW το οποίο κοστίζει τουλάχιστον 180 ευρώ.
Σου μένουν μόλις 320 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα, μάλιστα αν θες και καλή κάρτα ήχου τότε δεν νομίζω να μπορέσεις να αγοράσεις κάτι αξιόλογο.[/QUOT

Ποιο θα ηταν ενα αναμενομενο τοτε κοστος για ολα αυτα που θελω?

Reaction score
37
Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

Ποιο θα ηταν ενα αναμενομενο τοτε κοστος για ολα αυτα που θελω?
Νομίζω με ένα ποσό 1.500 - 2.500 είσαι οκ (εάν δεν είσαι τρελαμένος με το HC όπως εγώ με ικανοποιητικό ήχο μουσικής) .Το παραπάνω ποσό εξαρτάται απο το πλήθος ηχείων, sw, brandname μπλα-μπλα.... :109:

Ουπς τώρα πρόσεξα οτι λές μονο για το HTPC. :116:
Αλλά νομίζω πάλι το 1.5κ χρειάζεται.
Πάντως εγώ ενώ είμαι προγραμματιστής....τα HTPC δεν μου αρέσουν.
Με τα ίδια παραπάνω λεφτά παίρνεις & ενισχυτή & media tank. Sorry...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

HTPC Case: THERMALTAKE VB8001BNS BACH BLACK VFD SCREEN 145 euros
M/B: MSI H55M-E33 (s1156, DDR3, H55) 86 euros
CPU: Intel Pentium G6950 (s1156, 2,8GHz, Box) 82 euros
PSU: Corsair CMPSU-450VXEU PSU (450W) 79 euros
RAM: Corsair 2GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 1GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X2G1333C9A) 80 euros
HDD: Western Digital Caviar Black 640GB HDD (32MB Cache, 7.200 rpm, Sata, WD6401AALS) 70 euros
ODD: LG BH10LS30 Internal Blu-ray Disc Rewriter LightScribe Sata Black Bulk 182 euros
Audio Card: Asus Xonar Essence STX Sound Card (PCI-Express) 200 euros
Η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή και λειτουργεί σε συνδυασμό με μητρική που έχει τα chipset της Intel H55, H57, Q57.

Σύνολο: 924 euros

Αν θες και καλύτερη αναπαραγωγή mkv και Blu-ray τότε μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη.
Connect3D 5670 SVGA (PCI-Express, 1GB) 104 euros.

Reaction score
0

HTPC Case: THERMALTAKE VB8001BNS BACH BLACK VFD SCREEN 145 euros
M/B: MSI H55M-E33 (s1156, DDR3, H55) 86 euros
CPU: Intel Pentium G6950 (s1156, 2,8GHz, Box) 82 euros
PSU: Corsair CMPSU-450VXEU PSU (450W) 79 euros
RAM: Corsair 2GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 1GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X2G1333C9A) 80 euros
HDD: Western Digital Caviar Black 640GB HDD (32MB Cache, 7.200 rpm, Sata, WD6401AALS) 70 euros
ODD: LG BH10LS30 Internal Blu-ray Disc Rewriter LightScribe Sata Black Bulk 182 euros
Audio Card: Asus Xonar Essence STX Sound Card (PCI-Express) 200 euros
Η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή και λειτουργεί σε συνδυασμό με μητρική που έχει τα chipset της Intel H55, H57, Q57.

Σύνολο: 924 euros

Αν θες και καλύτερη αναπαραγωγή mkv και Blu-ray τότε μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη.
Connect3D 5670 SVGA (PCI-Express, 1GB) 104 euros.
OK Eυχαριστω πολυ , ησουν πολυ αναλυτικος!!:102:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

Νομίζω με ένα ποσό 1.500 - 2.500 είσαι οκ (εάν δεν είσαι τρελαμένος με το HC όπως εγώ με ικανοποιητικό ήχο μουσικής) .Το παραπάνω ποσό εξαρτάται απο το πλήθος ηχείων, sw, brandname μπλα-μπλα.... :109:

Ουπς τώρα πρόσεξα οτι λές μονο για το HTPC. :116:
Αλλά νομίζω πάλι το 1.5κ χρειάζεται.
Πάντως εγώ ενώ είμαι προγραμματιστής....τα HTPC δεν μου αρέσουν.
Με τα ίδια παραπάνω λεφτά παίρνεις & ενισχυτή & media tank. Sorry...
ενισχυτης - ηχεια υπαρχουν! γιατι εισαι κατα ομως των htpc?

