Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμου;)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.665
Απάντηση: Re: Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμου;)

Άσχετος παιδί μου σου λέω, όπως και όλοι οι υπόλοιποι που ακολουθούν οποιαδήποτε άλλη τοπολογία εκτός από τη D και τη Τ. Άκουμε που σου λέω το έχω ψάξει εγώ...
Δεν είναι άσχετος επειδή επιλέγει και χρησιμοποιεί συγκεκριμένη τεχνολογία και τοπολογία. Άσχετος μπορεί να είναι με βάση το γιατί τη χρησιμοποιεί.

Να στο πω με ένα παράδειγμα. Αν κάποιος κατασκευάζει και πουλάει ρετρό αυτοκίνητα -ας πούμε κάτι σαν αυτήν εδώ την κουκλάρα- για να νιώθουν οι πελάτες του ξεχωριστοί, τότε είναι ένας σωστός κατασκευαστής. Αν όμως φτιάχνει τέτοια αυτοκίνητα για να ανταγωνιστεί τα σύγχρονα θηρία του WRC και της F1, τότε είναι -όχι, απλώς, άσχετος- αλλά ένας διαπλανητικός μαλάκας. (Μιας και οι παραλληλισμοί με τα αυτοκίνητα σας είναι προσφιλείς).

Έτσι και με τον ενισχυτή του Kondo san. Σημασία έχει το γιατί τον αγοράζουν οι πελάτες του. Αν τον αγοράζουν για να νιώθουν ξεχωριστοί και ευτυχείς, τότε με γειά τους με χαρά τους. Αν τον αγοράζουν επειδή είναι ο καλύτερος ενισχυτής, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι, τόσο, όσο νυχτωμένος είναι όποιος νομίζει πως ένας μετασχηματιστής είναι καλός, επειδή έχει ασημένια πηνία. Άσε δηλαδή που ο ενισχυτής αυτός, ως πανάκριβο life-style προϊόν, έχει ελλείψεις, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμου;)

Δεν είναι άσχετος επειδή επιλέγει και χρησιμοποιεί συγκεκριμένη τεχνολογία και τοπολογία. Άσχετος μπορεί να είναι με βάση το γιατί τη χρησιμοποιεί.

Να στο πω με ένα παράδειγμα. Αν κάποιος κατασκευάζει και πουλάει ρετρό αυτοκίνητα -ας πούμε κάτι σαν αυτήν εδώ την κουκλάρα- για να νιώθουν οι πελάτες του ξεχωριστοί, τότε είναι ένας σωστός κατασκευαστής. Αν όμως φτιάχνει τέτοια αυτοκίνητα για να ανταγωνιστεί τα σύγχρονα θηρία του WRC και της F1, τότε είναι -όχι, απλώς, άσχετος- αλλά ένας διαπλανητικός μαλάκας. (Μιας και οι παραλληλισμοί με τα αυτοκίνητα σας είναι προσφιλείς).

Έτσι και με τον ενισχυτή του Kondo san. Σημασία έχει το γιατί τον αγοράζουν οι πελάτες του. Αν τον αγοράζουν για να νιώθουν ξεχωριστοί και ευτυχείς, τότε με γειά τους με χαρά τους. Αν τον αγοράζουν επειδή είναι ο καλύτερος ενισχυτής, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι, τόσο, όσο νυχτωμένος είναι όποιος νομίζει πως ένας μετασχηματιστής είναι καλός, επειδή έχει ασημένια πηνία. Άσε δηλαδή που ο ενισχυτής αυτός, ως πανάκριβο life-style προϊόν, έχει ελλείψεις, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
+1111111111111111111111111111

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμου;)

τόσο, όσο νυχτωμένος είναι όποιος νομίζει πως ένας μετασχηματιστής είναι καλός, επειδή έχει ασημένια πηνία.
τι προσφερουν τα ασημενια τυλιγματα των μετασχηματιστων εναντι των χαλκινων?

D

deleted user 10898

Guest
βρε παιδια ας το πιασουμε το θεμα αντικειμενικα ,τι μπορει να εχει αυτο το μηχανημα ουτως ωστε να στοιχιζει τοσο -λαμπες ? ποσο να κανουν οι λαμπες του -τοπολογια ? εδω και 80 χρονια ο κοσμος ασχολειται με τις λαμπες ,τι το νεο μπορει να προκυψει στην τοπολογια -σχεδιο-κτλ?-ποσο να στοιχιζουν οι αντιστασεις -πυκνωτες-ολα μαζι καλωδια σασσι?και να προκυπτει αυτη η τιμη .τωρα βεβαια απο την αλλη ο καθενας ειναι ελευθερος να παραγει και να πουλαει οσο θελει.
το θεμα οπως το θετεις εχει αναλυθει και κουρασει σε βαθμο εξοντωσης.
αν εχεις κατι καινουργιο να πεις πες το.

Reaction score
81
Απάντηση: Re: Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμου;)

Πεστα χρυσοστομε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
10
χαχα, πλάκα έχει, το site τώρα προσφέρει ΚΑΙ ψυχολογική υποστήριξη τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε...:143:

Reaction score
28
το θεμα οπως το θετεις εχει αναλυθει και κουρασει σε βαθμο εξοντωσης.
αν εχεις κατι καινουργιο να πεις πες το.
μα δεν το λεγω προς αναλυσην , ετσι απο κεκτημενη διαπιστωση το λεγω!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμου;)

χροιές βρε άσχετε! :143::135:

όντως, πέραν της πλάκας δηλαδή, ο γκάκου ον είναι ένα παλιό μηχάνημα της όντιο νόουτ, που για την κατασκευή του χρησιμοποιούσαν πολύ πολύ ακριβά υλικά, πχ κάτι πυκνωτάκια 0,22μφ που τα πουλούσαν τότε πάνω από 2 χιλιάδες λίρες αγγλίας έκαστο στο εμπόριο για πλούσιους ντιούηδες.

και φυσικά το βάρος του είναι ουσιαστικά όλο ασήμι.

αν το παλαίψεις δηλαδή, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βγαίνει (είμαι στις καλές μου) σχεδόν το μισό κόστος του, οπότε το άλλο μισό είναι λογικό κέρδος, λογικό με την έννοια ότι βρισκόμαστε στο χώρο του ούλτρα χάλι έντ, που οφείλει να είναι πανάκριβο, αλλιώς δε μετράει κιόλας δηλαδή.

σαν υλοποίηση, σα σχέδιο, έχει κάποια πολύ θετικά σημεία. Ο σχεδιαστής του είναι γνωστός γκουρού. εκτός αυτού βέβαια, από μόνη της η 211 ειναι πολύ καλή λάμπα για όντιο, αρέσει γενικά και αδιακρίτως. το μειονέκτημά της είναι η ισχύς της σε σετ τοπολογία. λίγο παραπάνω ισχύ μπορεί να βγάλει η 845 χωρίς σημαντικές ηχητικές διαφορές, αλλά με πολύ υψηλές τάσεις, οπότε όλο και κάτι σκάει κατά καιρούς.

προσωπικά θα προτιμούσα μια πους-πουλ υλοποίηση με 4 τέτχιες λάμπες ανα κανάλι, που ανέτως βγάζουν 3 τσουβάλια βατ, ικανά να παίξουν πχ τα μεγάλα της Β&W.

από την άλλη, με ένα ηχείο που αρκείται με αυτή την ισχύ, είμαι βέβαιος πως ο γκάκου ον θα παίζει υπέροχα, με ένα δικό του τρόπο δηλαδή, πράγμα που είναι σα τις ξανθιές, σε άλλους αρέσουν σε άλλους όχι.

όσο για τις ξυνίλες περί κλας ντε τε, ....στα μούτρα σας ρε, ζηλιάρηδες! :136::137:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.665

Ceteris paribus, 2% υψηλότερη αγωγιμότητα. Mutatis mutandis, τίποτα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.939
Εγω παντως θα παρω 2.Αληθεια.Μ αρεσαν, κι ας μην ειναι class D.
Ειναι ψυχολογικο το θεμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.881

Ceteris paribus, 2% υψηλότερη αγωγιμότητα. Mutatis mutandis, τίποτα.
η υπό προϋποθέσεις καλύτερη αγωγιμότητα του ασημιού (δεν είναι υποχρεωτική η χρήση ίδιας διατομής σύρματος, κι από την άλλη το σύρμα χαλκού και οι μαγνήτες είναι φτηνά υλικά, άρα αν θες να επιτύχεις 2% μικρότερη αντίσταση σύρματος έχεις κι άλλους τρόπους να το επιτύχεις, και μάλιστα πολύ οικονομικότερους) δεν έχει καμιά απολύτως σημασία ούτε καν στους μετασχηματιστές εξόδου, όπου ίσως θα περίμενε κάποιος βελτίωση του συντελεστή απόσβεσης με χαμηλότερη (έστω και 1%) αντίσταση εξόδου, καθώς αυτή η αντίσταση εξόδου δεν εξαρτάται μόνο από την αντίσταση του σύρματος του δευτερεύοντος πηνίου (ή των πολλαπλών παράλληλων δευτερεύοντων), για να μη πω πως δεν εξαρτάται καθόλου από αυτή την παράμετρο εν τέλει. Πολλοί βρίσκουν σημαντική την μαγνήτιση του ίδιου του σύρματος και τους βολεύει η χρήση ειδικών (παμφθηνων) συρμάτων για αυτό το σκοπό.

η όλη ιστορία του ασημιού σε πηνία σε μετασχηματιστές έχει βαθιά τις ρίζες της στην παραδίπλα φιλολογία των ιντερκονέκτ, στα πλαίσια του ούλτρα χάλι έντ όντιο κ τα συναφή, δηλαδή πρόκειται κατά βάση για πηγή ..."κύρους" στους κύκλους των ολίγων που "ξέρουν".

μύθοι, που (λογικά) δεν υπάρχουν πια, ή αν υπάρχουν κάποια "ψύγματα", συντηρούνται με άλλες σκοπιμότητες και δεν έχουν πολύ ζωή μπροστά τους.

Reaction score
140
Μου ήρθε κάτι με αυτήν την συζήτηση

Βρήκα τον ενισχυτή δια πάσα νόσο
Υβρίδιο μοσφετ – λαμπα – και διακόπτες

Χαζά χαζά λες να υπάρχει κάτι τέτοιο η να τρέξω στο επιμελητήριο να το κατοχυρώσω? :138:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμου;)

χροιές βρε άσχετε! :143::135:

όντως, πέραν της πλάκας δηλαδή, ο γκάκου ον είναι ένα παλιό μηχάνημα της όντιο νόουτ, που για την κατασκευή του χρησιμοποιούσαν πολύ πολύ ακριβά υλικά, πχ κάτι πυκνωτάκια 0,22μφ που τα πουλούσαν τότε πάνω από 2 χιλιάδες λίρες αγγλίας έκαστο στο εμπόριο για πλούσιους ντιούηδες.

και φυσικά το βάρος του είναι ουσιαστικά όλο ασήμι.

αν το παλαίψεις δηλαδή, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βγαίνει (είμαι στις καλές μου) σχεδόν το μισό κόστος του, οπότε το άλλο μισό είναι λογικό κέρδος, λογικό με την έννοια ότι βρισκόμαστε στο χώρο του ούλτρα χάλι έντ, που οφείλει να είναι πανάκριβο, αλλιώς δε μετράει κιόλας δηλαδή.

σαν υλοποίηση, σα σχέδιο, έχει κάποια πολύ θετικά σημεία. Ο σχεδιαστής του είναι γνωστός γκουρού. εκτός αυτού βέβαια, από μόνη της η 211 ειναι πολύ καλή λάμπα για όντιο, αρέσει γενικά και αδιακρίτως. το μειονέκτημά της είναι η ισχύς της σε σετ τοπολογία. λίγο παραπάνω ισχύ μπορεί να βγάλει η 845 χωρίς σημαντικές ηχητικές διαφορές, αλλά με πολύ υψηλές τάσεις, οπότε όλο και κάτι σκάει κατά καιρούς.

προσωπικά θα προτιμούσα μια πους-πουλ υλοποίηση με 4 τέτχιες λάμπες ανα κανάλι, που ανέτως βγάζουν 3 τσουβάλια βατ, ικανά να παίξουν πχ τα μεγάλα της Β&W.

από την άλλη, με ένα ηχείο που αρκείται με αυτή την ισχύ, είμαι βέβαιος πως ο γκάκου ον θα παίζει υπέροχα, με ένα δικό του τρόπο δηλαδή, πράγμα που είναι σα τις ξανθιές, σε άλλους αρέσουν σε άλλους όχι.

όσο για τις ξυνίλες περί κλας ντε τε, ....στα μούτρα σας ρε, ζηλιάρηδες! :136::137:
οταν ο εαρ εχει ορεξη και βγαζει τον καλο του εαυτο ειναι παλιο-χαιεντας οπως λεμε παλιοημερολογιτης.
οταν δεν εχει ορεξη μας πρηζει με τα κλασσ ντε και τις λοιπες βαρετες τεχνολογιες.

και σε ρωταω, απο τα pushpull δεν προτιμας set ongaku και ηχεια λιγο ποιο ευαισθητα, (βγαζουν αρκετα βατ, δεν θες και κορνες)...
πχ τα Verity...

D

deleted user 10898

Guest

η υπό προϋποθέσεις καλύτερη αγωγιμότητα του ασημιού (δεν είναι υποχρεωτική η χρήση ίδιας διατομής σύρματος, κι από την άλλη το σύρμα χαλκού και οι μαγνήτες είναι φτηνά υλικά, άρα αν θες να επιτύχεις 2% μικρότερη αντίσταση σύρματος έχεις κι άλλους τρόπους να το επιτύχεις, και μάλιστα πολύ οικονομικότερους) δεν έχει καμιά απολύτως σημασία ούτε καν στους μετασχηματιστές εξόδου, όπου ίσως θα περίμενε κάποιος βελτίωση του συντελεστή απόσβεσης με χαμηλότερη (έστω και 1%) αντίσταση εξόδου, καθώς αυτή η αντίσταση εξόδου δεν εξαρτάται μόνο από την αντίσταση του σύρματος του δευτερεύοντος πηνίου (ή των πολλαπλών παράλληλων δευτερεύοντων), για να μη πω πως δεν εξαρτάται καθόλου από αυτή την παράμετρο εν τέλει. Πολλοί βρίσκουν σημαντική την μαγνήτιση του ίδιου του σύρματος και τους βολεύει η χρήση ειδικών (παμφθηνων) συρμάτων για αυτό το σκοπό.

η όλη ιστορία του ασημιού σε πηνία σε μετασχηματιστές έχει βαθιά τις ρίζες της στην παραδίπλα φιλολογία των ιντερκονέκτ, στα πλαίσια του ούλτρα χάλι έντ όντιο κ τα συναφή, δηλαδή πρόκειται κατά βάση για πηγή ..."κύρους" στους κύκλους των ολίγων που "ξέρουν".

μύθοι, που (λογικά) δεν υπάρχουν πια, ή αν υπάρχουν κάποια "ψύγματα", συντηρούνται με άλλες σκοπιμότητες και δεν έχουν πολύ ζωή μπροστά τους.
o passive music first δεν βγαζει και μια ασημενια εκδοση?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
χαχα, πλάκα έχει, το site τώρα προσφέρει ΚΑΙ ψυχολογική υποστήριξη τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε...:143:
Μη το γελάς καθόλου! Κανονικά θα έπρεπε να μισθώσουμε πραγματικό ψυχολόγο για μερικούς μερικούς. Να σου πω την αλήθεια ήμασταν έτοιμοι, μέχρι που αυτοί οι "μερικοί" άρχισαν να μας αδειάζουν τη γωνιά (τώρα μόνο διαβάζουν). Άμα ξανάρθουν μπορεί να τον φωνάξουμε. :142:

...

Reaction score
10
Μη το γελάς καθόλου! Κανονικά θα έπρεπε να μισθώσουμε πραγματικό ψυχολόγο για μερικούς μερικούς. Να σου πω την αλήθεια ήμασταν έτοιμοι, μέχρι που αυτοί οι "μερικοί" άρχισαν να μας αδειάζουν τη γωνιά (τώρα μόνο διαβάζουν). Άμα ξανάρθουν μπορεί να τον φωνάξουμε. :142:

...
Άσε-άσε ξέρω, και εγώ στο μεταίχμιο είμαι, δείχνει να ξεθυμαίνει το πράγμα - ποτέ όμως δεν ξέρεις με αυτές τις άτιμες τις ψυχικές ασθένειες! :143:

Reaction score
10

o passive music first δεν βγαζει και μια ασημενια εκδοση?
Νίκο τα Verity για μένα είναι η χρυσή τομή για ολιγόβατο ενισχυτή με πολύδρομο ηλεκτροδυναμικό ηχείο. Αν μπορείς να ζήσεις με λίγο χειρότερο έλεγχο και χωρίς μεγάλα ορχηστρικά η χοροδίες σε υψηλές εντάσεις είσαι μια χαρά!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμου;)

και σε ρωταω, απο τα pushpull δεν προτιμας set ongaku και ηχεια λιγο ποιο ευαισθητα, (βγαζουν αρκετα βατ, δεν θες και κορνες)...
πχ τα Verity...
ήμουν ξεκάθαρος αλλά συ επιμένεις. :136:

όχι, προτιμώ βαρβάτους πους-πουλ με τσουβαλάτα βατ.

το γιατί είναι απλό: δεν ακούω μόνο ένα βιολί ή μια ξινή.

θέλω το μόμπι μου και τους μάσιβ ατάκ μου, τα καφέ ντελ μαρ και τα μπούντα μπαρ, με το κακό τους μπάσο και τα συναφή αντιχαλιεντικά ακούσματα, κι όχι σε στάθμες μεταμεσονύκτιες.

αυτό που θέλω δεν το ονειρεύεται καν κανένας σετ. δεν είναι φτιαγμένοι για τέτχια μούζικα. όταν θες στάθμες, δυναμικά, εκτεταμένη απόκριση, έλεγχο, μπάσο, ντάμπινγκ φάκτορ και τα συναφή, ξεχνάς τα γκακου-ον-ειδή, συμβιβάζεσαι ανέτως με πους-πουλ-ο-ειδή και τη βρίσκεις εντελώς με κλας ντε-τε-ο-ειδή.

ανεξαρτήτως καλωδίων. (ε, να μη τα βάλω κι αυτά στο παιχνίδι? αμ πως....)

είδες πόσο γλυκά στο περνάω? από δω το πάω, από κει το φέρνω, πάλι στις αηδιαστικές "λοιπες βαρετες" τεχνολογίες καταλήγω, ε?:142::137::138:

να, πάλι για ενεργά κλάιν-μάιν θέλω να γράψω, αλλά ....κρατιέμαι.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aκριβό μου watt(Το πιό ακριβό του κόσμο

ήμουν ξεκάθαρος αλλά συ επιμένεις.

όχι, προτιμώ βαρβάτους πους-πουλ με τσουβαλάτα βατ.

το γιατί είναι απλό: δεν ακούω μόνο ένα βιολί ή μια ξινή.

θέλω το μόμπι μου και τους μάσιβ ατάκ μου, τα καφέ ντελ μαρ και τα μπούντα μπαρ, με το κακό τους μπάσο και τα συναφή αντιχαλιεντικά ακούσματα, κι όχι σε στάθμες μεταμεσονύκτιες.

αυτό που θέλω δεν το ονειρεύεται καν κανένας σετ. δεν είναι φτιαγμένοι για τέτχια μούζικα. όταν θες στάθμες, δυναμικά, εκτεταμένη απόκριση, έλεγχο, μπάσο, ντάμπινγκ φάκτορ και τα συναφή, ξεχνάς τα γκακου-ον-ειδή, συμβιβάζεσαι ανέτως με πους-πουλ-ο-ειδή και τη βρίσκεις εντελώς με κλας ντε-τε-ο-ειδή.

είδες πόσο γλυκά στο περνάω? από δω το πάω, από κει το φέρνω, πάλι στις αηδιαστικές τεχνολογίες καταλήγω, ε?
Όταν θες να ακούσεις σοβαρή μουσική όμως? Έλα παραδέξου το τώρα...:143:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.939

οταν ο εαρ εχει ορεξη και βγαζει τον καλο του εαυτο ειναι παλιο-χαιεντας οπως λεμε παλιοημερολογιτης.
οταν δεν εχει ορεξη μας πρηζει με τα κλασσ ντε και τις λοιπες βαρετες τεχνολογιες.
Λοιπον κυριε Κωστα ΕΑΡ μας, ειδες τελικα που εισαι καλο παιδι??:116:

Ζητηστε Κυριοι, σημερα, που ο Κωστας εχει κεφια, για να λαβετε!!:136:
(αν κ ειμαι σιγουρος οτι δε χαλας χατιρι ποτε σε κανεναν..)

Επισης να σου προτεινω μιας που το φερε η κουβεντα, στο ονομα σου στο αβαταρ να το αλλαζεις καθε μερα η οποτε θελεις , αναλογως με τα κεφια σου, σε Κωστας Α η σε Κωστας D, απ τις γνωστες ταξεις-κλασεις ενισχυτων, για να μπορουμε να σε τσιγκλαμε αναλογως!!!:143::138:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.612
Members
38.470
Νεότερο μέλος
Minas Notaras