Reaction score
37
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

ενισχυτης - ηχεια υπαρχουν! γιατι εισαι κατα ομως των htpc?
Ξανα sorry για την άποψή μου.... :122:
αλλά έχουν ασχοληθεί με αρκετούς H/Y τα χεράκια μου εώς και μηχανήματα πολλών k €.
Η άποψη μου είναι ότι η απόδοσή τους πέφτει πολύ πιο γρήγορα απο αντίστοιχης αξίας audio/HC σύστημα + ότι γίνεσαι δούλος του μηχανήματος ειδικά εάν είναι windows το λειτουργικό.
(Κάνε update, ξανακάνε update, βάλε antivirus, ωχ κάνει θόρυβο το τροφοδοτικό γιατί; φτού μπήκε ιός στην μνήμη; μήπως ο δίσκος αρχίζει και τα παίζει; :620:)
Τι να σου πω ίσως επειδή τα βλέπω καθημερινά και δεν έχω το κουράγιο να τα αντιμετωπίζω και σπίτι μου.
Η γνώμη μου είναι πότε πολλά λεφτά σε pc/server/htpc.
H λύση που πρότεινε ο φίλος παραπάνω είναι ωραία και καλής τιμής.
Ειδικά τα κουτιά thermaltake είναι ίσως τα καλύτερα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

Η άποψη μου είναι ότι η απόδοσή τους πέφτει πολύ πιο γρήγορα απο αντίστοιχης αξίας audio/HC σύστημα

Μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα τετοιου συστηματος audio που λες?

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

Μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα τετοιου συστηματος audio που λες?
Eναν media player, που θα σου παιζει και ταινιες και ενα dac.

Kαι τελος η ιστορια .Αν δε υπαρχει dac ηδη, εναν media player + bd player , η το dune η καποιο bd που παιζει ματροσκες κλπ κλπ.
Ουτε να παλευεις με windows,ουτε αν περναει ο ηχος ετσι, ουτε αν ο player αλλιως, η ο codec παραλλιως..:114:
Εκτος αν εχεις υποψη σου καποια εσωτερικη καρτα ηχου οπου θα βασισεις ολο το συστημα.
Φυσικα προσωπικη αποψη,και μου αρεσουν τα pc, μεχρι και η συναρμολογηση τους , αλλα οταν θελω να ακουω μουσικη η ταινιες θελω να παταω το κουμπι και να βγαινει η χοντρη.

Reaction score
37
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

αλλα οταν θελω να ακουω μουσικη η ταινιες θελω να παταω το κουμπι και να βγαινει η χοντρη.
Me too!!! :135: :143:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα HTPC ετοιμου

Me too!!! :135: :143:

Εγώ πάλι με 6 μηχανήματα στο σπίτι (5+1 Server) δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

Πατάω το κουμπί και χωρίς να σηκωθώ από τον καναπέ έχω 18 TB υλικό στα δάχτυλα μου. Το πως αλλάζω τα Blu-Ray (isos) δεν περιγράφεται.

Δεν υπάρχει ανάλογο του σχήματος HTPC -Server απλά δεν είναι για όλους. Προσωπικά μου παίζουν όλα άψογα με Windows 7 Ultimate 64Bit.

Ολο το Software που χρησιμοποιώ είναι original και ούτε antivirus έχω στο HTPC ούτε τίποτα άλλο εκτός από αυτά που χρειάζεται.

Αν πάρεις καλό Hardware και ξέρεις να το στήσεις δεν χαλάει ποτέ.

Ο Server μου έχει να κάνει restart από τον καιρό του πάγκαλου και έχει ανοιχτά περι τα 60 tabs στον Firefox και δεν κολάει ΠΟΤΕ.

Οτί γίνεται να λειτουργουν όλα άψογα γίνεται αλλά θέλει και καλό hardware και σωστό στήσιμο.

Reaction score
1.214

Nαι αλλα ανεβαινει παρα πολυ σε κοστος και χρονο. :114:

Βεβαια αν η ενασχοληση με αυτα τον ευχαριστει καποιον , τοτε η χασουρα περιοριζεται μην πω εξανεμιζεται απο την προσωπικη ευχαριστηση και μονο. Το ειχες βγαλει και φωτο , πολυ μου ειχε αρεσει τοτε..:137:

Reaction score
1

Κτίζοντας HTPC για το σπίτι ανακάλυψα ότι τον μεγαλύτερο περιορισμό δεν τον έχει το hardware αλλά το software.

Δυστυχώς αυτό που λείπει από τα HTPC είναι ένα ολοκληρωμένο και πρακτικό media σύστημα τύπου mythTV (έχει και αυτό αρκετό δρόμο ακόμα) που να απλοποιεί τις διαδικασίες θέασης. Πρέπει να έχεις άλλο πρόγραμμα για Sat άλλο για mkv άλλο για φωτός η home video , άπειρες ασυμβατότητες κτλ. Θετικά και αρνητικά…

Το ιδανικό HTPC το keyboard πρέπει να το έχει μόνο για core ρυθμίσεις και τίποτα άλλο.
Τα υπάρχοντα λογισμικά έχουν ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να φτάσουν την λειτουργικότητα και ευκολία ενός box.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio